PDA

צפייה בגרסה מלאה : המנוע של הסמוראי לא עובד חלק.

adam12345
10-03-08, 01:31
לפני כשבוע אני פרקתי את המתקן שמחבר בין הבית של הפילטר אויר לבין פנים הרכב, זה בעצם הבורר שמאפשר לבחור מאיזה כיוון יגיע האויר אל הפילטר אויר והלאה...
אחרי שפרקתי את החלק הזה, כיוונתי את הצינור העבה שדרכו עובר האויר לכיוון המנוע כדי שהאויר שמגיע מקדמת הרכב ועובר דרך החריצים של הגריל יוכל להגיע אל הפתח בקלות ואז לתת לקרבורטור לנשום אויר בחופשיות רבה יותר.
אכשיו מה, נסעתי ככה כמה ימים והכל היה סבבה (לא הרגשתי יותר כוח אומנם אבל גם לא היו בעיות!)
היום בבוקר הנעתי את הרכב והכל עבד חלק, הגעתי לרמזור שהרכב עדיין היה קר אבל הצ'וק כבר לא עבד, ואז המנוע מגמגם ונכבה, ניסיתי להניע שוב, עזבתי את הרגל מהגז ועוד פעם גמגום ונכבה, חשבתי שאולי נגמר הדלק, מילאתי מיכל מלא והמשכתי לסוע כדי שהמנוע התחמם.
מה שקורה אכשיו זה שהמנוע פשוט לא עובד חלק, אני מרגיש כאילו שצריך לעלות לו את הטורים, אבל למה בעצם?
מחר אני יחליף את הפילטרים של הדלק, למרות שהם נקיים לגמרי! הפילטר אויר גם כן נקי ונראה כמו חדש.
אתמול יצא לי לתדלק בתחנה שאני לא מכיר (רק 7 ליטרים) האם אלה תסמינים של דלק מעול?
האם הפרוק של החלק שהזכרתי בהתחלה יכול להיות הגורם?
לפני שנה הקרבורטור עבר טיפול (אצל צביקה).
איזה צינורות אלה 'צינורות הוואקום'? אני רוצה להחליף גם אותם.

Zuki-Land
10-03-08, 10:34
שלום אדם!
אם מותקן אצלך בסמוראי קרבורטור מקורי אין צורך לבצע שינויים במערכת האוויר
אין צורך לשנות כיווני אוויר לנתק צינורות או לשנות זוויות .
הדבר היחידי שאפשר לעשות בשביל לשמור על מערכת נקייה זה החלפת פילטר האוויר במקרה הצורך או כל טיפול כנ"ל לגבי פילטר דלק ואם אין לך עוד פילטר דלק חוץ מהפילטר המקורי שיושב מאחורה אז זה הזמן להוסיף אחד לפני משאבת הדלק ..לפי מה שתיארת כנראה שהספיק להיכנס לכלוך או גרגיר לקרבורטור בגלל מערכת אוויר לא סטרילית תנסה לחזור למצב המקורי ותדווח מה קורה...
יום טוב ZUKI-LAND :grin:

adam12345
10-03-08, 11:04
שלום זוקי!
לפי הבנתי הדלה, אם נכנס כבר לכלוך לקרבורטור אז חזרה למצב המקורי עם הצינור לא יעזור כי הלכלוך כבר שם. במצב כזה רק ניקוי של הקרבורטור יכול לעזור לא?
אני זוכר ששמעתי בעבר שאם משנים את צורת קבלת האויר של רכב כזה או אחר (עיין ערך פילטר פתוח) אז יש צוך בכיוונים שונים לקרבורטור (או בג'טינג מחודש) האם נכון הדבר גם בשינוי קטן כמו שביצעתי?
הפילטר אויר נקי לגמרי אבל אני יחליף אותו ליתר בטחון (יש המלצה איזה לקנות?), לגבי הפילטר דלק, אני השתמשתי בהודעתי ברבים מכיוון שכבר יש שניים, שניהם נקיים אבל אני יחליף אותם ליתר בטחון.
מה דעתך לגבי אפשרות של דלק מהול?
יש אולי רעיונות נוספים לגבי מה לבדוק?
בכל מקרה אני יחזיר את החלק שפירקתי ונראה אם זה ישנה משהו...
תודה!
אדם.

Viper
10-03-08, 13:36
השינוי שביצעת לא מצריך כיוון קרב'.
זוהי אופציה הקיימת במדינות ה"קרח"- שם בימים הקרים האויר לקרב' מנותב לקבלת אויר חם מאיזור סעפת הפליטה או בימים חמימים יותר לקבל אויר "רגיל".
אני מניח ע"פ התיאור שלך שאצלך לא מותקן הצינור המוביל מבית פילטר האויר לכיוון סעפת הפליטה.
בכל מקרה- לא נראה לי שזו הבעיה.
דלק מהול? אולי...
הצ'וק עובד תקין? או פתוח קבוע?

adam12345
10-03-08, 14:57
ליתר בטחון החזרתי את החלק הזה למצבו המקורי, לא היה שום שינוי במצב!
הייתי אכשיו בעיר ובכל עצירה הרכב נכבה, ואחרי נסיעה של כ10 ק"מ בכביש המהיר עוד הוא הפסיק להכבות כשעצרתי אבל עדיין מגמגם.
הצ'וק עובד תקין.
קניתי אכשיו פילטר אויר חדש וגם פילטר דלק חדש, אבל אני לא חושב שהם יפתרו את הבעיה, כי על פניו זה נראה כמו קרבורטור סתום.
אם זה דלק מהול אז הבעיה כבר היתה אמורה להסתדר לא? כי סך הכל מלאתי כמה ליטרים בודדים ומאז מלאתי כבר מיכל מלא מתחנה שאני קבוע ממלא בה ואני בטוח במיליון אחוז שהדלק שם לא מהול.
חשבתי על לפרק לבד את הקרבורטור מהרכב ובלי לפתוח אותו, לתת לו ספריי קרבורטורים מכל החורים ואז לחץ אויר, מה דעתכם?
האם עדיף פשוט ללכת למכון קרבו' (ולרוקן את הכיסים אצלם!) או שלא יזיק לנסות קצת עם הספריי ואויר? (אין לי אטמים בשביל להחליף).

Zuki-Land
10-03-08, 16:15
ליתר בטחון החזרתי את החלק הזה למצבו המקורי, לא היה שום שינוי במצב!
הייתי אכשיו בעיר ובכל עצירה הרכב נכבה, ואחרי נסיעה של כ10 ק"מ בכביש המהיר עוד הוא הפסיק להכבות כשעצרתי אבל עדיין מגמגם.
הצ'וק עובד תקין.
קניתי אכשיו פילטר אויר חדש וגם פילטר דלק חדש, אבל אני לא חושב שהם יפתרו את הבעיה, כי על פניו זה נראה כמו קרבורטור סתום.
אם זה דלק מהול אז הבעיה כבר היתה אמורה להסתדר לא? כי סך הכל מלאתי כמה ליטרים בודדים ומאז מלאתי כבר מיכל מלא מתחנה שאני קבוע ממלא בה ואני בטוח במיליון אחוז שהדלק שם לא מהול.
חשבתי על לפרק לבד את הקרבורטור מהרכב ובלי לפתוח אותו, לתת לו ספריי קרבורטורים מכל החורים ואז לחץ אויר, מה דעתכם?
האם עדיף פשוט ללכת למכון קרבו' (ולרוקן את הכיסים אצלם!) או שלא יזיק לנסות קצת עם הספריי ואויר? (אין לי אטמים בשביל להחליף).

אדם.....
אם יוצא לך לעבור באיזור השרון תקפוץ לקפה , נבדוק את הבעיה לעומק וננסה לעזור לך
יכול להיות שלא תצטרך לפרק את הקרבורטור לגורמים...
אם אתה גר רחוק או שבא לך להתעסק עם זה לבד תתקשר וננסה לעזור לך בטלפון.!

adam12345
10-03-08, 16:26
תודה על ההזמנה זוקי! אני האמת גר קצת רחוק ממך אבל תודה... אולי אני יצור קשר טלפונית בהמשך, אני יצור איתך קשר בה'"פ...

יש לי עוד מידע להוסיף, החלפתי את הפילטר דלק האחורי+ הצינורות דלק שלו (מהגומי) בנוסף החלפתי גם את הפילטר אויר לחדש.
על פניו לא נראה שינוי במצב.
דבר נוסף ששמתי לב אליו זה שהאגזוז משתעל טיפה ביחד עם הגמגום של המנוע, שמתי נייר לבן בצמוד לקצה האחורי של האגזוז והיו עליו טיפות קטנות ושחורות, הטיפות מנוקות בקלות אז לא נראה שהן שמן, האפשרויות הם לפי דעתי דלק או מים, בגלל שהן להם ריח חזק של דלק אני חושב שהם אולי מים (עם פיח כמובן).
האם המידע הזה עוזר במשהו כדי להבין מה הבעיה?

adam12345
10-03-08, 17:38
קצת עדכונים.
כנסיון להתמודד זמנית עם ההשתנקויות בכל עזיבה של הרגל את הגז, הרמתי קצת את הטורים בעזרת שני האומים שמחוברים לבורג שדרכו עובר כבל המצערת. זה דיי פתר את עניין השתנקויות (לפחות כך זה נראה), אני השתדלתי להרים את הטורים כמה שפחות, גם אכשיו נראה לי שהוא על סף כיבוי כל עצירה אבל בינתיים הוא לא נכבה.
בדקתי גם את החלק החשמלי הזה שמתחבר אל הקרבורטור וקשור אל העבודה בסרק. ראיתי בחיפוש בפורום איך לבדוק את העניין הזה והחיבור הזה תקין.
כרגע בזמן נסיעה אני מרגיש שהמנוע קצת חזק יותר (מבחינת יכולת ההאצה של הרכב), אני יודע שלא אוהבים פה אמרות מהסוג הזה שלא מגובות בגרפים מבדיקות רלונטיות אבל בכל זאת מצאתי לנכון להוסיף את זה כדי לתת כמה שיותר מידע שיעזור לכם לעזור לי.

צביקה קרבורטור
10-03-08, 19:17
אדם שלום רב!
כל התסמינים מעידים על גרגר לכלוך שחדר לקרבורטור, בגלל דלק מהול, או בגלל כל סיבה אחרת.
החלפת מסנן דלק, שהוא לעצמו דבר חיובי, משול לסגירת האורווה, לאחר שהסוסים נמלטו.
הגבהת הסלד, על ידי מתיחת הכבל, היא עזרה ראשונה, למנוע כבוי הרכב בעת עצירה, אך היא בהחלט לא פתרון הבעייה. ותגרום לעלייה משמעותית בתצרוכת הדלק.
שימוש בספריי קרבורטור, הוא שימוש פסול, וברוב המקרים הוא רק מחמיר את הבעייה, או פותר אותה לזמן קצר, בהמשך הבעייה מחמירה.
אין צורך להחביר במילים, מי שמכיר אותי, כולל אותך, יודע שקימת אפשרות אחת, ומיותר להצביע עליה,
יש לטפל בלב המנוע בידיים מקצועיות, את הפרות קוטפים תוך זמן קצר מאד.
בברכה
צביקה

itay
10-03-08, 20:30
אהלן,

לפני שאתה מחליט לנקות (ואם אתה מחליט לנקות - צביקה הוא הכתובת), נסה ליצור באק פייר - אצלי זה פתר את הנושא יותר מפעם אחת.
* לפני שאתה מנסה, קרא את מה שרשום בתחתית הדף במסגרת צהובה.
כשהמנוע מונע, תצליב במהירות בין שני חוטי הצתה - לדוגמה 1 ו 2 - את 1 חבר לפלג 2 ואת 2 חבר לפלג 1. העלה את הטורים מעט עד ליציאת באקפיירים. לאחר מכן דומם והחזר את חוטי ההצתה למצבם המקורי ובדוק אם המצב השתנה.
** אם אתה לא בטוח מה לעשות או איך - שכח מההודעה הזו....

בהצלחה,

איתי.

adam12345
10-03-08, 20:57
ניסיתי לעשות את מה שכתבת איתי, לא ממש היו באק פיירים (אולי היו קטנים שלא הצלחתי לראות)
והבעיה לא ממש נפתרה, זאת אומרת המנוע לא מדומם בעמידה (כי העלתי טיפה את הטורים) אבל הוא גם לא עובד חלק.
אני בטוח שעשיתי בדיוק מה שאמרת (ואפילו זכיתי לחטוף מכת חשמל קטנה:grin: ) אבל באופן דיי מוזר המנוע עבד בדיוק אותו דבר עם החוטים לפי הסדר ועם השינוי בין 1 ו2...

צביקה, אם לא תיהיה ברירה אז אני בהחלט יגיע אליך כדי שתטפל בעניין!

itay
10-03-08, 21:27
אדם שלום רב!
כל התסמינים מעידים על גרגר לכלוך שחדר לקרבורטור, בגלל דלק מהול, או בגלל כל סיבה אחרת.
החלפת מסנן דלק, שהוא לעצמו דבר חיובי, משול לסגירת האורווה, לאחר שהסוסים נמלטו.
הגבהת הסלד, על ידי מתיחת הכבל, היא עזרה ראשונה, למנוע כבוי הרכב בעת עצירה, אך היא בהחלט לא פתרון הבעייה. ותגרום לעלייה משמעותית בתצרוכת הדלק.
שימוש בספריי קרבורטור, הוא שימוש פסול, וברוב המקרים הוא רק מחמיר את הבעייה, או פותר אותה לזמן קצר, בהמשך הבעייה מחמירה.
אין צורך להחביר במילים, מי שמכיר אותי, כולל אותך, יודע שקימת אפשרות אחת, ומיותר להצביע עליה,
יש לטפל בלב המנוע בידיים מקצועיות, את הפרות קוטפים תוך זמן קצר מאד.
בברכה
צביקה

צביקה : האם אתה יכול להסביר מדוע שימוש בספרי הוא פסול ומחמיר את הבעיה?
אדם : האם כשהוצאת את חוטי ההצתה, המנוע לא גמגם?!? נגעת אולי באיזור המפלג?

איתי.

adam12345
10-03-08, 21:42
לא נגעתי בשום דבר מעבר למה שהוזכר.
המנוע אכן גמגם לא מעט כשהוצאתי את שני החוטים, אבל היה לי מספיק זמן להחליף בינהם לפני שהוא יכבה.
ואחרי ההחלפה הוא עבד בדיוק כמו לפני ההחלפה.
אם אני מוציא רק חוט אחד (לא משנה איזה) אין הבדל בעבודת המנוע.

צביקה קרבורטור
10-03-08, 21:57
צביקה : האם אתה יכול להסביר מדוע שימוש בספרי הוא פסול ומחמיר את הבעיה?
אדם : האם כשהוצאת את חוטי ההצתה, המנוע לא גמגם?!? נגעת אולי באיזור המפלג?

איתי.
איתי ידידי שלום רב!
שימוש בספרי קרבורטור, משול לאדם שיצא מבור ביוב, ומרסס על עצמו, דיאודרנט, ואו בושם כלשהו.
בנוגע לקרבורטור, ההשפעה של ספריי קרבורטור שהוא נוזל חריף דליק, וממיס פחם ושומנים, ובכך הוא גורם להמסת פיח, ושרף, שנוצר עם הזמן בכל קרבורטור כלשהו, עם הזמן, בגלל תערובת דלק , ושמן המגיע מאיזור הנשם המחובר למסנן האוויר, בתוספת אבק, החודר למרות סינון מסנן האוויר, הפיח והשומנים הנדבקים לדפנות הצוואר וונטורי של הקרבורטור, אינם מזיקים או מפרעים לתפקוד והבצועים של הקרבורטור, בנסיעה השוטפת הרגילה, אך עם המסת הפיח והשומנים מהחלק העליון של הקרבורטור לעבר הבסיס התחתון, הדבר גורם לסתימת נחירי אוויר, הגורמת לשיבוש מהלך הסרק של הקרבורטור, ולעיתים מחמירה את בעיית הכבוי בסרק, וגרמת לחוסר אפשרות לכוון CO, מה שמחייב פירוק הקרבורטור לגורמים גם אם לא היה צורך בכך מלכתחילה.
בנוסף חדירת הספריי קרבורטורים, לאטמים גורמת להתנפחותם, ולסתימת מעברי אוויר אטמוספרי, וכניסות אוויר רבות הנמצאות בקרבורטור, וכמובן להנפחות O רינגים רבים הנמצאים בקרבורטור.
בשורה התחתונה, במקרה הגרוע החמרת את הבעייה, במקרה הטוב , שיפרת אותה זמנית עד להחמרה הבאה.
בברכה
צביקה

adam12345
16-03-08, 15:52
עדכונים-עדכונים-עדכונים-עדכונים

אז ככה, הייתי אצל צביקה.
הוא טיפל בבמקצועיות וחריצות בקרבורטור! על הדרך הוא חיפש מסביב בסביבת המנוע כדי לראות אם יש לי עוד בעיות שלא קשורות אל הקרבורטור, והוא הסביר לי איזה בעיות יש ומה לעשות...
לאחר הטיפול הסמוראי מרגיש מדהים!!! המנוע שקט, חד, חזק ועובד עגול.
צביקה מקצוען אמיתי ואחלה בן אדם, נחמד ועם ידע עצום. אני ממליץ בחום.

aybazo 1
22-03-08, 00:27
עדכונים-עדכונים-עדכונים-עדכונים

אז ככה, הייתי אצל צביקה.
הוא טיפל בבמקצועיות וחריצות בקרבורטור! על הדרך הוא חיפש מסביב בסביבת המנוע כדי לראות אם יש לי עוד בעיות שלא קשורות אל הקרבורטור, והוא הסביר לי איזה בעיות יש ומה לעשות...
לאחר הטיפול הסמוראי מרגיש מדהים!!! המנוע שקט, חד, חזק ועובד עגול.
צביקה מקצוען אמיתי ואחלה בן אדם, נחמד ועם ידע עצום. אני ממליץ בחום.

יש לי בעיה דומה המנוע לא עובד חלק וזאת ךאחר ניקוי קרבורטור אשמח לדעת איפה צביקה נמצא...
תודה רבה

adam12345
22-03-08, 00:35
צביקה נמצא בנתניה.
הוא גם גולש פה בפורום והכתובת המדוייקת כתובה בפרטי השם משתמש שלו.

צביקה קרבורטור
22-03-08, 01:41
יש לי בעיה דומה המנוע לא עובד חלק וזאת ךאחר ניקוי קרבורטור אשמח לדעת איפה צביקה נמצא...
תודה רבה
שלום רב!
אנא פרט בהרחבה, מה הבעיות שהתגלו לאחר שיפוץ הקרבורטור, מה כוונתך כאשר אתה כותב המנוע לא עובד חלק?
ומדוע אתה לא פונה לעזרת מכון הקרבורטור שבו טיפלת לאחרונה, הוא אחראי עח איכות עבודתו, לא?
בברכה
צביקה

-->