PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי קניית חלפים ושמנים לטיפול 10K עצמי...

nisan23
28-03-08, 00:04
שלום לכולם..
השגתי ספר רכב של סמוראי והייתי רוצה להתחיל לטפל בו לאט לאט בעצמי ולדעת להכיר את האוטו..
עכשיו אני רוצה לקנות את כל החלפים הדרושים לטיפול מקיף בעצמי מבלי שבעלי מוסך ישחטו אותי על מחירים.. וגם רציתי להביא את הסחורה היותר איכותית...
אני זקוק לעזרתכם.. המבינים מביניכם לגבי סוג ואיכות המוצר עצמו..
מדובר אגב בסמוראי שנת 84 מנוע 1000...
להלן השאלות:
1. מהו שמן המנוע האיכותי והמומלץ ביותר? ומדובר ב-20W50 נכון?
2. איזה סוג שמן גיר? ומה הכי מומלץ?
3. כנ"ל אותה שאלה לגבי שמני טרנספר ושמני דיפרנציאל?
4. איזה פילטר דלק עליי לקנות ? הבנתי שבסמוראי שלי ישנם שניים? אחד מאחורה ואחד מקדימה?
5. איזה פילטר שמן? ומהי החברה שהכי אמינה ומומלצת?

תודה רבה על העזרה!!!!
אגב אם אפשר תשובות מאנשים שמבינים בזה ב-100 אחוז, מהסיבה היחידה שאני לא אקנה סתם דברים שלא יתאימו בסופו של דבר!

יונתןמצפה
28-03-08, 00:13
ניסן, תעשה לעצמך טובה ותלמד להשתמש באפשרות החיפוש באתר. אתה תשיג ככה הרבה יותר מידע מהודעות שחוזרות על נושאים שנידונו המון.

הנה (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=26577), בדיוק 10 הודעות מתחת להודעה שלך בפורום סוזוקי באותו עמוד אפילו.

בלי קשר, אם יש לך ספר רכב הכל כתוב שם. זה הכי טוב שאתה יכול לעשות לעצמך.

בהצלחה...

nisan23
28-03-08, 01:05
הייתי מאוד מעוניין להבין למה תמיד נוח לשלוח בנאדם לעשות חיפוש במקום לענות לו בקצרה ולעניין?
אז בוא ואני אסביר לך משהו... את החיפוש כבר עשיתי...
(מטבע הדברים שלעשות חיפוש הרבה יותר קל ויותר פשוט לעשות מאשר לרשום הודעה חדשה מנוסחת היטב)..
בחיפוש,חוץ מויכוחים בלי שום החלטה קונקרטית וחד משמעית לא מצאתי שום תשובה שעונה על השאלה שלי..
כמו כן בכוונה ציינתי את השנה של הרכב והנפח מנוע.. כי לדוגמא בהודעה שאתה צירפת לי כלינק כולם מדברים על שמנים וחלפים לסמוראי שנת 96!
אני חושב שבפער של 12 שנה בין הרכב שלי לרכב של הבחור יש לא מעט שינויים..
תודה.

יונתןמצפה
28-03-08, 14:34
הייתי מאוד מעוניין להבין למה תמיד נוח לשלוח בנאדם לעשות חיפוש במקום לענות לו בקצרה ולעניין?
אז בוא ואני אסביר לך משהו... את החיפוש כבר עשיתי...
(מטבע הדברים שלעשות חיפוש הרבה יותר קל ויותר פשוט לעשות מאשר לרשום הודעה חדשה מנוסחת היטב)..
בחיפוש,חוץ מויכוחים בלי שום החלטה קונקרטית וחד משמעית לא מצאתי שום תשובה שעונה על השאלה שלי..
כמו כן בכוונה ציינתי את השנה של הרכב והנפח מנוע.. כי לדוגמא בהודעה שאתה צירפת לי כלינק כולם מדברים על שמנים וחלפים לסמוראי שנת 96!
אני חושב שבפער של 12 שנה בין הרכב שלי לרכב של הבחור יש לא מעט שינויים..
תודה.

שאלתך הנ"ל אכן לעניין. היא ממחישה יפה את הבעיתיות בחוסר ההבנה של מהות החיפוש.
לידיעתך: כשהבחור עם הסמוראי 96 (שזה במקרה אני) החליט לפתוח את ההודעה, חיפשתי הרבה את החומר שהייתי זקוק לו ולא ממש מצאתי את מבוקשי. זה המקום להפנות אותך לכותרת הדיון- "שמנים... ע"פ הוראות יצרן". אין שום אזכור לשנתון הסמוראי. מה המשמעות? אתה יכול להמשיך לשאול שם את השאלות שנוגעות לשנתון הסמוראי שלך וכך, פעם הבאה שמישהו עם סמוראי 84 יחפש "שמנים ע"פ הוראות יצרן" הוא יגיע ישר לשרשור שבו מרוכז כל החומר שהוא צריך.
תעשה נסיון: כתוב את המילה שמן במנוע החיפוש. כמה תוצאות קיבלת? המון! זאת הסיבה שמומלץ לפתוח כמה שפחות הודעות באותו נושא, אחרת החיפוש הופך ללא יעיל.
מכיוון שאני פתחתי את השרשור ההוא, אני מבקש ממך, המשך או העתק את הודעתך לאותו שרשור. אתה שואל שאלות שהן מאד קשורות לדיון הספציפי. אני גם בטוח שיוכלו להסביר לך שם מדוע אולי סוג השמן שהיצרן המליץ לפני 24 שנים לא רלוונטי לתקן של היום ומה החליף אותו. זה מידע שאני יודע רק בעקבות אותו שרשור.

קבל את זה בהנבה. זה לא נגדך או נגד השאלה ששאלת.
(ובשביל שלא תרגיש מקופח... - לגבי סמוראי 84 אני לא מספיק יודע.)

יונתן.

asafk
28-03-08, 16:38
מטבעם של פורומים אינטרנטיים, יש הרבה דעות, ויש ויכוחים (במקרה של שמני מנוע- תהרוג אותי אני לא יודע למה- יש דיונים מייגעים ברמות שאני לא מצליח להבין), ואתה צריך להחליט למי להקשיב ולמי לא.
דווקא בנושא שמן מנוע- יש המלצות יצרן, למה לעשות משהו אחר? באיזה שמן להשתמש? שמן מיצרן מוכר ורציני, ברמת האיכות הגבוהה ביותר הקיימת כיום בשוק.
שמני גיר- כל שמן גיר רב דרגתי פשוט יהיה טוב לרוב המכללים של הסמוראי, חבל לשבור את הראש.

ו...כן. כל מה שכתוב כאן, כתוב באלף ורסיות אחרות בפורום.

אסף.

nisan23
28-03-08, 21:13
אוקיי.. אבל בכל זאת.. לגבי הפילטר דלק.. האם יש לי שניים והאם הם זהים?
איפה אני יכול לרכוש פילטר דלק ומהי החברה המומלצת והאמינה ביותר?

yossivarman
29-03-08, 17:01
יש לך אחד
מאחורי הגלגל אחורי ימני

סוזוקי בלנו מתאים - זה פילטר עשוי ממתכת

nisan23
29-03-08, 20:38
אז בעצם הפחית שנמצאת ליד המנוע היא הפילטר שמן?

Viper
29-03-08, 22:57
פילטר שמן בהחלט נראה כמו פחית...
אבל הוא לא ליד המנוע אלא מוברג למנוע.
אני מציע שתסתכל בספר הרכב (ויש לינקים באתר להורדה בחינם) לפני שתתחיל לפרק ולעשות נזקים, או שתבקש ממישהו שכבר מכיר שיראה לך בפעם הראשונה איך עושים את הדברים. אח"כ זה כבר ירוץ לך לבד.
בהצלחה!

ישי.פ
29-03-08, 22:59
ניסן צלם!!
ממה שאתה כותב אי אפשר להבין.
לגבי הפילטר דלק הוא נמצא מאחור יש כאלה שהוסיפו פילטר נוסף בתא מנוע.
אבל אי אפשר לדעת בסמוראי אצלך כי יכול להיות שהוא עבר שינויים.
הפילטר שמן נמצא בתא מנוע בצד ימין צמוד לבלוק.

itay
29-03-08, 23:29
אהלן ניסן,

אם זכור לי נכון אתה מראשון?
אני מציע לשים סוף לסאגת הניחושים בשרשור הזה. אתה מוזמן לתאם איתי יום ולקפוץ אלי ואני יעבור איתך על טיפול 10K. (אני מחולון, אגב...)

לפני כן, אתה חייב להבטיח לי שפעם הבאה תעשה חיפוש יעיל.... :-P :-P :-P :-P
(קבל את זה בחיוך...)

שיהיה לילה טוב,

057-4321793

איתי.

nisan23
30-03-08, 00:20
איתי... בכיף אחי!!!
אני רק רוצה לעשות את הקניות שצריך ואני כבר קובע איתך !
אם תוכל לומר לי איפה לקנות את כל הדברים שצריך אני אשמח...
אני מעוניין בסחורה הכי טובה שאפשר לקנות כדי לפנק את הסמו שלי אחרי הרבה זמן שהוא הוזנח על ידי הבעלים הקודמים!!
אני צריך פילטר שמן, פילטר דלק, פלגים, שמן מנוע 20W50 שאתם ממליצים עליו, והרבה זמן פנוי!
תודה על העזרה..
אגב לדעתכם 20W50 מספיק טוב לשנת 84 או שיש המלצה אחרת?
ואם יש המלצה אז לאיזו חברה?

yossivarman
30-03-08, 10:15
שכח ממה שאמרתי זה לא נכון
נכון רק לסמוראי מוזרק
"יש לך אחד
מאחורי הגלגל אחורי ימני

סוזוקי בלנו מתאים - זה פילטר עשוי ממתכת"

itay
30-03-08, 13:53
אני מעוניין בסחורה הכי טובה שאפשר לקנות

ניסן, אני אתאר לך את מה שאני עושה:

פלגים אני קונה את מה שרשום בספר NGK5BPS ( או 6, לא זוכר), עולה 14 ש"ח לאחד. אפשר לקנות גם משהו אחר ב 60 ש"ח. השאלה למה? אני לא יודע את התשובה ולכן אני מסתפק ב NGK.
פילטר שמן - רוצה "איכותי" - לך למכש"ת וקנה את המקורי... אני לא רואה בזה צורך/הגיון(אני קונה חלופי).
פילטר אויר - פה בניגוד לשאר, אני ממליץ כן לקנות מקורי ממכש"ת ולו רק בגלל שרק על לחפש את הפילטר הזה בחנויות חלקי חילוף ישרוף לך חצי יום (ולא בטוח תמצא....)
פילטר דלק - אני קונה באוטדיפו - עולה 10 ש"ח. מחזיק יופי - בגלל העלות הנמוכה, אני מחליף כל 5K (!!!!):D .
נוזל קירור - מה רע במים מהברז - בנתיים כל מי שאני רואה שקונה את הפרסטון, מוצא את עצמו עם ראש מנוע ביד/משאבת מים/רדיאטור וכו'
שמן - מי אמר אוטודיפו/הום סנטר?!? (בקוסמוס, אגב, עולה 10 שקלים פחות.....)
נראה לי שעברנו על הבסיס - לשאר הדברים, תמשיך באותה השיטה.... (רצועות, צינורות וכו'...)

כך אני עושה וככה אני חושב שנכון.

בהצלחה,

איתי.

יונתןמצפה
30-03-08, 14:19
ניסן, אני אתאר לך את מה שאני עושה:

פלגים אני קונה את מה שרשום בספר NGK5BPS ( או 6, לא זוכר), עולה 14 ש"ח לאחד. אפשר לקנות גם משהו אחר ב 60 ש"ח. השאלה למה? אני לא יודע את התשובה ולכן אני מסתפק ב NGK.
פילטר שמן - רוצה "איכותי" - לך למכש"ת וקנה את המקורי... אני לא רואה בזה צורך/הגיון(אני קונה חלופי).
פילטר אויר - פה בניגוד לשאר, אני ממליץ כן לקנות מקורי ממכש"ת ולו רק בגלל שרק על לחפש את הפילטר הזה בחנויות חלקי חילוף ישרוף לך חצי יום (ולא בטוח תמצא....)
פילטר דלק - אני קונה באוטדיפו - עולה 10 ש"ח. מחזיק יופי - בגלל העלות הנמוכה, אני מחליף כל 5K (!!!!):D .
נוזל קירור - מה רע במים מהברז - בנתיים כל מי שאני רואה שקונה את הפרסטון, מוצא את עצמו עם ראש מנוע ביד/משאבת מים/רדיאטור וכו'
שמן - מי אמר אוטודיפו/הום סנטר?!? (בקוסמוס, אגב, עולה 10 שקלים פחות.....)
נראה לי שעברנו על הבסיס - לשאר הדברים, תמשיך באותה השיטה.... (רצועות, צינורות וכו'...)

כך אני עושה וככה אני חושב שנכון.

בהצלחה,

איתי.

יסלח לי כבודו, אבל יש כמה דברים שאני חייב לחלוק עליך, ולו רק ע"מ להאיר את עיניו של פותח השרשור:

1. פילטר שמן:
א. לב ליבו של שמנוע שמבטיח פעולה תקינה לאורך זמן.
ב. הבדל במחיר בין מקורי לתחליפי אם בכלל, שקלים בודדים. במ. תנועה עולה קצת יותר מ- 30 שקל!
ג. הבדל באיכות בין מקורי לחתליפי- לא יודע. לא רוצה לתת למנוע לענות על זה. לאור המחיר של המקורי- תעשה אתה את חישוב הכדאיות...
2. פילטר אוויר:
מעולם לא נתקלתי בבעיה להשיג תחליפי מתאים. כל פילטר אוויר תחליפי מתאים יעשה עבודה טובה. גם במ. תנועה יודעים את זה ולכן גם הם מוכרים תחליפי. המקורי האמיתי עולה בערך פי 5...
3. נוזל קירור:

נוזל קירור - מה רע במים מהברז - ה מ ו ן !!!
יש על זה המון חומר באתר. במשפט אחד- אם אתה רוצה לפנק את הרכב שלך אל תתקרב למי ברז. מכיוון שסביר להניח שבמהלך 24 שנותין של הרכב הוא נסע לא מעט עם מי ברז, ייתכן ולא תראה מכך נזק ישיר, לעומת זאת החלפה פתאומית לנוזל קירור איכותי לרכב כזה, שמערכת הקירור בו כנראה לא "סטרילית" (בלשון המעטה) עשויה להוביל לצרות, זה נתון לשיקול דעתך.
אצלי מערכת הקירור חדשה לחלוטין והרכב לא ראה ולא יראה לעולם מי ברז במתכונתו הנ"ל.

יונתן.

יונתןמצפה
30-03-08, 14:37
והנה קצת חומר על נוזל קירור, איזה, למה, וכמה...? :

אחד (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=9566&highlight=%F0%E5%E6%EC+%F7%E9%F8%E5%F8+% E1%E5%F2%E5%FA)

שתיים (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=3722&page=1&pp=20&highlight=%EE%E9%ED+%EE%E6%E5%F7%F7%E9%E D)

שלוש (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=13746&highlight=%F0%E5%E6%EC+%F7%E9%F8%E5%F8+% E7%F9%EE%EC)

יש עוד הרבה. אם אתה רוצה, תריץ חיפוש עם המילים: נוזל קירור, בועיות, חשמל סטטי, הרכב, מי ברז, מים רקים, ועד מה שנראה לך.

קדימה, לך לקרא... ;)

בהצלחה!

itay
30-03-08, 14:51
אחרי שלחצתי ENTER ידעתי שאני מזמין תגובות מהצד השני...
פילטר שמן - אם אני נמצא במכש"ת סמוך לטיפול 10K, אני אקנה מקורי - במיוחד, אני לא אסע לקנות אותו... (דרך אגב, יונתן, פילטר תחליפי מחזיק. מחזיק יופי אפילו :-D :-D )
פילטר אויר - איפה אתה קונה תחליפי - שם וכתובת. אני חיפשתי יום שלם פילטר כזה והתגובות נעו מ"תחליף את בית הפילטר למשהו נפוץ" לבין "תשאיר אותו כאן, תוך שבוע אני מארגן...". תגובות שקיבלתי יותר מחנות אחת.
הנושא של מים מהברז - אני מכיר את מה שאומרים על מים מהברז ועל הג'יפה והאבנית שיש שם. כשקניתי את הרכב שלי היו בו מים. לא ידעתי את מצב מערכת הקירור ולכן לא הסתכנתי והמשכתי עם מים. אחרי שהרכב חזר מהמוסך (פעם יחידה שהוא ביקר שם, נדמה לי...) "דחפו" לי נוזל קירור. שעה אחרי זה זרקתי את הנוזל הזה וחזרתי למים שלי - שלא יפגע באבנית שלי !! :lol: :lol: :lol:
אני כן מקבל את זה שאם אתה מחליף הכל (או בודק ומוודא שתקין, לצורך העניין) כן אפשר לעבור לנוזל איכותי .
הנחתי שאם ניסן אמר שהבעלים הקודם הזניח, אז כנראה הוא שם מים ולכן צריך להמשיך עם מים(אלא אם מחפשים הרפתקאות...)

לסיכום דאגתי לסיים בשורה "כך אני עושה וככה אני חושב שנכון." כדי שחלילה לא ישתמע שהמלצתי למישהו משהו.

איתי.

יונתןמצפה
30-03-08, 15:07
איתי, מטרתי היא לא להתווכח, אלא להנחות מעט את פותח השירשור בנוגע למה אפשר/ כדאי/ מומלץ לעשות, ע"מ שלא יטעה ויבין כי דעה אחת היא בהכרח הדבר הנכון.

בנוגע לפילטר האוויר- למשל- איציק כדורי בב"ש, מספר חנויות באיזור חיפה. לגבי המרכז- לא יודע. אך כמו שכבר אמרתי, גם במ. תנועה מוכרים תחליפי, ואם לא שם אז בטוח בכל מיני מוסכי סוזוקי.

בא לא נפתח דיון כאן על נוזל קירור כן או לא. בגלל זה השקעתי מספר דקות והעליתי את הקישורים הנ"ל. מכיוון שהגבת מהר, וגם ציינת את האבנית כנזק יחיד למערכת קירור ששמים בה מי ברז, אני יודע שלא הלכת לקרא... :lol: יש עוד לא מעט סיבות למה לא!

בינתיים, בהצלחה לפוצח השירשור בטיפוליו הראשונים!

nisan23
30-03-08, 18:50
נורא שמחתי על ההתייחסות לשרשור שלי..
ולאחר קריאה נמרצת יש לי עוד כמה שאלות..
1. לגבי מים ברדיאטור... אני קניתי את הסמו כשברדיאטור ישנם מים ירוקים והבעלים אמר שבמהלך כמה החודשים שהרכב היה אצלו הוא שם רק מים ירוקים.. אז הלכתי וקניתי פרסטון אבל עדיין לא הוספתי כי כמה שזה מפתיע, בחצי שנה שהרכב אצלי עוד לא הזדקקתי להוסיף.. המפלס תמיד תקין.. עכשיו השאלה היא האם אני יכול להמשיך לשים את הפרסטון או שעדיף לרוקן את הכל לבדוק תקינות (איך?) ואז להחליט?
2. מה נחשב לשמן מנוע איכותי ואמין והאם להמשיך לשים 20W50?
3. היום הופיע לי תקלה ראשונה בסמו , טפו טפו טפו... משום מה המחוג דלק התחיל להשתולל ולעשות מה שבא לו... שמיכל מלא הוא מראה על אפס וכשנשאר רק חצי מיכל , המחוג מראה לי כל פעם משהו אחר.. מתחיל להשתולל בין החצי לריק..:confused:

תודה רבה!

Viper
30-03-08, 19:01
ניסן- יש שרשור על בעיית מחוג הדלק. אני זוכר בוודאות כי טיפלתי בבעיה כזו גם אצלי לפני בערך שנה...
חפש... אני בטוח שתמצא.

asafk
30-03-08, 21:34
יש בשוק כל כך הרבה זבל, ולקנות פילטר אוויר סיני או פילטר שמן סיני עלומי שם זה הימור רציני. פילטר שמן שהקפיץ שלו חלש מדי והוא כל הזמן פתוח, והשמן לא מסונן כלל, זה נזק למנוע. פילטר אוויר שהוא ספוג פשוט שלא מסנן זה נזק למנוע. כמה כבר עולים החלקים הנכונים במכשירית תנועה? האם זו הוצאה כל כך נוראה אחת ל10000 ק"מ?

אסף.

nisan23
30-03-08, 23:54
רצועת טיימינג גם כדאי לקנות במכשירי תנועה או שאפשר תחליפי?

חנן-ג'יפולוג
31-03-08, 00:01
יש יצרניות חגורות תזמון שמייצרות את החלקים המקוריים ליצרנים, כמו למשל GATES. אם אתה מוצא רצועה של אחת החברות האלה, זה מספיק טוב, לעניות דעתי.

כנ"ל גם לגבי שאר החלפים: או יצרן שמייצר OEM, או מקורי. אל תתפשר על פחות. נוזל קירור איכותי מוכן לשימוש מבית טוב. אם רק היה לי שקל על כל מנוע שראיתי עם חורי קורוזיה בצילינדרים ונוזל קירור לא מקורי במערכת הקירור...

ישי.פ
31-03-08, 00:31
פילטר שמן שהקפיץ שלו חלש מדי והוא כל הזמן פתוח, והשמן לא מסונן כלל, זה נזק למנוע.
אסף.
אסף למה יש קפיץ, מה הוא עושה בפנים?
בכלל מה יש בתוך הפילטר שמן?

חנן-ג'יפולוג
31-03-08, 00:42
קפיץ של שסתום מעקף למסנן שמן. שסתום שנמצא שם כדי שאם המסנן נסתם, אז המנוע לא ירעב לשמן.

שמוליקו
31-03-08, 07:58
לינק לשרשור מצוף דלק תקול (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=12643)

nisan23
31-03-08, 09:43
1. לגבי מים ברדיאטור... אני קניתי את הסמו כשברדיאטור ישנם מים ירוקים והבעלים אמר שבמהלך כמה החודשים שהרכב היה אצלו הוא שם רק מים ירוקים.. אז הלכתי וקניתי פרסטון אבל עדיין לא הוספתי כי כמה שזה מפתיע, בחצי שנה שהרכב אצלי עוד לא הזדקקתי להוסיף.. המפלס תמיד תקין.. עכשיו השאלה היא האם אני יכול להמשיך לשים את הפרסטון או שעדיף לרוקן את הכל לבדוק תקינות (איך?) ואז להחליט? והאם יש צורך בדילול של הפרסטון?
2. נראה לי שאני אלך למכשירי תנועה ויעשה קניות רציניות....

-->