התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בולם לצ'ירוקי XJ

ADY
03-06-08, 21:18
שלום,
אני רוצה לחבר את הבולמים הקידמיים בצד התחתון של התושבת כדי לקבל עוד כמה ס"מ בסגירת הבולם.
הדבר הזה יפגע בחוזק של החיבור, מפריע למשהו?
בתמונה רואים איך פין הבולם מחובר מצד העליון של התושבת והכונה שלי היא לחבר מצד התחתון שלה.
תודה

נמרוד
04-06-08, 08:36
עדי הי, קודם כל תקן אותי אם אני טועה אבל יש לך בולמי פוקס, נכון? איך הם מחוברים כרגע, עם פרפרית כמו מקורי? אתה יכול לשים תמונה של המצב הנוכחי אצלך?

ועקרונית, זה לא רעיון טוב. הכוחות הגדולים דרך הבולם הם כוחות הסגירה, כלומר בתצורה המקורית הברגים לא רואים את הכוח הזה - הוא עובר ישירות מהפרפרית לתושבת בלחיצה (בגלל זה זה מתוכנן ככה, תמיד, אותו כנ"ל התושבת העליונה). אבל אם הפרפרית היתה מחוברת מלמטה, הכוחות האלו היו עוברים דרך הברגים, מותחיםן אותם, וזה בסך הכל שני ברגי 3/8 די מצ'וקמקים שלא נועדו לעמוד בעומסי מתיחה גדולים. עוד כמה מ"מ שאתה יכול לכאורה להרוויח כאן הם זניחים לגמרי.

ADY
11-06-08, 00:06
נכון, אתה צודק וחצי!
מדובר על FOXים מחוברים כמו הבולמים המקוריים.
הבעיה זו שהבולם נסגר ומונע מהגלגל לעלות עוד כמה סנטימטרים בודדים ( זה בדיוק הסנטימטרים שכול גבר חושב עליהם!!) בתוך בית הגלגל. לכן חשבתי על אופציה לחבר אותו מתחת לתושבת הבולם.
אם נתן לחבר בעזרת ברגים יותר עבים או בשיטה אחרת נורא אשמח!
עדי

נמרוד
11-06-08, 00:45
זה ייתן לך בקושי ס"מ אם תחבר את עובי הפרפרית והפח של התושבת. לא שווה התעסקות.

אבל אם הבולמים שלך נסגרים, עם כל הכבוד לבולמי פוקס ואולי דווקא כי חבל עליהם - עדיף שתוסיף עוד כמה סנטימטרים שצריך ספייסר לבאמפסטופ, חבל על הבולמים שאתה נותן להם להסגר עד הסוף.

-->