PDA

צפייה בגרסה מלאה : זמזם אורות

aybazo 1
24-03-08, 21:37
שלום, יש לי סמוראי 93 קצר פתוח ומזה כמה פעמים שאני שוכח לכבות את האורות
והעניין ממש התחיל להטריד.
בחיפוש בשירשורים בפורום לא מצאתי תשובה נאותה לאיך לעזאזל מתקינים את הזמזם
אורות , נכון שאפשר דרך המפסק של הדלת אבל הבעיה היא שבסמוראי שלי כמו ברבים אחרים
החיבורים של המפסקים בדלתות לא בדיוק עובדים..... אממה ברצוני לדעת אם למישהו יש מושג
איך אני מחבר את זה בצורה מקצועית...
תודה רבה ערן אייבזו- יעל 1

itay
24-03-08, 21:56
ערן,

בגדול, הנושא נטחן בפורום, אבל בשבילך - השיטה הפשוטה ביותר.

את הפלוס של הזמזם תחבר לפלוס של האורות (לא חייב של האורות עצמם אלא למשהו שמקבל פלוס כשהאורות דלוקים)
את המינוס תחבר לצרכן שמקבל פלוס אחרי הסוויטצ' ( לא התבלבלתי)

ההיגיון מאחורי התיאוריה (אצלי היא מעשית ):
כשהרכב מונע והאורות דולקים, הזמזם מקבל שני פלוסים. כשהסוויצ' נסגר, הזמזם מקבל פלוס מהאורות (ששכחת....) ומינוס מהסוויצ' שכיבית.

בהצלחה,

איתי.

Viper
24-03-08, 23:17
איזה חיפוש בדיוק עשית?!?
תסתכל למשל בשרשור הזה (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=16053&highlight=%E6%EE%E6%ED+%E0%E5%F8%E5%FA) .
בתגובה #17 תקבל אפילו את צבעי החוטים שאליהם אתה צריך להתחבר.
פשוט עד כדי כך...

ברששת
25-03-08, 23:45
יש עוד אפשרות.

במקום לחבר לחוט השחור ביציאת הסוויץ, לחבר למפסק בדלת. נכון שצינתה שתאורת הדלתות לא בדיוק עובדת אך זאת לא ממש בעיה.
עם יש לך עדין את המפסק המקורי בדלת נהג הוצא אותו מצד הדלת מספר סנטימטרים (הוא נמשך בקלות החוצה ללא כל הברגהת רק בזהירות היות וחוט תאורת הפנים מחובר עליו). לחץ על המפסק באמצע ותגלה שיש לו משטח פליז תחתון ושיניי פליז בצד השני. בדרך כלל אם השנים המשטחים הללו מקבלים קורוזיה. לכן יש לשפשף אותם עם נייר ליטוש קלות כך שיצרו מגע. לאחר מכן חבר את החוט הכחול שלך לאותו חוט שיוצא ממפסק הדלת.
במידה והמסק חסר/ שבור ניתן לרכוש במכשירי תנועה במחיר של 30 ש"ח. ולהרכיבו בבית שלו (פשוט ביותר פשוט לתקוע בתוך החור), ולחבר כמו בסעיף הקודם.
כאשר הדלת סגורה אין מגע לאדמה (-) וברגע שהדלת נפתחת נוצר מגע והזמזם יצפצף.
בשיטה זאת אתה גם לא חוסף חוטי סוויץ וגם מקבל התרעה רק ביציאה מהרכב (לשיקולך).

Viper
26-03-08, 06:01
האפשרות עם הדלת הוזכרה כבר.
רק צריך לקחת בחשבון שבסמוראי בשיטת חיבור זו אם תפתח דלת הנוסע- הזמזם יצפצף. (למרות שמחברים למפסק של דלת הנהג. יש חיבור בבית המנורה בין חוטי המפסקים).
אז או שחיים עם זה, או שבכלל אין מפסק בדלת נוסע, או שמנתקים את המפסק בדלת נוסע, או שמחברים לסוויצ'... :D
זו כבר שאלה של בחירה ונוחות.
לי הרבה יותר נוח התראה עם כיבוי המנוע.

-->