PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלות על Grand Cheeroke Laredo

AvigdorAharon
06-03-08, 23:12
היום, במסגרת שוטטות באזור, נתקלתי ברכב המדובר:
מודל 96, צמיגים 75\235, טרנספר 5 מצבים, מונע גז (עם אישור לחנות בחניונים סגורים), יפיפה.

חסרו לי כ 100 ש"ח בכיס, ואז הייתי לוקח אותו...כמה שאלות:
1) מה ההבדלים בין דגם הלימיטד ודגם הלארדו?
2) האם המנוע הוא 4.0 או 4.7?
3) הבחור תיקן את יחידת החימום הפנימית, ובכל זאת רטוב בשטיח הקדמי של הנוסע. נניח והנזילה לא תוקנה כראוי, האם לחשוש מהנזק, או שהתיקון אפשרי באמצעים ביתיים פלוס?
4) ראיתי שקיימים דגמי CRD (ולא לארדו), איזה מנוע מורכב בדיזל? בעיות מיוחדות?
5) בעיות נוספות שאני צריך לשים לב?

תודה לכל מי שישפוך אור על הנושא,
אביגדור

נמרוד
06-03-08, 23:17
1) מה ההבדלים בין דגם הלימיטד ודגם הלארדו? הלארדו רמת גימור נמוכה יותר מלימיטד - ריפודי עור, כסאות חשמליים, וכדומה.
2) האם המנוע הוא 4.0 או 4.7? לא בטוח, אבל סביר ש4.0
3) הבחור תיקן את יחידת החימום הפנימית, ובכל זאת רטוב בשטיח הקדמי של הנוסע. נניח והנזילה לא תוקנה כראוי, האם לחשוש מהנזק, או שהתיקון אפשרי באמצעים ביתיים פלוס?
4) ראיתי שקיימים דגמי CRD (ולא לארדו), איזה מנוע מורכב בדיזל? בעיות מיוחדות? CRD - לא בשנתונים שאתה מדבר עליהם. WJ קיבל מנוע 2.7 ליטר של מרצדס ML, למיטב זכרוני רק משנת 2004.
5) בעיות נוספות שאני צריך לשים לב? הגז כמובן!

AvigdorAharon
06-03-08, 23:20
אם הלארדו הוא ברמת גימור נמוכה יותר, למה הוא לא מופיע במחירון של יצחק לוי?
מה לגבי הנזילה ממערכת החימום?
מה הטווח מחירים לדגמי הדיזל?

תודה,
אביגדור

נמרוד
06-03-08, 23:24
לא יודע לגבי החימום בדגם הזה. דגמי דיזל כאמור רק מ2004 (או 2002, בחיי שאני לא מצליח להזכר, עשיתי לו מבחן דרכים כשהיה חדש בארץ), וזה מנוע מרצדס - לא נראה לי רכב לקמצנים :grin:

grand
07-03-08, 00:59
אם הלארדו הוא ברמת גימור נמוכה יותר, למה הוא לא מופיע במחירון של יצחק לוי? לרדו נדיר הגיע ביבוא אישי-
מה לגבי הנזילה ממערכת החימום? כנראה שיש סתימה בצינור פינוי המים (נקיים) - בעייה שכיחה
מה הטווח מחירים לדגמי הדיזל? אין גראנד דיזל בשנים האלה, רק בדגמי צ'רוקי ידני + מנוע VM

תודה,
אביגדור

AvigdorAharon
07-03-08, 13:27
כמה עולה בערך גראנד דיזל משנות ה 2000 (ולא המנוע של VM!)?
האם הלרדו קיים במחירון?
כמה מסובך לפתור את בעיית המים, במידה וזו בעיית הניקוז?
תודה,
אביגדור

מלכי
07-03-08, 14:12
מה זה אישור לחנות בחניונים סגורים אם מערכת גז?

AvigdorAharon
07-03-08, 17:11
מה זה אישור לחנות בחניונים סגורים אם מערכת גז?

גם אני התפלאתי, אבל ראיתי במו עיני שזה רשום ברשיון הרכב.

אביגדור

אורן71
07-03-08, 18:54
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=14319

היי אביגדור
קרא את השרשור הנ"ל, לדעתי מופיעות בו שני הבעיות הנפוצות עם דרכי הפתרון בדרכים "ביתיים" כמובן.

בברכה
אורן.

grand
08-03-08, 20:31
כמה עולה בערך גראנד דיזל משנות ה 2000 (ולא המנוע של VM!)?

אין להשיג גראנד דיזל 2000 ואם כן תמצא במקרה אז יהיה לו מנוע VM.
מנועי CRD רק משנת 2002.
למה אתה נעול כל כך על הדיזל, מיילא CRD , אך בשנים שאתה מכוון אליהם עדיפות ברורה לדגמי הבנזין ורצוי V8. ההנאה מובטחת, והפרשי המחיר בדלקים כבר לא כה גבוה.

גיתאי נוה
08-03-08, 21:18

אביגדור, בנוסף לעצות שקיבלת על בעיית הדליפה בגרנד, רק תוודא - כדי להיות שקט - שלא חסר נוזל ברדיאטור.

גיתאי

AvigdorAharon
09-03-08, 08:58
אין להשיג גראנד דיזל 2000 ואם כן תמצא במקרה אז יהיה לו מנוע VM.
מנועי CRD רק משנת 2002.
למה אתה נעול כל כך על הדיזל, מיילא CRD , אך בשנים שאתה מכוון אליהם עדיפות ברורה לדגמי הבנזין ורצוי V8. ההנאה מובטחת, והפרשי המחיר בדלקים כבר לא כה גבוה.

מבדיקה שערכתי לגבי רכבים בסדר גודל כזה עם מנועי דיזל מול בנזין (מונעי גז כמובן), ההוצעה החודשית הממוצעת, זהה. קובץ מצורף.
אישית, אני קצת מפחד ממערכת הגז, ואם ההוצאה החודשית זהה, אז למה לא דיזל?

אביגדור

AvigdorAharon
09-03-08, 09:01
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=14319

היי אביגדור
קרא את השרשור הנ"ל, לדעתי מופיעות בו שני הבעיות הנפוצות עם דרכי הפתרון בדרכים "ביתיים" כמובן.

בברכה
אורן.

תודה!

אני אקרא ברצינות.

אביגדור

AvigdorAharon
09-03-08, 09:04
אביגדור, בנוסף לעצות שקיבלת על בעיית הדליפה בגרנד, רק תוודא - כדי להיות שקט - שלא חסר נוזל ברדיאטור.

גיתאי

אתה תבוא איתי לראות?

אביגדור

ענבר
09-03-08, 09:32
מבדיקה שערכתי לגבי רכבים בסדר גודל כזה עם מנועי דיזל מול בנזין (מונעי גז כמובן), ההוצעה החודשית הממוצעת, זהה. קובץ מצורף.אביגדור
ישנם מספר אי דיוקים:

ליטר גז עולה 3.7 ש"ח כרגע ללא הנחות(בד"כ 10 אג' הנחה) ובמהלך הקיץ המחיר עוד יורד. צריך לנסות לצפות קדימה את מחירי הגז והסולר ומה שמסתמן לטווח הקרוב שהסולר ימשיך לטפס והגז יעמוד+-(צפי שלי).
מרווח טיפולים בגז ובסולר צריך להיות זהה, כל 10K ק"מ ותיאורטית אפילו יותר גדול בגז מכיון שהבעירה יותר נקיה ולכן השמן מזדהם פחות.
בגדול, אני לא חסיד גדול של גז אבל עברתי מסולר לגז לפני יותר מחצי שנה ובינתיים כבר כיסיתי את ההתקנה ואני מרוצה באופן כללי. אני לא יכול לומר שההסבה עברה חלק ודי כואב שחותכים חוטים מקוריים, קודחים חורים ומוסיפים מיכל גז בבאגז' :? בנוסף, כל זיוף או בעיה(לדוג' חיישנים) שלא מורגשת בנסיעה בבנזין מוקצנת בגז וצריך לאבחן ולתקן.
אצלי הג'יפ משמש אותי באופן יומיומי וללא הגז הייתי נשאר עם הסולר שמסתמן שמחירו עולה ועולה...

המלצה שלי - תחשב טוב מה הק"מ השנתי שלך ובהתאם תקבל החלטה ואם החלטת על גז, תחפש אחד שכבר מוסב זה יעלה לך הרבה פחות מאשר להתקין לבד.

Igal
09-03-08, 09:59
ישנם מספר אי דיוקים:

ליטר גז עולה 3.7 ש"ח כרגע ללא הנחות(בד"כ 10 אג' הנחה) ובמהלך הקיץ המחיר עוד יורד. צריך לנסות לצפות קדימה את מחירי הגז והסולר ומה שמסתמן לטווח הקרוב שהסולר ימשיך לטפס והגז יעמוד+-(צפי שלי).
מרווח טיפולים בגז ובסולר צריך להיות זהה, כל 10K ק"מ ותיאורטית אפילו יותר גדול בגז מכיון שהבעירה יותר נקיה ולכן השמן מזדהם פחות.
בגדול, אני לא חסיד גדול של גז אבל עברתי מסולר לגז לפני יותר מחצי שנה ובינתיים כבר כיסיתי את ההתקנה ואני מרוצה באופן כללי. אני לא יכול לומר שההסבה עברה חלק ודי כואב שחותכים חוטים מקוריים, קודחים חורים ומוסיפים מיכל גז בבאגז' :? בנוסף, כל זיוף או בעיה(לדוג' חיישנים) שלא מורגשת בנסיעה בבנזין מוקצנת בגז וצריך לאבחן ולתקן.
אצלי הג'יפ משמש אותי באופן יומיומי וללא הגז הייתי נשאר עם הסולר שמסתמן שמחירו עולה ועולה...

המלצה שלי - תחשב טוב מה הק"מ השנתי שלך ובהתאם תקבל החלטה ואם החלטת על גז, תחפש אחד שכבר מוסב זה יעלה לך הרבה פחות מאשר להתקין לבד.

שלום , לי יש גראנד לרדו 4L צמיג 31 מוסב לגז ואני מאוד מרוצה.. לא מכונית מרוץ אבל אוטו כייפי
ענבר צודק מאוד לגבי הגז רק המחיר שאני משלם כרגע הוא 3.41שח לליטר
(אחרי הירידה האחרונה) גז ייבוא
חשוב מאוד ליבדוק את הרכב ( כול גראנד) בקפדנות רבה
בהצלחה.

AvigdorAharon
09-03-08, 14:21
ישנם מספר אי דיוקים:

מומלץ לנסוע 80% על גז ו 20% על בנזין, לכן המחיר שכתבתי הוא כ 20% יותר ממה שאתם משלמים.
לגבי מחירו של הסולר:
ברוב מדינות העולם, ליטר סולר יקר יותר מליטר בנזין בכ 20%. כנראה שזה מה שיקרה גם כאן.

אבל אתם חורגים מהנושא, שאלתי ספציפית על גראנד מסוים שראיתי, ועל גראנד עם מנוע דיזל.

תודה,
אביגדור

AvigdorAharon
09-03-08, 14:22
שלום , לי יש גראנד לרדו 4L צמיג 31 מוסב לגז ואני מאוד מרוצה.. לא מכונית מרוץ אבל אוטו כייפי

בגלל שלארדו לא מופיע במחירון, מה המחיר יחסית ללימיטד?

אביגדור

Igal
09-03-08, 14:54
בגלל שלארדו לא מופיע במחירון, מה המחיר יחסית ללימיטד?

אביגדור
קח את המחיר המקביל של הלימיטד - תוריד 10% על גימור ומנוע קטן יותר (יש מי שיגיד שזה יתרון)
ותתחיל להתווכח כלפי מטה בהתאם למצב הרכב
קח בחשבון יותר יקר לבטח רכב יבוא אישי (ולא כולם מוכנים ) וכן בטוח שתידרש להערכת מחיר הרכב אצל "יצחק לוי" כ600שח לשנתיים
בהצלחה

אבי גולן
09-03-08, 15:01
אביגדור !!!!!!
GRAND .... ובכל בוקר לשמוע גרגור של משאית? רק המחשבה מזרימה לי את הדם ...הפוך
זה לא הולך יחד
צודק רמי ואני אוסיף " חיים בשביל מה ?" קצת להנאה שלך....
גרגור של 8 צילינדר ( תוסיף גז עם צריך) יעשו לך את זה
והכי חשוב כשתרצה ללחוץ.....אז יש על מה
חוץ מזה אתה מדבר על משהו ספציפי( דגם דיזל שנת 2000) שאין כנראה הרבה כאלה בארצנו
ולכן זה לבד ...מתקון לבלאגן

AvigdorAharon
09-03-08, 16:53
חוץ מזה אתה מדבר על משהו ספציפי( דגם דיזל שנת 2000) שאין כנראה הרבה כאלה בארצנו
ולכן זה לבד ...מתקון לבלאגן

אני ממש לא מחפש דגם ספציפי, ולא חייב להיות שנת 2000, בשרשור נכתב: משנות ה 2000... (2002, 2003, ...)

ולגבי ההנאה, יש לי אותה ממקור אחר...

עדין מתלבט,
אביגדור

AvigdorAharon
09-03-08, 16:54
קח את המחיר המקביל של הלימיטד - תוריד 10% על גימור ומנוע קטן יותר (יש מי שיגיד שזה יתרון)
ותתחיל להתווכח כלפי מטה בהתאם למצב הרכב
קח בחשבון יותר יקר לבטח רכב יבוא אישי (ולא כולם מוכנים ) וכן בטוח שתידרש להערכת מחיר הרכב אצל "יצחק לוי" כ600שח לשנתיים
בהצלחה

תודה!

-->