צפייה בגרסה מלאה : 'חם לי מוות בדיפנדר' - מבוסס על סיפור אמיתי
אז מה שהולך בגרוטא הזאת זה ככה:
יש לה יכולות קסומות להגיע לטמפרטורה שדומה לטמפ' על השמש.
בדרך פלא, ע"י מיטב המוחות מתעשיית הרכב האנגלי הצליחו להגיע למצב שהטמפ' בפנים תהיה 10 מעלות יותר מהטמפ' בחוץ.
נוסף על כך, כשהרכב עשה עליה, זה כנראה לו הספיק. אז בארץ הרכיבו כופסא שחורה שכתוב עליה "אוטו קור" שיש לה 2 תפקידים:
א. למלא את כל שטח האיכסון באוטו.
ב. לזרוק לפנים את החום המהביל של המנוע.
ועכשיו ברצינות.
2 דברים עיקריים:
הראשון, המזגן, שפועל יחסית בסדר מפסיק לקרר פתאום משום מה על אף שהמדחס ממשיך לפעול. הוא חוזר לקרר מעצמו אחרי כמה דקות ואז צריך לפתוח חלונות וכל הקרור יוצא החוצא.
השני, נכנס מריצפת האוטו חום נוראי. בייחוד מתחת למושבים. חסר לי גם השטיח שיושב על הגיר ועל קיר האש בצד הנוסע
למישהו יש רעיונות לבידוד החום (לא מפריע לי כל כך הרעש)?
מה יכולה להיות הבעיה במזגן?
הרכב העשה בלתי שמיש בקייץ אז עזרתכם חשובה לי מאוד.
נועם.
לגבי המזגן אין לי הרבה תבונות, לי הייתה בעיה דומה ומה שקרה זה שהחליפו טרמוסטט וזה פתר את הבעיה.
לגבי החום, בסדנה עשינו כבר ללא מעט לקוחות בידוד לרכב, הבידוד מורכב מ2 שכבות, המבודדות מצויין גם חום וגם רעש(אתה לא מבין כמה הרעש מפריע לך עד שמצליחים להעלים אותו...)
כמה תמונות של הבידוד:
http://img142.imageshack.us/img142/5875/resizeofimg1944fe4.jpg
http://img508.imageshack.us/img508/4248/resizeofimg1941fz7.jpg
על השיכבה הראשונה מודבק גומי שעוזר בבידוד אבל בעיקר מונע קרעים בשיכבת הבידוד הראשונה ואותו גם ניתן לשטוף במים חופשי...
באם עושים את העבודה הזו עד הסוף, זאת אומרת על כל ריצפת הרכב ,על התיקרה, בקיצור בכל מקום שאפשר(גם בתוך הדלתות) התוצאות מצוינות, הרכב ממש משתנה לטובה
לגבי המזגן אין לי הרבה תבונות, לי הייתה בעיה דומה ומה שקרה זה שהחליפו טרמוסטט וזה פתר את הבעיה.
לגבי החום, בסדנה עשינו כבר ללא מעט לקוחות בידוד לרכב, הבידוד מורכב מ2 שכבות, המבודדות מצויין גם חום וגם רעש(אתה לא מבין כמה הרעש מפריע לך עד שמצליחים להעלים אותו...)
כמה תמונות של הבידוד:
http://img142.imageshack.us/img142/5875/resizeofimg1944fe4.jpg
http://img508.imageshack.us/img508/4248/resizeofimg1941fz7.jpg
על השיכבה הראשונה מודבק גומי שעוזר בבידוד אבל בעיקר מונע קרעים בשיכבת הבידוד הראשונה ואותו גם ניתן לשטוף במים חופשי...
באם עושים את העבודה הזו עד הסוף, זאת אומרת על כל ריצפת הרכב ,על התיקרה, בקיצור בכל מקום שאפשר(גם בתוך הדלתות) התוצאות מצוינות, הרכב ממש משתנה לטובה
החלפת טרמוסטט במזגן? איפה עושים את זה, אצל אוטו קור? לא יכול להיות שזה מחסור בגז?
ארז, מה שרואים בתמונה, החומר הכסוף, זו השכבה הראשונה או השנייה??
לגבי איפה עשיתי, זה אצל חשמלאי במוסך שטיפל לי ברכב, האם היה חסר גז? אין לי מושג...
בתמונות רואים את השיכבה הראשונה.
אפשר לשאול מאיפה אפשר להשיג את החומר הזה ואיך קוראים לו, או שזה סוד מקצועי... ;)
ועכשיו ברצינות.
2 דברים עיקריים:
הראשון, המזגן, שפועל יחסית בסדר מפסיק לקרר פתאום משום מה על אף שהמדחס ממשיך לפעול. הוא חוזר לקרר מעצמו אחרי כמה דקות ואז צריך לפתוח חלונות וכל הקרור יוצא החוצא.
.
נועם.
1.כשאתה אומר מדחס, אתה מתכוון אולי למפוח שנמצא ביחידה הפנימית או למדחס בתא המנוע?
2. המאוורר החשמלי שבקדמת הרדיאטור פועל תמיד עם הפעלת המזגן?
יצא לי להעביר את מערכת המיזוג אצלי ברכב שיפוץ דיי מקיף (תיקון דליפת גז, החלפת המאוורר הקדמי בשניים קטנים יותר ועוצמתיים, וניקויי כללי של הרדיאטורים, הפילטרים והמפוחים)
היום קר מאוד ברכב ברמה שלא נופלת בפרייבט חדש!
אבל אצלי יש יחידה אחורית.
נסעתי בהרבה דיפנדרים ללא יחידה האחורית, והמזגן של אוטוקור בגילו הנוכחי פשוט לא מספק את הסחורה.
אפשר לגרום לרכב ליהיות נוח! גם בקיץ.
עידן
מוני אורבך
17-07-08, 13:59
אצלי בדיפנדר מזגן האוטוקור עושה עבודה מצוינת.
בכל חלל הרכב קר ונעים.
מה שכן, זה דיפנדר קצר, ולכן אולי לא מורגש חיסרון היחידה האחורית
אחרי הכול בארוך יש עוד מטר לקרר...
הבעיה נפתרה:
המאוורר היה תפוס לגמרי - הוחלף במאוורר חדש.
מסתבר שזאת לא הייתה הבעיה היחידה: השסתום היה תפוס ולא נתן לקור להגיע ליחידה הפנימית. גם המיבש היה דפוק וכנראה נסתם. שניהם הוחלפו.
חוץ מזה הייתה דליפה באחד הצינורות (הוחלפה גומייה) ולכן גם היה חסר גז.
זהו, עכשיו המזגן עובד פצצה.
אז לכל מי שסובל מחום יש מקום לאופטימיות - המזגן של אוטו קור, מסתבר, עושה עבודה לא רעה בכלל, אפילו ב110.
דבר נוסף, אני ממליץ לפרק את הלבד שמורכב על צלעות הקרור של המזגן ביחידה הפנימית. עם הזמן הוא תופס לכלוך, הוא נרטב מהצלעות ומתמלא בוץ ולאט לאט נאטם. הדבר פוגע בעוצמת המפוח של המזגן.
נועם.
מעלה את השרשור מהמתים....
ארז, יש סיכוי שתגלה לנו מה זה החומר הזה? איפה משיגים אותו?
תראה אם החומר בקבצים המצורפים מתאים לך.
Discomania
21-07-09, 00:29
שים לב החומר אותו אתה מציג להתקנה באמצעות אקדח סיכות ולא באמצעות דבק דו צדדי . האם יש חומר זהה בעל דבק דו צדדי למען קלות בהתקנה ?
שולי
שים לב החומר אותו אתה מציג להתקנה באמצעות אקדח סיכות ולא באמצעות דבק דו צדדי . האם יש חומר זהה בעל דבק דו צדדי למען קלות בהתקנה ?
שולי
סקוצים אני חושב יכולים לעבוד פה טוב !
לדעתי - תרמו אייר אולי חומר טוב , אבל לא מיועד לישום הזה ...
הוא מיועד לישום בתקרה של בית , במקום שלא הולכים עליו כל הזמן.
בישום בריצפה של רכב , במקום שדורכים עליו כל הזמן , לדעתי יאבד את התכונות שלו די מהר.
(בעבר התקנתי משהו דומה בגג רביץ שלנו וראיתי איך בנוי)
אמיר.
מאיר רוטברג
21-07-09, 08:55
לדעתי - תרמו אייר אולי חומר טוב , אבל לא מיועד לישום הזה ...
הוא מיועד לישום בתקרה של בית , במקום שלא הולכים עליו כל הזמן.
בישום בריצפה של רכב , במקום שדורכים עליו כל הזמן , לדעתי יאבד את התכונות שלו די מהר.
(בעבר התקנתי משהו דומה בגג רביץ שלנו וראיתי איך בנוי)
אמיר.
פשוט הגבת לפני זה חומר המסוסס על בועיות אוויר דרוך עליו זה כמו הפצפצים של הילדים,
דלתות ,גג סבבה השאר???
מאיר אתה עשית משהו דומה במפלצת שלך לא? עם איזהשהו ספוג איך זה התברר?
בכל מקרה אני חשבתי גם בכיוון של רצועות ביטומניות אמנם קצת כבד אבל מבודד חום ורעש ומעצב את עצמו לבד... הוא גם לא זז ימין ושמאל וניתן לשטיפה
בכל מקרה הנה האתר של החומר הנ"ל תלחצו על מפרט טכני
http://www.itum-net.co.il/www/cmag_article.asp?id=33
אפשר לשאול מאיפה אפשר להשיג את החומר הזה ואיך קוראים לו, או שזה סוד מקצועי... ;)
זה אכן סוד מקצועי, אבל אני אגלה לך אותו.
אל תגיד לאף אחד שגיליתי, טוב?
לך לא.ת. של קיבוץ שפיים, יש שם מפעל שנקרא "גולמאט" והוא מוכר את החומר הזה.
החומר הוא ספוגי בצד אחד עם דבק(יש עליו נייר צהוב שצריך להסיר לפני ההדבקה) ועם יריעת אלומיניום כסופה מצד שני.
הוא בא בעוביים שונים החל מ 5-6 מ"מ ועד 15 או אפילו 20 מ"מ.
החומר מצויין אם כי לא זול, והוא מבודד מחום בצורה מרשימה.
קל מאד ליישום - לא צריך שום כלים חוץ ממספריים.
אני משתמש בו כל הזמן בכל מקום בו צריך בידוד מחום, כולל בידוד מאגזוזים קרובים לתא הנוסעים.
ממליץ מאד.
לא צריך להרחיק לכת
אני רכשתי את החומר הזה ועשיתי ממנו בידוד לגשר של הגיר, עליו כמובן שמתי עוד שטיח גומי כדי שהאוטו שלי לא יראה כמו תעלות של מיזוג אוויר.
בכל אופן, ברחוב י.ל. פרץ 39 בתל אביב, יש חנות בתחילת הרחוב מצד ימין בשם ירגום.
החומר הזה זה פלציב דביק עם הנייר כסף עליו. הוא לא כל כך זול ומוחרים אותו על משקל.
בהצלחה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.