PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה לבעלי צ'ירוקי- מניפה חשמלית

coas
15-05-08, 12:32
עד כמה המניפה החשמלית נחוצה למערכת הקירור? האם בכלל פועלת כאשר המזגן לא עובד? כלומר, המנוע מגיע לטמפ' 220F?

Saar
15-05-08, 20:53
אם ב XJ (צ'ירוקי, לא גראנד) עסקינן,
המניפה נחוצה.
היא נכנסת אוטומטית לפעולה כאשר המנוע מגיע לטמפ' של 105 מעלות (אם אני זוכר נכון, תתכן סטיה של מעלה +-...)
בימים חמים, בנסיעה בפקקים/שטח אני מפעיל אותה "ידנית" - בעזרת מפסק נוסף שהתקנתי.

למזגן היא היא הכרחית, אתה עלול לגרום לנזק למדחס במידה והוא יתחמם (ללא פעולת המאוורר, עפ"י הסבר שקיבלתי מאיש מזגנים בעבר, עד אז ידעתי שהמדחס מפסיק את הפעולה אוטומטית עפ"י טמפרטורה)

סער.

נמרוד
15-05-08, 20:54
המניפה נכנסת לעבודה לפי טמפרטורה בלי קשר למזגן. היא חשובה מאד למערכת הקירור - היא לא עובדת בטור למניפה המכאנית כמו בהרבה מקרים, אלא במקביל - המניפה המכאנית קטנה ומכסה רק את הצד הימני של הרדיאטור, המניפה החשמלית אחראית לצד השמאלי. המנוע נמצא באופסט ימינה והרדיאטור צר וארוך, ככה שמניפה אחת לא יכולה לכסות את רוב שטחו.

coas
15-05-08, 22:17
תודה.

ביתיים מצאתי את זה (http://www.go.jeep-xj.info/HowtoElectricFan.htm), אני מניח שאוכל להסתמך על טמפ' ההפעלה של המחשב ללא המניפה המכנית.

http://i213.photobucket.com/albums/cc163/jscherb/contour.jpg

נמרוד
15-05-08, 22:40
זה לא רדיאטור של צ'רוקי... מה נושא הדיון?

coas
15-05-08, 23:00
זה לא, זה רדיאטור של CJ.

אני מתכנן להרכיב מניפה חשמלית במקום הפן קלאצ', ומכיוון שאני משתמש במחשב ובצמה של צ'ירוקי רציתי לדעת אם אני יכול להסתמך על המחשב להפעלת המהירות הגבוהה של המניפה.

lizard
16-05-08, 00:11
למה מניפה חשמלית במקום הפאן קלאצ'?

ההפעלה של המאוורר (עם או בלי אופציה למהירות גבוהה) לדעתי צריכה להעשות במעגל נפרד.
חיישן חום שיפעיל את המאוורר בטמפ' שמתאימה לך וחיישן נוסף בטמפ' גבוהה יותר שיפעיל את המהירות הגבוהה של המאוורר.
ככה תיהיה לך מערכת FAIL SAFE ברמה מסויימת שתתבסס על 2 חיישנים ולא רק אחד. את החיישן של המחשב אתה יכול לחבר לשעון נוסף או משהו כזה.
(3 חיישני חום נראה לי מספיק :wink: )

coas
16-05-08, 18:41
כי אני רוצה.
כי אני יכול.

חיישן חיצוני יפעיל את המהירות הנמוכה, המחשב את הגבוהה. אם המחשב (או חיישן הטמפרטורה ממנו הוא ניזון) יושבת אז לא ממש משנה אם המאוורר עובד, נכון?

tzagi
17-05-08, 09:02
ועל זה נאמר:
A solution waiting for a problem
או,
פתרון שמחפש בעיה

tzagi
19-05-08, 06:36
מצאתם אחלה רכב להוריד ממנו את המניפה,
פרוק דורש לחתוך את הפרונט או פרוק המנוע קודם...

פטנט גאוני.

coas
21-07-08, 16:56
מישהו יודע, קרא או מדד, את זמני מחזור העבודה של המניפה החשמלית בצ'ירוקי?

בנוסף, אני רואה נתונים שונים לטמפ הפעולה של המניפה, חלק טוענים ל220F, חלק ל213F ואילו בFSM של 94 מצויינת טמפ של 190F, אצלי המניפה פועלת ב210-215F.

-->