PDA

צפייה בגרסה מלאה : ויטרה, רעש כנראה מהבולם.

elyashiv_b
30-03-08, 01:57
בע"ה.
שלום לכולם!
שבוע שעבר קניתי סופסוף את רכב השטח עליו פינטזתי חודשים - סוזוקי ויטרה!
אני כבר לאחר יישור קו בסיסי (שמנים, פילטר דלק, פילטר אויר, רפידות וכו').
הרכב נוסע חלק, המנוע לא משמיע ולו רשרוש קל (ב"ה, בלי עין הרע...).
הבעיה היחידה היא שביומיים האחרונים נשמע רעש מוזר מכיוון הגלגל הימני, רעש שמזכיר חיכוך בין 2 דיסקיות ובנוסף מעין חריקות בנסיעה איטית, בהאצה של הרכב ובהאטה.אני לא מרגיש כל שינוי בנסיעה עצמה חוץ מהרעש עצמו. מישהו אמר לי "שכנראה" זהו הבולם הימיני שלי שגמור אך הוא מציע שאבדוק שוב...
הייתי שמח לשמוע את דעתכם בנידון גם באיתור מקור הרעש וגם בטיפול בבקשה.ועד כמה הכרחי לטפל בזה במיידי..
המשך שבוע מצויין!

עודד זנטון
30-03-08, 06:43
אלישיב, זוג בולמים יעלה לך 600 ש"ח (300 לאחד, צריך להחליף בזוג..).
תחליף ותקבל שקט תעשיתי לשנים ארוכות.
אגב, לא הספקתי להציץ בכלה החדשה, בעיה ידועה בוויטארה היא חלודות, מה המצב אצלך?

תתחדש והרבה מזל טוב.

lior_b.s
30-03-08, 07:53
הרעש שאתה מתאר מתאים יותר לבוקסות של המשולש או לתפוח יבש מאשר לרעש של בולם...
תבדוק טוב מסביב לפני שאתה רץ להחליף בולמים (כמובן שאם בא לך בכל מקרה אז סבבה) ואז מגלה שהרעש נשאר...

ליאור

elyashiv_b
30-03-08, 09:43
תודה על הכיוונים אך איך אדע בדיוק??

עודד, יש קצת חלודות אבל ביחס ל6 ויטרות האחרות שבדקתי זאתי הייתה במצב הטוב והשמור ביותר...

Viper
30-03-08, 13:01
ייתכן גם שהרעש מגיע מהבלמים (הקאליפר הימני).
תבצע בדיקה- תרים את הגלגל באויר- תסובב אותו ותקשיב לרעש. אם הוא שם- הבעיה לא בבולם אלא כנראה מהבלם. (ברקס).
כדי לבדוק את הבולם (וזה השלב הבא, כן... תלך מהקל לכבד)- נתק אותו באחד הקצוות ושחק איתו לכל המהלך שלו הלוך ושוב. אם התנועה עם התנגדות קלה וחלקה וללא התנגדות משתנה/קפיצות לכל אורך המהלך- הבולם תקין.
בהצלחה!

elyashiv_b
30-03-08, 16:13
כדי לבדוק את הבולם (וזה השלב הבא, כן... תלך מהקל לכבד)- נתק אותו באחד הקצוות ושחק איתו לכל המהלך שלו הלוך ושוב. אם התנועה עם התנגדות קלה וחלקה וללא התנגדות משתנה/קפיצות לכל אורך המהלך- הבולם תקין.

ביצעתי את הבדיקה הראשונית ונשללה אפשרות של בעיה בבלמים. לגבי שחרור הבולמים כדי לבדקם. אף פעם לא עשיתי משהו דומה האם זה אמור להיות מורכב מידי?

Viper
30-03-08, 18:58
לא מאד מורכב...
פותחים את האום באחד הצדדים- למעלה/למטה- אתה תחליט ע"פ מה שהכי נוח לך. אם תרצה סתם בשביל הכיף תוכל לפרק את הבולם לגמרי...

שמוליקו
31-03-08, 07:25
לא מאד מורכב...
פותחים את האום באחד הצדדים- למעלה/למטה- אתה תחליט ע"פ מה שהכי נוח לך. אם תרצה סתם בשביל הכיף תוכל לפרק את הבולם לגמרי...
וויפר ,אני בד"כ מוצא בתשובות שלך רצינות ונכונות.
אבל בתשובה הזאת קצת איך לומר, חיפפת.
לומר לבן אדם שאין לו נסיון במכונאות לפתוח אום באחד הצדדים ,זה יפה אבל לא פרקטי.
הבולם הקדמי בויטארה מורכב ע"י שני ברגים תחתונים, בורג עליון ותושבת לצינור הברקס.
בנוסף פתיחה של אחד מצדדיו תגרום לקפיץ לפתוח את המשולש התחתון לחלוטין (כלפי מטה) וליציאה של הקפיץ (שלא לומר תעופה שלו !).
אכן האתר הזה הוא מקצועי מאוד, אבל בואו ונזכור בכל פעם שאנו מציעים למישהו מה לעשות, מה הסיכונים הכרוחים בסוג העבודה לבן אדם לא מיומן.
ירצה יקח סיכון ,לא ירצה יבקש עזרה.
elyashiv_b - אל תפרק את הבולם לבד. אלה אם כן אתה מבין היטב מה מחזיק שם מה ומה צריך לאבטח לפני כן.

elyashiv_b
31-03-08, 18:45
אכן האתר הזה הוא מקצועי מאוד, אבל בואו ונזכור בכל פעם שאנו מציעים למישהו מה לעשות, מה הסיכונים הכרוחים בסוג העבודה לבן אדם לא מיומן.
ירצה יקח סיכון ,לא ירצה יבקש עזרה.
elyashiv_b - אל תפרק את הבולם לבד. אלה אם כן אתה מבין היטב מה מחזיק שם מה ומה צריך לאבטח לפני כן.
שמוליקו, תודה רבה על הדאגה!
אכן לא פתחתי את הבלם לבד. הסתובבתי הבוק'ר בין 4 מוסכים שנחשבים ל"מקצועיים" באזור ואף אחד מהם לא עלה על הבעייה האמיתית. הגעתי לחנות של בולמים, קפיצים וכו' מיוחדת לרכבי שטח ושם אדם מבוגר אחד החליט שזהו רעש מהמיסב למרות שבאתי ע"מ לקנות בולמים הוא היה אמין ביותר והציע לי לסוע ישירות למוסך מורשה של סוזוקי וכך עשיתי.
לאחר פתיחת כל האומים, לוקרים, מסבים וכו' התברר שהרעש החזק מגיע ככל הנראה מ"בית המיסבים" (חלק מסיבי שמחזיק את הבגרים והלוקרים של הגלגל). לפי דבריו של המוסכניק שם ישנה שחיקה בחלקו הפנימי והיא הגורמת לרעש הנורא + דפיקה קטנה במיסב עצמו שגורמת לרעש להתחזק בצורה רצינית ביותר.
הרכב כרגע במוסך, מחר נראה תוצאות סופיות.
רק לאחר שחזרתי הביתה עלו לי מס' שאלות...
1) אם הבעייה היא בבית המיסב למה הרעש הוא רק בתחילת נסיעה ובהאטה של הרכב ולא לאורך כל הנסיעה??
2)למה הרעש לא נשמע כאשר הגלגל באוויר? (אפ' דימינו נסיעה על הליפט על הילוך שני, מהירות גבוהה יחסית ולא היה רעש..)

Viper
01-04-08, 10:31
וויפר ,אני בד"כ מוצא בתשובות שלך רצינות ונכונות.
אבל בתשובה הזאת קצת איך לומר, חיפפת.

שמוליק, וואלה צודק.
את התגובה כתבתי ממש מהר מפאת חוסר זמן ושכחתי שמדובר בויטארה.
תודה על העירנות ומצטער אם הטעיתי מישהו.

שמוליקו
01-04-08, 11:29
1) אם הבעייה היא בבית המיסב למה הרעש הוא רק בתחילת נסיעה ובהאטה של הרכב ולא לאורך כל הנסיעה??
2)למה הרעש לא נשמע כאשר הגלגל באוויר? (אפ' דימינו נסיעה על הליפט על הילוך שני, מהירות גבוהה יחסית ולא היה רעש..)
הבט אלישב,
כאשר הרכב באויר ,אין לחץ על המיסבים בגלגלים.
זאת אומרת יש לחץ, כי תמיד יש, אבל אין את משקל\עומס הרכב, לכן יש סיכוי שלא ירעישו על ליפט.
בקשר לשאלתך הראשונה, די מוזר לי שרעש כזה נובע מבית מיסב, למרות שאשמח ללמוד.
אבל אם זה אכן מזה, אז בוא נזכור שהעומס בתחילת נסיעה (משיכת הרכב בעזרת הגלגלים) או בעצירה (שוב הלחץ של הבלימה על הגלגלים) הוא עומס גדול יותר מאשר העומס תוך כדי נסיעה (כל גוף במרחב שואף לשמור על כיוונו ומהירותו) והנה התשובה.

אשמח אם תעדכן אותנו מה באמת היה הרעש, כי לי אישית זה יותר נשמע כמו חריקה של בולם תקול או תפוח......

וויפר,
הכל נאמר בידידות ובצורת ביקורת בונה, מקווה שלא פגעתי.

Viper
01-04-08, 11:55
וויפר,
הכל נאמר בידידות ובצורת ביקורת בונה, מקווה שלא פגעתי.

חלילה פוגע.
בהחלט מקבל את הביקורת.

אגב, על פניו לא נשמע לי כמו בעיית בולם. אבל אשמח להחכים.
ע"פ מאפייני הרעש- מיסב או בלם נשמעים לי יותר בכיוון.
אלישיב- בפניות הרעש קיים?!? ובקפיצות?

שמוליקו
01-04-08, 12:04
אני יכול כמעט לחתום שלא בבלמים עסקינן.
אנסה לתאר את הרעש.
יש לפעמים כאשר לוחצים בכוח נאמר על הכנף ,על מנת לבדוק איך הבולם מתפקד(איך הוא חוזר ואם הוא קופץ) נשמעים טיקים (בד"כ בשיחרור, כמובן ,אם נשמעים).
קח את אותם ה"טיקים" תן אותם בקצב איטי, כאשר אם הגברת המהירות התדירות שלהם מתגברת והופכת לחריקה עד שנעלמת.
זה מזכיר איכשהו קצת רעש של תפוח וקצת רעש של בולם.
לא היה לי זמן להכנס שם לבדיקות מעמיקות ופירוקים, לכן המלצתי על מוסך או מישהו שמבין קצת יותר ממני.
אני מניח שניתוק הבולם ואולי גם התפוח התחתון היה יכול לתת לנו כיוון יותר טוב.

Viper
01-04-08, 17:02
אנסה לתאר את הרעש.

זו בדיוק הבעיה בפורום אינטרנט...
אולי באמת כדאי לאפשר העלאה של קובץ Audio לפורומים... :grin:

אבל אם שמעת את הרעש- כנראה שאתה יודע במה מדובר.
אגב, אלישיב כבר בדק את המיסב?

elyashiv_b
01-04-08, 21:13
ער"ט לידידי היקרים!
אכן, הרעש פסק.המחיר אמנם הרקיע שחקים אבל מוסך מורשה זה...
כאמור הרעש נבע "מבית המיסבים" עצמו ולא מאחד המיסבים.(לדברי המוסכניק במקום, בעשר שנים האחרונות הוא לא נאלץ להחליף חלק כזה..).

אבל!
האבחנות שלכם עדיין לא נשללות.אמנם בזמן נסיעה אני לא שומע כלל רעש אך כשהגלגלים באוויר ומסובבים אותם ימינה ושמאלה אכן נשמע אותו רעש שנובע ככל הנראה מתפוח יבש או בלם או...
כרגע זה לא נשמע כלל בנסיעה ובמוסך שם הבהירו לי שאין מה לדאוג יותר מידי...
אני מעריך מאוד את כל מי שטרח, הגיב ודאג. הלוואי ואוכל לעזור גם במשהו אך רקע במכונאות אין לי.

אבא שלי מוהל ולמדתי קצת את המקצוע אם זה יכול להועיל למישהו...

Viper
01-04-08, 22:48
אלישיב,
אף אחד לא נולד מכונאי או חשמלאי או מוהל...
לומדים את זה.
וכמו שלמדת לחתוך... :lol:

לגבי הרעש בסיבוב הגלגל- יכול להיות שזה חופש באום מיסב גלגל. אבל צריך לבדוק.
האם כשהגלגל באויר, יש חופש כאשר אתה מניע את הגלגל מצד לצד? (ז"א אתה אוחז את הצמיג בשעות 3 ו- 9 ומנענע מצד לצד).
אם קיים חופש- כנראה אום מיסב גלגל שלא מהודק למומנט הנכון.

אגב, המכונאי החליף לך רק את בית המיסב או גם את המיסב עצמו? (ואולי הוא בכלל לא סגר את האום עם ידית מומנט).

elyashiv_b
02-04-08, 09:34
לחתוך זה לא רק ללמוד, זה גם תחביב, כמו ג'יפאות,צריך שיהיה לך את זה.

אכן, כתבתי כבר קודם שהוא החליף את כל המיסב עם בית המיסבים. הרעש נשמע כששני הגלגלים הקדמיים באוויר ומסובבים אותם ימינה ושמאלה.

Viper
02-04-08, 10:34
תפוחים?

elyashiv_b
02-04-08, 13:17
תפוחים?
אני לא יודע בדיוק.יכול להיות שזה "יובש בתפוחים"? יש מושג כזה??
זה עניין של שימון חלק מסויים (איך הוא נראה ואיך אני אמור לשמנו?) או החלפה של התפוח היבש?

Viper
02-04-08, 14:51
עד כמה שאני זוכר מהויטארה של גיסי (96)- אין פטמות גירוז בתפוחים.
יש מושג כזה יובש.
כלומר- התפוח כנראה הגיע לסוף ימיו ונדרשת החלפה שלו.
זה מה שאמר לך המכונאי? (יובש בתפוחים?)

-->