PDA

צפייה בגרסה מלאה : יצאת מהשטח? עכשיו ממתינה לך המשטרה...

atoo
29-03-08, 12:50
הקדמה: אני כותב שורות אלו למי שמתעניין.
בפורומי רכב אחרים ופורומי GPS יש עניין רב.
מי שמתנגד, יכול לא להכנס...

לעניין-
יצאת מהשטח? יצאת מהסופר עם הג'יפ? ;-)
אז זהירות, משטרה בדרך...
אפשר להתגונן ולחסוך לטיול הג'יפים הבא...

תחילה, קובץ מכמונות ומצלמות רמזור לGPS - מעודכן שהכנתי עומד לרשותכם
חינם חינם כמובן, מימין לסרטון המצ"ב שמראה איך זה עובד
(הפרטים בהקשר והפנייה להורדת הקובץ - מימין לסרטון. לחצו more):
http://www.youtube.com/watch?v=lLaOpsTMq3U
למי שמוריד את הקובץ, זכרו את שמו וחזרו לבדוק עדכונים...

למי שמתעניין עוד, מומלץ לצפות:
http://www.youtube.com/watch?v=1Ry_NI0eW54
http://www.youtube.com/watch?v=1Bd0xMeAqVk
http://www.youtube.com/watch?v=zDKM8r17vms
http://www.youtube.com/watch?v=2v2dVhkgH3E

ועכשיו, יצאת מהמדבר ורוצה קצת כחול (במקום חול) בעיניים? לערבב את החול במים?
אז אמנם פה זה בוצע עם רכב פרטי, אבל עם ג'יפ האפשרויות בלתי מוגבלות:
http://www.youtube.com/watch?v=i_oarN4yNvc

תהנו וסעו בזהירות,
אבי
http://www.youtube.com/atoo2412

ישי.פ
29-03-08, 13:24
במקום כל הכסף שאתה משקיע בשטויות האלה חשבת אולי פשוט לנסוע לאט יותר?! זה נראה כאילו שזה הספורט שלך לעשות דברים בניגוד לחוק אז לך תפרוץ או משהו כזה,
אולי זה יספק אותך יותר.
אולי בעצם אתה מרוויח כסף משיווק המוצרים האלה?
או שסתם אתה רוצה להוכיח מי הכי חזק בשכונה עם ג'יפ גדול ומהיר(פיצוי לך תדע).

גיא
29-03-08, 16:37
אתה מצלם לבד תו"כ נהיגה ?

כי אם כן, אני מאוד שמח שאתה לא באזור שלי ... אתה פצצה בלי פיוז שמחכה להתפוצץ על איזה פיאט אונו עם אמא חד הורית וילד בן חמש ....

לא בדיוק חבר שלי.

איציק - 4X6ZH
29-03-08, 17:35
אני באמת יצאתי עכשיו מהשטח חזרתי הביתה נכנס לפורום
ואתה באמת חושב שהצפצפות האלה שיש לירוקים מרחוב שנקין מענינות אותי :twisted:
איציק

atoo
29-03-08, 18:53
בדיוק בשבילכם חברה כתבתי את ההקדמה.

חבל שנכנסתם לראות ולהפגע. חבל שלא קראתם קודם.

סליחה.

בכל מקרה,

אני לא מוכר מזה כלום...

אין לי ולא יהיה לי ג'יפ...

וכל מה שראיתם חוקי לחלוטין!!!

אני שב ומסביר שמי שחובב רכב וזה חלק מהעניין יכול לצפות ולהחכים. מי שזה לא מעניין אותו שיעבור הלאה. אבל לחזור עצבניים מהשטח?! מה קרה? כאמור בפורומים אחרים נהנים ממבחני הדרכים וגם בארץ וגם בחו"ל זכיתי לתשבוחות.

רק רציתי לעזור למי שמעוניין לקבל בחינם את הקובץ ולהכניסו ל GPS שלו...

סעו בזהירות.

asafk
29-03-08, 22:06
ישי, גיא, איציק...
בבקשה תנסו לא להגיע לביקורת אישית, זה לא המקום.

אסף.

ישי.פ
29-03-08, 23:12
אסף: יש לי בעיה אם אנשים שמצפצפים על החוק ברמה הזאת ומתגאים בזה!
על מה הגאווה??? האם הפורום אמור לעודד עברינות ? או ההיפך.
פורום ברמה הזאת אמור לעודד תרבות נהיגה ולא התפרעות בכביש. לעשות את מה שהוא עושה ועוד להתגאות בזה ולעודד אנשים לעבור על החוק זה לא בסדר!!

atoo
29-03-08, 23:29
ישי, מוזר בעייני שאינך מכיר את החוק. חבל.:?
גלאי רדאר חוקי לחלוטין בארץ.
כוכבית 001 גילוי מכמונות הוא שירות חוקי שנותנות חברות הסלולאר.
קובץ המכמונות הוא אפשרות ידועה וחוקית שהוסיפו יצרני התוכנה IGO ל GPS.
פשוט יצרתי קובץ עדכני לשרות מי שמעוניין בו. קובץ שעמלתי עליו שנה ואני נותן אותו מתנה למי שרוצה,
כולל חברי הפורום הזה, שסברתי שיש להם GPS ויהיו בהם מהמעוניינים.
לצערי ישי, גם אתה טועה, גם אתה מטעה וגם אתה אובססיבי בלהגיב פה...
הקדמתי ואמרתי שמי שלא מעוניין שימשיך הלאה.:arrow:
אני שב ומדגיש שאינני עובר על החוק.
על הנושא הזה יש כתבות ומבחנים בכל העתונים, באינטרנט, ובמגזיני הרכב המובחרים...
אני פונה למנהל הפורום, בהסכמתי המלאה, להוריד את ההודעה שלי.
לא רוצים, לא צריך.
מישהו היה פה יותר מידי בשמש...:oops: או שאין לו מזגן בג'יפ...:lol:
סע לשלום - המפתחות בפנים.

אגב ישי, "אם" כותבים עם ע'...
חבל, הפורום ברמה...:wink:

הכוכב הכחול
29-03-08, 23:52
ישי,
אתה גם יכול להסתכל על זה בצורה אחרת, לדוגמא-
אשתך בהריון ויורדים לה המים.. הילד בלע אקונומיקה.. אתה מאחר לפגישה אחושילינג חשובה, או כל דבר אחר שיכול להיות.
הרי לכל אחד מאיתנו יש את הסיבה שלו כדי לנסוע מהר בכביש.
ובואו לא נתיפייף, לרובנו כאן יש עוד רכב קצת יותר מהיר מהגיפ עם מהירות שיוט של 120 פחות או יותר.
אומנם זה לא אומר שוואלה אם אפשר אז בואו נעבור על החוק ונשתולל.
אני טוען שאם קרה ואתה צריך בגלל סיבה כזו או אחרת לעבור את המהירות המותרת ( ואני לא יאמין לאף אחד שיגיד לי שהוא לא עבר את המהירות לפחות פעם אחת או לחילופין הכפיל אותה :mrgreen: )
אז טוב שיהיה לך את האמצעי והבקרה לדעת מה אורב לך בדרך

הרי למה מודיעים איפה יש ניידות בדיקה של משרד התחבורע?
הרי אנו שומרי חוק (ולכן מן הסתם הרכב במצב פיקס) ולא מעודדים אף אחד לעבור עליו ולרכב על ג'יפ בלוי/"מסוכן", ועדיין שרשור כזה יהיה לגיטימי נכון, למה?

אבי
תודה רבה לך,
אבל זה לא הפורום המתאים
אנחנו הזוחלים.

ואם אתה נוסע מהר, אני מאוד מקווה שאתה יודע מה אתה עושה ועושה את זה כשאתה לבד באוטו.
אם אתה רוצה למות, אל תיקח איתך אחרים - זה לא פייר!

שיהיה שבוע טוב
דניאל.

ישי.פ
29-03-08, 23:56
אין בעיה עם החוק להחזיק גלאי ואני יודע זאת, אבל שנינו יודעים מי מחזיק גלאי
בד"כ וזה לא מי שנוסע כחוק!
אם לא הוא לא היה צריך לבזבז את כל הכסף שלו על גלאים ושנה שלמה על תוכנה.
נכון אין לי מזגן בגי'פ אבל יש בריזה 8)

לגבי אם=עם אז אני דיסלקט ואני מתנצל על כך, לפחות אני לא אידיוט.

נמרוד
30-03-08, 00:10
מה הבעייה? יש לבן אדם תחביב, גלאי רדאר. תאמינו לי עדיף מהתחביב שלי (עבר בירושה מאבא): לשלם כמו אידיוט קנסות על מהירות...בכל מקרה יש חוקים ויש חוקים - וכל מה שנוגע לאכיפת מגלות המהירות בישראל הוא מהסוג השני. הסוג שאני נאלץ לציית, אבל לא מוכן לכבד.

UNIX
30-03-08, 00:39
תרומה מכובדת ל igo שלי אבל תסביר רק איך עושים את זה ?
יש לי igo קבוע ברכב איך אני מוריד את הקובץ אליו ?

נימי
30-03-08, 00:39
אבי - atoo, דעתי חלוקה לשתיים לגבי ההודעה שלך והקישורים לסירטונים:
1. הקובץ שיצרת שבהחלט יכול ליתרום להרבה נהגים (ואני בנייהם), אומנם לפי דעתי מי שעובר ברמזור אדום צריך להענש בכל חומרת הדין אבל לגבי מהירות בכביש בין עירוני דעתי שונה.
2. הצלם/עבריין שצילם את הקטעים המדגימים את פעולות הציוד שבמזל לא הרג מישהו תוך כדי, זאת התנהגות מסוכנת ומסכנת את הסובבים, לנהוג ולצלם במצלמת וידאו תוך כדי היתמקדות במסך קטן של PDA ונהיגה בתנועה, אין מילים (האמת שיש אבל אז ימחקו את ההודעה הזאת וכנראה בצדק).

גיתאי נוה
30-03-08, 17:16
מה הבעייה? יש לבן אדם תחביב, גלאי רדאר. תאמינו לי עדיף מהתחביב שלי (עבר בירושה מאבא): לשלם כמו אידיוט קנסות על מהירות...בכל מקרה יש חוקים ויש חוקים - וכל מה שנוגע לאכיפת מגלות המהירות בישראל הוא מהסוג השני. הסוג שאני נאלץ לציית, אבל לא מוכן לכבד.

בפעם הבאה שאתה חוטף על מהירות (מכל אמצעי שהוא) תעשה לעצמך טובה גדולה ותרים אלי טלפון. אני מבטיח לך גמילה מהירה ולא-כואבת מהתחביבים המגונים שלך בעניין.
רבותיי, לידיעתכם אכיפת המהירות במדינת ישראל איננה מתבצעת כחוק. אני יודע על מה אני מדבר מכיוון שאני מנהל משפט מעניין מאד כבר שנה וחצי, שבו אני מקעקע פס"ד תקדימי של העליון.
אגב, שימו לב לחדשה טרייה מהתנור: האם השוטרים מחוייבים להביא מיכסות? (http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3525228,00.html)

ושני קוריוזים קטנים 'מהצד':

השוטר ההוא שמדד עם הממל"ז מהמותן כמו צ'אק נוריס...
והשוטר הנבלה שהשתמש במדידה הראשונה במשמרת כדי לעצור על-בסיסה רכב אחרי רכב
הכל אמת. ועוד לא אמרתי כלום.

גיתאי

atoo
30-03-08, 19:21
גיתאי, זה מעניין. אתה יכול להרחיב בשלב זה ?!

oshoshan
31-03-08, 00:27
אבי - אתה גדול. עבודת קודש. אהבתי במיוחד את המבחן ההשואתי בין הבל והולנטיין.
בפעם הבאה - תן למישהו אחר לצלם במקומך, רק בשביל להניח את הדעת.

לכל הרגישים בנושא מהירות ודוחות:
חברה - דוחות מהירות הם הדרך הקלה ביותר למשטרה להראות שהיא פועלת, מבלי שהיא עושה כלום. מהירות כשלעצה אינה גורמת לתאונה, וכל מי שנסע במאה שנים האחרונות באירופה יכול לראות זאת. מאידך, הוכחת המהירות ה"מופרזת" היא הקלה ביותר לשוטר. מסיבה זאת בדיוק מניחה משטרת ישראל את מלא כובד משקלה על המהירות. ומסיבה זאת בדיוק זכותו (ולעניות דעתי גם חובתו) של האזרח להתגונן.
למען הסר ספק, אני בעד אכיפה ממוקדת ויעילה. יש למקד את האכיפה בעבירות המסוכנות באמת כגון אי מתן זכות קדימה (ולא אי עצירה בשלט עצור), עבירות בנושא חגורות בטיחות, סטיה לא בטוחה מנתיב הנסיעה, ועוד. אכיפה ילדותית (נסעת 119 או 121?), חד כיוונית (לרבי מותר לנסוע 140 בלי חגורות בטיחות בנת"צ רק בגלל שהוא ממהר להשכיב את הילד לישון בתום המשמרת) וחסרת יוהרה (שוטר במשקל 200 ק"ג שבקושי יוצא מהניידת, עם חולצה מקומטת שלא ארוכה מספיק לעטוף את הכרס) אינה מעוררת כבוד בקרב בציבור וודאי שאינה מעודדת ציות לחוק.

גיתאי - אשמח לשמוע את תוצאות המשפט. כרוכב אופנוע נהגתי לשלם את הדוחות השבועיים שלי כשה לשוחט, מבלי להתנגד כלל. אולם לפני מספר שנים פגשתי בעו"ד מתוקתק שיודע להעמיד דברים על דיוקם, ומאז, טפו טפו טפו, בא גואל לאדם. מומלץ בחום.

עודד

גיתאי נוה
31-03-08, 01:58
אתם ביקשתם, תקבלו.

כמו שהמשטרה עובדת פרטאצ' בתחום הפלילי ולא באמת מבערת את נגע הפשיעה, בעיקר המאורגנת, כך גם בתחום התעבורה. משטרה יש רק אחת, ואם היא דרעק זה תופס בהכל (פלילי ותעבורה, אכיפה ולשכות התביעה) ופועל לטובתנו כפי שזה פועל לרעתנו.

לעצם העניין; הסוגיה ארוכה ויש הרבה להרחיב, אבל אנסה להביא את העקרונות על רגלונת אחת. גם ההגדרות שהבאתי כאן אינן מדוייקות לגמרי והן פשטניות לטובת הבנת העניין. מי שרוצה להתקדם עם עניין קונקרטי מוזמן לפנות אלי אישית ואפנה אותו לגורמים המתאימים.

על מי נטל ההוכחה ומה נדרש להוכיח במשפט תעבורה?

הרמת נטל ההוכחה מונחת לעולם ועד על כתפי התביעה מ-א' ועד ת'. אבל מכיוון שבתיהמ"ש לתעבורה כבר מזמן ירדו לזנות, אם לא תדעו כיצד להילחם על זכויותיכם השופטים יעברו על החוק וימחקו אתכם בלי למצמץ.
עבירות תעבורה הן עבירות פליליות, וככאלה כפופות לחוק סדר הדין הפלילי (הפניות: חסד"פ נוסח משולב 1982, וכן דיני ראיות 1971 התופסים למשפט הפלילי כמו גם לאחרים).
אחת המשמעויות: אישום פלילי מחייב הוכחת הרכיב הנפשי (כוונה בביצוע העבירה) והרכיב הנסיבתי (ראיות מקשרות).
עם זאת, רוב עבירות התעבורה הוגדרו ע"י המחוקק מסוג "אחריות קפידה"; רוצה לומר, אין צורך בהוכחת היסוד הנפשי.
משמעות: לכאורה לרעת הנאשם ("לא ידעתי" אינו תופס). למעשה, מטיל גם על התביעה חובת הוכחה כבדה יותר, כלומר, כל 'חור' בתיק אמור לפעול לטובת הנאשם ולזכותו, בין אם זיכוי מוחלט ובין אם מחמת הספק. יתרה מזאת, אפילו היתה כוונת הנאשם לבצע עבירה במזיד והסתבר שאין יסוד נסיבתי לאישום (למשל נהג ברכב בו אין חובת חגורת בטיחות, מה שהתברר לו רק לאחר מעשה, או שלא הוכח אחד היסודות הנסיבתיים די צרכו), יזוכה הנאשם.
לאור כללים אלו, מה מאפיין את שדה הקרב התעבורתי לעומת הפלילי הרגיל?

הפוקוס מתמקד בראיות בלבד
המשטרה חייבת להציג תיק תפור היטב, מה שכמעט תמיד מצוי מעבר ליכולתם הירודה של התובעים המשטרתיים, שהם בד"כ עו"ד מסוג אות מסויימת באלף-בית (מניסיון); יתרה מזאת, התביעה מניחה אקסיומות מסויימות מקדמת דנא ולכן אינה טורחת כלל להביא ראיות בסיסיות, מה שהופך את משימת תקיפת התיק והשמדתו - לעיתים אפילו ברמת הנוק-אאוט "אין להשיב לאשמה" - לאפשרי לחלוטין במקרים רבים.
אם כך, אלו ראיות על התביעה להציג?
נחלק אותן, לצורך ענייננו, לשני סוגים (חלוקה לא-משפטית):

ראיות המבוססות על אמצעים טכנולוגיים (ממא"לים - מכשירי מדידה אלקטרוניים) כגון ראדארים, ממל"ז, הדבורה
כל השאר - כגון תימרור (קיומו, חוקיותו, ותקינות הצבתו - סעיפים שונים בתכלית!), הגדרות נוספות לפי תקנות התעבורה (למשל שטח שיפוט רשות כזו או אחרת), עדות ראייה, וכו'.
אז איפה הם מפשלים?
פעמים רבות בשני סוגי הראיות, אבל תמיד לפחות בראיות הממא"לים.

ראיות מסוג "כל השאר" - למשל, אי-הוכחת חוקיות קיומו של תימרור.
אתן דוגמה קטנה להמחשה: נניח שהאוטובוסים החורשים את הרחוב שבו גר אדון גיתאי נוה מטריפים את דעתו, והוא מחליט יום אחד לנעוץ זוג תמרורי "אין כניסה" בראשית הרחוב. למחרת מגיע אדון שוטר ותוקע לאזרח התמים שלוימ'לה דו"ח על "אין כניסה". מגיע שלוימ'לה לאולם ביהמ"ש ושואל את אדון שוטר קבל עם וקהל: "יש לך מושג מי הציב את תמרורי האין-כניסה ברחוב?". עכשיו, מי מכם יודע מה תהיה תשובתו של השוטר? טוב זו לא חכמה, ננסה את זה מכיוון אחר: מי יודע מה תהיה תשובתו של התובע המשטרתי המלומד? די לחכימא.
ראיות ממא"ל - כמה סוכריות על קצה המזלג:
* הוראות ההפעלה לממל"ז שגויות
* אין למעבדת התנועה הסמכה של הרשות הלאומית להסמכת מעבדות. מילים אחרות, אין למשטרה מעבדה. אגב, רק לאחרונה קיבלה הסמכה כזו המעבדה לזיהוי פלילי. בראבו למשטרת המקצוענים.
* כל הממא"לים אינם מכויילים. נקודה. רוצים יותר מזה? אין בעיה; לידיעתכם, אנשי ה'מעבדה' של המשטרה בכלל לא יודעים מה פירוש המושג "כיול" וכיצד הוא אמור להתבצע.
* המשטרה, בניגוד גמור לפס"ד העליון משנת 2003 (תיק לוי-עטייה ופלר) שהכשיר את שרץ הממל"ז, שינתה את הוראות היצרן בגרסה העברית. ואין פוצה פה.
ואם כל זה אינו מספיק, אני מודיע לכם שפסה"ד המפורסם של העליון אינו הלכה פסוקה אלא הערת אגב בלתי-מחייבת בלבד, מסיבות שלא אפרטן פה, ושצהלת המשטרה מאז אין לה על מה שתישען.

שורה תחתונה; מי שרוצה לצאת זכאי מאשמת מהירות יכול, אבל נכון לעכשיו זה דורש הרבה אומץ, רוח קרב, אורך רוח ועצבים חזקים, ובנוסף אחד מהשניים:

שכירת עו"ד טוב למלחמה (= $$) - יש ספורים כאלה בכל הארץ. יודעים למה? פשוט עד אימה: מכיוון שכמעט כל העו"ד לתעבורה הם חלק משרשרת המזון הדשנה והחובקת של בימ"ש-משטרה-עו"ד כשכל חוליה עושה קופון נאה על חשבון הנאשם, שעוד נאנח לחשוב שהצליח לצאת בזול...אלו עו"ד יילחמו כדי לנסר את הענף עליו הם רוכבים? אך ורק משוגעים לצדק יותר מאשר ללירה. בשבילו אתם עוד תיק חולף מני מאות, ואת השוק צריך 'לטפח' ולא לירות לו ברגל. רבותיי, את זה אני לא המצאתי. חקוק בסלע. העו"ד אינו בעדכם, הוא נגדכם למעט מקרים ספורים!!
הערה: בזיכוי מוחלט יש מצב לתבוע את המדינה על הוצאות. לא כן בזיכוי מחמת הספק.
לחילופין, למידה עצמית של חוקים, תקנות ודינים רלבנטיים + פס"ד רלבנטיים, וייצוג עצמי בבימ"ש, תוך התמודדות עם כרישים רעים (בעיקר השופט, למרות שאמור להיות אובייקטיבי לכאורה...) בזמן אמת. בהחלט אפשרי למי שמספיק פסיכי כדי להשקיע ביסודיות בהנחה שיש לו תפיסה מתאימה. לגמרי לא מומלץ לבעלי לב חלש, אנשים בהריון ומתעבי מזוכיזם. מי שבכל זאת ספורט האקסטרים עושה לו את זה, יקבל חסכון כספי ניכר והנאה מובטחת.
כמו כן ישנם כמה מומחים רציניים מאד שמתעסקים עמוק בעניינים האלו בהתנדבות (כיסוי הוצאות) לטובת הצדק הציבורי. מי שיהיה מעוניין - לרציניים בלבד ושמאמינים בחפותם, לא כולל מבשלי עיסקאות טיעון למיניהן - שייצור איתי קשר בה"פ.
חשוב: אין בכוונתי לעודד עבירה על החוק. אני כן בעד אכיפה חוקית ויעילה הלוחמת בתאונות הדרכים ולא באזרחים.

גיתאי

ישי.פ
31-03-08, 02:04
השאלה היא מי כן קובע את הגבול?
אולי למישהו נראה הגיוני לנסוע 200 קמ"ש,
כי לו זה נראה בסדר ושהוא שולט ברכב.
אני יודע שאני נשמע מצטדק(לצערי) וכן גם אני לא מציית לכל חוקי התנועה
אבל נסיעה במהירות גבוהה היא כן גורם מסכן וזה מוכח!
*מרחק בלימה(במיוחד בג'פים)
*מהירות תגובה וכ'ו

אני ממש לא חושב שהמשטרה בארץ בסדר וגם לדעתי זאת הסיבה לזילזול הכל-כך גדול בחוק.
אני בטוח שאם באמת תחשבו על הבעיה מס' אחת במדינה, תאונות הדרכים! אולי ישתנה אצלכם משהו.
כן, אני חושב שהבעיה היא הגורם האנושי (תרבות נהיגה איומה )
אולי ביום מן הימים שיהיה שכל במדינה
יהיו מסלולי מרוצים מסודרים שבהם מי שרוצה לפרוק כל עול יוכל
ולא נראה לי שבגלל מצב חירום כמו ילד שבלע אקונומיקה או אישה בהריון
צריך גלאי מכמונות.

tzagi
31-03-08, 05:23
ישי,
אתה נלחם בתחנות רוח, ועוד הלא נכונות.
בתור אחד שנוהג יומית בתרבות אחרת, וגם לפעמים נוהג בארץ,
אני יכול להגיד לך שמהירות, מופרזת או לא זה לא הבעיה,
למה בוחרים לאכוף דוקא מהירות? כי זה טרף קל, וממלא את קופת המדינה.
לדעתי, בארץ כולם (טוב, הרוב.) נוהגים כמו מטורפים
בפעם הראשונה שנהגתי בארץ חשבתי שיש איזה חוק נגד שמוש בוינקרים, וזה החוק היחיד שהנהגים מכבדים!
תאמין לי שזא לא סוד כמוס
אם באמת הממשלה היתה רוצה לשנות את המצב, היו עושים משהו לשפר את תרבות הנהיגה הפראית..
אבל מה....
נחש למה לא עושים כלום בנידון?
התשובה פשוטה,
אם אנשים היו נוסעים בצורה נורמלית, לא היה את מי לצלם ולשלוח דוחות שמנים הביתה
ובא לא נישכח מה המטרה הראשית של כול ממשלה: להצדיק את קיומה ולמלא את הקופה.

Nuff said

shmil
31-03-08, 08:42
גיתאי,

אתה צודק בתגובתך, לא ב-99%, אלא ב-101%. דבר דבור על אופניו,וכל הכבוד על הבקיאות והידע.

אלא מאי -
לא תדעו כיצד להילחם על זכויותיכם השופטים יעברו על החוק וימחקו אתכם בלי למצמץ
וגם אם תדעו, ימצאו בדבריכם או בראיות וההוכחות שהבאתם איזה סדק, חריצון קטן, ויקעקעו אותו על זה, ולפעמים בכלל ללא שהיה תובע.
ועכשיו לכו ותערערו, ותוציאו כספים, ותביאו חוות דעת מומחים שעולות אלפי שקלים, כשהכלל הוא שהשוטר הוא נטול אינטרסים ואמין, ואילו אתם בעלי אינטרס שמוכנים לעשות עבורו הכל.

האמן לי, הייתי שם, גם כנאשם, ואפילו אני הרמתי ידיים וויתרתי. כי המערכת הרי תלך לטובת השוטר, ואת נושא הראיות מיצית בשלב הראשון, וגם פסילת משפט, ככל שתוכל להתקיים, בדרך כלל תחזיר את התיק לאותו שופט, שיחפש כל דרך להוכיח שצדק כבר בפעם הראשונה.

גם אני הלכתי על תיק שהיה אמור להפיל את המשטרה בנושא מסויים במולטנובה, ונפלתי על טיעון של השופט שחוות דעת מומחה, מהנדס, שהבאתי, היתה של בעל עניין, ולכן נשללה.
רוצה עוד פרטים? עבור לה"פ.

ובאשר לשמחה, אם זו היתה כוונתך ב"התנדבות" - הס מלהזכיר את שמו בבתי המשפט, זה רק מעורר אנטי.

זוהי מדינתנו, ובמקרה זה - לצערי.

גיתאי נוה
31-03-08, 09:10
גיתאי,

אתה צודק בתגובתך, לא ב-99%, אלא ב-101%. דבר דבור על אופניו,וכל הכבוד על הבקיאות והידע.

אלא מאי -
וגם אם תדעו, ימצאו בדבריכם או בראיות וההוכחות שהבאתם איזה סדק, חריצון קטן, ויקעקעו אותו על זה, ולפעמים בכלל ללא שהיה תובע.
ועכשיו לכו ותערערו, ותוציאו כספים, ותביאו חוות דעת מומחים שעולות אלפי שקלים, כשהכלל הוא שהשוטר הוא נטול אינטרסים ואמין, ואילו אתם בעלי אינטרס שמוכנים לעשות עבורו הכל.

האמן לי, הייתי שם, גם כנאשם, ואפילו אני הרמתי ידיים וויתרתי. כי המערכת הרי תלך לטובת השוטר, ואת נושא הראיות מיצית בשלב הראשון, וגם פסילת משפט, ככל שתוכל להתקיים, בדרך כלל תחזיר את התיק לאותו שופט, שיחפש כל דרך להוכיח שצדק כבר בפעם הראשונה.

גם אני הלכתי על תיק שהיה אמור להפיל את המשטרה בנושא מסויים במולטנובה, ונפלתי על טיעון של השופט שחוות דעת מומחה, מהנדס, שהבאתי, היתה של בעל עניין, ולכן נשללה.
רוצה עוד פרטים? עבור לה"פ.

ובאשר לשמחה, אם זו היתה כוונתך ב"התנדבות" - הס מלהזכיר את שמו בבתי המשפט, זה רק מעורר אנטי.

זוהי מדינתנו, ובמקרה זה - לצערי.

מולך בפרטי עוד קטנה.
אגב ב"מומחים" התכוונתי גם לאנשי מקצוע רלוונטיים ולא רק למשפטנים, ואם הזכרת את השם המפורש האהוב על המיליה המשפטנית והלשכת-עורך-דינית, אז מי אמר שצריך להניף סדין אדום מול עיני הפר המושחת, אבל המסוכן?...

גיתאי

יוני5
31-03-08, 09:32
השאלה היא מי כן קובע את הגבול?
אולי למישהו נראה הגיוני לנסוע 200 קמ"ש,

למען האמת, לי. בכביש 6 לא נראה לי שיש בעיה אמיתית. ד"א, גם בכביש 40 דרומית למכתש...
כי לו זה נראה בסדר ושהוא שולט ברכב.
אני יודע שאני נשמע מצטדק(לצערי) וכן גם אני לא מציית לכל חוקי התנועה

אז מה יש לנו כאן?
אחד שקוראים לו ישי, שמצטדק ומטיף בראש חוצות, אבל הוא יותר גרוע מצדקן צבוע, הוא שם את עצמו להחליט שהעבירות שלו הן אוי עבירות, אבל עדיין "הגיוניות" ואינן "לא בטוחות" ואילו עבירות שמישהו אחר ביצע - אהה, הן המסוכנות באמת וצריך למצות איתו את הדין ובחומרה!

אבל נסיעה במהירות גבוהה היא כן גורם מסכן וזה מוכח!

מעבר לעובדה הפשוטה שלא רק שזה לא מוכח, זה מוכח ההיפך, גם בארץ וגם בעולם - לידיעתך, מהירות הינה גורם מינורי בתאונות. צמתים למשל, תשתית לקויה, אי שמירת מרחק ועוד, הם הגורמים הראשיים לתאונות.
אבל הבעיה האמיתית, לדעתי, היא דווקא אתה. כן, כן, ישי, אתה. ולמה? מכיוון שאתה לא בוחל בלעוות את העובדות ולהביע את דעתך כעובדות מוכחות, ללא שום הבנה בנושא (אחרת לא היית טועה ככה).

אז מה המהומה לגבי המהירות, לאו דוקא כאן אצלנו, אלא בכל העולם? לכל מדינה הסיבה שלה:
באנגליה - פאונדים
בארה"ב - דולרים
בארץ - שקלים
בצרפת - יורו

זה קל, זול ומכניס הרבה לקופת המדינה. זה למה.

הרבה יותר קשה להוכיח שישי לא שמר מרחק מאשר עבירת מהירות.
להקים מחלף במקום צומת מרומזרת זה פרוייקט של מליוני דולרים והרבה יותר קל, כדאי כלכלית ומהיר להציב מכמונת מהירות בהמשך הדרך, ולגבות מישי עוד 500 ש"ח.
אז גם נשלול לו את הרשיון, אז מה? שיסבול.
אבל אתה כבר סובל כנראה מתסמונת שטוקהולם, התחלת להזדהות עם שוביך.

*מרחק בלימה(במיוחד בג'פים)
מה מיוחד בג'יפים שמושך את עיניך? יש לי שיטה טובה יותר, ברשותך: נקבע סטנדרט לבלימה, ונבדוק אותו בטסט שנתי, הא? אל תגיד שלא גאוני!
*מהירות תגובה וכ'ו
מין המפורסמות הוא שמהירות התגובה של נהגי ג'יפים נמוכה בעשרות מונים מאלה של נהגי המכוניות. בייחוד הזקנות שבהם!!!

בברכה,
יוני5

ישי.פ
31-03-08, 12:28
יוני, אני לא אמרתי שהעברות שלי הן בסדר(בטוחות או הגיוניות).
אני לא מאלה שחושבים שכולם טועים חוץ ממני, ההפך אני כן אומר
שגם אני צריך לתקן!

לגבי הדוגמאות שציינת של כביש 40 ו כביש 6 הן לא נכונות.
הרי כביש 6 הוא כביש טוב, ללא רמזורים וללא הפתעות מיוחדות (שלא כמו שאר הכבישים)
וכביש 40 הוא אחד השוממים בארץ.
אבל הם יוצאים מן הכלל!
אין בהם מכמונות רבות, אם בכלל.
רוב כבישי הארץ לא כך: למשל כביש 4 הנוראי ולכן יש בו כול כמה ק"מ מכמונת.

לגבי מרחק בלימה של גי'פ: לרוב ג'פים כבדים יותר ולכן מרחק הבלימה יהיה גדול יותר.
(נכון יש עוד משתנים: כגון סוג צמיג ובלמים וכו, אבל עדיין נסה לבלום עם גיפ או עם פרייבט)

לגבי זמן תגובה: לא התכוונתי שיש הבדל מיוחד בין גי'פים לבין שאר כלי הרכב.
אבל מה לעשות, כשנוסעים 200 קמ"ש עוברים יותר דרך, והזמן תגובה מתארך.

לגבי אכיפה של מרחק זה לא כזה מסובך כמו שאתה חושב.
ויש ניסוי במכמונת שמירת מרחק בכביש מ"ס 1 ליד בן שמן
ובעוד כמה כבישים

אני מסכים שיש בעיה באכיפה אבל זאת לא סיבה לנהוג מהר.
אני חושב שגם צריך להעלות את המהירות המותרת בארץ.
אבל עד שזה יקרה צריך לפחות להשתדל ולפעול בשביל שיום יבוא ונהיה כמו מדינות מתוקנות אחרות.

UNIX
31-03-08, 12:57
זמן תגובה לא יכול להתארך
זמן תגובה הוא שלושת רבעי שניה מה שמתארך זה זמן בלימה .
הכל טוב ויפה וכן מהירות כן הורגת אבל בתוך העיר ולא בכביש מהיר .
רוב התאונות לא היו נמנעות אם היו נוסעים 100 במקום 120

ישי.פ
31-03-08, 16:15
צודק! טעיתי :grin:
הכוונה היתה שהמרחק שהרכב עובר גדול יותר ככול שנוסעים מהר יותר
ולא התגובה עצמה.

יונתןמצפה
31-03-08, 17:21
יוני, תרשה לי קצת לעשות סלט מהדברים שכתבת, וזאת ע"מ להמחיש נקודה מסויימת בהמשך...:

אתה כתבת:

(למישהו נראה הגיוני לנסוע 200 קמ"ש?)
למען האמת, לי. בכביש 6 לא נראה לי שיש בעיה אמיתית. ד"א, גם בכביש 40 דרומית למכתש...
וגם:

מהירות הינה גורם מינורי בתאונות. צמתים למשל, תשתית לקויה, אי שמירת מרחק ועוד, הם הגורמים הראשיים לתאונות.
וזה...

מה מיוחד בג'יפים שמושך את עיניך? יש לי שיטה טובה יותר, ברשותך: נקבע סטנדרט לבלימה, ונבדוק אותו בטסט שנתי, הא? אל תגיד שלא גאוני!

דמיין סיטואציה:
אתה נוסע 180 קמ"ש בכביש 6 עם איסוזו טרופר או טויוטה פראדו(אני מאמין שהם מסוגלים... :roll: ), מוגבהים ועם גלגלים מוגדלים, מיד לאחר שיצאת מלכבוש את מעלה נורי. אממה?! שכחת/התעצלת/לא ידעת שצריך לבדוק את הצמיגים ביציאה מהשטח ופיספסת קרע גדול בדופן הצמיג כזה שלא בורח אויר אבל מראה לך בדיוק כיצד מייצרים את אותו צמיג אומלל.
בהמשך, בקטע מסויים בכביש, ללא כל אזהרה, אתה נתקל בכביש מקורצף שבמעבר ממנו לכביש התקין יש מדרגונת קטנטנה, שלצערך היא זו אשר תגרום לכשל הסופי בצמיג להזכירך במהירות 180! נכון, אתה נהג מיומן ויכול להשתלט על פיצוץ צמיג במהירות כזו, אבל, זה שאחראי על הבטיחות בעבודות בכביש שכך להזהיר אותך שמיד לאחר אותו קטע הכביש נהיה צר ועובר למסלול אחד. (לצערינו כולנו יודעים שהמצב המתואר לא תלוש מהמציאות). בדיוק באותה הנקודה, עבריין אחר וחמור בהרבה ממך, נוסע עם המרצדס שלו 220, וגם עוקף אותך מימין בנקודה שבה הכביש נהיה צר...
מה קורה?! אמבולנסים, כבאיות, ופקק אדיר ממחלף נחשונים לבן שמן... (וכנראה גם כמה הרוגים!)

מה בעצם אני אומר?
ישנם ה מ ו ן גורמים שעשויים לגרום לתאונה. המהירות שלעצמה, כנראה פחות. אבל דברים אחרים שחלקם בשליטלך (צמיגים ומצב הרכב) וחלקם לא (תשתיות, מופרעי אחרים, מישהו אמר סבתות זקנות)דווקה כן, ואולי מאד!. הגבלת המהירות (ולא משנה כרגע אם היא 110, או 130...) דווקה חשובה במקרים כאלו.
(לגבי כביש 40- גמלים למשל...)

אני מסכים עם הרבה מהדברים שכתבת. תשתיות, שמירת מרחק וכו. אבך דבר אחד שכחת לציין, או שאולי לא ידוע כל כך:
אין בארץ שום בסיס מחקרי ארוך שנים, אמין, עקבי ומדוייק הנותן לנו נתונים לגבי השפעת הגורמים השונים על תאונות הדרכים. אני אומר את זה מידע!
לכן כל מחוקק יכול להחליט על דעת עצמו מה נראה לו טוב ומה לא. למשל: גיל הרשיון, תקופת הנהג המלווה, איסור (והיום כבר אישור :twisted: ) לקטנועים 50 סמ"ק לנסוע בכבישים מהירים, הגבלת מהירות ועוד הרבה והרבה...

יש בעייה של תאונות בין צומת מגידו לצומת השומרים, או בין צומת העמקים לטבעון? אין בעיה! נבנה הפרדה בנויה וגבוהה בין שני הניתיבים ומשני צידי הנתיב ברוחב של מעט יותר מנתיב (ממש מעט). והנה יש פתרון יצירתי... או שאולי נגיד "מנהרת מוות", שדורשת ממך ריכוז של טייס ע"מ לא להתנגש בקירות הללו. אה, וגם לא מאפשרת לאמבולנסים להגיע במקרה של תאונה כזאת!!!!!

אמרתי שאני אעשה סלט, אז אל תכעסו.
אני חושב שהנקודה ברורה. במצב הנוכחי היום, טוב שלא מאפשרים לך לנסוע 200 בכביש 6 או בכביש 40 דרומית למכתש...

בברכה,
יונתן.

atoo
31-03-08, 17:25
למי שפנה אלי וגם למי שלא:

עודד - תודה רבה. שמח לתרום.

יוני - כל מילה זהב.

UNIX - לצערי אינני יודע לענות על כך.

גיתאי - תודה רבה. נהנתי לקרוא כל מילה. בהצלחה במשפט ונשמח לשמוע יותר פרטים בעתיד.

ישי - כתבת: "...למשל כביש 4 הנוראי ולכן בו כל כמה ק"מ מכמונת".
אז זהו, שלא! לדוגמא:
ממורשה לאשדוד ואפילו דומה יותר - אף מכמונת...
מאשקלון לראשל"צ (וכבר כמה חודשים למעשה עד פ"ת) - אף מכמונת...
אז אולי כדאי שבכל זאת תוריד את הקובץ שלי ל-GPS שלך... :wink:

UNIX
31-03-08, 17:27
אחרי גשר ראשון יש אחת שעובדת היזהרו ממנה .

יוני5
31-03-08, 17:30
ישי,

טעית בהרבה, לא רק במונחים, אבל זו לא הנקודה.

אנא, קח לתשומת ליבך שתי נקודות:
1. המהירות אינה פקטור משמעותי בתאונות - ובעניין הזה קראתי מספיק מחקרים בארץ ובחו"ל. הסיבה היחידה שהיא על סדר היום היא העובדה שרשויות החוק מסוגלות למצוץ ממך (כמו ממני ומכולנו) הכי הרבה כסף, בעלות הנמוכה ביותר.

2. כמעט בכל דבר שהמשטרה מתערבת בו, חיי פורעי החוק המקצועיים נעשים קלים יותר, וחיי האזרחים הפשוטים נעשים קשים יותר. שחיתות, אלימות, ביורוקרטיה... לכן אל תמהר לשים על עצמך מגבלות בלי שחשבת עליהן היטב - רוב הסיכויים שאתה דופק את עצמך.

הדברים שבאמת יעשו את החיים שלנו טובים יותר הם או בלתי ניתנים כמעט לאכיפה (תשומת לב, סובלנות, מוסדות ממשלתיים שבאמת מתייחסים אליך כמישהו שצריך לשרת...) או שמעט מדי אנשים רוצים לשמור עליהם כמו איכות הסביבה. רוב הדברים האחרים - אתה יכול להבין את דעתי לבד.

על מנת לסכם:
טרקטורון שמשתולל בנתניה על חוף הים, פוגע בילד וחבריו של הנהג מנסים להעלים ראיות בדרכים בריוניות - אולי יטופל באופן נקודתי, אבל תוצאת "המבצע המשטרתי לאכיפה" תהיה הרבה דוחות הורדה מהכביש שאתה ואני נחטוף. והאירוניה תהיה שבאותו הזמן בו עבריינים אחרים, על טרקטורון אחר ידרוסו ילד אחר בחוף אחר. לא מאמין לי? ראית פעם משטרת תנועה מטפלת בעבריינות הבדואים בדרום?

בברכה,
יוני5

ישי.פ
31-03-08, 18:33
אנא, קח לתשומת ליבך שתי נקודות:
1. המהירות אינה פקטור משמעותי בתאונות - ובעניין הזה קראתי מספיק מחקרים בארץ ובחו"ל.
יש באפשרותך להביא את אותם מחקרים כדי שנשכיל? אולי המהירות לא הפקטור עצמו להאם תתרחש תאונה או לא אבל היא בהחלט תשנה בין פצועים להרוגים אם כן התרחשה תאונה
2. כמעט בכל דבר שהמשטרה מתערבת בו, חיי פורעי החוק המקצועיים נעשים קלים יותר, וחיי האזרחים הפשוטים נעשים קשים יותר. שחיתות, אלימות, ביורוקרטיה... לכן אל תמהר לשים על עצמך מגבלות בלי שחשבת עליהן היטב - רוב הסיכויים שאתה דופק את עצמך. אז עדיף לא לאכוף כלום כי כך לא תהיה פשיעה ולמה להגביל את עצמי? אם אני יכול לעשות מה שבא לי"אנרכיה!?"

הדברים שבאמת יעשו את החיים שלנו טובים יותר הם או בלתי ניתנים כמעט לאכיפה (תשומת לב, סובלנות, מוסדות ממשלתיים שבאמת מתייחסים אליך כמישהו שצריך לשרת...) או שמעט מדי אנשים רוצים לשמור עליהם כמו איכות הסביבה. רוב הדברים האחרים - אתה יכול להבין את דעתי לבד.
עם זה מה לעשות אני מסכים לחלוטין אם כול אחד יקח מעט אחריות על עצמו
על מנת לסכם:
טרקטורון שמשתולל בנתניה על חוף הים, פוגע בילד וחבריו של הנהג מנסים להעלים ראיות בדרכים בריוניות - אולי יטופל באופן נקודתי, אבל תוצאת "המבצע המשטרתי לאכיפה" תהיה הרבה דוחות הורדה מהכביש שאתה ואני נחטוף. והאירוניה תהיה שבאותו הזמן בו עבריינים אחרים, על טרקטורון אחר ידרוסו ילד אחר בחוף אחר. לא מאמין לי? ראית פעם משטרת תנועה מטפלת בעבריינות הבדואים בדרום? אני נמנה עם הציבור שמגיע ביום שיש לבור. לא פעם יצא לי לחשוב על ההרס הרב שמבוצע שם ועל הסכנות של הסובבים(גם בחוף ובכלל )
לא אני לא חושב שצריך לתת דוחות לאנשים שבאים לשם או לסגור את המקום אבל אני חושב שצריך להקצות שטח מוגדר לדברים הללו ע"י המדינה.
ולא אז כל שטח פתוח יהפך לערמת כורכר וסכנה לסובבים.
ברגע שיהיה ספורט מוטורי מסודר בארץ אז לא יהיה צורך במקום כמו הבור או לחליפין להגדיר את האזורים האלו אזורים לספורט מוטרי כמו שישנם חופים לשייט ימי ולגלישה.
בברכה,
ישי

atoo
31-03-08, 21:12
אחרי גשר ראשון יש אחת שעובדת היזהרו ממנה .

אחרי גשר ראשון לכוון צפון. נכון בעיקרון. אבל כבר לא עובדת כמה חודשים...
היא בקובץ שלי בכל מקרה.

shimixx
31-03-08, 21:50
למעשה הרבה מהעמודים הללו הינם בתים למצלמות
לא בכולם ממוקמת מצלמה בסה"כ אלו מצלמות מאוד יקרות
ולכן מפעם לפעם מעבירים מצלמות מבית לבית
כשבאזור a ההכנסה יורדת לוקחים תמצלמה לאזור b וחוזר חלילה

יוני5
01-04-08, 09:38
תשובה לישי ויונתן.

נתחיל ביונתן: פעם הבאה שתעז לעשות סלט מהדברים שלי אני אעצור אותך ביציאה מאיזה נחל ולא אתן לך להמשיך :-D

ישי,

תן לי לתת לך נקודת מבט נוספת לגבי הבור. ברשותך, כן?

פעם הבור והחוף היו פתוחים לג'יפים.
השמועות (והפעם אני מאמין להם) היו שתושבי סי אנד סאן, החליטו לנסות ולהעיף את מטרד הג'יפים מפתח חלונם ולהשאיר לעצמם את פיסת החוף הבלתי נגיש הזה.
לכן חסמו בבולדרים בערך במרחק 400 מטר מהחוף (על חשבון העיריה, לא על חשבונם) ופתאום גם התחילה להגיעה משטרה ולתת דוחות והורדות מהכביש. (אח"כ בא נבלה עם כננת ופתח פתח, ואח"כ הזיזו את הסלעים 200 מטר מערבה לאיפה שהם היום - לגבי הנבלה עם הכננת, מי שמכיר - מכיר)

אז יבוא צדיק תמים ויגיד, מה אכפת לי שהדבר נעשה כפועל יוצא של רוע הלב של אנשי סי אנד סאן, כל עוד זה מקדם את שמירת הטבע?
אז ככה:
1. כל האזור הזה מיועד לבניה כזו או אחרת במסגרת "הגוש הגדול" ונספחיו. וממילא יש את סי אנד סאן והבסיס הצבאי ומלון מנדרין וחוות הדלק של רדינג.
2. המצב בשטח היה שהחוף הזה ריכז אליו את כל ג'יפאי ת"א והסביבה. חסמו אותו ומה קרה? כל פורעי החוק החלו לפרוץ להם מקומות אחרים. בדומה למה שאילת היתה נחשבת פעם - עיר של עבריינים. "לכו לשם ונעזוב אתכם בשקט". קם צדיק גדול, אבל לא חכם גדול מסתבר, רדף את העבריינים באילת, והם השתקעו בכל הארץ. כל סיר לחץ צריך נקודה אחת, קטנה ונשלטת לשחרר לחץ. תחסום אותה, ותקבל פיצוץ מחמשת אלפים מקומות שונים.

יוני5

דרור ברלי
01-04-08, 10:55
עפ"י נתוני המשטרע עצמה, מהירות היא מהגורמים היותר זניחים לתאונות. וזה גם למה מרשים לנו בכלל להשתמש בגלאים.

פעם גלאי הרדאר היו אסורים בשימוש, והפעלתם נחשבה ל"הכשלת שוטר במילוי תפקידו". היום הם מותרים. למה? אולי כי גם המשטרע השתכנעה שמהירות אינה גורמת לתאונות? חומר למחשבה, נכון ישי? מצד שני, רוב מאמצי ה"אכיפה" עדיין מתמקדים באכיפת מהירות - משום שיחס העלות/תועלת של אכיפת מהירות הוא הטוב ביותר, מכניס הרבה יותר כספים מאכיפת כל העבירות האחרות, מסוכנות הרבה יותר ממהירות. נראה לך שהמשטרע והמדינה יוותרו על שלל שמן שכזה?
אז מכיוון שאין קשר בין מהירות ותאונות, הם מרשים לך להשתמש בגלאי, ומשחקים איתך בחתול ועכבר. תיתפס? יתקעו לך קנס שמן, בידיעה ש-99% מהציבור יעדיפו להרכין ראש ולשלם. תרצה להילחם על חפותך? יעבירו אותך שבעה מדורי גהינום, תידרש לאורך רוח ולכיס עמוק מאוד - המערכת מבוססת על הפחדה ועל מציאות שבה נאשם שמגיע לבית המשפט בדרך כלל מפסיד. וגם אם יזוכה זה יעלה לו המון כסף, בדרך כלל הרבה יותר מסכום הקנס. בזמנו, יצא עיתונאי הרכב רוני אהרונוביץ' (בעל זכויות רבות בתחומו ולוחם ידוע בטחנות רוח), בקריאה לכל מקבלי הדו"חות לא לשלם את הקנס אלא לבקש להישפט, ועל ידי כך "לסתום" את מערכת בתי המשפט לתעבורה ולגרום לקריסתה המוחלטת. אני אהבתי אז את הרעיון, אלא שמר אהרונוביץ' (שמלבד היותו עיתונאי חד לשון, הוא עצמו גם משפטן מנוסה שיודע דבר או שניים על החוק ואיך להתמודד מולו בבית משפט) "שכח" להזכיר לקוראיו שרק בעלי אמצעים יכולים להרשות לעצמם להילחם על חפותם...
רצוי שתדעו כי הסיכויים לזיכוי בבית משפט לתעבורה ממילא נמוכים, כי בדרך כלל התביעה המשטרתית ושופטי התעבורה עושים יד אחת כנגד הנאשם. אבל יש גם יוצאים מן הכלל כמו המשפט המדובר בימים אלה, בו השופט דוחה את המשך הדיון מפני שעולה חשש כבד שלשוטרי התנועה יש מיכסות של דו"חות למלא בכל משמרת, מה שמוחק לגמרי את שרידי פירורי האמינות שבבתי המשפט עוד נהגו לייחס הם. אבל זה כבר סיפור אחר.

בקיצור ישי, אף אחד לא מעודד עבריינות ופריעת חוק. מעבר לעובדה שהמשטרע עצמה מתירה להשתמש בגלאים למיניהם, והמוצר הנ"ל הוא סוג של גלאי, אז הוא מותר על פי חוק ואין לך שום דבר לומר כנגדו.
מצד שני, יש חוקים שמוטב ולא היו. אנחנו נאלצים לציית לחוקים הללו אך רק מחוסר ברירה. אלה שחוקקו את החוקים הללו, הם אנשים מאוסים ומתועבים בעיני אפילו יותר מהזבלים שאוכפים אותם.

לעניין מצלמות המהירות - למשטרת ישראל אין כסף לנייר טואלט, לציוד משרדי ולתחזוקה שוטפת של הניידות שלה, ועל כן העלות היקרה של המצלמות ותפעולן מנעה עד היום הצבתן בכל העמודים המיועדים לכך. אבל העתיד הולך להיות רע מאוד חברים - מדינת ישראל, שהולכת והופכת לדמוקטטורה חשוכה שרודפת את אזרחיה על כל צעד ושעל, מעבירה בקרוב את אכיפת המהירות האוטומטית לידיים פרטיות של קבלני דו"חות, שינקטו בכל טריק מלוכלך כדי להגדיל הכנסות - ואנחנו עוד נתגעגע ל"מיכסות" של שוטרי התנועה של היום.

גיתאי נוה
01-04-08, 11:16
דרור

יש גם סברה אחרת, לפיה התירו לייבא גלאים כי זה מכניס מכס למדינה. אז מה זה משנה לאיזה כיס נכנס הכסף? ;-)

לעניין סתימת בתיהמ"ש בבקשות להישפט, רוני צודק במאה אחוז. כי אפילו אם כולם ישלחו בקשות ולא יופיעו בכלל למשפט, לצורך העניין, מה שיעשה את עבודת השפיטה והתביעה לקלה ביותר, המערכת תקרוס. ואגב, אין ממה לחשוש - לא תקבל במשפט כזה יותר ממה שקיבלת בדו"ח. באחריות.
וחוצמזה אפשר להילחם, עיין תגובה #17.

גיתאי

ישי.פ
01-04-08, 11:54
פעם הבור והחוף היו פתוחים לג'יפים.
לפי מה שאני יודע. בכל הארץ אסור להיכנס לחופים עם כלי רכב. כל חוף שתיסע בו, יכול פקח לתת כנס, ובצדק גם ככה החופים בארץ מצבם זוועה.

אז ככה:
1. כל האזור הזה מיועד לבניה כזו או אחרת במסגרת "הגוש הגדול" ונספחיו. וממילא יש את סי אנד סאן והבסיס הצבאי ומלון מנדרין וחוות הדלק של רדינג.
אחד הדברים המכעיסים ביותר בארץ שההון קונה הכל, כולל את החופים, מי אמר שוחד?!
2. המצב בשטח היה שהחוף הזה ריכז אליו את כל ג'יפאי ת"א והסביבה. חסמו אותו ומה קרה? כל פורעי החוק החלו לפרוץ להם מקומות אחרים. בדומה למה שאילת היתה נחשבת פעם - עיר של עבריינים. "לכו לשם ונעזוב אתכם בשקט". קם צדיק גדול, אבל לא חכם גדול מסתבר, רדף את העבריינים באילת, והם השתקעו בכל הארץ. כל סיר לחץ צריך נקודה אחת, קטנה ונשלטת לשחרר לחץ. תחסום אותה, ותקבל פיצוץ מחמשת אלפים מקומות שונים.
אני מסכים עם כול מילה וזאת הסיבה
שיש למסד את הדברים הללו ולהקצות אזור.נניח את איזור הבור ולא לאכוף שמה קנסות.

דרור ברלי
01-04-08, 12:52
דרור
ואגב, אין ממה לחשוש - לא תקבל במשפט כזה יותר ממה שקיבלת בדו"ח. באחריות.
וחוצמזה אפשר להילחם, עיין תגובה #17.

גיתאי

מאיפה הבאת את זה? אם תורשע אתה עלול לחטוף קנס גבוה יותר. יענו, עונש על שהטרחת את זמנו היקר של בית המשפט.
אפשר להילחם - בוודאי! אלא שבכל מקרה זה יעלה לך הרבה יותר מסכום הקנס.
סכומי קנסות המהירות עד כמה שאני זוכר:
עד 30 קמ"ש מעל למותר - 250 שקל + נקודות (לא זוכר כמה)
30 קמ"ש ומעלה מעל למותר - 750 שקל + נקודות.
יש עו"ד-תעבורה שיסכים להגיד לך בוקר טוב תמורת סכומים כאלה?

בכל מקרה, ולכל אלה שמפנטזים על חו"ל - כמעט בכל העולם מוטל מיסוי כבד על מהירות. אני בכוונה אומר "מיסוי" ולא "קנסות" כי ממסד הוא ממסד בכל מקום בעולם, תאוות הכסף מעבירה כל ממסד על דעתו. את זה מדינת ישראל לא המציאה.

גיתאי נוה
01-04-08, 13:24
מאיפה הבאת את זה? אם תורשע אתה עלול לחטוף קנס גבוה יותר. יענו, עונש על שהטרחת את זמנו היקר של בית המשפט.
בדיוק ההיפך. אם לא תופיע בהקראה הם יודו לך שחסכת את זמנם ואיפשרת להם לדפוק 150 איש ביום, במקום להתעסק עם דרור משוגע אחד בתיק הוכחות. הם משתדלים מאד שלא לעבוד קשה מדי ויודעים, שאם יכניסו לך זה יעודד אנשים להילחם ויסתום את הצינורות שלהם - ושוב, רוני צודק בהחלט. עלי.
אפשר להילחם - בוודאי! אלא שבכל מקרה זה יעלה לך הרבה יותר מסכום הקנס.
סכומי קנסות המהירות עד כמה שאני זוכר:
עד 30 קמ"ש מעל למותר - 250 שקל + נקודות (לא זוכר כמה)
30 קמ"ש ומעלה מעל למותר - 750 שקל + נקודות.
יש עו"ד-תעבורה שיסכים להגיד לך בוקר טוב תמורת סכומים כאלה?
על עבירות תעבורה חוטפים 3 מכות לפי הסדר הבא:

קנס - המרכיב הקל ביותר בד"כ בהשוואה לאחרים. כואב בטווח המיידי. אפילו אם זה 1500 ש"ח.
נקודות - המרכיב השני בד"כ במשמעותו. כואב בטווח הבינוני. מטרטורים לקורסים אדיוטיים ועד לשלילות לתקופות ארוכות בנוסף וללא קשר למה שביהמ"ש מפיל עליך.
הרשעה - להלן ה'אלמנט', הקשה מבין השלושה. כואב בלונג ראן. אף אחד משום מה לא נותן דעתו על הכתם שנשאר בגיליון ההרשעות שלו לכל חייו ואינו נמחק לעולם. הפוך בו והפוך בו, ותמצא בקלות מפתיעה כמה משמעויות כבדות משקל שבעטיין מומלץ ביותר לשמור על גיליון נקי ככל האפשר. אם תרצה דוגמאות רק בקש ואתן לך חופן במיידי.
בתיק שלי למשל, הוצע לי כמה פעמים להודות ולקבל עונש קליל וללא נקודות. את כל ההצעות דחיתי על הסף מכמה סיבות: ראשית כל אני לא מוכן לספסר בערכי צדק כמו בשוק הכרמל. אשם? אקבל עלי את הדין; זכאי? אלחם עד הסוף. שנית, עיסקאות טיעון הן חינוך רע מאד למשטרה ולמערכת המשפט. זה מעודד אותן להמשיך ולדפוק את דרור וחבריו בשיטת מצליח שלהם, שדרור כל כך פוחד ממנה. אתה ההוכחה לכך שהם צודקים so far. מי שנלחם לעומת זאת, מאלץ אותם לעשות שיעורי בית יסודיים, ואז פתאום צצות תגליות מעניינות מאד. ואחרונה לענייננו, היא אותה סיבה שבגללה שווה להילחם כדי שלא תיתוסף נקודה שחורה לגיליון ההרשעות.

אין ספק ששיקול הרווח-והפסד הטהור הוא בעל משקל רב, אבל נבחן נכונה רק כאשר מסתכלים על התמונה הכוללת. כמו"כ בכוונה ציינתי בתגובה #17 שיש אנשים יוצאי-דופן המוכנים לעזור ברמת כיסוי הוצאות בלבד. ועוד משהו - דווקא בגלל השיקול הכלכלי כל כך הולך למשטרה. למה מי יילחם בשביל כמה לירות, נכון?

יוני5
01-04-08, 13:51
ישי,

אחד הדברים המכעיסים ביותר בארץ שההון קונה הכל, כולל את החופים, מי אמר שוחד?!

סיפור הגוש הגדול ימיו כימי המדינה, זה עוד לפני שהיה הון...

אני מסכים עם כול מילה וזאת הסיבה
שיש למסד את הדברים הללו ולהקצות אזור.נניח את איזור הבור ולא לאכוף שמה קנסות.

היא הנותנת - לא עדיף היה להשאיר את המצב כמו שהיה, שהבור שימש עיר מקלט? מה שבאמת מרגיז, זה לא שהג'יפאים גזלו חוף מכלל עם ישראל או חיות הבר, בגלל הבניה אין שם כמעט חיות בר ובגלל חוסר הנגישות אף אחד אחר לא מגיע לשם.
יש נהנים כמובן, תושבי סי אנד סאן.

יוני5

דרור הראל
01-04-08, 15:16
מדוע מדינה שקובעת רף עליון למהירות שמותר לנהוג בתחומה-מאפשרת לייבא ולמכור בתחומה כלי רכב שמיועדים לנסיעה במהירות גבוהה בהרבה?
הרי אם המדינה מעוניינת למנוע נסיעה במהירות מסויימת,תקבע תקנה יורו 7000,שכל רכב מנועי הנמכר במדינה יצוייד בתוכנת מחשב,שתגביל את מהירות הרכב-היום בעידן הרכבים הממוחשבים,אין שום בעייה לעשות זאת.
ייתכן והלובי של יצרני הרכב חזק יותר מחיי אזרחים?
או שגם המחוקקים מבינים שמהירות היא לא בעייה,אלה מקור הכנסה מצויין?

או שבעניי המחוקק עומדת זכות האזרח לעבור על החוק שאותו מחוקק חיקק?

ותחשבו על זה.

דרור הראל

דרור ברלי
01-04-08, 15:58
מדוע מדינה שקובעת רף עליון למהירות שמותר לנהוג בתחומה-מאפשרת לייבא ולמכור בתחומה כלי רכב שמיועדים לנסיעה במהירות גבוהה בהרבה?
הרי אם המדינה מעוניינת למנוע נסיעה במהירות מסויימת,תקבע תקנה יורו 7000,שכל רכב מנועי הנמכר במדינה יצוייד בתוכנת מחשב,שתגביל את מהירות הרכב-היום בעידן הרכבים הממוחשבים,אין שום בעייה לעשות זאת.
ייתכן והלובי של יצרני הרכב חזק יותר מחיי אזרחים?
או שגם המחוקקים מבינים שמהירות היא לא בעייה,אלה מקור הכנסה מצויין?

דרור הראל

התשובה בגוף השאלה דרור. ממש ככה.

פעם, לפני כמה עשרות שנים בודדות, מהירות השיוט של רוב המכוניות היתה פחות או יותר באיזור המהירות המותרת. תחשוב על המכוניות הפופולריות שהיו נפוצות בשנות החמישים והשישים: קונטסות, דופינים, פורד אנגליה, סוסיתא? כל אלה בקושי עברו את ה-100 קמ"ש בירידה, ובמהירות הזו הן חישבו להתפרק מרוב מאמץ ורעידות.
היום המכוניות משוכללות ובטוחות אלפי מונים. כל קורולנטיס יכולה בקלות לנסוע במהירות כמעט כפולה מזו שהחוק מתיר, לאורך שעות על שעות ללא כל נזק וללא שום בעיית בטיחות.

יתרה מזו, במכונית מודרנית אתה פשוט לא יכול לנסוע 90 קמ"ש לאורך זמן. הרכב פשוט מושך קדימה עוד ועוד. זו אינה מהירות טבעית עבורו.
תעשה ניסוי פשוט - צא במשפחתומטית יפנית מודרנית (אני בכוונה מתייחס למכוניות הללו שהן סמל לבינוניות מוטורית) - קורולה, לנסר, מזדה 3, אימפרזה או דומה, לכביש ארוך רחב ופתוח, התייצב על 90-100 קמ"ש. עכשיו שים חתיכת קרטון או עיתון מקופל על לוח המחוונים באופן שלא תוכל לראות את מהירות הנסיעה.
המשך לנסוע באותו הקצב לפי תחושתך , פחות או יותר. אחרי 5 דקות נסיעה לערך, הסר את הכיסוי וראה מה מהירותך. אני מהמר על שיוט נינוח של 120-130 קמ"ש, אם לא יותר. בשקט גמור, ללא דרמות. היציבות מושלמת, הנסיעה נעימה.

בקיצור - קשה עד בלתי אפשרי לנסוע לאט, והמחוקקים מבינים את זה טוב מאוד. הם יודעים היטב שבמהירות לכשעצמה אין שום בעיה בטיחותית (בטיחות מעולם לא דיגדגה להם אף שערה מסריחה סביב פי הטבעת. אל תשכח שמדובר בפוליטיקאים - אלה אנשים שהדברים היחידים שמעניינים אותם הם רק עוד ועוד כוח וכסף) אז למה לא להפוך את המהירות למקור הכנסה מדהים ושופע, בלתי נדלה, תחת איצטלה של "מלחמה בתאונות דרכים"?
לכן אין שום אינטרס להגביל טכנית את מהירות המכוניות, כי אז ייבש מעיין הכסף.
וזה דרך אגב, נכון לכל מדינה בעולם. מהירות מכניסה כל כך הרבה כסף בקנסות, שאף אחד לא מעלה בדעתו לחייב מכוניות בשום סוג של מגביל מהירות שבסופו של דבר יגרום לעצירת זרם המזומנים.

Juv
01-04-08, 16:26
בשנים האחרונות, עפ"י מיטב ידיעתי, אפילו שונאי המהירות האקדמיים הגדולים ביותר שינו את המנטרות שלהם. המהירות לא גורמת לתאונות, היא מחמירה את התוצאות שלהן.

כלומר, עצם העובדה שאתה נוסע מהר ביחס לחוק לא מגדילה את הסיכוי שלך לתאונה אלא מחריפה את התוצאות של התאונה במידה והיא מתרחשת. זהו שינוי עדין אבל משמעותי ביותר. במילים אחרות, מהירות לא מסוכנת היא רק יוצרת תנע ואנרגיות גדולים יותר. חבל שניוטון חשב על זה קודם.

נסיעה מהירה מסוכנת היא נסיעה מהירה אל מול תנאי הדרך והתנועה, לא אל מול החוק השרירותי. כמה מאיתנו קיבלו אי פעם דו"ח על נסיעה מהירה ביחס לתנאי הדרך (ויש דבר כזה)? לי לא מוכר מקרה כזה, ודי ברור למה.

המהירות החוקית בארץ בכבישים מהירים היא נמוכה באופן מסוכן. אכיפת חוקי המהירות היא מס גולגולת, לא יותר. המטרה המוצהרת שלה היא הורדת מהירות הנסיעה הממוצעת (אחרת איזה אפקט בטיחותי השגנו בענישה לאחר שמישהו נסע מהר?) ולכן, ע"מ לתת לה איזה שהוא תוקף הגיוני מאפשרים גלאי ראדאר שהרי מי שיגלה את המצלמה יוריד את מהירותו והשגנו את המטרה הבטיחותית. מסיבה זו יש מדינות המציבות שלטים לפני מכמונת ובארץ משתמשים בשיטת הדחלילים כאשר המטרה היא שהנהג יראה את העמוד ויוריד את הרגל מהגז.

כל הכוונות הנחמדות האלה הן אבסורדיות כאשר המהירות המותרת היא 90 קמ"ש ורוב האכיפה היא באמצעות אקדחי לייזר ושוטרים בשר ודם המסתתרים ע"מ ללכוד. עד לא מזמן היה ראש אגף תנועה שהבין את זה והפעילות בשטח הייתה בגדול בהתאם (לא שזה עוזר למי שנתפס בארבע בבוקר על 130 בכביש 4 או המישר), אבל עפ"י כתבה מידיעות אחרונות של אתמול אני מבין שלראש החדש יש משנה חדשה בנושא.. היכונו לגיהינום בכבישים.

יונתןמצפה
01-04-08, 17:25
תשובה ליונתן.

נתחיל ביונתן: פעם הבאה שתעז לעשות סלט מהדברים שלי אני אעצור אותך ביציאה מאיזה נחל ולא אתן לך להמשיך :-D

יוני5

יוני, אני כמעט נעלב מהתגובה שלך:
1. היא נורא קצרה. קיוויתי ליותר יחס...
2. בהתחשב במצב בו הייתי עם סרן קשור וג'יפ צולע אתה מאיים שפעם הבאה שאהיה כך לא תרשה לי לעבור? וזה עוד אחרי שאני מציע לך סלט עסיסי..??
באמת לא יפה :cry:

ולגופו של עניין, אני מבין שהתגובה המושקעת שלי גרמה לך לראות את נושא המהירות באור קצת שונה.
נו טוף, אם לא תיסע יותר 200 קמ"ש בכביש 6- דיינו! :-D
אה, בעצם יש לך היילקס... אז גם ככה אתה לא נוסע יותר מהר ממני.

ד ו ר ו ן
01-04-08, 19:59
מאשקלון לראשל"צ (וכבר כמה חודשים למעשה עד פ"ת) - אף מכמונת...

מול בית עזרא יש מכמונת עם מצלמה מאד פעילה, הכמות פלשים שראיתי אותה מרביצה די מרשימה-אולי בגלל שאנשים מסתמכים יותר מידי על קבצים ולא מרימים את העיניים..;)

יש עוד כמה מכמונות לא קבועות באזור אבל זו עובדת די הרבה כולל דחליל באזור ניצנים מול הקרווילות.

atoo
02-04-08, 15:36
דורון,

לא הבנת מה כתבתי. קרא שוב...

נא לא לזלזל בקובץ שלי... לא תמצא מכמונת קבועה שלא מופיעה בו!

אני חילקתי את דברי לנסיעה מצפון לדרום ומדרום לצפון ב נ פ ר ד.
לכן, אכן אין אף מכמונת מאשקלון לראשל"צ!
לעניין נסיעה לדרום ועקב המצלמה שהזכרת, כתבתי "עד אשדוד"...

אגב, לא נכון שיש עוד מצלמות באזור. אין! לא קבועות לפחות...

אבל זה בסדר. התנצלותך מתקבלת מראש ;-)

אבי.

ד ו ר ו ן
02-04-08, 15:52
לא מתנצל כי אין על מה..למרות שיצאת בעור שיניך מהתבטאות אומללה ואתה יודע על מה הכוונה.
אז קודם כל לפני שאתה מדרדר את הדיון לתהום לכלוך ורמה נמוכה תנשום עמוק וצא מעמדת ההתגוננות.
אף אחד לא מזלזל רק קיבלת תיקון קטן, קטן אבל שווה הרבה כסף למי שנוסע ואם הקדשת זמן לחלק את הכביש לנתיב צפוני ודרומי אז סבבה, לי זה גם ככה לא משנה כלום.

כשכתבתי לא קבועות התכוונתי שישנם עמודי מצלמות שלא מאויישות כל הזמן אך לך תדע מתי המצלמה שם ומתי לא.

מצפון לדרום יש כמה מיקומי ניידות קבועים כמו זו שלפני צומת גן-יבנה ויש עוד אחת לפחות אחרי בית האריזה לפני הצומת של אשקלון צפון.
אולי זו לא מצלמה אבל הניידת שם כל יום לכמה שעות וזה מספיק כדי לציין אותה בתור מכמונת בשטח.

מעבר לזה, היה בודאות דחליל אקטיבי בצומת ניצנים מול הקרווילות, אני לא נוסע במהירויות שזה יעניין אותי אישית ככה שכל הרשימה הזו מבחינתי היא סוג של התעסקות לא רלוונטית, ציינתי את זה בשביל אלו שכן משנה להם.
לא יותר פשוט לא לעבור את המהירות בתחום האפור שמתנ"א גם ככה לא אוכפת?
אתה באמת מוצא זמן בנהיגה להתעסק כל רגע באיפה יש מכמונת?
נראה לי כמו לחיות בסוג של סרט פרנואידי במיוחד אבל היי,
לכל אחד יש תחביב..:shock:

atoo
02-04-08, 16:14
לא ידעתי אם בכלל לענות לך, כי אינך מבין בתחום דבר, אבל רק כדי שלא תטעה אחרים אסביר:

1. אין כזה דבר דחליל אקטיבי :lol:
2. דחלילים לא מופיעים בקובץ שלי. זה בדיוק העניין. לדעת איפה יש מצלמה אמיתית ואיפה זה רק דחליל...
3. לא בכל דחליל אפשר להפעיל מצלמה.
איפה שהיו מצלמות מאז ומעולם - מופיע בקובץ. איפה שלא , אז לא.
4. אם יהיה מה לעדכן בעתיד, כפי שכתבתי מימין לסרטון וליד קובץ ההורדה, אעדכן...
5. אין כזה דבר ניידת קבועה :lol: אבל המיקום שהזכרת בגן יבנה מצפצף גם מצפצף בקובץ! כנ"ל זו שליד בית האריזה...
אולי תנסה אותו לפני שאתה נותן עליו ביקורת... נראה שלא ראית את הסרטון, לא קראת מה כתוב ליד הסרטון, ואפילו לא קראת כל מה שציינו פה לעניין אכיפת מהירות.

ובאופן כללי: קרא את ההקדמה שלי. אף אחד לא מכריח אותך להוריד את הקובץ או להסכים עימו. אבל הוא מעולה מבחינת דיוק.
אף אחד גם לא מכריח אותך לראות את הסרטון, אבל אל תביע ביקורת בלי להבין...
כמו שכתבת, לכל אחד יש תחביב. עם זה אני מסכים. אז אני לא יוצא נגד הג'יפ שלך ואל תצא נגד הגלאי שלי 8-)
אתה פשוט יכול להמשיך לנסוע 80 בכביש בגין בירושלים... (שם גם ביהמ"ש לא ממש מסכים עם המהירות המותרת) עשה בעצמך מה שאתה רוצה. אבל מה אתה רוצה מאחרים? בעצמך כתבת: "לי זה גם ככה לא משנה כלום"...
נראה לי שאתה יודע יפה מאוד איפה להאט באזור ניצנים. אבל הקובץ שלי מדוייק באותה מידה גם בנתניה ובחיפה ובצפת...

יונתןמצפה
02-04-08, 16:45
לא ידעתי אם בכלל לענות לך, כי אינך מבין בתחום דבר,
1. אין כזה דבר דחליל אקטיבי :lol:
5. אין כזה דבר ניידת קבועה

atoo, אולי תואיל להסביר לנו מאיפה אתה כ"כ מבין בתחום? ומהו בכלל אותו תחום?
אכיפה משטרתית?
אמצעי התחמקות מאותה אכיפה?
עבירה על החוק מבלי להיתפש...?

העובדה שאתה כ"כ נחוש לשתף אותנו בעמל ידך החוקי המאפשר לך (ולפי דבריך גם לנו) לבצע עבירות תנועה מבלי להיתפש, איך לומר... קצת יוצאת דופן... אני לא מפקפק בכוונותיך הטובות להציל אותנו מידי החוק האכזריות. אבל בכל זאת, אני לא ממש רגיל לזה.

גם המסתוריות האופפת את שמך בפורום והדבקות שלך להפיץ את אותו קובץ גורמת לי תמיהה...

סתם מחשבות שרצות לי בראש.

atoo
02-04-08, 17:17
הודעה אחרונה.

אתם ממש אבל ממש לא נחמדים פה בפורום הג'יפים שלכם. :?

אכן רק רציתי לעזור: יש לך GPS? רוצה קובץ? קח מוכן... חינם חינם.

אני לא מוכר כלום.

כל מה שכתבתי נכון ומדוייק. כולל בציטוט האחרון שהבאת :!:

אתם לעומת זאת לא מדייקים... כולל אפילו לעניין שמי:
הוא מופיע גם פה בפורום (ש"פ) גם בסרטונים (שם מלא) ואם תחפש טוב גם יש את מספר הטלפון שלי...
לי עדיין אין את שלך... רוצה גם ת.ז. ותמונה? (אגב יש... בסרטון:p) אולי מספר כרטיס אשראי?!

למרות הרעש שאתם עושים עכשיו, אני לפחות שמח שעוררתי לכם את הפורום הישנוני. מזמן לא הגעתם לדף 3 ;)

מי שרוצה את הקובץ כבר הבין איפה הוא ושיש לבדוק עדכונים.
אז זהו. לא רוצה לשמוע מכם יותר, רק תעשו טובה ותכניסו מזגן לג'יפ... :lol:

(גיתאי, עודד ויוני, סליחה שכתבתי בהכללה).

מאיר רוטברג
02-04-08, 17:31
איני מכיר את הבחור ואיני יודע מיהוא

אבל חברים,קצת מתינות לא הזיקה לאיש גם אם הצד השני מרגיז אותנו

כאשר היד קלה על המקלדת יוצא אש ,

זה לא שווה את זה

מיי טו סנט

tzagi
02-04-08, 17:33
אל תכעס אדון אבי,
יש הרבה שסובלים מתסמונות שונות ומשונות
הם באמת משוכנעים שהחוקים האלה נועדו להגין עליהם וכול מי שחושב אחרת הוא פושע.
זה רק מראה שפרופגנדה עובדת, ועובדת טוב.

יונתןמצפה
02-04-08, 17:42
אני מוצא לנכון לכתוב תגובה זאת מכיוון שהרושם שקיבלת מהאתר הזה בעקבות ההודעה הקודמת שלי גורמת לי להצטער.
אני לא מזלזל בך. אני גם לא מכיר אותך.. כתבתי שאלות ותהיות אמיתיות ואישיות, וחבל שבעקבותם אתה בוחר לזלזל באתר.

בכל מקרה, ההחלטה שלך עם להמשיך ולהגיב בשרשור היא שלך בלבד... מקווה שלא אני הוא זה שיגרום לך להחליט.

יונתן.

ד ו ר ו ן
02-04-08, 18:13
כתבתי מה שכתבתי כי יש תגובה לא ראויה ולא עניינית של האדון שאינה קיימת בשרשור אך הוא יודע על מה המדובר.

הוספתי הערת שוליים קטנה שיכולה לעשות רק טוב אבל הוא בחר לעבור לשלב ההתגוננות האלימה הווה אומר "להעלות את עצמו על ידי הנמכת היריב ולא על ידי תגובה ראויה בזכות עצמו".

לא ידעתי אם בכלל לענות לך, כי אינך מבין בתחום דבר, אבל רק כדי שלא תטעה אחרים אסביר:
1. אין כזה דבר דחליל אקטיבי :lol: ...
בוא נסביר להדיוט שכמוך מה זה אומר דחליל אקטיבי כי בברור יש חור ברמת הבקיאות בתחום האהוב עליך כל כך.
צילמת וכתבת רק על מה שאתה רואה בעין ולא מסתכל באמת מה קורא בחוץ, לא נורא, לא כולם רואים.
דחליל אקטיבי להבדיל מדחליל מצלמה פסיבי הוא מכשיר שמשדר בתדר של המכמונת, אם זה מכ"ם ואם זה אלומות אור בתחום ספקטרום של הלייזר כך שהגלאי מצפצף וגורם לך להאט מתוך מחשבה שיש מכמונת בשטח.
זה מה שנקרא מכמונת אקטיבית, שוב, לא הדחליל מצלמות (שקל לזהות) שאתה מתכוון אליהם כנראה מחוסר ידיעה שיש משהו אחר.
יש כאלו בכמה מקומות בארץ ואני לא אתפלא עם חלק מהמכמונות שציינת הן בפועל דחלילים.

שוב, לא נורא רק חבל שאם הבטחון המופרז שלך ומודעות לחוסר הידיעה שלך אתה קופץ ישר מהמקפצה הגבוהה בלי לבדוק אם יש מים בבריכה.

2. דחלילים לא מופיעים בקובץ שלי. זה בדיוק העניין. לדעת איפה יש מצלמה אמיתית ואיפה זה רק דחליל...
איפה שהיו מצלמות מאז ומעולם - מופיע בקובץ. איפה שלא , אז לא....
שוב, עיין ערך לקפוץ מהמקפצה בלי לבדוק אם יש מים.

כמו שכתבת, לכל אחד יש תחביב. עם זה אני מסכים. אז אני לא יוצא נגד הג'יפ שלך ואל תצא נגד הגלאי שלי 8-) ....
כוללה קיבלת שדרוג קטנטן לרשימה, לא יוצא נגד הרשימה שלך אז אל תיקח את זה כל כך קשה בבקשה ויכולת לענות בצורה ראויה בפעם הראשונה.

-->