התחברות

צפייה בגרסה מלאה : חלם ביחידת הג'יפאים של המשטרע - בלמים של נגרר

קיד
11-01-08, 23:28
מבלי להכנס לדיון האידאולוגי האם להתנדב ליחידת המתנדבים של המשטרע, הרי סיפור מהבוקר.
צומת כנות, 07:30 בבוקר, במסלול פניה לכיוום באר שבע הר של אורות מהבהבים, קונוסים, שלטים משולשים וכמובן עומס תנועה.
על הכביש עומד נגרר רכינה של משאית "פול טריילר" ללא המשאית. מסביב פזורים גי'פים ורצועות לרוב, שוטרים, ניידות ותנועות ידיים. הנגרר ממאן לזוז. מושכים אחורה, מסובבים את הייצול, והנגרר נטוע במקומו.
מה בעצם ניסו המחלצים לעשות? בסך הכל להזיז עגלה של משאית שננטשה באמצע הכביש.
מדוע הנגרר לא זז?
נגרר רכינה סנטדרטי למשאית "פול טריילר 8*4" הוא למעשה נגרר 3 סרנים אשר אינו נתמך. בהנחה שהנגרר הינו נגרר עפר רגיל, משקלו 7 טון. לנגרר בלמים לכל 6 הגלגלים, וצמיגים SUPER WIDE.
הבלמים הינם בלמי תוף בעלי ציר הפעלה חיצוני, וזה מקבל תנועה סיבובית ע"י מפעיל פניאומטי (דיאפרגמה). המפעיל מקבל אות אויר לבלימה מהמשאית - לא אכנס לפרוט השיטה.
לכאורה, הנגרר ללא המשאית, אין אויר לבלמים = בלמים חופשיים = 2 טויוטות יכולות להזיזו הצידה.

במציאות, ובהתאן לתקן, לפחות למחצית מהסרנים צריכים להיות בלמי חרום המופעלים מכנית במצב של NC. בפועל 4 מתוך המפעילים הפניאומטיים הם מפעילים כפולים בעלי 2 תאים. התא הראשון הינו תא אויר לבלימה רגילה. התא השני הוא תא קפיץ / אויר. תא זה צריך לקבל אויר על מנת לדרוך את הקפיץ, ולשחרר את הבלמים.
מכאן ברור שנגרר ללא משאית = 2 סרנים בעלי בלמים נעולים מכנית + 7 טון + צמיגים SUPER WIDE = לא ניתן לגרור בכוח ע"י ג'יפים.

אז מה עושים בכל זאת? מניחים סדי עצירה מאחורי הגלגלים, לוקחים מפתח שוודי רציני וזוחלים מתחת לנגרר. לכל תא בלימה כפול, יש גוז'ון מסיבי אותו ניתן לסובב על מנת לדרוך את הקפיצים. דריכת הקפיצים ע"י הגוז'ון נועדה לחירום בלבד ובדיוק לצרכים אלו, אך מצריכה קצת נסיון בבלמי אויר. כעת יש לזכור שהנגרר הוא בלסיטרה כבדה מאוד, ומצריך גרירה אשר בה רוב כוח הגרירה מצוי מאחור, על מנת לבלום את המשקל.
בסיום הגרירה מניחים סדי עצירה, ולא שוכחים לזחול ולהבריג את הגוז'ונים בחזרה פנימה.

מקווה שמישהו יעשה שימוש מועיל במידע.
קיד.

סוזי המשתוללת
12-01-08, 00:18
לפני שבוע ניסה להסתובב בשדנה לייד הביית שלי פול טריילר עמוס
אממה הקרקע קרסה תחת כובד משקלם של הגורר והנגרר והגורר שקע
בקיצור ניתקו את הנגרר מהגורר ושופל (די קטן אבל ממזר)הצליח למשוך את הגורר העמוס
חשב השופליסט שהוא גיבור והתפנה לחלץ גם את הנגרר - רק שהוא שכח שכשמנתקים את צינורות האויר הבלמים נעולים :lol:
איך שאני נהניתי לראות אותו נלחם :twisted:
בסוף הוא סובב את הייצול לקרקע יותר יציבה והגורר התחבר והצליח למשוך את העגלה (כמובן לאחר שחרור הבלמים (איזה בעסה דווקא קיוויתי שהוא יישקע עוד פעם :shock: :p )

path4x4
12-01-08, 08:53
בו נתחיל מהסוף - העגלה הוזזה והוכנסה במלואה לתוך שול ימין של הכביש.
נראה על פניו כי יש לך מושג או שניים ברכב כבד.
למען הדיוק,העגלה אותה ראית היתה מלאה בחומר ומשקלה הכולל היה 34 טון וזאת בהנחה כי לא בוצעה העמסת יתר.
לא נעשה ניסיון להזיז ככה סתם את העגלה.רוב העגלות מצויידות בברז חירום עם מיכל אוויר כגיבוי למערכת המקסי ברקס (שכחת ?).ע"י פתיחת הברז מוזרם אוויר מהמיכל אל ה"מקסי" ומאפשר שחרור של בלמי החרום.
מה שאתה ראית זה ניסיון לתת היגוי לעגלה על מנת להכניסה לתוך השול.
היחידה הארצית לפינוי צירים פועלת תחת תקני בטיחות מחמירים.על מנת לשחרר בלמי חירום במשאית קלה או כבדה נדרש אישור מיוחד מפיקוד היחידה.משאית (או עגלה) ללא אספקת אוויר זמינה ועם מערכת מקסי משוחררת שקולה לפצצה מתקתקת.
שחרור מקסי מזמן כבר לא מבצעים עם שוודי גדול בשביל זה יש ידיות ראטצ'ט ובוקסות.

זה ידידי על קצה המזלג.

כדאי שתערוך את הכותרת כי נראה לי שגם לך עדיין יש מה ללמוד.

להצטרפות ליחידה צור קשר עם רוטברג מאיר בטלפון : 054-4697070

שבת שלום.

איציק - 4X6ZH
12-01-08, 09:16
אני רואה את כתובתך ( קיבוץ דורות ) אז אצלי עוד יש לכם כבוד .
אבל לכל מה שיש קשר למשטרע \ תחבורע אין כבוד רק זילזול והשפלה בדיוק כמו שאני מרגיש
כשיוצא לי להפגש בהם כשהם בתפקיד .
מספיק שקוראים את המשפט ...היחידה הארצית לפינוי צירים פועלת תחת תקני בטיחות מחמירים. :!:
כדי להבין שאתם פשוט כסת"ח של מערכת מושחתת המתעללת בכל מה שסובב אותה .
מהתגובות של קיד ומהתגובה שלי אתם יכולים להבין עד כמה אתם פוגעים באזרח התמים .
ועד כמה לא בדיוק אוהבים אותכם .
ואני לא נכנס לעומק הדיון הטכני .
וכל שרשור שבו אתם מנסים לשבח ולהלל את עצמכם בעיני אתם הופכים ליותר זולים :mad:
אנחנו כולנו בדרך הנכונה .
איציק

מאיר רוטברג
12-01-08, 10:55
ראשית אני מוכן לקבל כל הערה טכנית ובהחלט תמיד מוכן ללמוד בכל רגע נתון,

ואנו בהחלט לומדים ומשתפרים כל הזמן,

הערות כמו שלך איציק אינן פוגעות בנו ידידי היקר ,
הן פוגעות רק בך ובהחלט אינן מכבדות את הכותב.
נקודה.
וקיד ידידי,
שבוע הבא נקבע פגישה אחה"צ עם משה לדיון בנושא,
הקפה וקרואסונים עלי
צלצל ונתאם

יוני5
12-01-08, 11:11
עכשיו הבדיחה הקרויה יחידת הג'יפים מקבלת גם סוגייה בטיחותית.

לא כדאי להפסיק את הניצול הציני של אנשים טובים כמו מאיר וצפריר?
אני באמת חושב שראוי היה שמשטרת ישראל תחזיק 5 מומחים לטיפול בנושא הזה.
אין לה? לא נורא, אני בטוח שמחלקת החילוץ של "תעבורה" (או כל גוף גדול שמתפעל עשרות או מאות משאיות יכול להתאים) תשמח לעשות את הגיבוי תמורת תשלום הוגן.

אז זה עולה כסף - ומאיר הוא בחינם
וחוץ מזה זה בדר"כ בא בברלינגו ולא בג'יפ נוצץ...

מאיר, צפריר, אתם אנשים יקרים ואני אומר את זה לא בציניות. אתם רוצים לתרום. בואו אלי לפלוגה כמתנדבים. אני מבטיח לכם הרבה יותר סיפוק, הרבה יותר שטח וכל זאת, בלי צ'קלקה.

יוני5

barak4*4
12-01-08, 11:13
הערות כמו שלך איציק אינן פוגעות בנו ידידי היקר ,
הן פוגעות רק בך ובהחלט אינן מכבדות את הכותב.
נקודה.

ההערות של איציק, לפחות אצלי, מתקבלות בהסכמה והבנה ואינן גורעות במאום מכבודו.

כשעולה לפה פרחח זב חוטם / ערס / ג'יפאי מן השורה (לא ממש משנה מי מהם) או מישהו שסתם רוצה להשתלח ולכתוב "משטרע", אז דבריך מאיר, נכונים.

אבל לרשום את מה שרשמת ולכוון את זה לאיציק - זו טעות.

איציק הוא בראש ובראשונה איש מקצוע, ומקריאת דבריו לאורך השנים (לצערי אני לא מכיר אותו באופן אישי), הוא איש מקצוע מהמובילים בארץ בתחום התחבורה / רכב / מכונאות וג'יפים.

אם איציק אומר כאלו דברים ( וכאמור, הוא לא אחד מאלו שהוזכרו: פרחח זב חוטם / ערס / ג'יפאי מן השורה), אולי במקום להתגונן בשריון ולתקוף, כדאי שתערכו אצלכם איזה שהוא בדק בית.

אני לא נכנס לדיון של כן או לא להתנדב, לא משתלח במשטרה ולא משתלח במתנדבים.
מה שאני רוצה להגיד זה, אם הצלחתם להוציא כאלו מילים חריפות מאדם מקצועי כמו איציק.... כנראה שבאמת יש אצלכם שם איזו שהיא בעיה.

איציק - 4X6ZH
12-01-08, 12:08
יתכן וגם אני הלכתי רחוק .
לכל אלה שמגיבים בפרטי תודה .
אני לא מבין מדוע כל ניידת שעברה במקום לא הקלידה את מס הרישוי של העגלה ובשניה היתה מקבלת
את שמו וכתובתו של בעל העגלה \ בעל הרכב \
מכאן ועד לדרוש ממנו לפנות את המפגע המרחק הוא רק בלשונו של איש החוק .
ונניח שלא ניתן להשיג בזמן סביר את בעל הרכב .
אז ? מדוע שלמשטרת ישראל לא תיהיה חברת גרירה זמינה 24 שעות כמו שלכל חברת משאיות יש חברת גרירה ולכל חברת ביטוח יש חברת גרירה .
ותמורת כמה מאות שקלים אולי כמה אלפי שקלים המפגע ניגרר על חשבון זה שיוצר את המפגע .
וכל זה צריך להיות בלוח זמנים מאד קצר לדעתי לא יותר משעה +-
אבל בפועל המשאית \ העגלה חונה כל הלילה עד שהסוס מסיים הובלה לכיוון אחר .
או בעל המשאית ממשיך לדרכו במשאית קצרה יותר ויחזור בזמנו הפנוי לקחת את העגלה .
בינתיים עוברות במקום אין סוף ניידות .... אבל למי זה איכפת .
יש כאלה עגלות כל לילה לאורך נתיבי איילון בתוך תל אביב .
ומסביבם יש כמה מתנדבים שנראים כמו זורבה היווני ( כל בוקר בירידה לאיילון ממחלף השלום ) .
עד שעובר אחד המשועממים תופס פיקוד על חבורת רכבי שטח שחושבים שהם מצילים את העולם .
בינתיים כל אלה שמקבלים שכר ותפקידם לטפל בבעיות אלה ממשיכים להתבטל
ולעשות מעשים על גבנו האזרחים התמימים .
וכך זה בכל משרד ממשלתי
וכן אנחנו צריכים לקבל זאת ולתגאות במתנדבים שיש לנו :lol: :lol:
איציק

מאיר רוטברג
12-01-08, 12:26
חברים יקרים(מה לעשות רובכם כאן חברים וגם וויכוחים זה בסדר,מותר,ולעיתים רצוי)

אין אנו עורכים כאן שיחה על האם נכון להתנדב או לא
אני בהחלט מכבד את דעתו של איציק איש יקר ומקצוען לכל הדעות גם אם הוא מתנגד נחרצות לפעילות ההתנדבות ,
כמו שאיני יכול לסתור את ההגיון הפשטני בדבריו
שאם לא היו מתנדבים אזי המדינה הייתה עושה ,
לדעתי זה בולשיט אם לא היו מתנדבים בעמותות אז היו פה רעבים,או שגם על זה נתווכח??

הדיון התחיל כמקצועי ולצערי גלש כרגיל כמו באתר השני לדברים לא רלוונטים ,

לעיקרו של עניין:
אינכם יודעים חצי מהדברים ואתם יוצאים למסקנות
תקראו עכשיו את התמונה המלאה ואחר תחזרו ותקראו את ההערות ותראו את חוסר נכונותם,

נתקעה משאית פול טריילר לפני כנות , הגיעו 2 מתנדבים לפינוי למרות שנאמר לנו ממשל"ט אגף התנועה אין לכם סיכוי נמתין לגרר,(הליך של שעות ולא שעה כפי שאיציק אמר,שעות) או לפול טריילר אחר שייפרוק את הסחורה בשיטת גב לגב
כביש סואן הזכרתי ,

הגיעו 2 המתנדבים חילצו קודם כל את המשאית ופינו אותה , לאחר מכן פינו לשול במקום בטוח את הנגרר,
כל אותה העת ניידת ואופנוען מאבטחים את הנגרר שלא יכנס בו נהג אחר,

ניתן להתווכח על שיטות העבודה ,זה בסדר זה לגיטמי, אנחנו כל הזמן שואפים שמנהלי מוסכים יבואו ויילמדו אותנו עוד,
מחלקת ההדרכה שלנו משולבת בתעבורה(בונדי איש נהדר יבורך כל יום),

הרעיון של פתיחת בלמי החרום ידוע לנו בהחלט ולכל מתנדב אצלינו יש את הבוקסה המתאימה לכך ,

אישור לפתוח "מקסי" הינו רק על ידי פיקוד היחידה בדיוק במטרה לבחון את הסיכונים הסביבתיים את החשש שרכב כזה ידרדר ויפגע ברכבים חולפים,

קיד, נגרר עמוס לפחות 34 טון ואתה בביזנס אתה יודע שזה על "בערך" ותמיד יותר ,ועומד בשיפוע קל
עליה/ירידה אם הייתי מאשר פתיחת מקסי היה חשש כי יידרדר במורד ומי יודע מה יקרה ,
זו חד משמעית "פצצה מתקתקת" לא פחות ולא יותר
אני לא מוכן לקחת סיכון כזה על עצמי או על מי מהעוברים ושבים ועל מאות הרכבים החולפים שם בכל עת.

לכן ניתנה הנחיה מפורשת לא לפתוח מקסי, אולי הארוע לא היה נראה "אלגנטי" אבל המשימה בוצעה , הציר פונה.
וזה העיקר
נ.ב1 אף נהג משאית לא הסכים שנרתום אותו לפולטריילר עמוס משקל כולל 64 טון לגרור אותו בעליה

נ.ב 2 תודה על הצעותיך יוני אני עדיין ( ומבוגר ממך ביומיים פלוס) משרת במילואים

שבת שלום ונהדרת לכולכם ,

נ.ב 3 ההצעה להדריך בקורסים שלנו עומדת בעינה גם לקיד וגם לאיציק

איציק - 4X6ZH
12-01-08, 12:38
מאיר אצלך הכל טוב בכל בסדר
ממשיכים להתקדם .
אולי צריך לשנות פזה ולהתקדם עוד קצת :roll:
שבת שלום לכולללם
איציק

מאיר רוטברג
12-01-08, 12:40
מאיר אצלך הכל טוב בכל בסדר
ממשיכים להתקדם .
אולי צריך לשנות פזה ולהתקדם עוד קצת :roll:
אם תסביר את עצמך אולי אבין מה זה לשנות פאזה?
ואשמח אם כבעל מקצוע תאמר אם שגינו בעשיית הדברים,
לא אם צריך להתנדב או לא
שבת שלום לכולללם
איציק

OFF-RoaD
12-01-08, 12:45
למה כשהיחידה (שעושה לדעתי עבודת קודש, ולמתנדבים שלה שמור מקום טוב שם למעלה, בלי קשר לזה שהיא ישנה עם האויב) פועלת לפי נהלי בטיחות זה הופך פתאום לחלם? כל הכבוד שמישהו פה מקשיב לספרים (בלי קשר להגיון שיש או אין בהם) ופועל לפיהם.

ההנחיות בספרים לא נכונות/הגיוניות/יעילות/אנאעראף? זה רק באשמתכם. בעלי המקצוע שמקום לעזור ולהועיל תוקפים את המתנדבים בכל הזדמנות ומפריעים לעבודה במקום לסייע. אולי במקום לתקוף כל הזמן תשבו עם חברי היחידה, תדריכו ותלמדו אותם איך צריך לפעול נכון יותר מבחינתכם, והעולם יהיה מקום טוב יותר.

ובלי קשר, אני חושב שההתנדבות ביחידה היא חשובה ומועילה מאין כמוה. אתם לא צריכים להסתכל על זה כאילו הם עוזרים למשטרה, אלא כאילו הם עוזרים לכם, האזרח, לפנות את הכביש שללא עזרתם היה מתפנה לאחר זמן כפול ומשולש. גם יחידות החילוץ ששייכות בחלקן למשטרה עושות עבודה שהמדינה אמורה לבצע אך לא תמיד עושה זאת. וישנן דוגמאות רבות אחרות. אם המדינה לא עוזרת לאזרח? שאזרח טוב יותר יעזור לאזרח. ישר כוח.

פרחח זב חוטם.

איציק - 4X6ZH
12-01-08, 13:09
מאיר כוונתי היתה חיובית בסה"כ מעשיכם מעשים טובים ;-)
הכעס והתיסכול הוא לא עליכם .
ולמי ששאל למה אין הרבה אנשי מקצוע ביחידות אלה .
אישית אני לא צריך את העבודה היום יומית גם בהתנדבות .
ועוד בפיקוד מנגנון שחושב שהוא יודע הכל יותר טוב :-P
מה לעשות לפעמים אין כח למלחמות .
תראה מה הולך כאן איך שרשור סתמי הופך לדיון פראי :roll:
אתה מתאר לך מה הולך בגוף ממלכתי גדול שמן " ופעיל " .
איציק

UNIX
12-01-08, 13:12
נראה לי שפשוט מאיר לא מבין שהכעס לא כלפיו או כלפיי המתנדבים אלא כלפי
המשטרע שלנו שמתעסקת בשטויות , בוש מגיע לארץ אז פתאום יש נוכחות של שוטרים בכל צומת
מה קרה? מי משלם על זה?
פתאום יש כח אדם ?
בקיצור מאיר יישר כח וכל הכבוד על הזמן והמשאבים שאתם משקיעים
הגוף שאתם עובדים איתו בעייתי ואי אפשר לשנות זאת !!

איש הצפון
12-01-08, 15:50
עצם השימוש במילה "משטרע" מיותר ומכוער.

אין ספק שיש שוטרים חארות, אך להתבטא כך כלפי כולם, זה עוול שדומה מאד לעוול שגורמים לנו אותם אלו שמשמיצים את כל הג'יפאים , בגלל אותם ג'יפאים חארות (כן. יש בנינו גם חארות לא קטנים ולא מעטים) שרומסים שטחים חקלאיים, מפחידים משתזפים בחופי רחצה ומחבלים בשמורות הטבע.

שימוש בשמות גנאי מכלילים בפורום רציני מסוג הפורום הזה, מוזיל את הדיון ומוציא את החשק לנהל דיון רציני.

צפריר כץ
12-01-08, 15:55
ביום שתבינו שאנחנו מתנדבים לטובת הציבור ולא לטובת המשטרה,יפסקו הויכוחים השטותיים האלה.
בכל ההיסטוריה של היחידה כ-200-300 ארועים בחודש ,במשך כשבע שנים, הפעמים שגררנו ניידות משטרה היו בודדים.וגם אותם פינינו בכדי לפתוח את הכביש ,שכולנו נשתחרר מהפקק.
אנחנו מפנים רכבים של אזרחים, וכל מה שאנחנו עושים,זה אך ורק בכבישים מהירים, שבהם נשקפת סכנת חיים אמיתית , הן לנוסעים שברכב שעומד על הנתיב, והן לרכבים שנוסעים.ולצערי היו מקרים שנקראנו לארוע של רכב תקוע על נתיב,(לאחר תאונה או סתם תקוע) וכשהגענו זה כבר היה תאונה ואפילו קטלנית. נכון שלמשטרה יש הסכם עם גרר,רק שלהם לוקח להגיע בין שעה לשלוש שעות,ואנחנו מה לעשות ? באים בדקות ,גם בגלל הפיזור שלנו וגם בגלל מספר החברים ביחידה.
ביום שהגררים יגיעו בטווח הזמן שלנו, אנחנו ממילא נרגיש מיותרים, ונמשיך להתנדב בדיוק כמו היום במקומות נוספים,שבגלל שהם לא קשורים ל- 4X4 אתם לא יודעים עליהם, ומכאן שעליהם אין ויכוחים.
מי שראה אתמול חדשות בערוץ 2 ראה את המסכנים בקור הירושלמי המקפיא,ואת הזקנה שיושבת קפואה,והרב שהביא וחילק שמיכות. אז מה אין לנו משרד רווחה שאמור לדאוג לה ?יש כמובן,רק מה -עד שהם יגיעו אם בכלל הזקנה תקפא למוות ,ויהיו מי שיגידו שבגלל שאנשים טובים מביאים אוכל וביגוד, המדינה לא עשה את תפקידה, כי מישהו אחר עושה. (את הזקנה זה בטח לא כל כך מעניין כמו גם את הרעבים בבית התמחוי ברח' סלמה) שהמדינה אמורה לדאוג להם.
אולי זה נכון ,אבל אם לא, הזקנה תמות בינתיים מקור או רעב, אז תנו לנו לעשות את "הטעויות" שלנו כפי שאנחנו מבינים, מכיוון שעד שנדע מה הביצה ומה התרנגולת, האמא, הסבתא, הבן או הבת שלנו באמצע הכביש עם מכוניות מסביבם ב-120 קמ"ש,אנחנו נפנה אותם למקום בטוח, גם אם אתם לא ממש מבינים למה המשטרה לא עושה את עבודתה,ואנחנו עושים זאת במקומה.
שבת שלום לכולם
צפריר

יוני5
12-01-08, 19:16
עצם השימוש במילה "משטרע" מיותר ומכוער.

אין ספק שיש שוטרים חארות, אך להתבטא כך כלפי כולם, זה עוול שדומה מאד לעוול שגורמים לנו אותם אלו שמשמיצים את כל הג'יפאים , בגלל אותם ג'יפאים חארות (כן. יש בנינו גם חארות לא קטנים ולא מעטים) שרומסים שטחים חקלאיים, מפחידים משתזפים בחופי רחצה ומחבלים בשמורות הטבע.

שימוש בשמות גנאי מכלילים בפורום רציני מסוג הפורום הזה, מוזיל את הדיון ומוציא את החשק לנהל דיון רציני.

איש הצפון היקר,

המילה משטרע היא לא מיותרת, כלל לא. היא אפילו לא מתקרבת על מנת למצות את הגוף הקרוי משטרה.

ההשוואה שעשית בין ג'יפאים לשוטרים אינה במקומה.
השוטרים עובדים ומאוגדים בארגון שקרוי משטרה. באיזה ארגון מאוגדים הג'יפאים?
המשטרה היא אוסף של חארות. ארגון מושחת. אז אתה מכיר שניים או שלושה שוטרים שהם זהב. גם אני.
הבעיה היא שג'יפאי שקם על הצד הלא נכון בבוקר, יכעס על הסביבה, השוטר - יעניש אותה (הסביבה שלו זה אנחנו).

איציק

תראה מה הולך כאן איך שרשור סתמי הופך לדיון פראי

הדיון לא סתמי ובטח לא פראי.

ומילה למאיר וצפריר,

לגרר לוקח 5 שעות להגיע, זה אולי נכון, אבל אני מבטיח לך שאם המשטרה היתה מפרסמת מכרז לגרר שצריך להגיע לכל מקום בארץ תוך שעה זה היה מתאפשר - רק יקר יותר...

הרבה יותר זול, ובטח מוסיף לאגו של כל דרעק מצוי, לנצל את הרצון לתרום ולעזור שלך ושל צפריר (ועוד כמה עשרות פרייארים).

באופן אישי, הציעו לי כמה פעמים לתרום לפלוגה שלי במילואים. כובעים, פליזים, על האש וכיו"ב. ההצעה באה באמת ממקום יפה של לתת ללא תמורה, אני משער שזה בא מאותו המקום שבאה ההתנדבות שלכם למשטרת הטינופות.
אני סרבתי, כי אני לא חושב שראוי שיחידה צהלית תגייס תרומות ותהיה כעני בפתח, ואני בז לכל מפקדי היחידות (בעיקר הסדירות) שהמירו חלק מתפקיד המפקד לעבודה של שנורר מקצועי (כמו שבכל ישיבה חרדית יש כמה אנשים שתפקידם להסתובב בעולם ולגייס תרומות).

אז זה שהחרדים מתנהגים איך שהם מתנהגים - אנחנו מכירים. חבל שהמשטרה מתנהגת כך.
במחשבה שניה, מתחתית הביבים שהארגון הזה נמצא, אולי אין לאן לרדת ורדיפה אחר מתנדבים עם ג'יפים הנוצצים לא צריכה להפתיע אף אחד.

יוני5

קיד
12-01-08, 19:55
איש הצפון היקר,

המילה משטרע היא לא מיותרת, כלל לא...
.
במחשבה שניה, מתחתית הביבים שהארגון הזה נמצא, אולי אין לאן לרדת....יוני5
יוני שיכנעת אותי.
מאיר אני מתעב את המשטרע, אך מודיע בפומבי כי אני מוכן לתרום למען הבטיחות בכבישים.
הסיבה היא לא כדי לעזור לפנות כבישים, כי אם למנוע הרוגים.
מאיר, אשמח לתרום ידע וטכנולוגיה בתנאי שזה יהיה פורמלי.
בידידות, קיד.
נ.ב. לבחור מדורות,העובדה שנעלבת, מעידה על כך שממש איכפת לך. זה כנראה משהו שנותר מהחינוך הקיבוצי של פעם. לא התכוונתי להתנגח בכם, אבל בהחלט התכוונתי להתלוצץ על חשבונכם. קח את זה בקלות, טפיחות על השכם לא תקבל כאן מאף אחד, אבל חיוכים כן.

מאיר רוטברג
12-01-08, 20:04
יוני שיכנעת אותי.
מאיר אני מתעב את המשטרע, אך מודיע בפומבי כי אני מוכן לתרום למען הבטיחות בכבישים.
הסיבה היא לא כדי לעזור לפנות כבישים, כי אם למנוע הרוגים.

רק לידיעה בשנה שעברה היו מעל 100 הרוגים מתאונות שול , נכון אני לא יכול לתת מספרים כמה הצלנו שחילצנו את הרכבים שלהם ולעולם לא נדע אבל הסטטיסטיקה ברורה
מאיר, אשמח לתרום ידע וטכנולוגיה בתנאי שזה יהיה פורמלי.
בידידות, קיד.
נ.ב. לבחור מדורות,העובדה שנעלבת, מעידה על כך שממש איכפת לך. זה כנראה משהו שנותר מהחינוך הקיבוצי של פעם. לא התכוונתי להתנגח בכם, אבל בהחלט התכוונתי להתלוצץ על חשבונכם. קח את זה בקלות, טפיחות על השכם לא תקבל כאן מאף אחד לא ציפיתי, לא מצפה ובאמת יש לנו סיפוק אדיר מזה,
, אבל חיוכים כן.מסתפק בהחלט

קיד ידידי ,

כבר הרווחנו
פורמלית כסגן מפקד היחידה הוזמנת לקפה ושיחה,
סיוע ביחידה הינו תמיד תמיד פורמלי בהתאם לתקנות ולנהלים,
דבר איתי מחר, נתאם

מידבר
12-01-08, 20:46
לענין ההתנדבות-כל מי שרוצה לתרום מזמנו ומרצו לקידום עניינים חברתיים "תקועים", יבורך. נקודה.
לענין המשטרה:
1.מדובר בארגון דל תקציב+בעל תדמית נמוכה=>גיוס כ'א במאפיינים בינוניים וחוזר חלילה. שוטר התנועה בקצה פועל ע'פ חוקים וכללים שלמד ואותם הוא מיישם בהתאם לערכי בסיס עמם גדל בהתאם למה שהבין בקורסים. בזה נגמר. הוא לא אשם שגייסו דווקא אותו ולא מישהו שבא עם יכולות שכליות וערכים נעלים יותר. לא מוצא חן ? אדרבא, יקומו יפי הבלורית והטוהר ויעשו קריירות במשטרה.
2.מעריך שהמתייחסים למשטרע התכוונו לשוטרי התנועה ולא לאנשי הימ'מ, יאחב'ל, יאח'ה, סמויות, ימ'רים וכו'. אם כן אז יופי ,כבר בודדנו קבוצה יחסית קטנה בתוך הארגון הנ'ל.
3.ואם היינו בסינגפור ? אני רוצה לראות את הגיפאי המתחכם שהיה חורג בפסיק מהתקנות. היה נשפט למלקות...
4.עד לא מזמן נסעתי עם היילקס מוגבה, צמיגים רחבים וכו'. לא נתקלתי בהצקות מצד שוטרים אלא ההפך, מחמאות "איזה אוטו יפה" וכו'.
5.עד עצם היום הזה כל דוחו'ת התנועה שחטפתי הגיעו לי. מעבר לכך, כאשר השוטר יכול היה להמיר את הדו'ח באזהרה הוא עשה זאת ואפילו מיוזמתו.
6.יש במשטרה דבילים כמו שיש במשרד התחבורה, הפנים, איכות הסביבה, החקלאות, האוצר וכו'. זאת לא סיבה להתלהם.
7.אם מישהו מחברי האתר נתקל בהתנכלות בלתי מוצדקת מצד שוטר תנועה, יתכבד ויעלה הנושא לפורום. אני משוכנע שיקבל את מירב התמיכה, אם בהזדהות ואם בעצות טובות.

גיא
13-01-08, 00:02
מדבר יקירי.

כל מה שכתבת נכון הוא. תפוחים רקובים מעטים בין כל שאר היהלומים ... בדיוק כמו בכל אירגון אחר... אממה ?!

יש הבדל אחד.

אתה מכיר את המשפט "מי ישמור על השומרים?" זה משהו רומאי עתיק אם אני לא טועה ..

המשטרה היא הארגון שאמור לשמור על החוק. אם הוא נגוע בפשיעה ועבירות על החוק .. נו אי אפשר פה להגיד שהשוטר שהניח את הלבנת חבלה הוא תפוח רקוב. זה הפנים של האירגון. שגריר של האירגון אפשר לומר. כל אדם לובש מדים כחולים הוא קודם כל שוטר ורק אחרי זה אדם. הוא חייב להיות נקי כפיים פי שבע מכל אזרח רגיל אחר.

ככה לפחות אני מאמין. אם ממשלת ישראל לא היתה עושה צחוק מהאזרחים, כפי הניראה היה המצב אחר. דוגמא אישית ? ... בבקשה. קימבנו לי ג'וב שיחידת המחשבים של משטרת ישראל. מצאו לי תקן והזמינו אותי לראיון באיפה שהוא במרכז. אולי חולון ? אני לא שולט כל כך באזור ההוא. בכל מקרה, אחרי ששאל המראיין כמה שאלות ובירר כמה פרטים. הוא שאל אותי מה אני רוצה לדעת. אז השאלות שלי היו בנושא מה השלבים ? הקורסים ? לוחות זמנים ? משמרות ? ומשכורת ...

אז קורס 4 חודשים בשכר שהוא מתחת למינימום הרישמי ! אחרי זה כמה שנות עבודה בתנאים מחפירים בשכר מינימום. ואחרי זה אם לא נישברת ... נדבר.

ראית שפירסמו בעיתון שיש פרישה מוגברת מהמשטרה בעיקר בגלל הזילזול של המערכת בעובד ?

אז תסביר לי ... מעבר לאידיאולוגיה .. איזו סיבה יש לאדם לעבוד שם למעט שופוני ו/או היכולת לעבור על החוק בלי להתפס ?

רוצה עוד דוגמה ?
טריה מעכשיו ...

נסעתי לפני 20 דקות בציר מוריה בחיפה. עקפה אותי מכונית רנו לגונה אפורה מספר משהו 50-954 במהירות מסחררת תו"כ מעבר פרוע בין נתיבים וזיגזוג בין מכוניות. תוך כדי שהיא מבריחה כל מיני חוצים במעבר חציה ותו"כ שהיא מחייבת אחרים לבלימות חירום.
צלצלתי 100. ידוע לי שיש משהו בנושא "רכב משתולל" ... היא רשמה את הפרטים שהיו לי. פתאום הגעתי לאזור פרנג'ליקו למי שמכיר. שם עמדה ניידת של מתנ"א עם איתות חירום פועל וחסמה את הנתיב הימני. double parking כזה ... שוטר אחד באוטו ושוטר שני במסעדה ... המכונית שעברה אותם בחריקת צמיגים ומיד אחרי זה עברה את הרמזור שניכנס לבי"ח כרמל באור אדום לגמרי ... לא הניעה שם שום דבר ... עצרתי לידם ושאלתי למה הוא לא עושה משהו אז התשובה ... "מי אתה בכלל ? .. יאללה סע סע ...."

ניידת מספר מ- 12-583

מי אני ? ... אני זה האדם שכיכב במבזקי החדשות של שישי בבוקר מפנה את הגופה של לידור זאב מדרך פיק"א. וזה מפריע לי שמשטרת ישראל היא האחרונה שמעוניינת לעשות משהו.
כי הנהיגה החסרת אחריות שהרגה את לידור והעובדה שהיתה בלי חגורה. היא בדיוק אותה נהיגה של הרנו הזאת.

כי אני לא מצליח לעצום את העיניים בלי לראות את הראש המרוסק של הילדה המסכנה בת ה 16 שנהרגה כי החבר שלה לא פחד מהמשטרה. כי הוא ידע שהוא יכול לנהוג אי שבא לו ו"יהיה בסדר" ...

הרבה יותר קל לחפש אותנו על צמיגים בולטים ...

אם היו משקיפי תנועה ( פעם היו ) - אם נהג שהיה מצולם עובר באדום / קו לבן / נוהג במהירות מופרזת / כל עברה אחרת .. היה בו במקום מאבד את הרשיון שלו והמכונית היתה מולאמת ומחירה היה ניכנס לקרן משכורות לשוטרים או משקיפים או משהו. אחרי חודש אחד לדעתי היו רבע מכלי הרכב יורדים מהכביש. ( הכבישים היו הרבה יותר פנויים ) - אף לא נהג אחד היה מעיז לעבור את המהירות ב קמ"ש אחד / לעבור על פס לבן / לעבור באדום / לנסוע בלי חגורה ....

חוקים דרקוניים !

מצב קיצוני דורש אמצעים קיצוניים !

והאימרה של נימרוד, שזהו מחיר הקידמה ... מה אני אגיד לך נימרוד. שטות. פחדנות. עצלנות. ועוד כל מיני דברים שאם היו שונים, היו יכולים להציל חיים. נהיגה זהירה מצילה חיים ולא גמדים חשמליים באוטו.

יש בי רק בוז לאירגון הזה.

אלון_ק
13-01-08, 00:16
...זה עוול שדומה מאד לעוול שגורמים לנו אותם אלו שמשמיצים את כל הג'יפאים , בגלל אותם ג'יפאים חארות (כן. יש בנינו גם חארות לא קטנים ולא מעטים) ...
מת עליכם. אני לא יודע באיזה סרט אתם חיים, אבל במדינת ישראל הג'יפאים הם חבורת חארות. נדמה לכם שאתם הג'יפאים. הרוב המוחלט (מוחלט? אפילו לא שווה לספור את מי שלא בו) הוא בדיוק מי שלא כאן. הסביבה שלכם מלאה ב"גיפאים אמיתיים", כביכול, אבל תוציאו את הראש מהתחת - אנחנו מיעוט בטל בשישים.

כן, הג'יפאים הם חארות. על אותו משקל בדיוק, גם השוטרים. אם היו קוראים למדינה שלנו סדום, אתם הייתם לוט.

מידבר
13-01-08, 21:12
טוב, אז מסתבר שהמציאות חזקה מכל דמיון (או במילים אחרות "למה דווקא אני"). סיפור קצר:
היום זוגתי היקרה חוצה ,עם קבוצת אנשים, את הכביש במעבר חציה ברמזור ירוק (להולכי רגל) ועם הגיעה למדרכה מוצאת מולה זוג שוטרים. לקמן התפתחות השיחה:
שוטר א'-גברת תביאי ת'תעודת זהות.
זוגתי-למה ?
שוטר א'-תביאי וזהו.
זוגתי-למה מה עשיתי ?
שוטר א'-תביאי ואח'כ נדבר.
זוגתי מוסרת הת'ז והשוטר מתחיל לרשום דו'ח.
זוגתי-מה ? אתה רושם לי דו'ח ?
שוטר א'-חצית באור אדום.
זוגתי-לא נכון, האור התחלף באמצע וחוץ מזה היו עמי עוד אנשים...
שוטר א'-וגם דיברת בטלפון (הוא אדיוט הוא אדיוט).
זוגתי-נכון ,ומה הבעיה עם זה ?
השוטר מתקשה ומתעכב מאוד בכתיבת הדו'ח וזוגתי משתעשעת ברעיון שתציע לו עזרה (...) אבל מגיעה למסקנה שעדיף לשתוק.
לאחר דקות ארוכות במהלכן נלחם השוטר בדו'ח מקבלת זוגתי הנייר, ניגשת לשוטר ב' שניצב בסמוך מפנה את תשומת ליבו להולכי רגל שחוצים מול עיניהם באור אדום ושואלת מדוע דווקא היא קיבלה דו'ח.
שוטר ב'-מה את רוצה ממני ? מה ? אני עצרתי אותך ?
מסקנה ? ? ?
כל מה שתגידו מקובל עלי.

OFF-RoaD
13-01-08, 23:08
אני נצמד לשוטר ולא עוזב אותו עד סוף המשמרת. מזיין לו תשכל ומשגע אותו.
הולך אחריו עם דף ועט ורושם כל צעד שהוא עושה, תוך איומים שהוא יקרא את כל בבית משפט.
ואחר כך מתפלל שיעצור אותי בלי סיבה ויביא אותי לשופט שגם ככה עצבני עם המשטרה.

Viper
14-01-08, 20:07
אני אפתח בהצהרה: אני לא אוהב את כחולי המדים. נקודה.
אבל, וזה אבל גדול, כבר נתקלתי בכמה וכמה שוטרים שבאמת מנסים לעשות את עבודתם על הצד הטוב ביותר.
הבוקר עצר אותי שוטר מיח' האופנוענים לביקורת רשיונות. האדיבות שהוא הפגין היתה יוצאת מהכלל. יותר יפה מבקבלה בבית מלון. לא התקטנן על שטויות ופשוט עשה את עבודתו. הלוואי והרבה היו נוהגים כמוהו.
לפני מס' חודשים טיילנו באזור הירקון. בנחל הדר המסלול היה חסום עם רכב וולקסוואגן בורה נטוש. כן, פרייבט... מה לעזעזאל הוא עושה שם? התקשרנו למשטרה, העברנו להם נ.צ. (כמובן שהשוטרת במוקד לא ידעה בכלל מה זה נ.צ. כעבור 15 דקות התקשר אלינו שוטר. "אני בדרך אליכם, תוכלו להוביל אותי אל הרכב?" בטח ענינו ואספנו אותו מצומת ירקונים ועד לרכב. מסתבר שהרכב נגנב 4 ימים לפני. עכשיו צריך להוציא אותו. השוטר התקשר לגרר שהמשטרה עובדת איתו. אבל הוא הבין שמדובר בחילוץ ולא בגרירה ולכן התעקש על איתור הבעלים, ע"מ שזה ישלם לחברת הגרר על חילוץ מלא. מבירור שערכתי עם השוטר (שגם כאן היה אדיב בצורה מדהימה) מסתבר שעל כל גרירה החברה מקבלת בערך 200 ש"ח. לא משנה גרירה/חילוץ. וזה ע"פ החוזה מהמכרז. על חילוץ פרטי- מעל 1000 ש"ח... אז החברה העסקית לא מעניין אותה שלא מאתרים את הבעלים ופשוט מסרבת להגיע!!! כן, מסרבת!!! במשך יותר מ-30 דקות ניסה השוטר לשכנע את בעלי החברה להגיע ולגרור את הרכב אך ללא הועיל. בסוף הם השיגו חברה אחרת שבאה לבצע את החילוץ.
אז לא תמיד הם רעים. לפעמים הם ממש, אבל ממש בסדר.
אבל כשהם רעים- הם ממש נבזים!!! :twisted:

-->