צפייה בגרסה מלאה : רעידה היסטרית בהגה ב80 קמ"ש
במהירות 80 קמ"ש ההגה ממש ממש רועד. לא בקטנה, ממש מתנדנד מצד למד.
מהר יותר זה מפסיק ולאט יותר גם.
זה מנענע את כל האוטו.
האם מדובר רק באיזון גלגלים?
אולי זה זקוק לכיוון שפור?
תעשה קצת חיפוש בפורום
זה מתחיל מאיזון גלגלים שהם גדולים כבדים וקשים יחסית לאיזון
אפשרלהחליף עם האחוריים רק כדי להפריך את הנושא (לא בטוח שהם מאוזנים...)
חופשים בתפוחים שקל יחסית לאבחן
צלבים גמורים גם קל יחסית לאבחן (אפשר גם לנתק את הדריישפט הקידמי ולבחון בנסיעה)
חופש בקינג פין
חופש במיסבים - מרימים גלגל ובודקים
מהנסיון שלי
הצמיגים עבור 50K ק"מ
לא עברו איזון מההרכבה
המשקולות על הגלגלים מזמן נעלמו
סבלתי מהגה רועד במהירות 80 קמ"ש
כולל זעזועים בהגה לאחר מהמורות
אחרי כיוון במכון פרונט עדיין היו זעזועים
הבעיה היתה בבולמים הקדמיים
לאחר החלפתם כולל על הדרך בולם הגה
הבעיה נעלמה לחלוטין
הרכב פלס בכל מהירות
בקיצור, לדעתי, אין כמעט משמעות בדיפנדר לאיזון גלגלים
אני נוסע על לחץ 25-28 PSI בצמיגים MT
תודה
אבי
אוחז ג'בקות
17-07-08, 12:08
תנסה קודם איזון גלגלים אצל הפנצ'רמאעכר הקרוב לביתך.
אם זה לא מפסיק תלחץ על הקלאץ בזמן הרעידות כדי לראות אם הן מפסיקות. אם הן מפסיקות סימן שיש בעיה במערכת העברת הכח וצריך להתחיל לחפש צלבים גלי הינע עקומים וכו' אם עדיין יש רעידות סיכוי סביר שמדובר בבולם הגה בדוק אם הוא נוזל או אולי קיבל מכה והתעקם
אצלי (ריינג 87) בעקבות פגיעה בבולם הגה הייתה תופעה דומה
החלפתי בולם הגה והעניין הסתדר
לפי מיטב ידיעתי אין כיוון פרונט! אין לך שפור.
הורדת צמיגים אחוריים ובדיקתם בפנצ'ריה תאמר לך בוודאות אם יש פגם בצמיג.
תופעה דומה אצל חבר שיש לו דיסקו הייתה צמיג פגום אחד אחורי.
בן
אצלי (ריינג 87) בעקבות פגיעה בבולם הגה הייתה תופעה דומה
החלפתי בולם הגה והעניין הסתדר
לפי מיטב ידיעתי אין כיוון פרונט! אין לך שפור.
בן
יש ועוד איך.
אהלן,
תחשוד בבוקסות של מוט הפנהרד, אלו יש להן נטיה להפגין רעידות קשות במהירויות גבוהות יחסית.
אם הן שחוקות (גומי יבש או של ג'קי) אז נוצר חופש ואז הרעידות היסטריות.
אם הבורג כרסם את ה"שייבות" אז כדאי לדאוג לשייבות בריאות, להדק הברגים ואז לרתך בעדינות את השייבות החדשות לתושבת על הסרן.
אם התבריג על הבורג נאכל בגלל שהבורג היה משוחרר אז צריך להחליף בורג וכמובן אום נעילה, בכל בוקסה כמובן.
בכל אופן קל לבדוק חופש שכזה, אתה יורד עם לום בריא מתחת לרכב, תוקע את הלום בין מוט הרדיוס (ליד הבוקסה) לבין התושבת ומנסה להזיז את המוט. אסורה תזוזה.
קניית בוקסות: במקרה הזה אני לא ממליץ על פוליאריטן, דוקא פה אני קונסרבטיבי והולך על חברת המזרח עם מוצר 100% מקורי.
אצלי החזיק 4.5 שנים ואז מכרתי את הדחיפנדר כאשר הן עדיין ללא חופש, מעבר לכך כל הבוקסות האחרות ברכב היו פוליאריטן מיצרן טוב ואיכותי (קניתי בזמנו מאורי זוהר).
אם הרעידות הן לכל גרף המהירות הייתי מתחיל באיזון גלגלים, על אף שאת אלו ניתן כבר להבחין במהיריות של כ- 40 קמ"ש.
אני (ורק אני) לא ממליץ לך בשלב הראשון לנגוע בקינגפינים.
אהלן,
תחשוד בבוקסות של מוט הפנהרד, אלו יש להן נטיה להפגין רעידות קשות במהירויות גבוהות יחסית.
אם הן שחוקות (גומי יבש או של ג'קי) אז נוצר חופש ואז הרעידות היסטריות.
אם הבורג כרסם את ה"שייבות" אז כדאי לדאוג לשייבות בריאות, להדק הברגים ואז לרתך בעדינות את השייבות החדשות לתושבת על הסרן.
אם התבריג על הבורג נאכל בגלל שהבורג היה משוחרר אז צריך להחליף בורג וכמובן אום נעילה, בכל בוקסה כמובן.
בכל אופן קל לבדוק חופש שכזה, אתה יורד עם לום בריא מתחת לרכב, תוקע את הלום בין מוט הרדיוס (ליד הבוקסה) לבין התושבת ומנסה להזיז את המוט. אסורה תזוזה.
קניית בוקסות: במקרה הזה אני לא ממליץ על פוליאריט למה?ן, דוקא פה אני קונסרבטיבי והולך על חברת המזרח עם מוצר 100% מקורי.
אצלי החזיק 4.5 שנים ואז מכרתי את הדחיפנדר כאשר הן עדיין ללא חופשעכשיו, אחרי 5 שנים, כבר יש חופש, מעבר לכך כל הבוקסות האחרות ברכב היו פוליאריטן מיצרן טוב ואיכותי (קניתי בזמנו מאורי זוהר).
אם הרעידות הן לכל גרף המהירות הייתי מתחיל באיזון גלגלים, על אף שאת אלו ניתן כבר להבחין במהיריות של כ- 40 קמ"ש.
אני (ורק אני) לא ממליץ לך בשלב הראשון לנגוע בקינגפינים.
עידן
הי עידן, לא הבנתי על מה הציטוט.
5 שנים זה לא זמן חיים טוב מאוד לבוקסות גומי? תהיה בטוח שפוליאריטן לא יחזיק הרבה מעבר; וכמובן ישנה תלות גבוהה מאוד באופי וסוג הנסיעה.
לי יש נסיון טוב עם הגומי המקוריות של המזרח ספציפית על הפנהרד ועליהן המלצתי.
מעבר לכך אני כן דוגל בפוליאריטן על שאר הבוקסות.
שאלות מעבר לכך? הייתי בטוח שהייתי ברור עוד לפני כן.
5 שנים זה מצויין.
יש לי כבר בוקסת פוליארטן שעוד לא הרכבתי, השאלה למה היא לא מומלצת?
תודה, עידן
יש לך חופש בפנהרד? אם כן ויש לך בוקסת פוליאריטן אז תרכיב, חבל על הכסף לקנות במיוחד מגומי.
אם קנית את הבוקסות מג'קי אז חבל על המאמץ של לשלוף ולהכניס אחרת, תוך שבועיים תחליף שוב (לבחור אין מזל עם בוקסות).
אני המלצתי מתוך נסיון אישי של עלות מול תועלת לא ניסיתי להרכיב שם מפוליאריטן; הבוקסות מפוליאריטן לא זולות כלל (הפירמות האיכותיות).
בסדר גמור, ארכיב את הפוליארטן (של כתום)
במהירות 80 קמ"ש ההגה ממש ממש רועד. לא בקטנה, ממש מתנדנד מצד למד.
מהר יותר זה מפסיק ולאט יותר גם.
זה מנענע את כל האוטו.
האם מדובר רק באיזון גלגלים?
אולי זה זקוק לכיוון שפור?
נו הסתדרת יש לי את אותה הבעיה והייתי רוצה לדעת מה הפיתרון ?
תודה
אני גם נמצא בדיוק לפני רכישת והחלפת הבוקסות ברכב - BUSHINGIM.
אודה להמלצות...
חשבתי לרכוש את הסט הנמכר להחלפת כל הרכב,
ראיתי שיש כתום, כחול ואפילו צהוב - מה ההבדלים ביניהם?
למה כולם מתריעים מהבושינגים של ג'קי??? [היה מי שהגדיר אותם קקי של ציפורים...[ארז]]
איזה סוג כדאי לקנות ואיפה?
TDI300 97.
תודה!!!
כאשר מדובר בבושינגים של אותו יצרן - אז הבדלי הצבעים אמורים לדרג את רמת הקשיחות/ קשיות או רמת השיכוך של הבושינגים השונים..
בבושינגים של חברת polybush - כחול= סטנדרטי = רך= עדיפות לנוחות נסיעה בכביש.
כתום= מדיום= רכות בינונית= שילוב של רכות וביצועי שטח
אדום= אקסטרים= הכי קשה= לנסיעות שטח קשות..
http://www.polybush.co.uk/
אם מדובר בחברות שונות צריך לבדוק כל מקרה לגופו
איזה בושינגים לקנות? יש הרבה סוגים שונים, אני מדבר על הרעידות בהגה ב80 אני לא מעוניין להחליף את הכל אבל אם יש גם בושינג אחר שמומלץ להחליף אני אקנה גם אותו...
תודה
כאשר מדובר בבושינגים של אותו יצרן - אז הבדלי הצבעים אמורים לדרג את רמת הקשיחות/ קשיות או רמת השיכוך של הבושינגים השונים..
בבושינגים של חברת polybush - כחול= סטנדרטי = רך= עדיפות לנוחות נסיעה בכביש.
כתום= מדיום= רכות בינונית= שילוב של רכות וביצועי שטח
אדום= אקסטרים= הכי קשה= לנסיעות שטח קשות..
http://www.polybush.co.uk/
אם מדובר בחברות שונות צריך לבדוק כל מקרה לגופו
שלום,
אני הייתי דווקא מחליף את מיסבי הקינג פין מייד.
לדעתי שום בוקסה או בושינג לא יפתור את הבעיה.
כמו שאתה מתאר זה רק זה.
רון.
מיסבי קינג פין
+1
אמיר.
תקן אותי אם אני טועה, אבל אם הולך מייסב קינג פין אז לגלגל יהיה חופש (שניתן לראות כשמרימים את הרכב),
או לפחות רעש. אני זוכר שהלך לי מייסב קינג פין בהיילקס, זה לא דבר שהיה אפשר להתעלם ממנו.
אז אני מוסיף ושואל (בתור אחד שהתחיל את השירשור הזה והבעיה עדיין לא נפתרה), איך יכול להיות שהרעידות האלה לא מופיעות תמיד.
הכוונה - אני מגיע לשמונים וההגה לא תמיד רועד. מעבר לזה, אם אני מגיע לשמונים וההגה רועד, לפעמים אני מאט ומאיץ חזרה והרכב לא רועד. הכיצד?
תודה,
נועם.
החופש בקינג פין לא מורגש תמיד.
בד"כ מרגישים אותו בכניסה למהמורה או שיבוש בכביש במהירות מסויימת.
ההגה מתחיל להשתולל ואח"כ נירגע.
התופעה רק תלך ותחמחר ותופיע במהירויות שונות אח"כ.
ההחלפה של מיסבי הקינג פין פשוטה ולא דורשת פירוק רב.
רון.
היי
אכלתי את אותה בעיה בדיסקו
רצתי לכמה וכמה "גורויים" שבדקו כל דבר אפשרי.
הייתי ב2 מכוני כיוון פרונט מהמובילים בארץ.
כשהתיאשתי והחלטתי לחיות עם זה למזלי הלכו 2 צמיגים )התייבשו( והפלא ופלא הבעיה עברה.
בקיצור צמיגים חדשים שקניתי מחברה ידועה היו דפוקים ....
בהצלחה
היי
אכלתי את אותה בעיה בדיסקו
רצתי לכמה וכמה "גורויים" שבדקו כל דבר אפשרי.
הייתי ב2 מכוני כיוון פרונט מהמובילים בארץ.
כשהתיאשתי והחלטתי לחיות עם זה למזלי הלכו 2 צמיגים )התייבשו( והפלא ופלא הבעיה עברה.
בקיצור צמיגים חדשים שקניתי מחברה ידועה היו דפוקים ....
בהצלחה
תודה רבה על הכיוון, אבל גם כשהחלפתי את הגלגלים הקדמיים עם האחוריים הבעיה עדיין נשארה, גם שהחלפתי שמאל עם ימין, גם כשעשיתי כיוון פרונט. מלבד זאת, זה החל פתאום,זה לא קיים מאז ומתמיד ולכן אני נוטה (שאלי לא בצדק) לפסול את אופציית הצמיגים. אולי אחליף צמיגים עם דיפנדר אחר לצורך הבדיקה.
נועם.
עדיין לא אמרת אם בדקת את הבושינגים...
תן למישהו לשחק עם ההגה ותסתכל על הפנהרד.
פירקת בולם הגה? יכול ליהיות גמור גם כן.
תודה רבה על הכיוון, אבל גם כשהחלפתי את הגלגלים הקדמיים עם האחוריים הבעיה עדיין נשארה, גם שהחלפתי שמאל עם ימין, גם כשעשיתי כיוון פרונט. מלבד זאת, זה החל פתאום,זה לא קיים מאז ומתמיד ולכן אני נוטה (שאלי לא בצדק) לפסול את אופציית הצמיגים. אולי אחליף צמיגים עם דיפנדר אחר לצורך הבדיקה.
נועם.
בזמנו גם הצלבתי ולא עזר
רק כשנאלצתי להחליף את הסט הבעיה נעלמה.
מסתבר שצמיגים חדשים מיצרן מכובד ומותקנים ע"י צמיגן מכובד יכולים להגיע דפוקים
ועשרות בדיקות שונות ומשונות לא עלו זה.
בסה"כ שווה לשלול את זה ע"י החלפת 4 צמיגים עם חבר, לא עולה כסף....
בהצלחה
אז כמו שגלי אמר כבר בהתחלה:
החלפתי את הבושינגים של הפן-הארד (יחד עם כל שאר הבושינגים ברכב - עבודה שאני לא מאחל לשונאים שלי) והרעידות בהגה, עד כה, נראה שחלפו.
תודה רבה לכולכם,
נועם.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.