התחברות

צפייה בגרסה מלאה : הורדה מהכביש על קסנון

UNIX
03-06-08, 22:36
אחותי קיבלה הורדה מהכביש על פנסי קסנון
האם זה חוקי ? היא לא קיבלה קנס , רק רשיון הרכב נלקח וביום חמישי לאחר שנסדר את המנורות הרגילות
נויבדקו זאת במשטרה נקבל חזרה את הרשיון
רשום במפורש:
בפנסי החזית מותקנות מנורות מסוג קסנון האסורות בשימוש לפי הוראות משרד התחבורה

אין תקנה ואין כלום רק את זה האם זה חוקי ?

איציק - 4X6ZH
03-06-08, 23:02
פנסי קסנון רק כהתקנה מקורית על רכב חדש .
כל ההתקנות על רכבים ישנים אינם מורשות .
זה בהחלט סיבה להוריד רכב מהכביש .
אתה לא רואה לבד עד כמה הפנס הזה מסנוור ?!
אתה לא צריך להתצער יותר מדי בסה"כ עשו לך טובה . כי המנורות האלה בהתקנה מקומית
גורמות לנזק לפנס עצמו ולחיוט מערכת החשמל של הרכב .
איציק

UNIX
03-06-08, 23:29
תלוי מי המתקין ובמקרה הזה אני התקנתי אז תהיה בטוח שההתקנה מאה אחוז והיא לא יושבת על החיווט המקורי בלבד
הכל עם ממסרים כמו שצריך
הרכב שנת 2000 נראה ממש טוב וחדש
נכון זה מסנוור אבל באותה מידה בדיוק כמו קסנון מקורי

sos4u
03-06-08, 23:55
פנסי קסנון רק כהתקנה מקורית על רכב חדש .
כל ההתקנות על רכבים ישנים אינם מורשות .
זה בהחלט סיבה להוריד רכב מהכביש .
אתה לא רואה לבד עד כמה הפנס הזה מסנוור ?!
אתה לא צריך להתצער יותר מדי בסה"כ עשו לך טובה . כי המנורות האלה בהתקנה מקומית
גורמות לנזק לפנס עצמו ולחיוט מערכת החשמל של הרכב .
איציק

אם זה כלכך מסנוור למה מרשים לרכבים חדשים ? מה ז"א התקנה מקורית ?
אתה מפתיע בגישה שלך ... נראה שהתרגלת לקבל מכות על הראש והתחלת ללכת כפוף ....
במקום לאסור, יש דרך אחרת, לבחון כל התקנה לגופה ולאשר התקנה נכונה ולפסול התקנה שגויה.

אבל אנחנו חיים במדינה מפותחת מדי לחשיבה שכזאת.
שמעדיפה שניסע עם פנס שמאיר פחות טוב, נראה את המפגע על הכביש ברגע האחרון - אם בכלל ...

UNIX
04-06-08, 06:31
מנורות קסנון באות בכל מיני גוונים בעבר טענו ש 6000k שזה גוון לבן הוא חוקי
ואפילו יבואני הרכב היו מציעים לך להתקינו בזמן קניית רכב חדש , כיום יש הוראה חדשה לפי מה שאני יודע
שלא להתקין זאת יותר .
כל נושא הקסנון נהפך לבעייתי שכל ערס ממוצע עם פיאט אונו התקין קסנון 12000k ו 8000k וכו'
מדובר על גוונים של צבעים כחולים וסגולים ועוצמות אור מטורפות ובד"כ הפנס לא ושב כמו שצריך
אז מקבלים סינוור מטורף וכרגיל במדינה הזו עונש קולקטיבי .
מעניין יהיה לראות שוטר עוצר פאסאט חדשה או טוארג ומוריד אותם מהכביש על קסנון
יש דגמים גם של טוארג שמגיעים ללא קסנון ועושים להם התקנות מקומיות , לטוארג יש עדשה בפנס ולכן זה נראה בדיוק כמו המקורי מה לא טוב בזה ? אני לא יודע מה מבדיל את רכבי היוקרה מאיתנו ?

איציק - 4X6ZH
04-06-08, 08:24
אז מורידים גם כלי רכב חדשים
ויש בעיות עם זה במחן שנתי .
ולא פעם נדרשים אישורים של היבואן שהרכב באמת מקורי .
בהתקנה מקומית לא ניתן למקם את המנורה במוקד שהפנס מתוכנן . לכן אתה מקבל פיזור
גדול של האור . זה אולי נחמד לנהג . אבל מסנוור את הסביבה .
כתוצאה מעוצמת האור כמות החום שהמנורה פולטת הוא כל כך גבוה מה שמביא את
כל הפנס והחלקים הפנימים שלו להשרף !
בשלב הראשון הנהג לא מבחין בכך למרות שהפנס מתחיל לפזר חזק את האור.
יש גם בעלי רכב שיש להם פנסים מקוריים שהחליפו חזרה לפנס רגיל :roll:
מחיר מנורה כ 1000 ש"ח
מחיר המצת למנורה כ 2000 ש"ח
ויש עוד חלקים ותאמינו לי זה נשרף :wink:
נכון זה נותן אור כמו לפיזור הפגנות אבל ודאי שלא לשימוש רגיל ברכב נוסעים .
איציק

moshonaz
04-06-08, 09:35
אני דווקא שמח שמורידים על הנושא הזה מהכביש :

למרכיבי משקפיים (לפחות ללא ציפויים) זה קשה וצריך לחפש תמיד את הפס הצהוב בימין הכביש, אם לא אז לסמן בקול וצליל את המראות והדלתות של הרכבים שחונים,:mrgreen: או כל עזר אחר.
כיון שהאישון (הצמצם שלך העין) מצטמצם מאוד ההתאוששות איטית יותר ופוגמת בנהיגה בשניות שלאחר מכן.
ד.א. אחד מהשותפים בפיתוח הקסנון הוא תושב ראש העין . אבל זו לא סיבה...

UNIX
04-06-08, 10:44
מורידים על זה מהכביש ואתה שמח נו טוב
מעצבן לשמוע אפילו

eran4x4
04-06-08, 10:51
ברוך
1. מה הקשר בין אורך הגל (מעלות קלווין) לסינוור?
2. אתה כותב שאתה יודע בעצמך שזה מסנוור ולא ברור לך למה מורידים? סוג של הכחשה עצמית?

UNIX
04-06-08, 13:05
ערן אין לי מושג ואין לי תשובה לזה אני רק יודע שקסנון 6000k פחות מסנוור מקסנון 8000k
חוץ מזה שהגוון צבע שלו הוא לבן והוא הכי דומה לקסנון מקורי .
זה מסנוור כשמתקינים קסנונים מעל 6000k וכשמתקינים אותם מבלי לכוון אח"כ אורות וכו'.
לגבי ההריסה של הפנסים זה נכון ראיתי פנסים שהתעוותו ממש גם לאחר חודשיים אבל לא כולם נהרסים כ"כ מהר וחוץ
מזה אני מוכן להחליף פנס כל כמה זמן בשביל שיפור תאורה כזה , לי אישיתי זה עוזר המון בלילה
חוץ מזה איציק כמו שאתה טוען שזה מזיק אז אני יכול לומר לך שגם הגבהות מזיקות לרכב , למרכב וכו'
ובכל זאת אנחנו עושים אותם אז למה ? כי זה סוג של פשרה .
אין לי בעיה לבטל את הקסנון האמת שכבר תיקנתי את זה אבל בכל מקרה זה נראה לי ממש לא לעניין שמכוניות
שבאות עם קסנון מקורי זה תקין וקסנון לא מקורי זה לא תקין כי קסנון מקורי מסנוור באותה מידה כמו קסנון לא מקורי שהותקן כראוי חוץ מזה לדעתי עדיף שהמשטרה תוריד רכבים שהאורות שלהם לא מכוונים (ללא קנס) כי זה הרבה יותר מעצבן ומסנוור

moshonaz
04-06-08, 14:19
מורידים על זה מהכביש ואתה שמח נו טוב
מעצבן לשמוע אפילו

לא נורא אם זה מעצבן
נסה את המגבלה / הבעיה ואולי תבין.

UNIX
04-06-08, 15:09
אני לא מבין מה הקשר למשקפיים ולקסנון ואני מקווה שלעולם לא אוכל להבין

Micha
04-06-08, 16:33
למיטב הבנתי, הבעייה בכלל לא בנורות אלא ברפלקטור.
בהתקנה מקורית, הרפלקטור ממוקד והאור לא מסנוור (חזק, אבל לא מסנוור).

נמרוד
04-06-08, 17:58
ברוך, מותר לבאי הפורום להביע לפעמים דעות שתומכות במדיניות משטרת ישראל! נכון, זה נשמע מזעזע, אבל יכול להיות, לפעמים, בטח לא בכוונה, שהמשטרה גם עושה משהו נכון. ובכל מקרה מותר להביע דעה כזאת בפורום... אז אל תרתח...

(אגב לי אין שמץ של מושג בנושא ואם זה טוב או לא טוב)

moriseven
04-06-08, 18:06
מזה אני מוכן להחליף פנס כל כמה זמן בשביל שיפור תאורה כזה , לי אישיתי זה עוזר המון בלילה

כבר מגיל כזה צעיר?:D אצלי בעבודה אני שומע תלונות שהאורות הראשיים לא מספיקים להם, מאנשים שגילם פי 3 משלך (כן אנחנו חברה צעירה ודינמית:evil:) נראה לי שהתשובה שהם מקבלים מתאימה גם לך, משקפיים זה לא בושה! לך לרופא עיניים.

דרור ברלי
04-06-08, 19:18
ברוך, מותר לבאי הפורום להביע לפעמים דעות שתומכות במדיניות משטרת ישראל! נכון, זה נשמע מזעזע, אבל יכול להיות, לפעמים, בטח לא בכוונה, שהמשטרה גם עושה משהו נכון. (אגב לי אין שמץ של מושג בנושא ואם זה טוב או לא טוב)

אל תדאג, המשטרע לא עושה שום דבר נכון. היא רק אוכפת חוקים הזויים שאותם העבירו פושעים ונוכלים שיושבים בכנסת במקום בבית סוהר.
בטענות צריך לבוא למשרד התחבורע ולעומד בראשו.

UNIX
04-06-08, 20:26
זה בדיוק מה שאני טוען דרור קלעת בול ואני יודע שנמרוד באותה דעה !!!

WildLove
04-06-08, 20:53
ברוך, אתה יודע שאני אוהב את הפנסי קסאנון בדיוק כמוך ובשאיפה להרכיב זוג בשניה שיהיה לי כמה שקלים.
הבעיה במדינה שלנו וכבר הבנת, זה שזה עונש קולקטיבי..אבל הבעיה שהם באים לתקן כאן קיימת ומסכנת את בטיחות הנהיגה (לדעתי): כל ערס שמוציא רישיון כמו שאמרת, מתקין קסנונים, לרוב בהתקנה ביתית\לא מקצועית, לא טורח לבצע כיוון אורות אחרי ההתקנה, ומה נוצר? נחשת לבד. כשפנס רגיל של הרכב שמאחוריך\לפניך מסנוור, זה מציק - כשקסנון מסנוור אותך כי הוא לא מכוון נכון - זו סכנה ויש הרבה כאלה לצערי,
יצא לי אישית להתקל באחד בנסיעה לפני שבועיים~ באזור ים המלח, אזור חשוך לחלוטין ופתאום קפצה הונדה, כשהפנסים היו נמוכים (כי הוא הבהב לי בחזרה כשהוא לא הבין מה אני רוצה) אבל גרמו לי לבלאקאוט טואלי עד למצב שעצרתי ל2 דקות בצד כדי לראות בבירור שוב.. בקיצור, קסנון שלא מכוון טוב גורם לסנוור הרבה יותר גדול מסתם נורה שלא מכוונת ואני מניח שזו הבעיה שהם מנסים לסדר עם החוק הטיפשי הזה, השאלה אם יש להם דרך אחרת להבטיח שזה לא יקרה חוץ מחוק כזה...

moshonaz
04-06-08, 21:42
ברוך, אין דבר אישי כאן נגדך או מי שהוא שיאמר שאתה התקנת קסנון בצורה לא מקצועית. ודרור תמיד קולע בעניין ה....רע.
כל העניין הוא בזה ש :
חבורת המתקינים שעדיין לא ירד להם סימני המילקי מהשפתיים והם כבר מתקינים ושמים ממסרים ומחקים שפה מקצועית מבלי להבין את המשמעויות. לפחות ממה שאני רואה כל שבוע כשאני יוצא מהסופר.
העניין המרכזי שהפנסים לא מכוונים. וזה מסנווררררררררררררר ביותרררררררררר. ולהתאושש מפנס בעוצמות ולא מכוון זה גם הורג. המחיר שאנחנו כחברה משלמים בתאונות הוא גבוה מאוד כי גם אלו נתונים שמשפיעים אך לא יודעים עליהם. ובגללם מורידים כי לרובם רמת האחראיות נגמרת במצב ה ON/OFF של מתג האורות. ולא ברמת האחריות שמצטיירת מהפורומים באתר זה. והם הם הגורמים לעונשים הקולקטיביים.
כל העניין הוא התקינה לנושא שצריך להסדיר אותו כן/או לא זו שאלה.
אבל על ציר הרשע - משרד התחבורע - משטרע - יד לכיסו של האזרח -- כי זו השררע
צריך להאמין שהם זמניים ואנחנו בזכותם מתחשלים כך או אחרת ונעשים יותר טובים. ולא רק אלא ננהג אנחנו באחריות נשדר ונתנהג אחריות (בכל מקום) זו התשובה לחאפרים לשוטרים לפקידות המנווונת וכל היתר.
ציונות אבל אין דרך אחרת ואין קיצורי דרך.
משה

UNIX
05-06-08, 01:59
כל מה שנאמר כאן הוא נכון אבל מה שקורה בעצם זה שאנחנו נכנעים לגוף מטומטם שלא באמת יודע לאכוף את החוק
מה שמצחיק פה שההורדה מהכביש נעשתה באור יום כך שאת השוטר לא עניין בכלל אם זה מסנוור או לא .
בכל מקרה כבר נכנסעתי (יותר נכון אבא שלי שלו שייך הרכב) וקיבלתי כבר את הרשיון רכב בחזרה .
על הסיקס שלי (לשעבר)גם כן התקנתי קסנונים ואם שם זה היה מגיע למצב של הורדה אז אני בטוח שאחרי שהייתי מקבל בחזרה את הרשיון הקסנון היה מותקן בחזרה כי אני אישית לא נכנע ל"בריונות" של המשטרע.
גם אני בעד לאכוף את כיווני האורות כמו שצריך ולהתחיל לתת לאנשים זימונים לכיוונים רק שיודיעו לי מראש אני אפתח מכון לכיוון אורות יהיה משתלם אני בטוח

דרור ברלי
05-06-08, 10:38
כל הזועקים על סינוור וכו' - עוד לא הפנמתם משהו בסיסי?
נורות הקסנון כמוהן כצמיגים הגדולים, הקפיצים המוגבהים ושאר ירקות שבגינן הרשויות רודפות אתכם. אין שום הבדל.
לרשות לא באמת אכפת אם תסתנוורו או לא. יש לה מטרה אחת מוצהרת - לגבות כמה שיותר כספים מהציבור. זו מטרה שמקדשת כל אמצעי.
אם צמיגים גדולים באינץ' באמת היו מסוכנים, אם נורות מסוימות היו באמת מסנוורות, אם מישהו שם למעלה היה טורח לבדוק ולברר היטב אם זה באמת לא בטוח וגורם לתאונות? אבל למה לטרוח? הרבה יותר קל להטיל איסור גורף, לגבות בגינו קנסות וזהו.

ככה כל מערכת גדולה עובדת - ראו את הצבא כדוגמה. היותר ותיקים כאן בטח זוכרים את "מבצעי האכיפה" האוגדתיים? - "סיירות" של רס"רים שהיו יוצאים בטרנזיט ו"חוטפים" חיילים מתחנות הסעה, מסעדות דרכים וכו' בגלל שלא חבשו כומתה או משהו דומה? לפחות באוגדה 162 זה היה ככה בשנות ה-80. מה שמעניין זה שמבצעי האכיפה/חטיפה הללו נערכו רק כאשר אוהל המעצר באוגדה היה ריק, ולמפקד מחנה האוגדה לא היו עצורים-עבדים שיוכל לסנג'ר... כשלא מצאו חיילים ללא כומתה על הראש, או ללא גומיות במכנסיים, "חטפו" גם חפים מכל פשע. כבר מצאו איזה עבירה להדביק להם. אני יודע כי אני הייתי אחד ה"חטופים" הללו. מכיוון שהכומתה ישבה טוב טוב על הראש שלי, החולצה בתוך המכנסיים, הגילוח היה תקני, הנעליים היו מצוחצחות והגומיות במקומן, אז העבירה שהדביקו לי היתה ש"התנגדתי למעצר"... אז זה עיצבן אותי, אבל אחרי שהשתחררתי הבנתי שככה זה עובד גם באזרחות - רק תמירו את הכומתה בנורה או צמיג, ואת המעצר האוגדתי בקנס שמן + הורדה מהכביש.

האכיפה והענישה הם קולקטיביים, כי המטרה אינה הגברת הבטיחות (או המשמעת) אלא רק הגברת הגבייה (או לצורך העניין - איכלוס אוהל המעצר בכוח עבודה זמין וזול).
אז מי שמתקין נורות קסנון - זו המדינה שלך, כאן אתה חי, וכאן זה לא חוקי ממש כמו צמיגי 33', הסבה למנוע V8 או התקנת מערכת גז פיראטית, ואל תשכח את זה. תמיד קיים סיכוי ששוטר יוריד אותך מהכביש.

המשטרע לא ממש אשמה, כי את ההוראות היא מקבלת מלמעלה - וזה כבר מזמן לא להילחם בפשיעה או בתאונות אלא אך ורק להתעלל בציבור ולמצוץ ממנו כסף. כן, לא רק בענייני צמיגים, קפיצים, הגאי ספורט או סגירת ארגז בטנדר, אלא גם דרך נורות למיניהן. ויותר מזה - אם פנקס הדו"חות לא התמלא די צרכו, כבר ימצאו סיבה מהתחת להוריד אותך מהכביש. אז פשוט להיזהר ולפקוח עיניים - כל שוטר, אשם או לא, הוא אויב.

סער
05-06-08, 13:50
בד"כ אני לא אוהב לקחת חלק בשרשורי "משטרע/תחבורע/והתקשורת אשמה וכו' וכו'" או לחילופין "אכלו לי/שתו לי/התנכלו לי" אבל אני מרגיש שקצת הגזמנו כאן עם ההשתלחות.
לגבי המשטרה - היא עושה בד"כ את עבודתה נאמנה. עבודתה היא לאכוף חוקים, ולהזכירכם לא הם מנסחים את החוקים. נכון שלפעמים יש מקרים ששוטרים לא מבינים את החוק או לא אוכפים נכון אבל על זה כבר רצו משפטים ארוכים ולא פעם מוצלחים מבחינת האזרח הקטן.
אתם מבקשים צורת אכיפה אחרת: זימונים לבדיקות וכו' וכו' אבל אתם אלו שמשלמים למעאכרים כדי שיעבירו את הרכב הלא-חוקי שלכם טסט או שומרים סט צמיגים "מיוחד לטסט". בכך אתם אלו שמאלצים את השיטה להתאים את עצמה לזאת שאתם מתלוננים עליה.
הטענות שלכם, לגבי יעילות התקנות לשיפור הבטיחות, בדיוק אחרי שקיבלתם דו"ח, הן כמו שתציגו מחקר שקנביס לא ממכר (ויש מחקרים כאלו) כשיעצרו אתכם על זה.
חברים, יש חוק ויש לו תפקיד במדינה. גם (ואולי בעיקר) אם הוא לא נראה לכם.זה החוק אז זה מה שתעשו, לא בגלל שמישהו שאל אם אתם מסכימים איתו או לא. לא נראה לכם - תתמודדו עם החוק ולא אם אלו שאוכפים אותו.
עם הטענות לגבי החקיקה אני בהחלט מסכים אבל אל תשכחו שאלו הנציגים שלכם, שאתם בחרתם להיות המחוקקים שלכם ולא חשבתם כשהלכתם להצביע מה הכישורים שבאמת נדרשים ממחוקק.
בקיצור - קחו אחריות, או שמה שכתב שלום חנוך פעם ימשיך לתת את הטון במחוזותינו: "הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם"....

חג שבועות שמח!

UNIX
05-06-08, 14:03
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם"....
לדעתי אמרת את הכל במשפט אחד , כשהאויב חזק ממך תצטרף אליו
כנראה שמאיר הכי חכם מביננו

דרור ברלי
05-06-08, 16:50
בד"כ אני לא אוהב לקחת חלק בשרשורי "משטרע/תחבורע/והתקשורת אשמה וכו' וכו'" או לחילופין "אכלו לי/שתו לי/התנכלו לי" אבל אני מרגיש שקצת הגזמנו כאן עם ההשתלחות.
לגבי המשטרה - היא עושה בד"כ את עבודתה נאמנה. עבודתה היא לאכוף חוקים, ולהזכירכם לא הם מנסחים את החוקים. נכון שלפעמים יש מקרים ששוטרים לא מבינים את החוק או לא אוכפים נכון אבל על זה כבר רצו משפטים ארוכים ולא פעם מוצלחים מבחינת האזרח הקטן.
אתם מבקשים צורת אכיפה אחרת: זימונים לבדיקות וכו' וכו' אבל אתם אלו שמשלמים למעאכרים כדי שיעבירו את הרכב הלא-חוקי שלכם טסט או שומרים סט צמיגים "מיוחד לטסט". בכך אתם אלו שמאלצים את השיטה להתאים את עצמה לזאת שאתם מתלוננים עליה.
הטענות שלכם, לגבי יעילות התקנות לשיפור הבטיחות, בדיוק אחרי שקיבלתם דו"ח, הן כמו שתציגו מחקר שקנביס לא ממכר (ויש מחקרים כאלו) כשיעצרו אתכם על זה.
חברים, יש חוק ויש לו תפקיד במדינה. גם (ואולי בעיקר) אם הוא לא נראה לכם.זה החוק אז זה מה שתעשו, לא בגלל שמישהו שאל אם אתם מסכימים איתו או לא. לא נראה לכם - תתמודדו עם החוק ולא אם אלו שאוכפים אותו.
עם הטענות לגבי החקיקה אני בהחלט מסכים אבל אל תשכחו שאלו הנציגים שלכם, שאתם בחרתם להיות המחוקקים שלכם ולא חשבתם כשהלכתם להצביע מה הכישורים שבאמת נדרשים ממחוקק.
בקיצור - קחו אחריות, או שמה שכתב שלום חנוך פעם ימשיך לתת את הטון במחוזותינו: "הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם"....

חג שבועות שמח!

כמה פוליטיקלי קורקט בתגובה אחת...
"יש חוק ויש לו תפקיד" - מזמן לא שמעתי בדיחה טובה יותר, במיוחד כאן בישראל. את החוק מחוקקים בני אדם ולא כוח עליון. במקרה שלנו - אותם בני אדם שיושבים בכנסת ומחוקקים את החוקים הם לא בדיוק מודל לחיקוי, ושלא כמנהגי התנסחתי בעדינות יתרה.... ישבו הגאונים הללו והחליטו מה שהחליטו, וזה נופל עלינו כאבן ריחיים לדיראון עולם... "חוק הוא חוק". אין ספק. והכי גרוע - אין לנו מה לעשות כנגד זה.

טסטים ומאכערים - את השיטה סער, לא אנחנו המצאנו. מה בסך הכל רצינו? שינהגו בנו כפי שנוהגים בבעל רכב בכל מדינה נאורה יותר או פחות. אבל לא כאן. במדינת ישראל השיטה גורסת שיש להקשות ככל האפשר את חייו של האזרח - אולי כדי שתשומת לבו תהיה נתונה לצרות היומיום הקטנות כמו טסטים ולא לפשלות החמורות באמת של השילטון?...:roll: כשלא מתאפשר לך לסגור מרפסת, לסדר עניינים במשרד ממשלתי או להעביר את רכבך טסט בדרך הישרה והחוקית, אין לך ברירה ואתה פונה לתחום האפור - מאכערים וכו'. היום זה הגיע למצב שכבר אי אפשר בכלל להסתדר ללא מאכער.

"אלה הנציגים שלכם" - אז מצטער, אבל אלה לא הנציגים שלי, לא בחרתי בהם. לא בחרתי ראש ממשלה שמקבל מתחת לשולחן מעטפות עם כסף, שממנה גנב קטן לתפקיד שר אוצר ואיזה אוויל עילג שנכשל בתפעול משקפת פשוטה - לתפקיד שר ביטחון.
אם אתה כבר נכנס לנושא הבחירות, אני מודה שכבר כמה וכמה מערכות בחירות אני מצביע נגד ולא בעד - מעניש את זה שכשל וסרח. כי למרבה הצער רק ככה אנחנו יכולים להיפרע מדגנרטים כמו האדונים אולמרט את מופז את דיכטר וממפלגת הכנופייה שלהם. לפני כנופיית קדימה, הענשנו את הליכוד, לפניו בעטנו במפלגת העבודה. מה קיבלנו? זרקנו את הנבלה וקיבלנו במקומה טרפה, וחוזר חלילה. מה זה משנה איזה פתק נדחוף למעטפה הקטנה ביום הבוחר? תמיד נקבל את אותם פרצופים מאוסים, את אותן תובנות עקומות ובעיקר - את אותה "שיטה", ואלה הם שגורמים לחיים כאן להיראות כמו שהם נראים.
אז אל תגיד לי ולאף אחד אחר כאן "קח אחריות". אחריות על מה ועל מי בדיוק? אני מסרב לקחת אחריות על התאונות שהמדינה הזו עוברת בעקבות כל מערכת בחירות! כי אם זה היה תלוי בי, כמה עשרות טובות מבין 120 חברי הכנסת הפושעים שמחוקקים כאן חוקים, היו תלויים בכיכר העיר על ווים של עופות, נמרחים בזפת ונוצות ומשוגרים מכאן בקטפולטה רומאית לאלף ואחד עזאזלים, וגם הפעם התנסחתי בעדינות יתרה... לצערי אקט שכזה אינו מקובל במדינה דמוקרטית, ולכן נמשיך לקבל מהנבחרים שלנו עוד ועוד "חוקים" שיש לאכוף כדי למלא את הקופה.

שים לב טוב טוב - עד כאן אף מילה על משטרע! הבעיה היא שבכביש אתה לא נתקל במופז ודיכטר אלא בשוטרים שאוכפים את החוקים. ולכן ברמה המיידית - כל שוטר, בין אם טוב בין אם רע, הוא אויב שממנו אתה צריך להיזהר. ואתה יודע - לא יעזור לך כמה שתהיה צדיק תמים, בסופו של דבר כל אחד חוטף משוטר - גם אתה תחטוף. מעניין איך ייראה שרשור הזעם שאתה תפתח כאשר תקבל הורדה מהכביש על משהו - ולא משנה מה, הם כבר ימצאו.

ברוך - אם אתה חושב שמה שמאיר עושה מקנה לו חסינות, אתה טועה.

UNIX
05-06-08, 17:11
דרור זה היה בחצי הומור
כל מילה שכתבת לגבי המדינה בסלע
אני כבר לא מצביע יותר גם ככה , מה זה משנה מי ייבחר ? השינוי היחיד שאתה מרגיש זה תמיד יהיה לרעה .

-->