PDA

צפייה בגרסה מלאה : פולודיין

boondocks
16-02-08, 21:14
במסגרת קורס מסויים שהשתתפתי בו,הגיע בחור לתת הרצאה בנושא תוספים ושאר מיני נוזלים,כאשר ההתמקדות היתה ב-xado ו-polodin.הוא זה שמייבא את הפולודיין ארצה ולדברתו עובד עם צה"ל,קטרפילר,ועוד רבים וטובים.הוא הגיע עם דגם מוקטן של מנוע שנבנה ע"י הטכניון בעל מעטפת חיצונית פרספקט ככה שרואים הכל.בצד המנוע יש ידית מומנט עם שעון לחץ מדוד bar,כאשר מורידים את המנוף בכח הזרוע הוא מוריד שן מעל הפיסטון כאשר המנוע עובד,ומשומן כמו שצריך.מספיק כח עצר את המנוע וגרם לתפיסה.פקק קטן של פולודיין,חול באגן השמן,5 ידיים מורידות את המנוף ושום דבר.אי אפשר לעצור את המנוע.ראיתי את זה קורה.מה גם כאשר הוא הוסיף את הפולודיין אפשר היה לראות את השמן מטפס על הפולי שמדמה משאבת שמן ופשוט אי אפשר היה לבצע גזירה של השמן ותפיסת מנוע.עוד הוא טען שהיתה התנגדות נחרצת מצד ארגון המוסכים ותחנות הדלק לגבי הכנסת החומר הנ"ל לארץ מכיוון שאין הלאי,אין שחיקה,וצריכת דלק משתנה לטובה.חבר לקורס קנה בקבוק לשמן ובקבוק לדלק (שני בקבוקים שונים),שם באוטו הפרטי שלו יונדאי אקסנט 95 אוטומטית.בבוקר אשתו מתקשרת ושואלת אם הוא עשה משהו באוטו.עד כדי כך זה מורגש?אין עשן,אין חיכוך,אין בלאי.לי אין נסיון וחשבתי אולי הגיע הזמן.מי מכיר את המוצר?יתרונות?עד כה שמעתי הרבה.חסרונות?

boondocks
16-02-08, 21:24
לכל אלה שיאמרו בצע חיפוש ושרשר בישנים.

חיפשתי מדברים רק על xado ,ההרצאה המדוברת מלפני שנה ולא ידוע לי על שום חברה ומהנדסים שעומדים מאחרי המוצר פולודיין פה בארץ, כמו שראיתי שכתבו פה.מדובר בבחור אחד ויש לי את הטלפון שלו,הוא אומר שהוא מגיע עד אליך ומסביר הכל על כמה?למה?ואיך.

nirs
16-02-08, 21:33
השתמשתי בחומר הן כתוסף לדלק והן כתוסף לשמן מנוע, בטראנו בנזין, במשך מספר חודשים.
(בזמנו גם פניתי ליבואן (יוסי? בראשל"צ) ע"מ לרכוש ישירות ולקבל הנחת כמות).
לא אלאה בפרטים, אך התוצאות לא היו חד משמעיות. לא הרגשתי שיפור בצריכת הדלק כמו גם בתפקוד המנוע.
הערה: ניסיוני מסתכם ברכב הספציפי הנ"ל, (היה שמור ומטופל היטב) ואולי מכאן נובע חוסר השיפור.

Moogi
17-02-08, 13:35
פולדיין הוא אחד מהתוספים הבודדים שבאמת עושים משהו ולא גורמים נזק.
אבל שכח מניסוחים כמו "אין בלאי, אין שחיקה.." וכו' - לא קיים דבר כזה.
שיטת המכירה שהאדם הציג לך היא שיטה שמשתמשים בה כבר שנים למכור אי אילו תוספי שמן כולל כאלה שלא ממש עושים כלום. הפולדיין בניגוד לאלה שלא עושים כלום באמת עוזר להפחתה של שחיקה ואף עוזר בצורה מרשימה עוד יותר למניעת הקצפה של שמן - אבל אם אתה משתמש בשמן איכותי במיוחד אז התועלת של הפולדיין כתוסף לשמן יחסית זניחה.
הניסוי הזה ניראה הרבה יותר טוב ממה שהוא מסוגל לעשות במציאות אבל כבודו במקומו מונח.
את תוסף הדלק של פולדיין אני דווקא מאוד מחבב ולו בגלל הסיבה שהוא עדין יותר מתוספים שמבוססים על קרוסין וחומרים אגרסיביים אחרים, חומרים אלה יוצרים בלאי למתכת במעין צריבה של שכבתה העליונה בעוד שפולדיין לא פוגע במתכת ומנקה פיח בעודו משאיר את החלקים המנוקים מסוככים.
אני משתמש בפולדיין לאפליקציות שונות לא באופן קבוע והניסיון הטוב הרב ביותר שלי איתו זה בשימוש בתוספי הדלק במשאבות סולר ובתוספי השמן כדי לפתור בעיות בגירים אוטמטים ובמערכות הגה כוח - שם התוספים האלה באופן מפתיע עובדים יפה.
אם אתה משתמש במנוע המכונית בשמן זול החומר בהחלט יכול לעזור, אבל בעלות של שמן זול + מיכל של פולדיין אתה גם יכול להשתמש בשמן איכותי שיעשה עבודה מצויינת בעצמו.
XADO אגב מטרתו שונה והיא ל"תקן" בעיות, זה לא תוסף שהייתי שם במנועים סתם כי בא לי, יש תנאים של מתי לשים אותו ומתי לא, אך הוא עושה את עבודתו טוב בצורה די מפתיעה, אם כי בהחלט לא עושה אוברול למכלולים.
דבר נוסף שחשוב זה לא לערבב בין השניים, ישנה דיעה הגיונית שפולדיין לא מאפשר ל- XADO להיצמד למשטחים כראוי - מה שמבטל את השימושיות שלו.

-->