צפייה בגרסה מלאה : קורונה פניון לדנה 30
שלום לכולם
היום כניראה הדיפרנציאל הקדמי בגראנד 98 החזיר את נשמתו לבורא.
כבר שנתיים שהסרן הקידמי שורק, אומנם בקול חלש ורק בתאוטה (כאשר הרגל לא על המצערת).
היום במהלך טיול ואחרי שעליתי מעלה שבו המכללולים נדרשו למאמץ לא שיגרתי ונסיעה בבוץ עמוק באיזור הקישון החל להשמע רעש חזק מכוון הסרן בזמן נסיעה.
לאחר בדיקה משטח נראה שהדרייבשפט הקידמי מסתובב אבל הגלגלים לא.
לאחר חילוץ מהבוץ נסעתי בכוחות עצמי עד לכביש כאשר קולות נשמעים כל הזמן מהסרן.
עדיין לא פתחתי את הביצה כי הגרר עוד לא הגיע אלי.
אבל נראה לי שהלכו הקורונה פניון (האם יכול להיות ששני הציריות נגזרו??).
שאלתי היא במידה והקורונה פניון הלכו מה יהיה הפתרון המועדף:
1.לרכוש סט קורונה פניון ב EBAY עם סט מסבים ומחזירי שמן ולשפץ (האם יש צורך גם להחליף גם סטליטים באותה הזדמנות?), אני יודע שהעבודה לא פשוטה ויש לבצע כוון מדוייק האם כדאי להכנס להרפתקאה זו האופן עצמאי ואם לא האם יש בעל מקצוע מומלץ שידע לעשות זאת כמו שצריך.
2.להשיג סרן כזה קומפלט מפירוקיות, נראה לי שסרן של סופה לא יתאים בגלל תושבות הקפיצים וכ"ו.
3. כל פתרון אחר שהוא בר ביצוע ולא חשבתי עליו.
בברכה
אורן.
יכול להיות שנישבר הצלב בציריה בXJ / או פעמון בZJ .
במקרה כזה הדרישפט מסתובב והגלגלים לא .
יכול להיות שנישבר הצלב בציריה בXJ / או פעמון בZJ .
במקרה כזה הדרישפט מסתובב והגלגלים לא .
היי יובל.
איך אני בודק זאת? והאם אתה מתכוון לפעמון בגראנד שנמצא בין הדרייבשפט לדיפרנציאל?
במידה וזה הפעמון האם ניתן להחליפו או שיש צורך להחליף את כל הדרייבשפט?
רציתי להוסיף שעל הכביש בנסיעה של 40 קמש ומעלה התחילו ויברציות חזקות מאוד, זה אולי מחזק את האופציה שמדובר בפעמון?
בברכה
שלום
לאחר שהרכב הגיע אלי מתברר שה CV-JOINT שנמצא על הדרייבשפט הקידמי נתחן לגמרי.
רציתי לברר מה יהיה עדיף:
1.לקנות חדש (אין לי מושג מה המחיר)
2. לחפש משומש מפרוקיות
3. לשפץ ולהחליף ל U-JOINT
בברכה.
אורן שלום
אם הרכב לא מוגבהה קיצונית(3.5-4.5) עדיף להישאר עם הפעמון -סיבוב יותר חלק של הדרייבשפט.
בהגבהה רצינית אין לפעמון הרבה חופש(קדימה /אחורה)למהלכי המיתלה, ואם אין לך זרועות מיתכוננות עליונות הכיוון גבולי ביותר עד בילתי אפשרי -דבר הגורם לטחינת הפעמון בפתיחת מיתלה.
מה גם צלב רגיל יעלה לך הרבה פחות מהפעמון -לשיקולך...
טל
היי
הרכב מוגבה 3" ןאני נזכר עכשיו שבפתיחה מלאה ללא מוט מייצב נשמעו רעשים מכוון הפעמון לכן נראה לי שהחלפה לצלב רגיל מתבקשת.
נשאלת השאלה אצך מי ניתן לבצע עבודה זו בצורה מקצועית.
בברכה.
arnonshoshani
29-12-07, 22:39
אורן שלום
צור קשר איתי או עם ארז מאוברלנד ותוכל לקבל גם ייעוץ וגם נדאג לך לחלקים שדרושים לך
ארנון
אורן,
נא עדכן מה הפתרון שנבחר לבסוף (אם נבחר, ואם לא- לכשיבחר), והאם עונה על הציפיות.
מעניין לדעת איזו תצורת דרייב שאפט קידמי אופטימלית לגראנד המוגבה 3".
תודה,
אייל
אורן,
נא עדכן מה הפתרון שנבחר לבסוף (אם נבחר, ואם לא- לכשיבחר), והאם עונה על הציפיות.
מעניין לדעת איזו תצורת דרייב שאפט קידמי אופטימלית לגראנד המוגבה 3".
תודה,
אייל
אייל שלום
עדיין לא בצעתי את העבודה (כי לא הספקתי) אבל לאר התיעצויות הבנתי שלרכב מוגבהה עדיף לעבור ל U-JOINT כי מנסיון של אחרים וגם שלי הפעמון נשבר במוקדם ובמאוחר כאשר הרכב מוגבהה.
בברכה
אורן.
אורן שלום
אם הרכב לא מוגבהה קיצונית(3.5-4.5) עדיף להישאר עם הפעמון -סיבוב יותר חלק של הדרייבשפט.
טל
ומשלמים על המעבר ל- U-JOINT בנסיעה פחות חלקה?
אייל ואורן
אם אין לכם זרועות מיתכוונות חבל לכם על הזמן תחליפו לצלב.
הפעמון חייב ליהיות בקו ישר עם הדרייבשפט ,בהגבהות קלות(עד 2.5",בלי החלפת מוטות רדיוס) אפשר לתקן עם כיוון הקסטר בסרן וגם לדייק עם מהלך הפעמון קדימה /אחורה (תלוי בבולמים).
אצלי לדוגמא יש 4.5" עם זרועות מיתכווננות למעלה ולמטה דבר המאפשר לי ליחיות עם הפעמון בצורה טובה ,אך גבולית מאוד עם מהלכי המיתלה.
וכן, פעמון במצב טוב שמכוון נכון "יוורבץ" פחות מצלב.
טל
הי
העבודה בוצעה וכיום יש דרייב שפט עם צלב מקדימה.
עדיין לא נסעתי בשטח אבל על הכביש כמעט שאין רעידות מורגשות חוץ מאוושה קלה במהירויןת גבוהות וגם זה לא תמיד.
אורן.
טל,
תודה על תגובתך.
אני מתכנן הגבהה של 3" (ממתין ללמוד מנסיונו של רונן על הקיט של IR) ומנסה למצוא את הסט-אפ האופטימלי עם מקסימום נסיעת כביש חלקה. הרכב לא מיועד לעבירויות אקסטרים, גומע קילומטרז' רב בכביש, אולם יחד עם זאת ברצוני להקנות לו יכולת שטח (ומרווח גחון) סבירים. כרגע הכל (או הרוב) פתוח ואם זרועות עליונות, או תחתונות מתכווננות יחד עם דרייבשפט פעמון הם שיספקו הסחורה שהוגדרה לעיל, הייתי שמח לשמוע על כך.
שבת שלום,
אייל
אייל
בשביל לא לבלבל אף אחד ,לי יש ZJ עם רוביקון 4.5 .
אני לא מכיר את IR.
אפשר לחבר מוטות רדיוס מיתכווננים של R.E שמיועדים לZJ ב WJ (מניסיון של נימרוד מערד)
אם חשובה לך נוחות נסיעה "ושקט תעשייתי" אל תלך על יותר מ 3.5". למרות ש WJ עם 3.5" ניראה כמו ZJ עם 2.5" בגלל שינויי מירכב בינהם.
טל
לא אלך על הגבהה מעבר ל- 3.5" (מתכנן 3" כאמור לעיל), אולם עדיין נשארתי עם השאלה: כלום עדיף להשאר לאחר ההגבהה עם דרייבשפט פעמון ולתקן הזויות עם זרועות מתכווננות, או כל דרך אחרת, מאשר לעבור לצלב? האם באופן זה תושג חלקות נסיעה ולא במחיר של בלאי מואץ לפעמון? במחיר אחר?
תודה,
אייל
אייל
בוא נתחיל בכך שזרועות מיתכוונות ישמשו אותך הלאה אם תירצה להגבייה את הרכב בעתיד מסיבה שאתה לא יודע אותה כרגע.אז כבר זה שווה את הכמה דולרים שתוסיף לשידרוג הנ"ל.
עם הזרועות הללו תוכל להציב את הסרן איפה שתירצה ובכל זוית קסטר שתחפוץ.
מפה אתה מגיע למצב שבו תוכל להישאר עם הפעמון בזויות/מרחקים נכונים לעבודתו התקינה ,ובהגבהה של "3 בלי להיכנס לזויות קסטר נמוכות ומטרידות.
טל
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.