PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי זיוף של מד מהירות

torchak
18-03-08, 14:29
שלום לכולם.
העניין הוא שיש לי זיוף של בערך 20 אחוז (לא לינארי) במד המהירות. כלומר, כשאני על 120 קמ"ש במד, אני למעשה רק על 100 קמ"ש בפועל (נבדק ע"י GPS ורכב נוסף). אמנם זה נחמד לראות שהרכב שלי סוגר 140, והמחוג כמעט מסיים סיבוב אבל בכל זאת הייתי רוצה לפתור את הבעיה.
אז השאלה שלי מתחלקת לשתיים:
ראשית, האם זה שמד המהירות מזייף, זה אומר בהכרח שגם מד המרחק מזייף? (כלומר המד סופר יותר קילומטרים ממה שהרכב עושה בפועל).
שנית, האם למישהו יש רעיון מה יכול להיות מקור הבעיה- השעון תקול? בעיה בכבל?

תודה רבה,
נועם.

idanw
18-03-08, 14:39
האם המחוג שלו קופץ?
אם כן, תחליף כבל ספידומטר.
אם לא, יכול ליהיות שבעבר היו על הרכב צמיגים גדולים והחילזון (גלגל השיניים שמפעיל את מד המהירות) שבטרנספר הוחלף כדי להתאים להם...

torchak
18-03-08, 14:49
האם המחוג שלו קופץ?
אם כן, תחליף כבל ספידומטר.
אם לא, יכול ליהיות שבעבר היו על הרכב צמיגים גדולים והחילזון (גלגל השיניים שמפעיל את מד המהירות) שבטרנספר הוחלף כדי להתאים להם...

היי עידן,
לא חשבתי על עניין החילזון אבל לעניות דעתי על הרכב היו תמיד הצמיגים במידה המקורית.
וכן, בתחילת נסיעה המחוג קופץ ככה בין 0 ל-20 קמ"ש. במהיריות גבוהות יותר המחוג נראה כאילו הוא רציף אבל ייתכן שיש לו איזה קיפצוץ קטן.

עודד זנטון
18-03-08, 15:13
פתחת לאחרונה את לוח השעונים?
אני שואל כי לאחר שפתחתי את שלי ע"מ להחליף מנורות רקע שרופות (רכב משנת 88...), הרכב שלי "לא רצה להגיע" למהירות הנורמלית שאני רגיל אליה.
התקלה היתה טיפשית ופשוטה.
המחוג לא ישב נכון על הציר שלו.
עשר דקות עבודה והכל בא על מקומו בשלום, ז"א שהרכב חזר ליזחול באטיות של סמוראי (מהירות רגילה..)

torchak
18-03-08, 21:25
האם זיוף של מד המהירות גורר זיוף של מד המרחק?

idanw
18-03-08, 22:03
אם מדובר רק במיקום של המחוג אז לא..
אם זה משהו אחר (כבל, חילזון או השעון עצמו) אז כן...

torchak
18-03-08, 23:26
אם מדובר רק במיקום של המחוג אז לא..
אם זה משהו אחר (כבל, חילזון או השעון עצמו) אז כן...

על פניו לא נראה שיש בעיה עם המיקום של המחוג ולאור מה שאמרת וזה שהכבל כן מתקפצץ לו בהתחלה, אני נוטה לחשוב שזה הכבל.

מישהו ניסה להחליף רק את הכבל הפנימי? זה אפשרי או שצריך לקנות את כל הקומפלט בחברה?

-->