צפייה בגרסה מלאה : איפה מוצאים מצמד מפוקד חשמלית או פניאומטית?
חנן-ג'יפולוג
09-04-08, 13:24
יש לי גל הינע (PTO ביציאה מגיר של משאית) באורך של כ80 ס"מ שמסתובב כל הזמן ומעביר כוח של כ30 קג"מ למשאבה הידראולית. אני רוצה שיהיה במרכזו ניתוק שיפוקד בצורה חשמלית או פניאומטית. יש לי מקור אוויר של 12 באר.
צריך לשים לב שמדובר בגל הינע שמסתובב כל הזמן, ולכן לא ניתן לשלב בעזרת שרוול על שיניים זחיחות וכדומה, אלא צריך מכלול עם אמצעי חיכוך כלשהו, כמו שיש במצמד אוטומוטיבי.
עלות הניתוק המדובר צריכה להיות עד כ10000 ש"ח, כולל הכול, ומדובר בכמה עשרות פרויקטים כאלה בשנה, אז השאיפה היא למוצר (חדש, לא מפירוקיות) שקרוב למוצר מדף ככל האפשר, ולא כזה שיצריך עבודות אינטנסיביות של עיבוד שבבי, מסגרות וכו'. עבודות כאלה אפשריות, בהחלט, אבל במידה.
רעיונות?
איציק - 4X6ZH
09-04-08, 13:39
זה היה חלק רגיל בכל קטפת כותנה של חברת אינטרנש מדגם 622
כל פעם שאני עומד ברמזור ולידי משאית .... ואני רואה את ה PTO מסתובב אני שואל את עצמי
מי " החכם " שמאפשר למערכת ההדראולית להסתובב
איציק
חנן-ג'יפולוג
09-04-08, 13:45
איציק, תודה.
יש לך אולי שם/טלפון של מישהו שיכול לעזור לי עם המידע הזה?
איציק - 4X6ZH
09-04-08, 14:29
חברת אינטרנש כבר לא קיימת והיא חלק מחברת קייס
מי מייצג אותם בארץ ?
איציק
ניסית במקומות כמו אביזרי הנעה או WWW.GG.CO.IL ?
אני יודע ש GG מייצגים את http://stearns.rexnord.com/products/install.asp (יש כאן רשימה של מצמדים ובלמים חשמליים)
יש לא מעט מכונות תעשייתיות שעושות שימוש במצמדים חשמליים-אבל לא ראיתי עד היום מצמד בסדר גודל כזה. צפה לעלויות נכבדות.
אם מדובר בכמויות גדולות הייתי שוקל לפתח מערכת כזאת שמתבססת על מצמד אוטומוטיבי כלשהו שמפוקד ע"י בוכנה פניאומטית.
אם תלכו בכיוון הזה ותרצו חברה שתפתח ותספק לכם כזה מוצר צור איתי קשר.
לכל המחפרונים והטרקטורים התעשייתים יש מצמד חשמלי
זה נקרא POWER SHIFT או משהו כזה.
אולי אני כותב שטויות .. לא יודע,
אבל האם לא לכל ה 4x4 החדשים לכביש, יש מצמדים (ויסקוזיים? ) שפועלים על חשמל או חום ?
עד כמה שהסבירו לי, משחה סיליקונית שמעורבים בה שבבי מתכת, שבמעבר חשמל דרך זה המתכת מתמגנטת ויוצרת קשר ישיר בין ההנעה הקידמית והאחרוית.
זה לא יכול לעזור לך ?
יחידת מצמד של מערבל בטון תספק את הסחורה.
מדובר על PTO מנוע, שמחובר למשאבה ההדראולית שמספקת שמן למנוע המערבל.
בדרך יש מצמד.
בברכה,
קיד.
חנן-ג'יפולוג
09-04-08, 23:46
תודה לכולכם.
קפץ לי לראש פתרון, מוכן מהמדף, פשוט להפליא, שיעלה כשביעית מהסכום שהוקצב. הזמנתי את הרכיב הדרוש, ארכיב אותו בשבוע הבא ומקווה שאוכל לעדכן בהמשך.
אולי במשאיות שאני עובד איתם זה שונה אבל הגל הינע נשלט מהקבינה אתה מחליט מתי להפעיל ומתי לא
או שזה רק בחדשות ??
חנן-ג'יפולוג
10-04-08, 00:09
מדובר על משאיות חדשות לגמרי. הPTO אמנם מופעל מהקבינה, אבל PTO בגיר שמשולב ע"י קולר ושיניים זחיחות חייב להיות משולב רק לאחר שלוחצים על המצמד.
כאן הכוונה היא להפעיל את הPTO מרחוק ומרחוק קשה ללחוץ על המצמד. במקום זה הרעיון הוא לשלב PTO לפני שיוצאים מהקבינה, אבל שהמשאבה תקבל את התנועה שלה רק לאחר שתפעיל אותה חשמלית מרחוק.
ישנם פתרונות מאולתרים להפעלת המצמד מרחוק, אבל הם לוקים במחיר, באלגנטיות, בתחזוקה ובהימצאות על המדף.
itay-rover
10-04-08, 11:06
רק עכשיו ראיתי את השרשור...
אמרת שהסתדרת,אבל אני אנסה בכל זאת,קלאצ' חשמלי של מיזוג אוויר?יתכן והוא יעמוד במומנט הזה,צריך לבדוק.
איתי
סליחה,רק עכשיו ראיתי שוב,30 קג*מ לא ניראה לי שאני בכיוון.אני אברר בערב לגבי מה שיש לטרקטורים להציע...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.