התחברות

צפייה בגרסה מלאה : התלבטות בין סמוראי לפרייבט

adam12345
05-02-08, 21:11
שלום רב!
אז כמו שאפשר להבין מהכותרת, אני לא מתלבט בין ג'יפים שונים אלה בין פרייבט (205 של פיג'ו לצורך העניין) לבין סמוראי (אני לא מסתכל על 4wd אחרים משיקולים שונים שכבר חשבתי עליהם)
אז ככה אני צריך לנסוע 550 ק"מ בכביש בחודש שרוב הנסיעות הן לא יותר מ20 ק"מ, בשטח אני לא יודע כמה אני יסע (פחות רלוונטי להשוואה מן הסתם)
השאלה שלי היא כמה הסמוראי יהיה יותר יקר ביחס לפרייבט בכביש? (עזבו נוחות וביצועים! לא רלוונטי להשוואה) העניין הוא שאני יהיה מוכן לצמצם את הטיולים בשטח כדי קצת לחסוך בעלויות אבל אני בכל זאת הייתי רוצה פעם ב... את היכולת לטייל (מעבר לשבילי קק"ל כמובן)
כמה בערך ש"חים אני יצטרך להוציא עליו בחודש? בידיעה שמראש מצבו היה תקין? (עד כמה שסמוראי מ89-93 יכול להיות תקין)

ההכנסה שלי היא 2500 שקל, 1000 שקל לרכבת ואוכל (לימודים אתם יודעים) והשאר נשאר לי ויכול ללכת ברובו על הוצאות רכב

אז שניה לפני שאני קונה 205 (היום הלכתי כבר לבדוק אחד) וכל פעם שאני יקרא פה בפורום ויראה תמונות של סמוראי נהנה בשטח ואז אני יחשוב על ההבדל הזהום (???) במחיר, ואני יכה את עצמי על שויתרתי על הסמוראי בשביל רכב קטן, חסכוני ו מ ג ע י ל ! כמו ה205 אני ישמח לשמוע מה אתם חושבים?

תודה מראש על ההתיחסות!

Viper
05-02-08, 21:25
אני חייב להודות- זו שאלה קצת מוזרה...
אתה רוצה או לא רוצה לטייל בשטח?!?
אם כן- התשובה מונחת לפניך.
אם לא- כנ"ל.
ההוצאות על סמוראי הן "כמעט" כמו פרייבט קטן, אבל כמובן "כמעט". כי בפועל הן קצת יותר.
כמה יותר? תלוי איך הרכב, איך הנהג, היכן נסעת וכו' וכו'.
קח בחשבון שברכב שטח יש הוצאות. זה חלק מהחיים.
ויש את הכיף שאף 205 לא תספק לך בשטח... (אלא אם תנסה ותשבור...)

נמרוד
05-02-08, 21:27
זה אפשרי. 550 קילומטר זה לא הרבה בכלל, בוא נגיד שתעשה בחודש 800 קילומטר כולל טיול או שניים (אחרת מה הטעם?) - סמוראי ממוצע עושה 10 ק"מ לליטר, אתה מדבר על 400 ש"ח דלק פחות או יותר. הוצאות קבועות - 1000 טסט, 2500 ביטוח חובה+צד ג' - נעגל ל3600 ונחלק ל12 נקבל 300 שקל קבועות בחודש. תיקונים וטיפולים - עוד כמה מאות שקלים בממוצע חודשי לאורך השנה, בהנחה שאתה אכן מקפיד על קנייה של רכב תקין מכאנית. שים לב בקנייה לדברים שיעלו לך כסף במיידי ונסה להמנע מהם - חפש רכב עם טסט טרי, עם מצבר חדש וצמיגים חדשים יחסית... אלו הוצאות הבלאי הגדולות.

adam12345
05-02-08, 21:56
אני מניח שזה החיזוק שהייתי צריך!
השיקול הוא לא האם לקנות ג'יפ או לא, אלא האם לקנות ג'יפ אכשיו או לחכות שנה-שנתיים...
אני מניח שלאור ההפרשים שהוזכרו פה (הפרשים קבועים שזה הדלק+ביטוח+טסט+טיפולים שוטפים/תיקונים מוערכים) והעך הנוסף שאני כל כך רוצה (אבל כמובן שבאין ברירה מוכן לחכות לזמנים טובים יותר) הלב בסוף ינצח והבחירה תיהיה בסמוראי.
בכל מקרה רכב אני חייב (לכייף בשטח זה יהיה בגדר פלוס גדול)

אז בזכות מחשבותיכם ומקלדתכם גברו הסיכויים שאני יפעל אמוציונלית ויבחר בג'יפ ולא בפרייבט... תודה לכם!

Tzvika-Pick
06-02-08, 18:02
בתור אחד שעבר לא מזמן מפיג'ו 205 לג'יפון של סוזוקי (אמנם ויטארה, אבל עדיין סוזוקי) אני יכול להגיד לך שאתה טועה בגדול.

מעבר לעובדה שה205 היא לא רכב מגעיל אלא אחת הסופר-מיני היותר טובות שאתה יכול לקנות בטווח המחירים שלה, אחרי כמה חודשים של נסיעה בג'יפ אתה תתגעגע למושבים המפנקים, לזמינות הכוח ולזריזות שאפילו לא הכרת ב205.

אם אין לך כוונה לטייל בשטח, כדאי לך לוותר על הסמוראי.

adam12345
06-02-08, 19:22
בתור אחד שעבר לא מזמן מפיג'ו 205 לג'יפון של סוזוקי (אמנם ויטארה,

אבל עדיין סוזוקי) אני יכול להגיד לך שאתה טועה בגדול.

מעבר לעובדה שה205 היא לא רכב מגעיל אלא אחת הסופר-מיני היותר טובות שאתה יכול לקנות בטווח המחירים שלה, אחרי כמה חודשים של נסיעה בג'יפ אתה תתגעגע למושבים המפנקים, לזמינות הכוח ולזריזות שאפילו לא הכרת ב205.

אם אין לך כוונה לטייל בשטח, כדאי לך לוותר על הסמוראי.

אני מסכים איתך שבין המיני ה205 היא מהיותר טובות לשנים המדוברות, בגלל זה חשבתי עליה ולא על אחרת.

הדילמה שלי היתה כזאת, אם יש לי מספר מסויים של קילומטרים בחודש שאני חייב לקנות בשבילם רכב אז האם ללכת על רכב חסכוני מאוד אבל שישמש רק למשימה של לקחת אותי מנקודה א' לנקודה ב' במינימום הוצאות (שבכל זאת קיימות ברכב שעוד מעט עשור על הכביש) או לקנות רכב שאני גם יוכל להנות ממנו בשטח (אני אוהב את השטח ועד לא מזמן היה לי גם אופנוע שטח), ולכן השאלה היא לא השטח אלא הכביש כי אלה קילומטרים שהרכב יהיה חייב לעשות ויהי מה! בשטח אפשר לוותר על חלק מהשבתות כשהכיס קצת ריק.
דבר נוסף, היתייחסתי אל ה205 סתם בהגזמה בעיקר בגלל שלא יצא לי לפני לסוע במיני כאלה או אחרות, אני קיבוצניק ובצי רכב (שעולה לי דרך אגב שקל ושלושים אגורות לקילומטר שזה תרוץ טוב להשתמש בתחבורה ציבורית חחח) שלנו יש מזדה לנטיס, סקודה אוקטביה ופורד פוקוס, אז אלה המכוניות שאני נסעתי בהם בימי הרשיון הקצרים שלי ואין לי יותר מידי חוויות נהיגה ברכבים אחרים לצערי. בכל מקרה אני לא מפונק בכלל, אני פשוט צריך זמן להסתגלות ואז יהיה טוב.

-->