צפייה בגרסה מלאה : שלום לכולם! הייתי שמח לקבל עזרה לגביי חלקים לסמו שלי..
אז ככה... הטסט קרב ובא וצריך להכין את סמו לביקורת!
הכנתי לעצמי כמה וכמה דברים שהייתי רוצה לטפל בהם לפני הטסט ורציתי לדעת כמה יעלה ? איפה? וכו'...
אני אשמח לכל הצעה! עד עכשיו לא איכזבתם אותי ואני לומד ומשכיל פה!!
להלן הדברים שאני רוצה לעשות ברכב (מדובר אגב בסמו סגור שנת 84')..
1. כמה יעלה לי כבל קלאץ' וכבל צ'וק במכשירי תנועה או אם יש לכם הצעות אחרות לגביי מיקום הרכישה ..?
2. איפה אני יכול להשיג מפלג (דיסטריביוטר) משופץ שיהיה תקין ותינתן גם אחריות? הבנתי שחדש קשה למצוא ואם בכלל הוא עולה כמה אלפים..
3. האם מישהו כאן בפורום יכול להמליץ על מקום טוב שיכול להתקין פילטר אוויר פתוח ונשם במקום הפילטר המקורי? ואם כן מה מחיר התענוג?
4. ולשאלה האחרונה : איזו חברה מייצרת פרופיל שטח מלא ל-205\75\15? והיכן אני יכול לרכוש אותם?
ולקינוח החלטתי לשתף אתכם בתמונות אירוטיות של הסמו שלי בגיחה הראשונה שלו בשטח.. קטן קטן אך אמיץ!!!
ניסן,
א. למעט הצמיגים- שום דבר שציינת לא נבדק בטסט...
ב. כבל קלאץ' מקורי עולה 203 לפני מע"מ. תחליפי 170. חיפוש קליל- העלה את התוצאות...
ג. גש לצמיגאי שלך ובדוק לגבי הצמיגים. המבחר הוא אדיר. השאלה היא אם אתה מעוניין להשאר במידה הזו? או לעלות שלב? והאם בכלל אתה צריך להחליף צמיגים לטסט או לשיפור האחיזה בשטח?
ד. ב-84' כבל צ'וק? אין אוטומטי? (אני לא מכיר ולכן לא יודע).
ה. דיסטרביוטר- גש לחשמלאי שלך או לפירוקיה שרצה כאן בפורום. יש להם סמוראי 84. בדיוק בשבילך...
בהצלחה!
אהלן!!
לגבי הצמיגים - אני החלפתי בספטמבר למקסיס 205/70/15 שטח מלא. הם החברה היחידה שמייצרת שטח מלא למידה הזו. אני לא עליתי מידה כי לא רציתי להתחיל להתעסק עם כל הפרוצדורה המתישה של שינוי המידה.
שווה אולי שתשקול את זה...
איתי.
GodsFather
23-01-08, 19:34
[size=3][b][i][font=Arial][color=Purple]
האם מישהו כאן בפורום יכול להמליץ על מקום טוב שיכול להתקין פילטר אוויר פתוח ונשם במקום הפילטר המקורי? ואם כן מה מחיר התענוג?
4. ולשאלה האחרונה : איזו חברה מייצרת פרופיל שטח מלא ל-205\75\15? והיכן אני יכול לרכוש אותם?
פילטר פתוח מתקינים לבד , קונים בחנויות משפרים , עולה בין 250-700 שקל , תלוי כמה חלקים אתה מצטרף לפילטר עצמו (כל מיני מאריכים , תושבות, מה שתרצה), מהיכן אתה בארץ ?
באותו הקשר, האם תוכל להסביר למה אתה צריך פילטר פתוח למנוע הסמוראי?
צמיגי שטח מלא בחתך 75/70 , בארץ שלנו - מקסיס ורק מקסיס נכון להיום, דגם 753 , יש על זה שרשור פה, תריץ שרשור ותגלה מה הקשר שלי אליו :-)
תלמד להריץ חיפוש , אתה תשכיל הרבה יותר.
ולגבי היופי של הרכב שלך - הוא באמת נראה טוב מאד.
kdch צמיגים- לא יודע בוודאות לגבי MT, אבל בלינק הזה (http://www.tires4u.co.il/?search=1&iGarageID=&m=&r=15&a=70&s=205&sc=&ar=1&CheckAllMessages=on&mm=18&mm=27&mm=5&mm=7&mm=11&mm=63&mm=50&mm=105&mm=6&mm=19&mm=26&mm=3&mm=82&mm=113&mm=30&mm=4&mm=12&mm=46&mm=25&mm=58&mm=24&mm=33&mm=41&mm=39&mm=55&mm=60&mm=28&mm=54&mm=81&mm=84&mm=23&mm=34&mm=59&mm=22&mm=62) תקבל את כל היצרנים שיש להם את המידה שלך ומשווקים בארץ.
כל מה שנשאר לך לעשות- זה לבדוק אם משהו שם זה MT...
קודם כל תודה לתשובות המהירות!
וויפר, אני מודע לכך שאת הדברים הללו לא בודקים בטסט אבל זה סוג של יישור קו שאני רוצה לעשות כדי שהסמו יגיע לטסט במצב מושלם ולא מרעיש בצורה מיותרת וסתם ימשוך תשומת לב של חברינו הטובים הטסטרים!
לגבי כבל הקלאץ החלופי שהזכרת, היכן אני יכול לרכוש אותו?
לגבי הצמיגים אני מעוניין להשאר במידה הזאת, כי כמו שאיתי ציין אין לי כוח לפרוצדרות המיותרות האלו שבסופו של דבר הבירוקרטייה תתיש אותי!
השאלה שלי האם פרופיל שטח מלא של מקסיס דגם 753 הוא מספק לדעתכם?
ולא.. בשנת 84 לא היה צו'ק אוטומטי.. הלוואי...
ולגבי המפלג ,אני מעדיף אחד שאני אדע שיעבוד לי, ולא שאני אקח מפירוקייה ואגלה שגם זה לא תקין..
לגביי סוגיית הפילטרים, אני גאה להודות שיש לי זוג ידיים שמאליות בכל הנוגע לעבודות "עדינות" שכאלו... בקיצור בכל מה שנוגע מתחת למכסה מנוע אני מפחד להתעסק, ואני מעדיף לשלם עוד 100 ש"ח בשביל שבעל מקצוע יעשה את זה בשבילי...
אני מאזור ראש"לצ.. היכן יש חנויות של שיפורים למיניהם..? ולא כאלה של ערסים, שבעלי החנות בעצמם לא מבינים מה הם מוכרים.. אני מניסיון מרוצה מהפילטרים של K &N ...
הסיבה שאני רוצה להתקין פילטר פתוח , היא בשביל לפנק את סמו בתערובת טובה יותר, ובשביל למנוע מעצמי להחליף את הפילטר כל פעם שהוא מתלכלך... ניקוי זריז וממשיכים לעוד כמה קילומטרים טובים!
תודה על העזרה מראש!
ניסן
:grin:
לגבי הכבל- דבר עם אלעד, נקרא WildLove כאן בפורום.
לגבי צמיגים- אם החלטת להישאר במידה- בסדר. אבל קח בחשבון שהרבה יותר קשה למצוא צמיג שטח במידה שלך. (ולדעתי, בדיוק לזה התכוון איתי). פעם אחת "פרוצדורות" (שהן לא ממש מסובכות) ואתה מסודר לשאר חיי הג'יפ ושלך ביחד.
דגם 753 של מקסיס דומה מאד לדגם RT01 של הנקוק שיש אצלי. אני- מרוצה.
בהצלחה!
GodsFather
23-01-08, 21:41
פילטר פתוח אתה יכול לקנות בת"א אצל חנויות משפרים , לא חסר כאלה.
חנות פיטסטופ יושבים ברחוב המסגר, יש להם פילטרים והם נותנים שירות מצוין, הם גם מכירים את ג'יפולוג עד כמה שזכור לי.
הם גם ירכיבו לך אותו אם תרצה. למרות שזה ממש משחק ילדים, גם אני שמאלן בידיים שלי.
יש להם גם אתר ואני רואה ששם יש גם כתובת בראשל"צ, למרות שאני לא מכיר את הסניף/חנות הזו - www.mih.co.il
לגבי הצמיגים -
753 בחתך 75 (אני לא מכיר את 70, אתה רשמת 75) הוא צמיג מעולה, מנסיון שלי של כמעט שנתיים. צמיג נהדר בשטח. מה שהוא עושה בבוץ זה פלא וגם בסלעים הוא עושה את עבודתו נאמנה. צמיג קשוח מאד.
פשוט תענוג הפורום הזה!!!
עכשיו אני מבין למה אמרו שג'יפאים הם אנשים שאוהבים לעזור!!!
מי ייתן וגם אני אוכל לעזור ככה!
צביקה קרבורטור
23-01-08, 22:20
ניסן שלום רב!
1 -לא ידוע לי על סמוראי 84 בעל קרבורטור בעל צוק ידני, כל הסמוראי שהו, בא עם מנוע סוזוקי , עם קרבורטור איסן בעל צוק אוטומטי.
יתכן שהקרבורטור המקורי הוסב לקרבורטור סובארו בעל צוק ידני. במקרה כזה כל כבל צוק ידני אוניברסלי יתאים, במחיר סמלי, ואין צורך לחפשו במכשרי תנועה, אלא, בכל חנות חלקי חילוף רגילה.
2- מסנן אוויר פתוח ךא יתרום דבר לרכב, ומכיוון שזהו רכב שטח, הוא מיותר בגלל תנאי האבק שבו הרכב נוסע.
כל הפריטים שהזכרת לא קשורים כלל לטסט.
בברכה
צביקה
היי,
לגבי השאלה אם הצמיגים יספיקו לך. תראה, תמיד אפשר יותר גדול....
אני החלפתי מיוקוהומה 50/50 למקסיס שטח מלא, ככתוב נשארתי באותה מידה וההבדל הוא עצום!! בגשם הראשון הם נתנו לי שיעור קטן בנהיגה אבל חוץ מיזה חבל על הזמן. יש שיפור בכל שטח (בייחוד בוץ). הבעיתיות היא שמשלוח של הצמיגים האלו מגיע לפי מה שהבנתי מהצמיגאי (גפני) מגיע אחת לחודש לארץ ומיד נחטף. אם אתה עולה על בזנט באחד הטיולים והורס צמיג קפוט, תצטרך להמתין למשלוח הקרוב כדי לקבל צמיג חדש.
איתי.
צביקה שלום!
יש לי משמאל להגה , קצת יותר נמוך מין כפתור קטן שאותו אני מושך החוצה ואז הטורים עולים.. לפי מה שהבנתי זהו צ'וק ידני כי אני זה שמבצע את הפעולה.. צ'וק אוטומטי לא אמור לפעול לבד ברגע שהמנוע קר?
ואני יודע שהדברים הללו לא נבדקים בטסט.. זה סך הכל יישור קו שאני עושה עם עצמי.. כי מה שיש די בסוף חייהם...
GodsFather
23-01-08, 22:42
צביקה , מנועי 84 הם 1000 ולא 1300 כמו כל השאר, אולי יש משהו שונה גם בקרב' ? בטח מורי ידע... מעניין מתי הוא יביע דעתו..
לגבי הצמיגים - איתי, אתה מדבר על 70, אבל ניסן אמר 75. 75 יותר נפוץ.
חוצמזה , קונים 5 צמיגים , גם את הרזרבי מחליפים.
ניסן , תבדוק שוב כדי שלא נטעה - 70 או 75 ?
לגבי כבל קלאץ' תחליפי - רכשתי לפני כ-3 חודשים בערך כבל כזה, ל SJ413, אבל אני מאמין שיש להם גם ל410 (רצוי להתקשר ולבדוק)
איציק כדורי בע"מ - חלפים משומשים
טלפון 08-6270077
כתובת: דרך חברון 15 ב"ש
עלה לי בזמנו לדגם שלי כ165-170 ש"ח כולל מע"מ + כוס קפה + אחלה שירות.
גילוי נאות: אין לי שום קשר עסקי\הכרות אישית\רווח או כל דבר אחר מהעסק שמצויין פה, סתם לקוח מזדמן ומרוצה עבורו.
וואו ב"ש זה חתיכת מרחק..מילא בימים שהייתי רוכב על אופנוע כבד, שזה היה לוקח חצי שעה.. אבל על הסמו זה ייקח איזה שעתיים... :)
לגבי מורי.. היום הייתי אצלו בפעם הראשונה והתרשמתי מבחור שיודע מה הוא עושה..
לגבי השאלה שלך על הצמיגים.. ברשיון רשום 75, אך כל פעם שאני אומר למישהו 75 הוא מתפלא עליי כי הוא היה בטוח שזה 70..
יכול להיות שבעלים קודמים שינו את המידה וזה מה שמופיע לי כיום ברישיון?
מישהו יכול לומר לי מניסיון מהי המידה המקורית והוודאית של סמו 84'?
GodsFather
23-01-08, 23:04
מעניין את הסבתא מה המידה המקורית. יש לך 75, הרווחת!
מקסיס 753, בלי עוררין.
לגבי כדורי - זו בסה"כ חנות חלפים , לא איזה יבואן צדדי מיוחד. גש ליצחק שדה, אתה כבר תמצא.
לעניינך- לא משנה המידה המקורית, אלא מה שכתוב ברישיון.
מול זה בודקים בטסט וגם שוטר תנועה שיעצור אותך לביקורת. (ולא ניכנס כאן לבוחני תנועה שימצאו לך חריגות מהת@ת).
אתה אומר 75? אז 75 It Is. עם המידה הזו תחפש צמיג.
חחחח חבר'ה זה ברור שאני לא מתלונן על 75.. פשוט הייתי שמח לדעת אם בוצעו שינויים במידת הצמיג שלי..
ואני לתומי חשבתי שסמו שלי אורגינאלי כמו שיצא מהמפעל!
:)
צביקה קרבורטור
23-01-08, 23:34
צביקה , מנועי 84 הם 1000 ולא 1300 כמו כל השאר, אולי יש משהו שונה גם בקרב' ? בטח מורי ידע... מעניין מתי הוא יביע דעתו..
לא ידוע לי על מנוע 1000 סוזוקי בעל צוק ידני, בוא אכן נמתין למורי.
בברכה
צביקה
לשאלתכם,כל הסמוראים משנת 84 הגיעו עם צ'וק ידני מקורי.
הקרבורטור של המודל הזה שונה לחלוטין מזה של ה 1300 (של ה-84 יושב בצד הסעפת,ולא בחלק העליון שלה )
מורי אכן צודק
אני זוכר את הסמו הראשון שלי 84 אכן היה צ'וק אורגינל שישב משמאל להגה ליד הכפתור של אור ערפל אחורי..
צביקה קרבורטור
24-01-08, 18:40
לשאלתכם,כל הסמוראים משנת 84 הגיעו עם צ'וק ידני מקורי.
הקרבורטור של המודל הזה שונה לחלוטין מזה של ה 1300 (של ה-84 יושב בצד הסעפת,ולא בחלק העליון שלה )
מורי ידידי שלום רב!
האם הקרבורטור עד כמה שידוע לך, בסמוראי 1000, תוצרת איסן, והאם הוא קרבורטור כפול, כלומר בעל שני לועות?
האם יש בפורום גיפולוג תמונה שלו או חומר מקצועי עליו?
בברכה
צביקה
צביקה שלום!
לא יצא לך מעולם להתעסק עם סמוראי 84?
צביקה קרבורטור
24-01-08, 20:20
צביקה שלום!
לא יצא לך מעולם להתעסק עם סמוראי 84?
ניסן לא תאמין, אך לא,לכן אני מבקש לקבל כל חומר טכני הקשור בקרבורטור הזה כולל תמונות.
אני מאמין שאוכל להתמודד איתו, הבעייה תיהיה בהשגת קיט שיפוץ,
אך אני פועל בנושא.
בברכה
צביקה
צביקה שחס וחלילה לא תבין אותי לא נכון... ההודעה הקודמת לא נאמרה מתוך זלזול אלא התעניינות.. הבנתי שאתה "מלך הקרבורטורים לסמוראי" וחשבתי שגם אני אקפוץ אלייך מתישהו..
אבל עכשיו אני מבין שקשה להשיג את הקיט לדגם הזה?
אגב צביקה איך אני יכול לבדוק אם הקרבורטור שלי הוא מקורי של הרכב או שהוא הוחלף במרוצת השנים...?:confused:
ניסן אתה יכול להרגע,הקרב' שלך מקורי למהדרין!
צביקה,מדובר בקרבורטור בעל לוע אחת (לא יודע מי היצרן,קרוב לוודאי אייסין),דומה מאוד לשל האוסטין מטרו שאתה בטח מכיר...
יש עליו מעט מאוד חומר כאן באתר ובכלל ברשת.
אנסה להשיג תמונה שלו...
צביקה קרבורטור
24-01-08, 23:19
צביקה שחס וחלילה לא תבין אותי לא נכון... ההודעה הקודמת לא נאמרה מתוך זלזול אלא התעניינות.. הבנתי שאתה "מלך הקרבורטורים לסמוראי" וחשבתי שגם אני אקפוץ אלייך מתישהו..
אבל עכשיו אני מבין שקשה להשיג את הקיט לדגם הזה?
אגב צביקה איך אני יכול לבדוק אם הקרבורטור שלי הוא מקורי של הרכב או שהוא הוחלף במרוצת השנים...?:confused:
ניסן לא טענתי שזלזלת חס ושלום, פשוט הבהרתי שמעולם לא טיפלתי בסמוראי 84, ולכן אינני מכירו כלל.
מורי טוען שהקרבורטור שונה מקרבורטור של סמוראי 1300, ודומה לאוסטין מטרו בעל לוע אחד.
מכיוון שכל הרכבים מסדרת אוסטין, מיני מינור , רובר, הם בעלי קרבורטור בעל תת לחץ קבוע, הייתי מעוניין בצילום הקרבורטור.
לכן אם תואיל לצלם את הקרבורטור ברכבך הדבר יעזור לי מאד.
זכור תמונה שווה יותר מאלף מילים.
בברכה
צביקה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.