התחברות

צפייה בגרסה מלאה : טורבינת רוח בייצור עצמי

חנן גולומבק
19-07-08, 12:13
בחוץ 100 מעלות בשמש ככה זה לפחות מרגיש אז נכנסתי לסדנא המצוננת שלי ובניתי את זה...

כמה ברזלים, אלטרנטור פשוט,שלדה של אופניים של ילד, רצועת אלטרנטור ב 40 ש"ח, 4 ידיות של טוריה, 4 כנפיים עשויות פרספקס.

בשלב זה עדיין לא חברתי חשמלית ואני בודק את ההיענות של המערכת להסתובב והיא מסתובבת אבל לא ברוח חלשה :rolleyes:, המשך יבוא.

איציק - 4X6ZH
19-07-08, 13:05
זה נראה מאד מענין ומבטיח
לדעתי בשלוף מה שנראה בתמונה זה יש צורך ביותר כנפיים או בכנפים הרבה יותר גדולות
נדרש שטח רוח יותר גדול .
העמוד חייב להיות קשוח שלא יזוז בלחץ הרוח
אבל כאב טיפוס זה נראה גדול !!
האלטרנטור חייב להיות מחובר למצבר
אבל שכהוא יתחיל להעמיס את המצבר יהיה עליו עומס שיוריד את מהירות הסיבוב
אבל זה מענין
בהצלחה

איציק

צרצר
19-07-08, 13:07
יפה מאוד, נראה טוב .
היום אנרגיה חלופית היא פיתרון טוב למספר דברים עם מחשבה נכונה לעתיד.
אני ממליץ לך לחפש דינמו/מנוע 12v פשוט. אלטרנטור מחייב אתך ל-12v מתח קבוע על מנת ליצר זרם/מתח, בזמן שבדינמו/מנוע 12v לא צריח מתח קבוע.
ואם תוכל לפרט קצת על מע' החשמל/המצברים שתכננתה לבנות נשמח לקרוא וללמוד.
שבת שלום לכולם :cool: .

ערן המסוקס
19-07-08, 13:44
דווקא אלטרנטור זה רעיון נחמד מאוד. מספק מתח יציב יחסית, וגם אם צריך לחבר אותו עם מצבר, מה רע? הרוח הרי לא תמיד קיימת, ובזמן שאין רוח, המצבר יספק חשמל, עד שתחזור הרוח ותמלא את המצבר.

צרצר
19-07-08, 14:10
בכל מקרה מצבר. מה קורה שאין רוח והאלטרנטור ממשיך לקבל מתח?לא קורה כלום?
דיודה קטנה בדינמו תסדר את הבעיה.

חנן גולומבק
19-07-08, 16:14
זה נראה מאד מענין ומבטיח
לדעתי בשלוף מה שנראה בתמונה זה יש צורך ביותר כנפיים או בכנפים הרבה יותר גדולות
נדרש שטח רוח יותר גדול .
העמוד חייב להיות קשוח שלא יזוז בלחץ הרוח
אבל כאב טיפוס זה נראה גדול !!
האלטרנטור חייב להיות מחובר למצבר
אבל שכהוא יתחיל להעמיס את המצבר יהיה עליו עומס שיוריד את מהירות הסיבוב
אבל זה מענין
בהצלחה

איציק

גם לי מסתמן שהכנפיים צריכות להיות גדלות יותר למרות שכבר עכשיו המוטה שלהן היא כ 2 מטר. העמוד בהלט צריך חיזוקים. כשבדקתי את המערכת בסדנא,סובבתי את הגלגל ביד ונדהמתי מההתנגדות כאשר נתקתי את חוט העירור וניסיתי להדליק מנורת רכב פשוטה מה שיכול להסביר את הירידה בטורים כשמדליקים את האורות ברכב.

חנן גולומבק
19-07-08, 16:18
יפה מאוד, נראה טוב .
היום אנרגיה חלופית היא פיתרון טוב למספר דברים עם מחשבה נכונה לעתיד.
אני ממליץ לך לחפש דינמו/מנוע 12v פשוט. אלטרנטור מחייב אתך ל-12v מתח קבוע על מנת ליצר זרם/מתח, בזמן שבדינמו/מנוע 12v לא צריח מתח קבוע.
ואם תוכל לפרט קצת על מע' החשמל/המצברים שתכננתה לבנות נשמח לקרוא וללמוד.
שבת שלום לכולם :cool: .

בינתים המערכת אמורה להיות פשוטה מאד ,מצבר רכב רגיל ונורה קטנה לעירור (הכי קטנה שיש) שתדלוק כאשר אין טעינה. דא"ג המערכת עם תצליח, יכולה להוות פיתרון פשוט וזול לקמפינג. מערכת כזאת עולה באי ביי כ 500 דולר.

כרגע אני בשלב המו"פ, נחיה ונראה.

airzax3
19-07-08, 16:57
למי שקיבל תאבון-קצת חומר על בניית טורבינות:

http://www.galgalyarok.org/מה-באתר

http://www.thekevdog.com/projects/wind_generator/

http://www.fieldlines.com/story/2003/11/11/172721/53

גיא
19-07-08, 17:05
מה זה בדיוק העירור ?
למה חייבים שם משהו מחובר ?

אם אפשר, רק על קצה המזלג.

תודה.

itayhi
19-07-08, 18:54
מה זה בדיוק העירור ?
אם אפשר, רק על קצה המזלג.

תודה.

גיא,

בגדול, כמו שלמדנו בכיתה ה', כדי ליצור זרם חשמלי יש צורך בסליל ובמגנט.
הסליל בעצם חותך את השדה המגנטי שהמגנט יצר ובכך מייצר חשמל.
ברוב המנועים איך באמת מגנט אלה סליל משני שנקרא גם סליל עירור.
ברגע שמעבירים זרם בסליל העירור הוא מייצר שדה מגנטי שאותו חותך הסליל הראשי (בזמן הסיבוב כמובן)
וכך נוצר זרם חשמלי.

איתי

eysham
19-07-08, 19:09
הכי חשוב לא זה המחזיר-אור בגלגל.
אחרת איך הרוח תראה איפה לסובב?? :D

יפה מאוד.
חשבתי גם פעם לבנות משהו דומה.

נקודה למחשבה: אישתי אומרת שאם יהיה כזה לשכנים היא תירה במישהו. אם זה מסתובב כמו שזה צריך להסתובב, זה עושה מלא רעש.

איל

נמרוד
19-07-08, 21:37
הח.מ. לקח קורס בתכן של טורבינות רוח מפי המומחה בתחום בארץ, פרופ' אביב רוזן. מרצה מצויין, קורס מרתק, אבל 8 שנים אחורה לך תזכור... האמת שאני זוכר מספיק בשביל להוציא לך את כל הרוח מהמפרשים, אבל למה להרוס :D

כמה חשמל אתה חושב שאתה הולך לייצר? מה המטרה? שבשבת לנוי או משהו שימושי? בוא, נראה אם אתה בכיוון.

חנן גולומבק
19-07-08, 22:12
נקודה למחשבה: אישתי אומרת שאם יהיה כזה לשכנים היא תירה במישהו. אם זה מסתובב כמו שזה צריך להסתובב, זה עושה מלא רעש.
איל

קודם כל זה שאשתך גולשת באתר כבר מגיע לה פרס נובל לתמיכה בבעל מוטרף ג'יפים :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
לא תאמין אבל אתמול בלילה זה הסתובב בטירוף ובכלל לא שמעתי את זה. וחוץ מזה השכנים שלי כבר מזמן יודעים עם מי יש להם עסק :twisted:

נמרוד, הכוונה להחזיק מצבר בחיים עם טעינה מינימלית,מה דעתך אדוני המלומד ?;)

נמרוד
19-07-08, 22:35
קודם כל זה שאשתך גולשת באתר כבר מגיע לה פרס נובל לתמיכה בבעל מוטרף ג'יפים :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
לא תאמין אבל אתמול בלילה זה הסתובב בטירוף ובכלל לא שמעתי את זה. וחוץ מזה השכנים שלי כבר מזמן יודעים עם מי יש להם עסק :twisted:

נמרוד, הכוונה להחזיק מצבר בחיים עם טעינה מינימלית,מה דעתך אדוני המלומד ?;)

להחזיק מצבר בחיים = 50-100 וואט, במשך שעות בודדות כל יום כשיש רוח- בהחלט סביר, ממוטה של 2 מטר, גם אם מאד לא יעילה...

חפש אלטרנטור 12 וולט הקטן ביותר שקיים. משהו של אופנוע זה הכיוון. השלבים הבאים יהיו להבים, ואחר כך תמסורת.

חנן גולומבק
19-07-08, 23:16
להחזיק מצבר בחיים = 50-100 וואט, במשך שעות בודדות כל יום כשיש רוח- בהחלט סביר, ממוטה של 2 מטר, גם אם מאד לא יעילה...

חפש אלטרנטור 12 וולט הקטן ביותר שקיים. משהו של אופנוע זה הכיוון. השלבים הבאים יהיו להבים, ואחר כך תמסורת.

קודם כל תודה.
כפי שאתה מכיר אותי כבר, אני אחד שהולך עם הראש בקיר :wink: אז קודם כל אעביר את המתקן אלי לתחנה למניעת זיהום ים, הרוח בחוף חזקה בהרבה ויציבה בהרבה מאשר אצלי בחצר, שם אני אחבר את האלטרנטור חשמלית למצבר ואז נראה מה יהיו התוצאות. כפי שכתבתי, מו"פ.

סוזי המשתוללת
20-07-08, 01:25
הדברים הנ"ל מייצרים די חשמל ....
נסו למשל להפעיל מאוורר ביתי ותוך כדי עבודה לנתקו מהחשמל ואז לגעת בהדקי המתכת של כבל ההזנה
רמז: לא מומלץ לבעלי קוצב לב....
או בכלל למי שלא אוהב להתחשמל
אל תשכחו שמאוורר ביתי לא מייצר 12 וולט אלא 220

asafk
21-07-08, 00:22
לטעינת מצבר אתה צריך זרם של בערך כלום. אלטרנטור קטנטן, או אפילו דינמו של אוטו ישן מאוד- יתנו מינימום התנגדות ומספיק טעינה.

אסף.

חנן גולומבק
21-07-08, 07:36
לטעינת מצבר אתה צריך זרם של בערך כלום.
אסף.

נכון מאד ,הבעיה היא שווסת הטעינה נותן כמה שהמצבר הניטען מבקש ואם המצבר ריק אז האלטרנטור יתן את כל מה שהוא יכול מה שיגרום להתנגדות חזקה מאד ואז יתכן שהטורבינה לא תצליח להסתובב. אני מתכוון לעשות כמהשינויים קטנים ולהעביר את המתקן לחוף הים ואז נראה.

נתי_ל
22-07-08, 21:13
אם כבר החלטתה "להרוס" אופניים אז אפשר גם ככה: ולקבל 500W

http://www.instructables.com/id/Faroun-Lenz-v2-Vertical-Axis-Wind-Turbine/

חנן גולומבק
26-07-08, 15:07
חדשות מהשטח, לאחר שהרכבתי את המפלצת בחוף היא התחילה להסתובב כלכך מהר שברחתי מייד ותפסתי מרחק מהפחד שכל המתקן יתפוצץ לי על הראש אבל וואלה זה החזיק מעמד ...
3 ימים :p... חיברתי את האלטרנטור למצבר של ה"ויגו" נתתי "עירור" והיה מדהים לראות איך הטורים נופלים, אבל הכנפיים המשיכו להסתובב ברוח של כ 15 קשר.

אתמול בבוקר התקשר אלי חבר וסיפר לי שכל התושבת של ההכנפיים עפה ישר...לים ;)

מתברר שהאום שמחזיק במקור את הפדל של האפנים השתחרר והכל עף כיבינימט.

נזקים: 2 כנפיים שבורות.

חוזרים לשולחן השירטוט :rolleyes:...

-->