צפייה בגרסה מלאה : פגיעת בוכנה בשסתום - קטנוע קימקו ניו דינק 200I
ראשית אם השירשור אינו מתאים לפורום אשמח להכוונה למקום הנכון (יפורסם גם בפורום פולגז).
ברשות אחי קטנוע קימקו ניו דינק 200I חדש עם 4250 ק"מ .
אמש בעת נסיעה על כביש 4 נשמע פיצוץ מכיוון האגזוז והמנוע חדל לעבוד.
הקטנוע נגרר למוסך המרכזי של עופר אבניר בת"א.
בוצעה התחברות למחשב אבל אין שום אינדיקציה לבעיה.
לטענת המוסך נגרם נזק לבוכנה עקב פגיעתה בשסתום וכל זאת בשל נסיעה בטורים גבוהים .
לי הנ"ל נשמע תלוש מהמציאות לאור העובדה שאחי יכול לקבל את תואר הנהג העגלתי אבל מה אני מבין.
אולי מישהוא יודע על משהו .............
תודה
אביחי
זה תלוש מהמציאות בגלל ש : ...
קטנוע או אוטו עם 4000 ק"מ .... לא צריך לשבור שסתום.
שרשרת טיימינג נועדה בדיוק בשביל לסובב את הפסנתר מהר יותר כשהמנוע מסתובב מהר על מנת שכל החלקים ינועו באותה מהירות ....
עופר אבניר .. נו .... מה חדש ?!
תתעקש.
תבדוק מתי הוצע כיוון שסתומים ואיפה ותחפש שם את הבעיה.
או שמשהו נישבר.
בכל מקרה, מערכת הגיר הרציף לא מאפשרת למנוע להגיע לסל"ד גבוה מידי.
כל זאת כידוע לי ... ואני לא מומחה לאופנועים או לכלום !
גיא , אין צורך להיות מומחה כדי לדעת שגרנד דינק אינו יכול להגיע בכוחות עצמו ( מעבר לכך שהוא לא יכול "פיזית" אמור להיות לו CDI שיגן עליו )
למהירות מנוע בנסיעה שתגרום למפגש בוכנה/שסתום.
הטיימינג הוא רצועה/שרשרת/גלגל"שים?
חנן-ג'יפולוג
23-01-08, 07:34
שרשרת טיימינג נועדה בדיוק בשביל לסובב את הפסנתר מהר יותר כשהמנוע מסתובב מהר על מנת שכל החלקים ינועו באותה מהירות ....
גל הזיזים דוחף את השסתומים ואין להם ברירה אלא להיפתח, בכל מהירות מנוע.
אבל, מה שסוגר את השסתומים זה קפיצים, ובמהירות גבוהה מדי, הקפיצים לא מחזירים את השסתומים מספיק מהר, הבוכנה רודפת אחריהם, ובום.
הוואריאטור שומר על מהירות המנוע נמוכה עד שהוא מגיע לקצה יכולתו לשנות את יחס ההעברה, ואז, אם למשל הרכב נמצא בירידה ארוכה, הוא בהחלט יכול להאיץ את המנוע לסל"ד שאליו הוא לא מתוכנן.
הגנה אלקטרונית כנגד סל"ד יתר טובה בהאצה בעזרת כח המנוע. היא לא עוזרת כאשר מורד הכביש מאיץ את הרכב ואת המנוע.
טוב איששתם את מחשבותיי .
אחי טוען בעקשנות שהסל"ד לא עלה ,וכפי הנראה גם עופר אבניר מתקפלים .
תודה
אביחי
בקטנועים יש מנתק/מאחר הצתה.
לא צריך להיות מצב שהמנוע מגיע לסל"ד גבוה מדי, אפילו בירידה ארוכה.
בסל"ד גבוה, ההצתה מתנתקת או מתאחרת, כח המנוע יורד, והרכב מאיט או לפחות מפסיק להאיץ.
מנוע חדש, ראבק! לא היה חסר שמן? פתחו את המנוע כבר?
הקטנוע כאמור דיי חדש ועבר טיפול 4000 לפני מס' ימים (יש שטוענים שזו יכולה להיות הבעיה-חיזוק ראש וכו') .
מבחינת אחי מדובר בחוסר נעימות היות ומדובר בקטנוע חברה שצמוד אליו .
אך כאמור עופר אבניר מטפלים במסגרת אחריות .
תודה לכולם
אביחי
חנן-ג'יפולוג
23-01-08, 13:04
בקטנועים יש מנתק/מאחר הצתה.
לא צריך להיות מצב שהמנוע מגיע לסל"ד גבוה מדי, אפילו בירידה ארוכה.
בסל"ד גבוה, ההצתה מתנתקת או מתאחרת, כח המנוע יורד, והרכב מאיט או לפחות מפסיק להאיץ.
מנוע חדש, ראבק! לא היה חסר שמן? פתחו את המנוע כבר?
אני לא מבין את זה.
מה מונע מהגרביטציה בירידה ארוכה וחזקה להאיץ את הקטנוע ואת המנוע אל מעבר לקו האדום, במידה והרוכב לא בולם את הכלי בעזרת הבלמים?
אני לא מבין את זה.
מה מונע מהגרביטציה בירידה ארוכה וחזקה להאיץ את הקטנוע ואת המנוע אל מעבר לקו האדום, במידה והרוכב לא בולם את הכלי בעזרת הבלמים?
התנגדויות שונות הנובעות מחיכוך: האוויר, הצמיגים, הקומפרסיה של המנוע, רצועת ההנעה, הבלמים, מייסבי הגלגלים וכו'.
באופן מעשי, קטנועים לא מאיצים מעבר למהירות בה נכנס המנתק לפעולה, יותר מקמ"שים בודדים, גם בירידות חדות וארוכות.
אני מאשר משנים של נסיון שלא מגיעים למצב שהמנוע מגיע למהירות שהוא לא יכול לעבוד בה. לא בירידות ולא בעליות וגם לא בנפילה חופשית ...
פלואטינג של שסתומים זה במהירויות של מעל 14000 סל"ד ... לא ?
----
שרשרת טיימינג היא שרשרת במנועים האלו. מנועים מאוד אמינים שמועתקים ממנועי סאן יאנג של לפני 15 שנים. דיוקים למינהם ... שהם בעצמם מועתקים מהונדה ...
חנן-ג'יפולוג
23-01-08, 16:06
פלואטינג של שסתומים זה במהירויות של מעל 14000 סל"ד ... לא ?
תלוי במנוע.
שמעתי על מקרים של שסתומים שצפו ונחרבו ב3000 סל"ד.
במנוע 16 ליטר.
ברור שיתכן מצב של פלואטינג ואז קורה דבר כזה , אבל רבאק זה גרנד דינק , זה הרבה מעבר למהירות בה הסל"ד מגיע למנתק וכמו שבוזי אמר , המנוע לא יאיץ הרבה מעבר לזה.
וזה בכלל אם השסתומים יכולים להגיע לגובה הבוכנה!
AvigdorAharon
24-01-08, 22:57
מנסיון בגראנד דינק 250 2002, מעל 120 קמ"ש, הסל"ד מתחיל לרדת.
אביגדור
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.