צפייה בגרסה מלאה : תצרוכת דלק בסמוראי
לא מזמן עשיתי ניקויי קרבורטור לסמוראי שלי באדיבותו של צביקה (שהיה נהדר), לאחר הטיפול צריכת הדלק השתפרה פלאים (מ-7 ק"מ שערוריתיים לליטר עם קרבורטור סתום ל-12).
האדם שמכר לי את הסמו התפאר בצריכה מדהימה של 13 ק"מ לליטר (ואני מאמין שניתן להגיע לזה בנסיעה בינעירונית בלבד).
השאלה האם יש עוד דרכים לגלח מצריכת הדלק? עם מחירי הדלק היום זה ניראה לי נתון שכדאי להתאמץ לשפר.
האם למשל סגירת או פתיחת הברזנט משפיעה?
או אולי קיפול המושבים מאחורה כשהג'יפ פתוח?
או משהו אחר לגמרי כמו כיוון השסתומים קפדני?
psi לחץ אוויר בצמיגים משפיע נורא על צריכת דלק
כבדות הרגל על הגז גם כן
משקל הדברים שיש ברכב
ומתי עשית טיפול 10K
פילטר אוויר נקי
וחוץ מזה 1:12 זה בכלל לא רע
אלינועם חן
29-04-08, 19:32
מסנני דלק נקיים ,מסנן אויר נקי,הצתה תקינה {פלגים וחוטי הצתה},לחצי אויר בצמיגים וכמו שאמר קודמי.."רגל קלה על הגז"
תוריד כמה שיותר משקל מיותר מהרכב.
הורדת דלתות מורידה כ-60 ק"ג :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
תוריד כמה שיותר משקל מיותר מהרכב.
הורדת דלתות מורידה כ-60 ק"ג :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ל"א, שמתי הכי גבוהה שעוד נוח ליסוע
משקל, הוצאתי הכל כי הרכב פתוח
רגל קלה על הגז, הכי קל כי גם ככה הסמו הוא לא אוטו מרוץ
פילטר אויר, חדש יחסית, יש מצב שפילטר פתוח יהיה עוד יותר טוב?
דלתות? אני מחבב אותן אז אולי פשוט למלא אותן במימן :wink:
אם יהיה מזל ואני לא אתקע בפקקים או בעיר עד סוף המיכל אולי אני גם אשבור את השיא.
מישהו עשה פעם יותר מ-13:1 ?
GodsFather
29-04-08, 23:05
כל המאמץ הזה בשביל עוד ק"מ לליטר? בוא ניסחף ונבנה את הבודי מפיברגלס ובנוסף נכבה את הרכב בירידות גדולות ונתפוס תנופה :twisted:
אם כבר , קנה קטנוע ותשאיר את הג'יפ לטיולים בלבד - כשתראה צריכה של 1:25, תבין :)
ןקצת רצינות -
הטיפול והשיפור בצריכה שהרווחת עד כה הוא מרשים בפני עצמו ואפשרי אכן אם שומרים על הרכב כפי שחבריי רשמו לעיל , יתר על כן אם התנהגותך בנהיגה היא כפי שאתה מתאר.
(הסיפורים על צביקה כבר לא מפתיעים אותי, הוא פשוט עושה את מה שהוא עושה הכי טוב ומגיע לו כל שבח).
אל תהפוך עולמות בחיפוש אחר השקל בדלק, כי תמצא את עצמך מבזבז זמן,אנרגיה ושקלים תואמים בנסיון למצוא אותו (כל מיני שיפורי הצתה,יניקה ופליטה וכד'). על השיפור של פילטר פתוח תמצא לא מעט שרשורים, יש כאלה שמצודדים ויש כאלה שלא. אני מאלה שמצודדים לחיוב. (ואם תמצא פילטר מיד2 או תביא מחו"ל, תרוויח יותר, כי הדברים האלה לא זולים בארצנו בהשוואה לפילטר רגיל שמוחלף אחת לכמה חודשים).
1:12 אחי היקר מכובד מאוד מאוד...... אני מגרד את אולי את ה10 לליטר
אשמח לדעת מה עשית.....
וואלה
זה אחלה
אני עכשיו עשיתי 300 ק"מ עם הסמוראי שלי
אני לא יודע כמה מיכל מכיל
30 ליטר ? או 35.. ? אני יודע שלפני זה מילאתי 27 ליטר עד שהוא קפץ. אבל בטח היו שמה איזה 5 ליטר לא ?
אז הנה שאלה מה הגודל טנק של סמוראי שנת 1996 ?
בישנים יותר יש 40 ליטר, נראה לי שגם בחדשים יותר.
אהלן,
בסמוראי 88 יש מיכל של 35 ליטר (ממצב של רכב נכבה למיכל מלא עד הפקק נכנסו טיפה יותר מ 35)
הצלחתי פעם במדידה שמטרתה הייתה להגיע לצריכה מינימאלית ל13.4 ק"מ לליטר.
הצמיגים 195/75/15, ניוטראל בירידות ומהירות 80 קמ"ש מקסימום, ביציאה מצומת לא משכתי הילוכים בכלל ובבלימה השתמשתי רק בברקסים.
בנסיעה רגילה אני עושה 12 ק"מ לליטר.
אני לא מדדתי...
זה מה שכתוב בספר רכב של סמוראי 88...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.