התחברות

צפייה בגרסה מלאה : קיט הגבהה וזרועות רדיוס

אורן71
10-07-08, 14:47
שלום לכולם
בשעה טובה קיבלתי את קיט ה 3.5" והירכבתי אותו, קיט זה הוזמן בגלל שאין לי כוונות להרכיב צמיגים שגדולים מ 31" וגם העדפתי להמנע מהגבהה של 4.5".
לאחר מס' ברורים בארץ ובחו"ל הבנתי שזרועות הרדיוס מיותרות להגבהה זו וכל הזרועות שמגיעות עם קיט 3.5 הם באורך של OEM.

לאחר ההרכבה התברר לי שהקפיצים הגביהו את הרכב ב 4.5" ולדעתי זה כבר דורש זרועות תחליפיות.
למיטב הבנתי הכי קריטי זה שהזרועות האחוריות עליונות יהיו מתכווננות ע"מ לשחק עם זוית הפניון בבקאס האחורי כדי למנוע ויברציות מגל ההינע האחורי, וזאת בנוסף להנמכת הטרנספר.
האם שאר הזרועות ברכב גם דורשות הארכה? לפי בדיקות שעשיתי הבנתי שהקידמיות מגיעות באורך רגיל (OEM) מה גם שהתחתונה הקידמית OEM מתכווננת ולגבי האחורית תחתונה: אצלי נראה בסדר מבחינת עבודת המתלה, השאלה אם אני לא מפספס משהו וגם אותה חייבים להאריך.

לחוות דעתכם המלומדה אודה.

בברכה
אורן.

grand
10-07-08, 20:51
האם אתה מתכוון לזרועות העליונות שחסרות בקיט 3.5"
או הזמנת ללא זרועות כלל...
על העליונות ניתן לוותר גם ב 4.5", אך רצוי שלא, בכדי לא ליצור עומסים מיותרים בנקודת החיבור לשילדה.
אם הזמנת ללא זרועות כלל זו טעות, עד 3" ניתן להשאיר את המקוריות, מעל זה כבר לא רצוי. מעבר לגאומטריה שגויה, סרנים שלא במקום, אתה תסבול מהתבלות מהירה של הגומיות של הזרועות.

אורן71
10-07-08, 22:39
האם אתה מתכוון לזרועות העליונות שחסרות בקיט 3.5"
או הזמנת ללא זרועות כלל...
על העליונות ניתן לוותר גם ב 4.5", אך רצוי שלא, בכדי לא ליצור עומסים מיותרים בנקודת החיבור לשילדה.
אם הזמנת ללא זרועות כלל זו טעות, עד 3" ניתן להשאיר את המקוריות, מעל זה כבר לא רצוי. מעבר לגאומטריה שגויה, סרנים שלא במקום, אתה תסבול מהתבלות מהירה של הגומיות של הזרועות.

הזמנתי ללא זרועות בכלל
משום מה חשבתי שדוקא העליונות האחוריות חשובות ע"מ לכוון את הזוית של הבקאקס האחורי כדי לבטל רעידות בהאצה/תאוטה אם הנמחת הטרנספר לא עוזרת.
לאחר שיחה בעבר עם KEVIN הוא אמר לי שמיותר לדעתו להחליף ב3.5" שכן הזרועות שמגיעות עם הקיט הם באורך המקורי.
בכל מיקרה כיום אני עם 4.5" ורציתי לדעת איזה זרועות מומלץ להחליף ולאיזה אורך בין עין לעין?

grand
10-07-08, 23:03
את האמת... אל תיגע.
סע ככה עד שהזרועות המקוריות יתבלו ואז תזמין 4 תחתונות ו2 עליונות קדמיות, של RE עזוב את האחוריות העליונות, הן לעולם לא יתבלו.
KEVIN צודק חלקית, האורך אולי זהה אך למשופרות יש אופסט שונה, אפשרות משחק ומיסבים משובחים בקצוות.
היתרון בזרועות המקוריות - הנוחות, רכב עם קיט זרועות RE יהיה פחות נוח.
דבר אחרון.... הקיט ישקע לך קצת, תוך שנה-שנתיים תאבד איזה 2 ס"מ.

אורן71
10-07-08, 23:15
את האמת... אל תיגע.
סע ככה עד שהזרועות המקוריות יתבלו ואז תזמין 4 תחתונות ו2 עליונות קדמיות, של RE עזוב את האחוריות העליונות, הן לעולם לא יתבלו.
KEVIN צודק חלקית, האורך אולי זהה אך למשופרות יש אופסט שונה, אפשרות משחק ומיסבים משובחים בקצוות.
היתרון בזרועות המקוריות - הנוחות, רכב עם קיט זרועות RE יהיה פחות נוח.
דבר אחרון.... הקיט ישקע לך קצת, תוך שנה-שנתיים תאבד איזה 2 ס"מ.ר\

רמי תודה.
נשאר לי כרגע להנמיך את הטרנספר ולקוות שהרעידות יפסקו....

השועל
11-07-08, 11:18
אפשר להבהיר את נושא הזרועות.?
האחוריות תחתונות מתכווננות? אם כן אין בעיית כיוון זווית היוק, אם לא - הנמכת הטרנספר כנראה שלא תפתור את הבעייה באופן מלא עדיין תרגיש רעידות במיוחד בהאצות ותצטרך לפתור עדיןן את עניין הכיוון.

הקדמיות לא מגיעות בקיט כמו שרמי ציין אבל מומלץ מאוד מאוד להחליף ,הם מתעוותות די מהר כתוצאה מהעומסים שמופעלים עליהם במיוחד בטיפוס קירות הם ממש דקים וחלשים. לדעתי הם בנויים בצורה כזאת בכדי שבמקרה תאונה הסרן יתקפל מתחת לרכב ולא לתוך השלדה, תא הנוסעים. בקיצר הם מאוד חלשות, אצלי כבר החלפתי סט אחד מקורי משומש בגלל שהם התעוותו וגרמו לסטיית הסרן, רעידות, רעשים ולמיניהן.. וגם הסט השני התעוות יחסית מהר.

כיום כבר יש לי את הRE המחוזקות הקדמיות (מתכווננות) לטובת הסרן הקדמי.
השועל

אורן71
11-07-08, 20:51
אם אני מסכם אזי:
חשובה בעיקר שהזרועה האחורית תחתונה תהיה מתכווננת (הנמכתי טרנספר ושיפר פלאים אבל כמו שהשועל אמר עדיין יש איושה קלה ביותר)
אחורית עליונה מיותרת

שועל רציתי לברר: כאשר אתה מדבר על הקידמית אתה מכוון לעליונה או תחתונה?

השועל
12-07-08, 13:45
בסרן הקדמי קיימים שני סוגי רדיוסים: FIXED לא ניתנות לכיוון ,וגם ADJUSTABLE שהם מתכוונות. בקיט שלי הגיע הFIXED לזרועות התחתונות וזאת מכיוון שכיוון הסרן מתבצע מהאוזניים התחתונות (קסטר), אלה עם הפחיות כיוון..

אני הוספתי לקיים ברכב ,ועל זה דיברתי , זרועות עליונות מתכוונות על מנת לחזק את הסרן ולהחליף את החלקים המקוריים שחלשים מאוד לרכב, הסיבה שהלכתי על המתכוונות הוא כדי שאוכל לבצע כיוון טוב יותר וגם עם בעתיד ארצה לשנות ל"33 או "35 .. הלוואי :) אוכל למעשה לבצע את השדרוג.

sos4u
16-07-08, 00:36
אפשר להבהיר את נושא הזרועות.?
האחוריות תחתונות מתכווננות? אם כן אין בעיית כיוון זווית היוק, אם לא - הנמכת הטרנספר כנראה שלא תפתור את הבעייה באופן מלא עדיין תרגיש רעידות במיוחד בהאצות ותצטרך לפתור עדיןן את עניין הכיוון.

הקדמיות לא מגיעות בקיט כמו שרמי ציין אבל מומלץ מאוד מאוד להחליף ,הם מתעוותות די מהר כתוצאה מהעומסים שמופעלים עליהם במיוחד בטיפוס קירות הם ממש דקים וחלשים. לדעתי הם בנויים בצורה כזאת בכדי שבמקרה תאונה הסרן יתקפל מתחת לרכב ולא לתוך השלדה, תא הנוסעים. בקיצר הם מאוד חלשות, אצלי כבר החלפתי סט אחד מקורי משומש בגלל שהם התעוותו וגרמו לסטיית הסרן, רעידות, רעשים ולמיניהן.. וגם הסט השני התעוות יחסית מהר.

כיום כבר יש לי את הRE המחוזקות הקדמיות (מתכווננות) לטובת הסרן הקדמי.
השועל

אם תרצה לעקם סט נוסף ... אז יש לי ...

אורן אני לא מבין דבר אחד,
למה חצי עבודה? כן 31 או לא זה לא ככ משנה. אתה משקיע כסף זמן ואנרגיה בייבוא של קיט הגבהה, אז למה לא לקחת מוצר שלם ? שכולל הגבהה בגובה שתחליט אבל עם כל הזרועות, מתכווננות ומחוזקות ?
הרי כמו שאמר דני [השועל] המקוריות באמת עשויות נייר מחוזק, וחסרות אפשרות לכיוונים. ומיועדות לרכב בגובהו המקורי. לא יותר.

אבל זו רק דעתי ...

אורן71
16-07-08, 17:25
אם תרצה לעקם סט נוסף ... אז יש לי ...

אורן אני לא מבין דבר אחד,
למה חצי עבודה? כן 31 או לא זה לא ככ משנה. אתה משקיע כסף זמן ואנרגיה בייבוא של קיט הגבהה, אז למה לא לקחת מוצר שלם ? שכולל הגבהה בגובה שתחליט אבל עם כל הזרועות, מתכווננות ומחוזקות ?
הרי כמו שאמר דני [השועל] המקוריות באמת עשויות נייר מחוזק, וחסרות אפשרות לכיוונים. ומיועדות לרכב בגובהו המקורי. לא יותר.

אבל זו רק דעתי ...

קודם כל אתה צודק !!
אלא שאני הזמנתי הגבהה של 3.5" שלפי מה שאמרו לי לא דורשת החלפת זרועות (לא ידעתי שיש בעיה עם חוזק המקוריות ושהם מתעקמות).
בפועל הקיט נתן 4.5" ואז התחיל כל הבאלגן.

sos4u
16-07-08, 19:04
קודם כל אתה צודק !!
אלא שאני הזמנתי הגבהה של 3.5" שלפי מה שאמרו לי לא דורשת החלפת זרועות (לא ידעתי שיש בעיה עם חוזק המקוריות ושהם מתעקמות).
בפועל הקיט נתן 4.5" ואז התחיל כל הבאלגן.

אוח... כמה שאני אוהב להיות "צודק " ...
זה שהקיט נתן לך 4.5" - מבורך ... עכשו תלמד מהשיעור הקודם ואל תתעסק בחצאי דברים ולך על הדברים עד הסוף, או אל תיגע ...
בכל גרנד שמוגבה יותר מאשר "2 עם אוקולונים יש צורך להחליף זרועות. את כולן ..
או בגלל החוזק [ או החולש ...] או בגלל הצורך בכיוונונים. או בגלל שניהם ...
אתה יכול לאלתר לכאן או לכאן אבל תמיד תשאר עם שמיכה קצרה מדי.
בהצלחה,

grand
16-07-08, 21:12
לא צריך להקצין כל כך, אני מכיר גראנד שמוגבה 3-3.5" עם זרועות מקוריות שנוסע ומטייל ככה כבר 3 שנים.
הכל תלוי באופי הנהיגה והטיולים שאתה עושה, אם אתה בקטע של עבירות כמו יוסי ודני אז אין ספק שאתה זקוק לזרועות חדשות, אבל אם אופי הטיולים שלך רגוע יותר הזרועות יכולות לשרוד לך זמן ארוך, לכן אל תתרגש, סע לשלום ותחזור לעדכן אותנו מתי הגיע זמנן להחלפה בשביל הפרוטוקול.
לגבי הגובה..
כאמור, הקפיצים ישקעו לך באיזה 2 ס"מ, תנמיך קצת את הטרנספר, תזיז את הסרן הקידמי כמה שיותר קדימה ( כיוון פרונט) וזהו.

אורן71
16-07-08, 21:34
לא צריך להקצין כל כך, אני מכיר גראנד שמוגבה 3-3.5" עם זרועות מקוריות שנוסע ומטייל ככה כבר 3 שנים.
הכל תלוי באופי הנהיגה והטיולים שאתה עושה, אם אתה בקטע של עבירות כמו יוסי ודני אז אין ספק שאתה זקוק לזרועות חדשות, אבל אם אופי הטיולים שלך רגוע יותר הזרועות יכולות לשרוד לך זמן ארוך, לכן אל תתרגש, סע לשלום ותחזור לעדכן אותנו מתי הגיע זמנן להחלפה בשביל הפרוטוקול.
לגבי הגובה..
כאמור, הקפיצים ישקעו לך באיזה 2 ס"מ, תנמיך קצת את הטרנספר, תזיז את הסרן הקידמי כמה שיותר קדימה ( כיוון פרונט) וזהו.

היי רמי
כאמור הבעיה לא בסרן הקידמי אלא באחורי.
מה שקרה זה שהסרן זז קדימה ועכשיו הוא נמצא כ 2 ס"מ מהחלק הקידמי של בית הגלגל האחורי,זה מפריעה ויזואלית קצת אין שום נגיעת כמובן לכל טווח העבודה של הסרן האחורי.
מה שיותר מפריעה זו מין איוושה קלה שקיימת עדיין לאחר הנמכת הטרנספר ולדעתי ע"י תיקון זוית הפיניון ניתן לשפר לחלוטין.
מה שאומר זרועות תחתונות ועליונות מתכווננות מאחור.
השאלה היא כמה קריטי לסדר את זוית הפיניון מבחינת תקינות הרכב שכן הרעידות לא ממש מפריעות.

grand
16-07-08, 21:47
ככה זה מאחור, לא מפריע.
אפילו אם תרחיק את הסרן לאחור עדיין יש לך מיגבלת אורך של הדריישאפט האחורי.

תראה תמונות.

http://www.jeeptrip.com/albums/fyfcmu3z-2.jpg

http://img241.imageshack.us/img241/4351/17xm.jpg

אורן71
16-07-08, 21:55
וואלה רמי
נראה בדיוק כמו הגראנד האדום.
האם האיוושה הקלה קיימת אצל כולם? וכמה זה קריטי מבחינת נזק עתידי??

תודה...

-->