צפייה בגרסה מלאה : רתכת (איזו רתכת מומלצת למתחיל?)
שלום
קצת לא קשור, אבל אני מעוניין לרכוש רתכת לשימוש ביתי. אשמח לקבל המלצות על סוג וחברה ודגשים שעלי לשים לב במיפרט. מבירור שערכתי בנתיים הבנתי שגם כאן יש לסינים טביעת אצבע במחיר זול. האם כדאי או ששומר נפשו ירחק?
תודה רבה
יש כאן כמה וכמה גולשים בפורום, כולל אותי, שמשתמשים לאורך שנים בVALEX220 האיטלקית
יש לה טרמוסטט ומאוורר. היא מספיק טובה למשתמש הביתי מלבד בעייה אחת, בדרך כלל לא אקוטית: הדיוטי סייקל שלה לא גדול בריתוכים אינטנסיביים, וזה אומר שאחרי פסים רצופים של אלקטרודה וחצי עד שלוש ( 2.25 - 3 מ"מ עובי אלקטרודות) תצטרך לתת לה להתקרר כעשר דקות.
זה לא מצב נפוץ מדי, כי אתה בד"כ מרתך קצת, אח"כ חותך, מודד וכו' , כך שהרתכת מתקררת בזמן שהיא לא עובדת.
עלותה, כ400 ש"ח .
הרתכת AC שחנן מדבר עליה מאד פופלרית, אתה תמצא אותה ב400-500 שקל בכל חנויות הקנה ובנה - קופסה גדולה בצבע ירוק, כחול, או כתום, 220 אמפר, עם טרמוסטט.
האמינות מושלמת. רתכת פשוטה כזאת עושה את העבודה שנים. כדאי מאד לשדרג את האביזרים הזולים שמגיעים איתה - קנה כבלי ריתוך עבים וארוכים (אני משתמש ב10 מטר של כבל 25 קוודראט) , מחזיק אלקטרודות ותנין איכותיים. מקל מאד על העבודה, ועם רדיוס של 10 מ' אני אף פעם לא צריך להזיז את הרתכת.
הבעייה של הדיוטי-סייקל מעצבנת אותי הרבה יותר מאשר את חנן.... איך שאני עובד, אתה חותך ובונה את המתקן בפיקים, ובסוף רוצה לעבור ולרתך את הכל ביחד - ואז זה לוקח שעות. 3דקות עבודה, עשר דקות התבוננות באויר, או בטלויזיה, או גלישה בפורומים... וחוזר חלילה. עבודה שהייתה יכולה לקחת ערב מתארכת לסוף שבוע ברוטו.
גם אני משתמש ברתכת מהסוג הזה ומתמודד, אבל לא ממליץ.
החלפתי כבלים , ידית ותנין, זה גם עולה קצת כסף, אבל הדיוטי סייקל מעצבן.
היום חבל לי לזרוק אותה ולהוציא כסף על רתכת מקצועית יותר, אבל אני נתקל בחנויות לחמרי ריתוך ברתכות אלקטרוניות ואפילו ברתכות CO משומשות במצב מצויין ובמחירים שאינם רחוקים ממחיר הרתכת הנ"ל. יש לציין שהרתכת לא מוציאה את האמפראז' הרשום עליה, אין אפשרות לעבוד בזרם ישר, כל רתכת אלקטרונית עם 130 אמפר תתן לך הרבה יותר, תוכל לעבוד עם קשת רחבה יותר של אלקטרודות, בקטרים גדולים יותר, ללא הפסקות קפה ועוגה בין פס לפס. בקיצור לך על אלקטרונית משומשת או דלג ישר ל CO.
ניר צודק!!
לפני שהתחלתי לעבוד עם רתכות אלקטרוניות השתגעתי מאיך שהרתכות עבדו. מעבר לאיכות וקלות הריתוך שאיך שהוא יוצאים יותר טוב, אתכת אלקטרונית היא התשובה הטובה ביותר לכסף שלך. בחיסכון של שני טיולים אתה כבר קונה רתכת חדשה + אחריות. אני שונא לחכות לכלי עבודה (הם צריכים לחכות לי).
בקיצור. הפרש של 1000 ש"ח - שווה את ההשקעה.
אורי טל.
גם אני באותה הדעה,תשקיע עכשיו קצת יותר כסף וקנה משהו יותר אכותי,במחיר של אלקטרונית חדשה תוכל למצוא גם CO משומשת
MIG IT
סתם, אם כבר אז כבר CO, ואם המחיר למשומשת הוא בהפרש לא כל כך גבוהה, או בו נאמר אפילו פי שתיים מהמחיר של רתכת רגילה חדשה, לך על הCO
אני עובד עם valex240, שהיא קצת יותר טובה, ועם dutycycle גבוה יותר, כמובן- עם כבלים ונעליים כמו שכבר ציינו. מחירה לא הרבה יותר גבוה, משהו כמו 100 ש"ח יותר.
מתכוון לעבור לCO2, בה גם ריתוכים נקיים ויפים יותר, וגם אפשרות לריתוך פחים דקים יותר, וכמובן- עבים וכבדים יותר.
אם יש לך תקציב ומקום לCO2 - לך על זה.
אגב - מישהו יודע על CO2 משומשת במחיר ומצב טוב? :lol:
yoavshefer
05-03-04, 00:25
לשימוש ביתי לך רק על אלקטורונית! הרתכות ב400ש''ח לא שוות אפילו 50ש''ח. והCO רתכת מעולה, אבל אין שום הצדקה להחזיק רתכת כזאת לשימוש ביתי.
ממה שראיתי באינטרנט, חצי מהאמריקקים מחזיקים בבית רתכת CO, אמצעים לחיתוך פסמה ועוד ציוד שלא נחלום עליו בחיים. אין ספק שרתכת CO נוחה בהרבה מרתכת אלקטרודה (יש לי ניסיון רב על שניהם) אבל למרות מה שכתבתי, אני חושב שלשימוש ביתי נראה לי שרתכת אלקטרונית טובה היא די והותר.
יש יתרון גדול ברתכת ניידת שאתה יכול לשים באותו ולהשתמש בה גם מחוץ לבית (לפעמים יוצא שעוזרים למשהו לבנות משהו או משהו כזה). ממה שראיתי, רתכת CO דורשת שקע תלת פאזי !!!
תקיצור, לך על רתכת אלקטרונית (עדיף חדשה).
אורי טל.
שלום,
מחפש חנויות המתעסקות ומבינות בריתוך באזור המרכז. אשמח לקבל המלצות.
מבירורים שערכתי רתכת אלקטרונית עולה 2000 ש"ח ומעלה, לעומתה ניתן לקנות
רתכות רגילות טובת בחצי מחיר (אם איני טועה רתכת מסוג נפטון). האם ההבדלים מהותיים
ומצדיקים את ההשקעה הנוספת?
תודה רבה
עודד
כן,בפרוש כן,ההבדל בהחלט מצדיק את ההשקע והמעבר לאלקטרונית.
אהה....ותרשם כבר כחבר!
איך ואיפה אפשר ללמוד רתכות?
יש קורסים מקצועיים?
או סתם למצוא מישהו שיודע ומוכן להקדיש מזמנו בשבילי :lol:
או שמה זה ידע אינטואטיבי שמספיק לקנות רתכת וגליל לאימון ראשוני ומאז זה בא מהמותן?
אם אתה רוצה לישון, ולא לבכות בלילות (מוכר למישהו? :lol: ), מציע לך לא לנסות לרתך בלי מישהו שמבין ומדריך לידך.
בעקרון אפשר לקנות רתכת וללמוד לבד, אך הסיכון לעיניים הוא גדול, ולכן - אל תרתך בלי "מדריך" לידך.
אני חושב אחרת.
קח רתכת. חמישה ק"ג אלקטרודות 2.5 מ"מ , ותתחיל לחבר ברזלים. כמובן שאתה לא עובד ללא מסכה, ואם תקפיד על זה, אין שום סיבה בעולם שיכאבו לך העיניים או שתגרום נזק כלשהו.
אחרי או לפני שתתחיל להתנסות כדאי גם לקנות ספר שמלמד לרתך, זה בהחלט יוסיף לרמת הריתוכים.
חבר יאיץ מאוד את עקומת הלימוד, ובהחלט מומלץ, אך לא הכרחי בכלל.
בהצלחה.
אגב, אם כבר מדברים על בטיחות בריתוך, אז ביגוד מלא, כולל נעליים, מומלץ מאוד. בגלל הקרינה החזקה של הריתוך נוצר אפקט של שיזוף מהיר ביותר, כך שצריך להתכסות, ואם מרתכים בפוזיציה/סיטואציה שלא מאפשרת שימוש במסכה (כמובן עם עיניים עצומות) או מזג אוויר לוהט שלא מאפשר להתכסות כמו שצריך, אז קרם הגנה במקדם גבוה עוזר.
לא לזלזל בהמלצה האחרונה. הקרינה מסרטנת בדיוק או יותר מחשיפה לשמש. באווניתי ריתכתי יום שלם עם מסיכה רק לעיניים (לא לכל הפנים) וסבלתי אחר"כ במשך כמה ימים מכוויות שיזוף (עור הפנים רגיש מאד).
אורי טל.
אם כבר בטפשות עסקינן:
בגד ארוך גם אם 40 מעלות. הכויות אח"כ כואבות יותר (ולי יש מלא מהם).
כפפות עבות ואיכותיות (עולות 15 ש"ח).
מים.
אלוורה קרוב :? :? .
את הזגוגית השחורה במסכה אפשר להחליף לאחת יותר אטומה - אני עשיתי את זה כי כאבו לי העניים אחרי יום ריתוך 8) 8) 8) .
להעיף כל דבר דליק מהסביבה - זה נשרף ואתה לא רואה את זה כי אתה מוגבל עם המסכה.
לא לרתך הפוך - זה מטפטף חזרה (אינעלאבוק הגרביטציה :cry: :cry: ).
כל הדברים שנכתבו כאן נכתבו מניסיונו של דביל (כן, אני :oops: :oops: ).
חנן, אני לא ממש מסכים שחמש ק"ג אלקטרודות ילמדו משהו.
עודד, אם אתה מעוניין אתה מוזמן להצטרף אליי ביום שישי ולנסות ללמוד ממני (לא שאני כזה רתך מומחה - זה פשוט ייתן לך קצת רקע).
ב-600 ש"ח של הום סנטר אפשר לקנות רתכות סבירות יותר בחנויות טובות ולדעתי רתכת אלקטרונית זה אחלה אבל יקר מדי לעבודות ביתיות.
תקשיב לאייל. הוא אומר שהוא דביל :lol: .
אכן יש 4 רמות כהות של זגוגיות לרתכת. המספרים הנפוצים הם 9 עד 11 (11 הכי כהה).
לא ניתן לך ליפול!!! חסוך לרתכת אלקטרונית.
אורי טל.
חברים, החיים חזקים יותר.
כשידבקו לו האלקטרודות בהתחלה, כשירצה לכוון את האלקטרודה לנקודת הריתוך, אין סיכוי בחיים שהוא לא יסתכל בהתחלה. עוד מבט קטן, ועוד מבט קטן, ופתאום - הפלא ופלא - חול בעיניים בלילה.
שיקנה רתכת, שיקנה גם מסכה אלקטרונית אם יש לו כסף, אבל אני, עם נסיון ריתוך של 25 שנים - חטפתי כמה וכמה פעמים...
רק הבוקר, סיפר לי חבר, מסגר מומחה שזה מקצועו - שלא ישן הלילה כל הלילה.
הכוויות בעיניים מסכנות את הראייה.
לא ממליץ למי שאינו יודע ללמוד רק מנסיונו הוא וללא הדרכה.
אבל, אם אתםפ כל כך משוכנעים - בואו נמתין....
polar bear
17-03-04, 19:25
בקשר לדיוטי-סייקל - של ה VALEX220 - ריתכתי כבר יותר משני אלקטרודות 3 מ"מ רצוף, אתם טוענים שהיא מפסיקה לרתך? או שאני אמור לשים לב שהיא התחממה? או הלך הטרמוסטט?...............
בענין הלמידה - מי שמעולם לא נגע ברתכת - שלא יעשה את זה לבד בפעם הראשונה!
יש את ענין הבטיחות, יש את ענין הזוית , יש את ענין ה"הבנה" של חזית הריתוך ועוד ועוד דברים פשוטים יחסית שהעביר לי איזה אחד, אריאל, לפני איזה שנתיים, בחצי שעה בחצר. ואז - לקנות כמה קילו אלקטרודות ולרתך.
בריתוך בימים חמים, וזויות בלתי אפשריות, כיסיתי את עצמי במעין סדין.
לגבי לימוד או הפעם הראשונה,גם לדעתי אין טעם ללמוד לבד,עדיף לעמוד ליד מישהו סבלני עם נסיון וללמוד ממנו.
לגבי מיגון,אני מרתך כמה שעות ביום,כל יום....משתמש במסכה מלאה,כפופת ריתוך עבות ומשתדל להיות עם שרוולים ארוכים,גם בקיץ....
רתכת אלקטרונית, רתכת CO, משהו יכול לעשות סדר בעברית.
ממה שראיתי, קראתי יש :
heliarc, tig, mig
מי זה מי, ומה זה מה?
בקשר לדיוטי-סייקל - של ה VALEX220 - ריתכתי כבר יותר משני אלקטרודות 3 מ"מ רצוף, אתם טוענים שהיא מפסיקה לרתך? או שאני אמור לשים לב שהיא התחממה? או הלך הטרמוסטט?...............
אולי התחלת לרתך ממצב שהיא היתה קרה לחלוטין ואז היא סחבה שתי אלקטרודות רצוף, אולי המגבלה היא לא בדיוק שתי אלקטרודות, מי זוכר.
כשהיא מתחממת היא מפסיקה לעבוד והנורה בתוך מתג ההפעלה נדלקת. המאוורר נשאר דלוק, כמובן...
ומשהו כללי יותר: החברה' כאן קצת נסחפו, לדעתי, בן אדם שואל על איך להתחיל, וכבר מפנים אותו לרתכות של 2000 ש"ח. תתחיל מרתכת של 400 ש"ח, תלמד, תתנסה. תרצה יותר? קנה חדשה ותמכור את הרתכת הפשוטה.
כבר מהתגובה הראשונה כתבתי שלרתכת הזולה יש מגבלה. אני לא מתעלם ממנה, אבל עם המגבלה הזו, בניתי לביתי גרם מדרגות, שער לחצר, גדר, קונסטרוקציות בניה לקומה השנייה, מיגונים לג'יפ, פגוש לי ולחברים, בסיס למרפסת עץ (שניים אפילו) ועוד המון פרויקטים, לפחות 100 ק"ג אלקטרודות, ובינתיים אני לא מרגיש צורך לשדרג, כך שלדעתי, לא צריך לפסול על הסף. יש טובות יותר, כמובן, אבל גם עם רתכת כזו ניתן לעשות המון. כמעט הכול.
אגב, רתכת היא חפץ שיש להרבה אנשים (לרוב לא בעלי ג'יפים) שקנו פעם והיא זרוקה במחסן כאבן שאין לה הופכין. לפני שאתה רץ לקנות תעשה סקר אצל חברים/דודים/שכנים/חברים של ההורים וכו'. אולי תוכל להשאיל רתכת פשוטה למטרות לימוד ואז לשדרג למה שאתה רוצה...סתם רעיון מניסיון (הרתכת "שלי" שייכת לשכן שלי שבא אליי כשפעם בשנה הוא צריך לרתך משהו).
שלום,
תודה רבה על כל התשובות.
שאלה נוספת, מה המשמעות של סוג הכבלים, קוואדראט? והאם יש הבדל משמעותי בין 16 ל 25?
תודה רבה
עודד
רתכת אלקטרונית, רתכת CO, משהו יכול לעשות סדר בעברית.
ממה שראיתי, קראתי יש :
heliarc, tig, mig
מי זה מי, ומה זה מה?
יש רתכות שמשתמשות באלקטרודה Stick, המצופה בחומר מגן - רתכות AC (זרם חילופין) פשוטות וזולות, ורתכות אלקטרוניות שמיישרות את הזרם.
יש רתכת שמשתמשת באלקטרודה רציפה מגליל, ובכיסוי של גז אינרטי (ארגון או CO בד"כ), וזה נקרא MIG - Metal Inert Gas . מקור הזרם הוא זרם DC, ובנוסף מגיע לאקדח של הרתכת גם אלקטרודה רציפה מסליל, וגז המגן. אלו הרתכות המהירות ביותר, ואני מניח שלזה הכוונה כשמדברים בארץ על רתכת CO. יש אפשרות להשתמש ברתכות האלו בסליל אלקטרודה שבעצמו מצופה בדומה לאלקטרודות הstick הפשוטות, ואז אין צורך בגז.
TIG - Tungsten Inert Gas - מקור הזרם זהה, משתמשים באלקטרודת טונגסטן בלתי-מתכלה, והחומר מסופק ידנית על ידי המלחים בדומה לריתוך עם מבער אצטילן. כלומר משתמשים בשתי ידיים, יד אחת מחזיקה את אלקטרודת הטונגסטן (הנתונה בתוך כוסית של הגז המגן - שוב ארגון או CO בד"כ) וביד השנייה מספקים את המתכת. זו השיטה המדוייקת, העדינה והאיכותית ביותר.
Heliarc זה למיטב ידיעתי שם אחר לשיטת TIG.
חשוב להבדיל בין האלמנטים של מקור החומר (אלקטרודת מתכת שצריך להחליף, אלקטרודת מתכת רציפה - סליל - או הזנה ידנית של חומר בנפרד למקור החום), והגנה של גז או שהאלקטרודה מצופה בחומר מגן - וזה יכול להיות גם בסליל וגם באלקטרודות stick.
בנוגע למשומשות .....
אם מישהו מכם מכיר את השכן/ דוד / חבר / וכו' שקנה רתכת ומעולם לא עשה איתה כלום ..
אני מחפש לקנות.
קבלה / חשבונית יעזרו אבל לא חובה !
תודה.
( אגב, אני מהאידיוטים שהשאילו מחבר ולמדו מהכוויות .. )
חשוב מאוד לרתכים הביתיים, להרחיק כל דבר דליק מהאיזור כולל בלוני גז.
אם אי אפשר להרחיק לא מרתכים שם ולא משחיזים שם. פשוט מאוד ומשאיר את הבית שלם.
יגאל.
יש לי אפשרות לקנות מספר רתכות משומשות של ג'נסיס , 134 אמפר , אלקטרונית , בעלת טרמוסטט הדיוטי סייקל שלהם:
80 אמפר 100%
100 אמפר 70%
130 אמפר כ 35-40% (מסגרת של 10 דקות)
אני משתמש ברתכות זהות מזהה חצי שנה ומעביר בעזרתן קורסי ריתוך בהם הרתכת דולקת 8 שעות ביום. (ועובדת קרוב ל4-5)
מלבד שריפת פיוז יחידה לא נתקלתי בבעיות נוספות.
הרתכות נמכרות עם 3 חודשים אחריות.
מחיר 600 ש"ח לרתכת.
אריאל.
נשמע כמו יופי של עסקה במחיר מצויין, פרסם את זה בלוח המודעות.
אני למדתי לרתך לבד לפני כ-3 שנים על רתכת 220 רגילה.
לא כאבו העיניים אחרי זה, ולא היו כוויות בולטות לעין :wink:
אחרי שלימדתי את עצמי על הרתכת, בניתי פרוייקט עם אותה הרתכת.
הרתכת הייתה של חבר.
אחרי זה קניתי רתכת אלקטרונית, תוצרת ספרד, עד 140 אמפר.
היא עלתה 1400 שזה כלל כבלים + ידית אלקטרודות + הארדום (תנין) +חבילת אלקטרודות זיקה.
בריתוכים עם הרתכת הרגילה, ריתכתי על 180, באותם תנאים עם הרתכת האלקטרונית, ריתכתי על 95 אמפר :idea:
אחלה רתכת, איכות ריתןך מעולה ביותר.
בניתי איתה פרוייקט אופניים מסויים, שער ראשי לבית + גדר, שער צדדי לבית +
באגי. בפרוייקטים האלו רמת הריתוך שלי הגיעה לרמה גבוהה, בלמידה עצמית.
:idea: עניין חשוב מאוד!! כאשר דופקים על העופרת השחורה הזו שנוצרת בעת הריתוך (ברח לי השם שלה מהראשׂ), להישאר עם משקפי מגן!! מניסיון מאוד לא מהנה אני יכול להגיד לך שאם כזה דבר נכנס לך לעין, הוא לא יוצא בלילה, וזה כואב מאוד, וצריך ללכת לרופא עיניים, ממש לא כמו חלקיק של דיסק השחזה שנכנס לעין :idea:
אני מאוד ממליץ לך לקנות אלקטרונית. היא קומפקטית מאוד - מאוד קלה וקטנה, רמת ריתוך מאוד גבוהה, ותמורה טובה ביחס למחיר.
אריאל,
אני מעונין לקנות רתכת משומשת (רצוי אלקטרונית) יש עוד פרטים? קנית כבר?
תודה, אלעד.
שלום
נפל לידיי קובץ pdf של ספר הדרכה בריתוך. אם יש עיניין אשמח להעבירו לידי האחראים באתר להוספה לסיפרייה.
תודה רבה
עודד
רעיון מצוין, אני בהחלט מעוניין.
יש לדאוג שכמה מומחים לריתוך יעיינו בו, יתהו על קנקנו ויחליטו האם מתאים לנו.
היות ואיני מבין בריתוך כלל (עדיין) אשמח לכל חומר - אבל הפורום מחייב חומר משובח.
ושוב, בענין הרתכת האלקטרונית המשומשת? מישהו?
בעניין הרתכת האלקטורנית שלח ה"פ לאריאל.
בעניין הרתכות המצב כזה עד עכשיו נמכרו 2 רתכות כרגע יש ברשותי רתכת אחת שכבר הובטחה לחבר בפורום,
עם קצת מזל לפנות אמצע שבוע הבא יגיעו עוד מספר רתכות. (במידה ויהיו רתכות נוסף אני אודיע בפורום)
אריאל.
גם אני מעוניין במידה ויהיו עוד רתכות .
תודה
אורי אשר 058-373937
מאיר רוטברג
04-06-04, 15:55
אני בעניין
מאיר
מאיר
מה תעשה עם כל הכלים......... סט בוקסות ורתכת באותו שבוע...
מה דעתכם על הערכה הזו?
http://www.layogev.co.il/view_ratehet.asp
מעולה ויקר.
http://www.4x4rockshop.com/ProdImages/welders/readywelder_T1000.jpg
קיימת רתכת כזו שהיא לא co2?
משהו זול ?
זה לא רתכת CO2. יש אופציה לחבר לגז אבל לא חובה.
ויש אופציה מאד פשוטה שכבר דובר עליה פה הרבה פעמים - שניים-שלושה מצברי רכב בטור, מספקים מספיק זרם ישר כדי לרתך עם אלקטרודה רגילה.
אם אני מחבר 3 מצברים בטור, זאת אומרת אני מקבל 36 וולט ונגיד 150 אמפר(אם כל אחד 50 אמפר) , מה צריך לחבר למצברים? את הראש של הרתכות הרגילות?
ופשוט לרתך? זה יעבוד?
אם אני מחבר 3 מצברים בטור, זאת אומרת אני מקבל 36 וולט ונגיד 150 אמפר(אם כל אחד 50 אמפר) , מה צריך לחבר למצברים? את הראש של הרתכות הרגילות?
ופשוט לרתך? זה יעבוד?
אתה מקבל 36 וולט, זה נכון, אתה לא מקבל 150 אמפר! הזרם נקבע לפי ההתנגדות וכולי... בקיצור, תחזור על החומר... :lol:
אתה לוקח שלושה מצברים, מחבר אותם בטור, מחבר תנין לצד אחד ואת מחזיק האלקטרודה לשני... ויש לך רתכת. אתה בעצם לא צריך כלום מעבר לשני סטים של כבלי התנעה טובים ואלקטרודה רגילה. זה עובד.
קצת מפחיד אבל אני ינסה את זה
אני יתחיל משני מצברים ונראה מה יהיה, מקסימום כמה בומים טובים וקצת מכבי אש :twisted:
זה פתרון לעשות כמה ריתוכים קלים לבניית תושבת לכיסא?
או שמא אסור לי להשתמש באופיצית הריתוך הזו ?
מה הנזק למצברים?
חבל על המצברים. זה אלתורים לשטח כשאין ברירה. רתכת AC זולה וטובה עולה כמו מצבר חדש.
איציק - 4X6ZH
25-08-04, 15:29
החשש היחיד בתעלול המצברים הוא פיצוץ מצבר . ( משפריץ את החומצה !! )
הפתרון הוא לפתוח פקקים ולהניח איזה סמרטוט כבד על המצברים .
****
איציק
הסכנה הגדולה היא בכך שאין שליטה על הזרם העובר במעגל הריתוך. יכול להיות הרבה יותר
מ- 150A. לא להתבלבל בין AH (תכולה) לבין עוצמת הזרם של המצבר, מעל, בד"כ,
250A. ובעבודה לא זהירה "הדבקת" האלקטרודה תגרום לריקון המצבר החלש ביותר, תוך סיכון
לשריפה.
בכל מקרה יש לעבוד בפרקי זמן קצרים ביותר, תוך הפסקה בין "פיק" ל- "פיק", ובנקיטת כל אמצעי הזהירות. (כפפות ומטף כיבוי בהיכון, לפחות, סמרטוטים רטובים על המצברים, בעיקר על זה שליד האלקטרודה).
וכאמור, רק במקרה חירום.
זה מסוג הדברים שאין לעשותם כלל בגלל רמת הסיכון הכרוכה בעניין.
נא לשים לב להערה של רפי לבי האמפרז' : (יכול להיות הרבה יותר
מ- 150A. לא להתבלבל בין AH (תכולה) לבין עוצמת הזרם של המצבר, מעל, בד"כ,
250A.)
ההבדל כמו שרואים גדול.....ברכב זה מתבטה בזמן הנעה וניתן לראות שמצוין על חלק מהמצברים את עוצמת המצבר בזמן ההנעה שלהם.
חשוב מאוד
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.