התחברות

צפייה בגרסה מלאה : לא שטח - נטרול כרית אוויר בהתקנה מקומית

Gilad
29-06-08, 23:23
שלום לכולם

חברתי (אשתי בעתיד הקרוב מאד) מעונינת לקנות וולוו C30. נעזוב רגע את המניעים לרכישת הרכב והתאמתו אבל היום גילינו שברכב הספציפי הזה אי אפשר לנטרל את כרית האוויר של הנוסע. מאחר והרכב כנראה ישמש אותה גם כאמא בשנים הקרובות, הנושא חשוב לנו מאד.
לפי ספר הרכב מערכת הנטרול היא אופציונלית.
לפי הסוכן ניתן להתקין קיט מקורי בהתקנה מקומית שינטרל את כרית האויר (לדבריו משולב בעדכון מחשב וכדו').

האם ההתקנה נשמעת הגיונית? אני אישית נוטה לא לתת למישהו מקומי להתעסק לי בכריות אוויר...

עצה זריזה תתקבל בתודה

גלעד

zsahi
30-06-08, 00:29
דבר ראשון קח בחשבון שאסור ע"פ החוק להתעסק עם כרית האויר ברכב, אחרי שעברת את המסוכה הזאת מדובר על פרוצדורה די פשוטה שאין בה שום סיכון.
לך למוסך מורשה שמכיר את הרכב ויש לו את הספרות והמכשור המתאים (ושאתה סומך עליו) ותן לו לבצע את העבודה.
באמת שלא מדובר כאן על ביגדיל (פרט למחיר שבטח יהיה מופרך).

סתם הערה,
לדעתי האישית המוסכים בארץ לא יותר גרועים מהמוסכים בחו"ל.

סוזי המשתוללת
30-06-08, 00:39
דבר ישירות עם איציק מרקדו

Gilad
30-06-08, 01:03
ההתקנה (אם תבוצע) תבוצע על ידי היבואן עצמו

חנן-ג'יפולוג
30-06-08, 02:40
למיטב ידיעתי (ויתכן שאני טועה וזה שונה ברכב הזה) מדובר ב"התקנה" שלא מגיעה גם לרבע מה"מורכבות" שבהתקנת דיבורית, שמן הסתם אתה כן תסכים להרכיב על הרכב. בד"כ מדובר בניתוק המחבר של הכרית וחיבור מחבר אחר שבא עם נגד במקום הכרית. הנגד הזה מדמה את הכרית מבחינת המחשב וכך הוא לא מזהה שהיא לא קיימת ולא מדליק נורת תקלה.

אני לא חושב שיש לך מה לחשוש מהעניין מבחינה טכנית, בטח לא אם איציק יעשה לך את העבודה.

נמרוד
30-06-08, 07:32
המקום הבטוח לתינוקות וילדים זה במושב האחורי (ילד ראשון - באמצע), גם ובמיוחד כשהם לבד עם האמא ברכב! צריך לטפל בילד - עוצרים בצד. בגלל זה וולוו לא מאפשרים את ניתוק הכרית, לא כי קשה להם לספק כפתור כמו יצרנים אחרים. הם חוסכים את ההתלבטות הזאת מההורים.

אצלי שתי ילדות, עם אמא פעילה מאד שנסעה איתם מגיל אפס לבד לכל מקום - מעולם לא ישבה אף אחת מהן במושב הקדמי, עם או בלי כרית אויר. זה באמת לא ביג דיל וזה בטוח יותר מכל ההיבטים.

airzax3
30-06-08, 10:37
ביטלתי כרית אוויר בג'מיני - 10 שניות עבודה-תקעו לי פלאג דמה על הצמה ולקחו מאה ומשהו ש"ח
עשיתי במוסך מרכזי רק בגלל נושא האחריות (לא יודע ולא בדקתי מה מהשמעות מבחינת אחריות יצרן)
לאחר ההתקנה קיבלתי אישור בכתב על ביצוע הניתוק ע"ג מסמך של היבואן.
מצד שני זה וולוו-לא בטוח שיש שם משהו שעולה 100 ש"ח...

-->