צפייה בגרסה מלאה : כיצד לבצע בדיקת תקינות למחליף אורות?
אני מעוניין לבצע בדיקה פשוטה למחליף האורות הישן שברכבי ע"מ לאמת את העובדה שהוא אכן לא תקין
המחליף אורות הוא מדגם "אמריקאי" שנמצא מתחת להגה ונשלט בעזרת מוט ברזל דחיף שמחובר בינו לבין הידית איתות/מגבים/בקרת שיוט, השאלה האם ניתן לעשות לו בדיקה בבית לא למטה ברכב עצמו?
אשמח מאוד להסבר ושרטוט כיצד לבצע הבדיקה ולאן שלושת חוטיי החשמל אמורים להתחבר ובכלל באיזה רכיבים אני צריך להצטייד
תודה מראש ויום טוב לכל חבריי הפורום
אגב המחליף אורות כבר פורק מהרכב לאחר עבודה קשה והרבה סבלנות אך איני יכול לבדוק אותו ברכב עצמו מכיוון שגם הקונקטור עצמו והחוטיי חשמל שאחריי במצב דיי רעוע/שרוף
אני מעוניין לבצע בדיקה פשוטה למחליף האורות הישן שברכבי ע"מ לאמת את העובדה שהוא אכן לא תקין
.
איני יכול לבדוק אותו ברכב עצמו מכיוון שגם הקונקטור עצמו והחוטיי חשמל שאחריי במצב דיי רעוע/שרוף
אם זה התיאור, זו התוצאה של אי המצאות ריליים לאור הגבוה והנמוך, והמחליף בודאות שרוף (המגעים בפנים)
אם אתה בכל זאת מתעקש לבדוק - אוהממטר (ולטמטר) פשוט יכול לבדוק.
יש בסך הכל שלושה חוטים.
צריך להיות חיבור בין שניים, ואחרי לחיצה חיבור בין שניים אחרים.
זה כל כך פשוט, שאפילו אין טעם ללכת לבדוק אצלי איזה חיבור לאן.
לפני שאתה מחליף - בצע חיבור של ריליים לאורות!!!!
שמיל, נכון יש רק 3 חוטים (צהוב, כחול, חום) ואכן במחליף אורות עצמו יש 3 פינים/רגליים , אני מבין ממך ששניים מהחוטים אמורים להתחבר אחד בשני על אותה רגל של המחליף או שכל חוט פשוט מתחבר על רגל שונה, כלומר כל שלושת הרגליים שבמחליף אורות מאוישות בחוט חשמל או רק 2 מהם ואחד מיותר?
http://img299.imageshack.us/img299/6055/89369511fq5.gif
אוקיי הבנתי ,אך נניח שאני מעוניין לערוך בדיקה פשוטה בחיבור ישיר לא דרך ממסרים/ריליים אלא פשוט ישירות בין המתג מחליף אורות לנורה הראשית H4 אז איך בדיוק מתחברים החוטים במצב כזה?
אין אפשרות כזאת פשוט לחבר את המתג ישירות לנורה באמצעות כבל 3 גידים וממש לראות וויזואלית שאכן האורות מתחלפים מגבוהים לנמוכים בכל לחיצה, במקרה שהאפשרות קיימת מה בדיוק אני צריך ע"מ לבצע הבדיקה בבית ללא מצבר ברכב עצמו וכיצד בדיוק מתחברים ה3 חוטיי חשמל מצד המתג ומצד הנורה?
יש לי בבית מצבר תקין של רכב+מתג מחליף אורות+נורה ראשית הלוגן H4 ,מישהו יכול בבקשה להסביר לי בצורה הכי פשוטה איך מתבצע החיווט בין שלושת הדברים שציינתי ע"מ לבדוק/לראות באופן וויזואלי שאכן המתג מחליף אורות עובד או לא בכל לחיצה עליו?
בנוסף לשאלתי בהודעה הקודמת שטרם קיבלתי עליה תשובה ואני מאוד אשמח לקבל הסבר כיצד לבצע הבדיקה , היכן רוכשים ריילים/ממסרים שמתאימים למחליף אורות ומה בדיוק לבקש בחנות?
אשמח גם להמלצה על חשמלאי רכב מיקצועי ואמין באיזור חולון שמסוגל לבצע העבודה הכוללת התקנת מחליף אורות רגל אוניברסלי+ זוג ממסרים לכל נורה ראשית, אגב כמה יהיה מחיר הוגן/סביר עבור עבודה שכזאת כולל החלפים ?
ממסר של בוש 30A מתאים לשים בין הנורות הראשיים למחליף אורות?
ניתן להשיג ממסרים/ריילים בהום סנטר/אייס ?
ובנוסף היכן יש קונקטור לנורה ראשית H4 ומה בערך מחירו לחדש כמובן?
לא יודע למה אבל הגבתי לך אתמול ומחקו אות זה
חשמלאי יקח בערך 300 350 על עבודה כזו
כולל הרילייים בתי הריליי כמובן .
לגבי הקונקטור של המנורה
תתקשר לגל-אור בת"א (חפש אותם ב 144)
זה צריך לעלות גרושים
עדכון:
היום חיברתי מצבר חזק ורציתי לבדוק אורות ברכב שמתי את הסוויץ במצב RUN אחד לפניי התנעה ומשכתי את המתג אורות הראשי פעמיים כל האורות ברכב נדלקו חוץ מהאורות הראשיים(גבוהים ונמוכים)
ולכן גם לא יכלתי לבדוק את המחליף אורות, אגב פיוזים בדקתי וכולם תקינים לגמריי, איפה לדעתכם הבעיה שהאורות הקדמיים הראשיים לא נדלקים בכלל במצב של סוויץ פתוח?
יכול להיות מצב שהאורות הראשיים נדלקים רק במצב של מנוע מונע בניגוד לשאר האורות ברכב שמספיק להם ליידלק במצב של סוויץ במצב לפניי התנעה(סטרטר)?
יכול להיות, אם מישהו שינה זאת בעבר.
אבל הכי הגיוני, שנשרף לך מחליף האורות. לא אמרנו את זה כבר.
נשרף - משמע- הוא אינו מעביר זרם, ולכן לא יהיו לך אורות.
גם החוטים שלך שרופים, לפי התיאור שלך. אז למה שהאורות יפעלו?
קאפיש?
שמיל, תודה עכשיו הבנתי שאם המחליף אורות עצמו תקול/שרוף אז לא אמורים ליידלק האורות הראשיים בכלל כי למעשה לא עובר מתח לנורות נכון?
אם אכן זה ככה אז אין ספק עכשיו שהמתג מחליף אורות המקורי אצלי שרוף
תודה עכשיו נרגעתי, הוא יוחלף בקרוב ונקווה לטוב
שמיל, תודה עכשיו הבנתי שאם המחליף אורות עצמו תקול/שרוף אז לא אמורים ליידלק האורות הראשיים בכלל כי למעשה לא עובר מתח לנורות נכון?
נכון.
ותחליף גם את החוטים השרופים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.