PDA

צפייה בגרסה מלאה : צינורות רדיאור מקורי/ תחליפי

ברששת
25-03-08, 23:59
אני צריך להחליף צינור רדיאטור תחתון.
האם חובה מקורי ממכשירי תנועה או ניתן למצוא מתאים גם ביצחק שדה?

itay
26-03-08, 00:16
אהלן,

את הצינור גומי?!?1

יש לך שתי אפשרויות :

1. למצוא צינור גומי ולחבר אותו לפי הצורה - אם אני זוכר נכון יש שם איזה כיפוף...

2. לקחת את הצינור הישן לחנויות לחלקי חילוף - ימצאו לך צינור גומי, קשיח, שכבר מכופף לצורה שאתה צריך. אני זוכר שכשאני חיפשתי, נתנו לי של ג'סטי אבל הוא היה ארוך מידי ועם עוד כיפוץ אז התאמתי אותו......

מיותר, לדעתי לקנות כזה חלק אצל מכש"ת. מאוד.

נ.ב. - אם אתה מתכוון לצינור מתכת שיושב על התושבת של הרדיאטור, הסיכוי שתמצא צינור כזה בחנויות חלקי חילוף הוא דיי נמוך ולכן, במקרה הזה, עדיף ללכת למכש"ת או שתנסה לייצר צינור כזה ולרתך לתושבת (קצת יותר מסובך לדעת).

כך או כך, בהצלחה!

איתי.

נמרוד
26-03-08, 07:36
שני צינורות הראדיאטור הראשיים, העליון והתחתון, הם לא סתם צינורות גומים חתוכים לפי מידה. יש להם את הצורה ולפחות התחתון מחוזק בקפיץ פנימי לרוב למנוע את הקריסה שלו תחת ואקום. ככל שצינור הוא בקוטר גדול יותר, ככה המאמצים שפועלים על החומר ממנו הוא עשוי גדולים יותר (פיזיקה פשוטה), והוא צריך להיות יותר חזק ואיכותי. בצינורות הראשיים גם הספיקה גבוהה, וקרע יתבטא לא בנזילונת אלא בשפיכה מהירה של כל נוזל הקירור. מכל הסיבות האלו - את שני הצינורות הראשיים (בכל רכב!) כדאי לקנות מקוריים (או לפחות תחליפיים איכותיים אחד-לאחד) ולא סתם צינור שנראה מתאים.

מורי
26-03-08, 08:03
נמרוד,כמה שאתה צודק!הצינורות המקוריים הם באיכות הרבה יותר גבוהה מהחליפיים למיניהם,ומחזיקים שנים רבות.

ברששת,לך על מקורי בלבד ,ואם אתה רואה ששאר הצנרת יבשה,תחליף כבר את כולם.

יונתןמצפה
26-03-08, 11:09
ברששת,לך על מקורי בלבד ,ואם אתה רואה ששאר הצנרת יבשה,תחליף כבר את כולם.

בזמנו החלפתי את כל הצינורות הנ"ל לחדשים. ניסיתי להשיג את כל המקוריים שיש.
אם זכרוני אינו מטעה אותי-
צינור המים שמוליך לברז של הרדיאטור הפנימי (חימום)- אין מקורי. כנ"ל גם לזה שמחזיר את המים.
צינורית נוספת שמובילה נדמה לי לאיזור של הווסת טורים- מעין צינורית בצורת "ח". יש מקורי.
החלפתי על הדרך גם את צינורית הוואקום של המגבר בלם. אין מקורי וזה חבל מאד, כי יש בפנים שסתום חד כיווני חשוב ביותר. את זה גיליתי בדיעבד והתתקנתי שסתום אוניברסלי.

AvigdorAharon
26-03-08, 20:39
תנסה גם בגומי ת"א, בפסג' באמצע רחוב יצחק שדה.
אם לא יהיה שם, תוכל לגשת למכשירי תנועה, זה לא רחוק.

אביגדור

-->