התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מספר שאלות על הסמוראי

roro
23-03-08, 01:34
שלום לכל מביני הדבר בסמוראי...
אתמול,בצער רב ביותר נפרדתי מהסבארו טנדר והשתדרגתי לסמוראי 91 סגור.
לקחתי את הרכב לבדיקה לפני קנייה ומצאו לא מעט בעיות. החלטתי לקנות אותו בכל זאת ולהעזר בידע שלכם על מנת לשפר ולשדרג את הרכב. יש לי ידע סביר+ ברכב ככה שאני מאמין שאני אוכל להסתדר (לפחות ברוב המקרים) לבד..
הבעיות שהתגלו הן:
*מנוע מזייף מעט בפעולתו,שורף שמן ותצרוכת דלק גבוה. (לפי מה שהבנתי יש לי קרבורטור של סובארו בכלל..)
*חופש בחיבורי ציר קידמי, חופש ובלאי בחיבורי משולשים, חופשים במוטות המיצבים.
*תותבים לבולמי זעזועים פגומים.
*שחיקה בצלחות וברפידות.
*מתנע רועש בתשלובת (???)
*נזילת שמן בדפרנציאל, חופשים ונוקשות בציריות, ונזילת שמן קטנה בתיבת ההילוכים.

נשמע המון המון וממש מטורף.
אם תוכלו לעשות לי קצת סדר, ליעץ לי מאיפה להתחיל ואיך, ומה יותר חשוב ומה פחות אני הודה לכם מאוד מאוד.

אשמח גם לקבל הערכה של מחיר בכדי לישר קו ולהעמיד את הרכב למצב טוב.

תודה רבה רבה
רורו

yehudap9
23-03-08, 06:48
איך שאני רואה זאת הכנסת ראש בריא למיטה חולה אך בכיף..
קודם כל החלף מה שבטיחותי כגון הבלמים וכו'..
ומשם תתקדם כלפי הדברים החשובים יותר כגון הסטרטר וכן הלאה..אם אתה צריך הכוונה או עזרה דבר עם מורי 0575335353 הוא כבר יגיד לך..אגב מסור ד"ש מיהודה

נמרוד
23-03-08, 08:10
*מנוע מזייף מעט בפעולתו,שורף שמן ותצרוכת דלק גבוה. (לפי מה שהבנתי יש לי קרבורטור של סובארו בכלל..)

שורף שמן - כמה בדיוק? ליטר בשבוע? קילו בחודש? תבדוק את המפלס כל יום ותחזור עם תשובה בהקדם...

*חופש בחיבורי ציר קידמי, חופש ובלאי בחיבורי משולשים, חופשים במוטות המיצבים.
*תותבים לבולמי זעזועים פגומים.

איזה משולשים? מוטות מייצבים? יש רק אחד, מקדימה. נו בסדר, אפשר להבין שמדובר על בדיקת מכון... כל החופשים והרעשים הנ"ל מדברים כנראה על גומיות (בושינגים) של הקפיצים, השאקלים (=משולשים בשפת המכון, אני משער), וחיבורי המוטות המייצבים. ניתן להחליף את כל הגומיות לבד. עלות של כולן אם יש צורך - מאות שקלים. יש פשוטות מגומי שחור, אבל מומלץ יותר להחליף לבושינגים מפוליאוריטן (המידע נמצא בפורום, תריץ חיפוש)

*שחיקה בצלחות וברפידות.

השג ספר טיפולים (יש קישורים להורדה בראש הפורום, או שאתה יכול לקנות דרך אמאזון). לך לפרק על הבלמים. כתוב איך לבדוק, ומה העובי המינימלי המותר של הרפידות ושל צלחות הבלמים. אם יש צורך להחליף, תחליף. שוב, כמה מאות שקלים ועבודה עצמית.

*מתנע רועש בתשלובת (???)

סטרטר מחליק? אולי. שים לב.

*נזילת שמן בדפרנציאל, חופשים ונוקשות בציריות, ונזילת שמן קטנה בתיבת ההילוכים.

נזילות שמן קטנות לא צריכות לרגש אותך יותר מדי. זה רכב שטח ישן. בדוק בעצמך את גובה מפלס השמן בדיפרנציאלים, בגיר, ובתיבת ההעברה, בדוק צבע, חפש שבבים. רעיון טוב להחליף מראש ועכשיו את כל השמנים האלו. נזילת שמן בדיפרנציאל - איפה? אני משער שביציאת הפיניון (באזור חיבור הדרישפט). ניתן להחלפה בקלות יחסית.

נשמע המון המון וממש מטורף.

למעט המנוע שאותו תצטרך לבדוק יותר לעומק, נשמע כמו רכב שטח ישן ועייף שלא תוחזק בקפדנות. לא מטורף, ואם אתה רוצה, נשמע שאתה בהחלט יכול ליישר קו לתת לסמוראי הזה את איכות התחזוקה שמגיע לו.

-->