PDA

צפייה בגרסה מלאה : פלאגים לסוזוקי ג'ימני

avuv
02-05-08, 11:59
שלום,

בימים אלו אני צריך לעשות טיפול 120K לג'ימני ידני.
נאמר לי בחברה שצריך להחליף פלגים ועלות של כל אחד היא 125 ש"ח מאחר והם "מיוחדים" ומחזיקים 60K ק"מ.

שאלתי היא האם זה עקרוני להמשיך ולהחזיק את הפלאגים האלו?
האם הם באמת יותר איכותיים? והאם תהיה השפעה על פעולת המנוע?

שאלה נוספת שלא קשורה - מנסיונכם, מה אמורה להיות צריכת הדלק של ג'ימני 2001 ידני?

תודה רבה!!

sherifon
02-05-08, 18:34
הפלאגים אכן שונים , בראשם נימצאת מין "סיכה" ממתכת בשם אירידיום ...
למיטב ידיעתי יש אפשרות להשתמש בפלאגיםם הפשוטים המוכרים לך או בפלאגים האמורים לעייל.
הצץ בספר הרכב שלך (העבה ) ותוכל לראות איזה פלאגים מומלצים ע"י יצרן הרכב .

מתוך סקרנות, אצלי שמתי אירידיום - לא שמתי לב לשום הבדל בהתנהגות\ צריכת דלק ..
הם אכן אמורים להחזיק ליותר זמן\מרחק נסיעה...
רציתי לנסות לבד כדי לדעת על מה מדובר , אצלי בספר יש אפשרות להשתמש גם בפשוטים .

קניתי 4 פלאגים כ"א ב 60 שח...

בקיצור, מה שרשום בספר הרכב הוא הנכון, לא צריך להיות גאון גדול ולא צריך להאמין באמונה עיוורת למוסך.

מפתח פלאגים עולה 39 ש"ח (דרך אגב ) לא מסובך להחליף לבד.

avuv
03-05-08, 08:50
אהלן,

האמת היא שאין לי כרגע ספר רכב והמידע על הטיפול הגיע מהמוסך המרכזי.
אני גם אתקין פלגים רגילים...

תודה.

Tzvika-Pick
03-05-08, 13:17
לפי אוטודאטה, שבדרך כלל מדייק בסוגי הפלאגים, הפלאג המתאים לג'ימני הוא BKR6E-11 של NGK שהוא פלאג סטנדרטי לגמרי ומחירו באזור ה60 ש"ח לרבייעיה בחנויות החלפים. שים לב שלא מוכרים לך בטעות את הBKR6E שהוא אותו הפלאג אבל עם מרווח אלקטרודה שונה.

asafa
04-05-08, 22:22
יש באתר קישור להורדת ספר טיפולים לג'ימני.
יש אפשרות להחליף לארודיום או לפלגים רגילים, בספר יש פירוט על המקטים של שני הסוגים, מרווח ההחלפה שונה בין שני הסוגים, אם אני זוכר נכון, זה 45000 ק"מ עם הפלגים הרגילים לעומת 60,000 ק"מ עם הארודיום.
אצלי ברכב מותקנים הרגילים של NGK כפי שמומלץ בספר, כבר 10,000 ק"מ, ללא הבדל בסחיבה, בהנעה או בצריכת הדלק.

מומלץ להוריד את הספר(ספר טיפול למוסכים של סוזוקי באנגלית), יש שם תשובה לכל שאלה שאי פעם תעלה בנוגע לג'ימני, הקישור נמצא ב FAQ של פורום סוזוקי.

שפן13
29-05-08, 01:11
שלום,

בימים אלו אני צריך לעשות טיפול 120K לג'ימני ידני.
נאמר לי בחברה שצריך להחליף פלגים ועלות של כל אחד היא 125 ש"ח מאחר והם "מיוחדים" ומחזיקים 60K ק"מ.

שאלתי היא האם זה עקרוני להמשיך ולהחזיק את הפלאגים האלו?
האם הם באמת יותר איכותיים? והאם תהיה השפעה על פעולת המנוע?

שאלה נוספת שלא קשורה - מנסיונכם, מה אמורה להיות צריכת הדלק של ג'ימני 2001 ידני?

תודה רבה!!

אצלי ידני 99, 1:10. (מזגן+עיר)
אצלך?

אביעד פ.
28-09-09, 22:16
יש באתר קישור להורדת ספר טיפולים לג'ימני.

מומלץ להוריד את הספר(ספר טיפול למוסכים של סוזוקי באנגלית), יש שם תשובה לכל שאלה שאי פעם תעלה בנוגע לג'ימני, הקישור נמצא ב FAQ של פורום סוזוקי.

שלום לכולם,
מעלה שרשור זה מהאוב, אני מחפש ספר טיפולים לג'ימני, ולא מצליח למצוא,
לא מצאתי את הקישור באתר, וגם לא ספר באנגלית באתרים אחרים,
האם קיים ספר כזה? איפה ניתן להשיגו ומה שמו?

תודה מראש,
אביעד.

igal.s
28-09-09, 22:57
הי אביעד
יש לי ספר טיפולים מלא לג'ימני (בסגנון ספרי היינס) עם כל המידע שאתה יכול לחלום עליו כולל איך לבצע את הטיפולים. הספר בפורמט PDF והוא שוקל יותר ממאה מגה. צור איתי קשר בפרטי וננסה למצוא דרך להעביר לך את הספר במייל (בחלקים קטנים או דרך - יו סנד יט) או דיסק צרוב שלו.

גם אני התלבטתי בשאלה הזאת והמוסך שלי (מורשה סוזוקי) טען שאין שום סיבה להשתמש בפלאגים היקרים. בזמנו בדקתי את זה מול ספר הרכב וככל שזכור לי אכן זה בסדר. בפועל, כבר שנה וחצי עם הפלאגים הרגילים ואין הבדל, לא בסחיבה ולא בדלק.

יגאל שפילמן.

צביקה קרבורטור
28-09-09, 23:10
לפי אוטודאטה, שבדרך כלל מדייק בסוגי הפלאגים, הפלאג המתאים לג'ימני הוא BKR6E-11 של NGK שהוא פלאג סטנדרטי לגמרי ומחירו באזור ה60 ש"ח לרבייעיה בחנויות החלפים. שים לב שלא מוכרים לך בטעות את הBKR6E שהוא אותו הפלאג אבל עם מרווח אלקטרודה שונה.

שים לב, הפלג ללא קידומת של ה R=רזיסטור, מיועד למפלג עם פלטינות מהדור הישן, ולא למפלג עם הצתה האלקטרונית.
בברכה
צביקה

-->