צפייה בגרסה מלאה : התייצבות לטסט לאחר מס' חודשים ללא טסט בתוקף
היי.
אני מתכוון להחליף את הבודי שלי ב-CJ החורף. התהליך כולל קנית בודי תקין, פירוק הישן, תיקון ריג'טים מרכזיים כגון ריתוך חור בקורת שלדה שמאלית והחלפת קרוסממבר אחורי.
הדגש הוא להחליף בודי מבלי להיכנס להוצאות גדולות. אני לדוגמא לא מתכוון להחליף צנרת דלק.
2000 עד 2500 שקל גג לכל הפרויקט.
צבע אני אעשה בבית.
עכשיו לעניין -
אני רוצה להספיק לעשות את מפגש ג'יפולוג השנה, בסוכות, ולהתחיל את הפרויקט אחריו, כשהטסט של הרכב הוא ב-4/11. כך אני מנצל את תוקף הטסט מקסימלית, ויוצא לטיול.
השאלה היא מהי הפרוצדורה של לגשת לטסט אחרי, נגיד, שלושה חודשים ללא טסט?
כמה זמן אפשר לגשת לטסט (ללא אישורים/בדיקות מעבדה וכו') לאחר פקיעת תוקפו של הישן?
יש לציין שהרכב שנת 88' ומתחיל 2 טסטים בשנה.
ועוד דברים שאני צריך לדעת מנקודת המבט הזו?
אמנון.
six 4 life
26-07-08, 18:49
ברגע שנגמר לך הטסט האחרון יש לך 11 חודשים ו29 יום של אפשרות לגשת לטסט רגיל.
וב 2000-2500 שקל אתה לא תחליף בודי ותסיים עם רכב נוסע.
בהצלחה בכל מקרה.
להלן רשימת ההוצאות המתוכננת;
1. קניית בודי והובלה: עד 500 שקל (יש לי כבר משהו על הכוונת ולכן המחיר הנקוב).
2. רכישת סט תושבות בודי: 700 שקל
3. צבע; יש לי עזרה של חבר לרוב התהליך כולל חומרי גלם, אבל ניקח עוד 300 שקל ליתר בטחון
4. החלפת צנרת פליטה – 700 שקל נוספים.
5. בלת"מים שונים – עוד 500 שקל.
הגעתי ל-2700 שקל, סבבה.
אני לא מתכנן לשפץ את הרכב במלואו. רק החלפת בודי, צבע ותיקון ריג'קטים מרכזיים.
אשמח להארות בנושא.
אם נראה למנהלים מתאים להעביר לפורום CJ, בבקשה.
יש לי צנרת פליטה קומפלט חדשה, מהסעפת עד היציאה כוללת דוד אחד.
שלך תמורת 450 שקל.
אמנון
לדעתי אתה רחוק מהמציאות מבחינת עלות כוללת. כדאי שתהיה מוכן לפחות לעוד חצי מהסכום, או יותר לכיוון של להכפיל אותו, אחרת הרכב יעמוד על בוקים הרבה זמן... אלא אם כן רוב הפרוייקט מגיע במתנות, תרומות וכו'.
בכל מקרה, בהצלחה-קובי
יכול להיות, אני מאמין ומקווה שלא.
בכל אופן, מבחינת תקציב הכסף הנוסף קיים, אך אני כאמור לא מתכנן להוציא אותו, רק אם יקרה מקרה מיוחד.
עד עכשיו כל התגובות שקיבלתי בנוסח "זה לא אפשרי" לא היו מפורטות בעליל. אשמח לשמוע על הוצאות שאתם חושבים שיעלו במהלך התהליך.
תודה,
אמנון.
הבעיה העיקרית היא לא דווקא העלות, שיכולה להיות נמוכה אם אתה מוצא מציאות, אלא הזמן.
אם אתה מוצא בודי ב500 שקל, הוא שווה 500 שקל. נניח שעשו לך 50% הנחה במחיר, גם אז בודי של 1000 שקל זה לא בודי של 5000 שקל. שלי עלה 5000. כי לא חפשתי יותר מידי כי הייתי לחוץ בזמן (וזו אגב הטעות הכי גדולה, זה לא פרוייקט ללחוצים כי בסופו של דבר הרכב עמד עוד הרבה יותר ממה שרציתי ופספסתי את כל הדד-ליין שהצבתי לעצמי) ובגלל שהוא ממש מצא חן בעיני.
אני מניח שבודי טוב יעלה בסביבות ה2500-3000. כל בודי אחר לדעתי ידרוש תיקון וזה שווה זמן או כסף (אם אתה לא עושה לבד)
אחרי שהורדת את הבודי אתה תראה את המכלולים טוב יותר. נניח וגילית נזילה, לא תוריד גיר לתקן? (במקרה שלך אני בטוח שאם היתה נזילה אז כבר תיקנת אבל אתה מבין למה אני מתכוון)
השלדה חשופה, לא תנקה אותה מחלודה ותצבע כמו שצריך?
בגדול יש לך אפשרות לתחם את הפרוייקט. זה אומר שאם אתה רואה שהגיר כמו מסננת ולמרות הנוחות שבעבודה על רכב ללא בודי אתה לא תתקן. כלומר, אתה מחליף בודי וזהו. במקרה הזה, יכול להיות שתהיה בגדר התקציב.
שמע, אני מקווה מחר לסיים פרוייקט של התקנת רכבת כוח מלאה לסיקס. מנוע, גיר, טרנספר, גשר גיר, דרייבשאפטים, סרנים, צמיגים ונעילות. חשבנו שזה יקח שבועיים. הרכב חונה אצלי כבר קרוב ל4 חודשים רצוף פחות או יותר. הדברים האלה לוקחים זמן או כסף. תחליט מה יותר חשוב לך.
Demolition Man
27-07-08, 14:04
אמנון, קשה לי להאמין שבמחיר הנקוב תצליח לסיים את העבודה:
http://cjclub.co.il/forum/viewtopic.php?t=2459&postdays=0&postorder=asc&start=0
אני בתחילת העבודה הקצבתי מינימום חודשיים בינתיים אוטוטו ב 4 חודשים והזרוע נטויה.
ברור לי שמה שאתה מתכנן יותר פשוט, אבל כמות הבלת"מים שיש בדרך....
סכום של 5000-7000 נראה יותר סביר, בהצלחה.
אשלח לך מס' טלפון בה"פ אתה מוזמן להתיעץ.
חן.
ברגע שנגמר לך הטסט האחרון יש לך 11 חודשים ו29 יום של אפשרות לגשת לטסט רגיל.
.
מסתבר שיש שנתיים מיום שפג הטסט האחרון ....
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=213665
מוני אורבך
15-09-08, 08:23
אמנון, שיפוץ כזה לוקח זמן, הרבה זמן.
נכון אתה יכול לעשות אותו חפיף ולסים בתקציב ובזמן שהעמדת לך.
השאלה אם אתה באמת רוצה את זה?!
אם הגיפ הנוכחי הוא רק קרש קפיצה, למשהו טוב יותר, זו באמת הדרך.
תקן מה שצריך במנימום כסף וזמן ותמשיך הלאה.
אבל אם אתה מתכוון להחזיק ברכב יותר מ 5 שנים, כדאי מאוד שתעשה את זה כמו שצריך.
פירוק בודי מרכב הוא לא פעולה קלה או פשוטה. מדובר על ברגים ש 20 שנה לא פתחו, שלא לדבר על הבודי.
ולכן ממש לא כדאי לעשות דברים כאלו פעמים.
לעניות דעתי, אם גיפך יקר לך:
1. טייל איתו בעונת הטיולים עד פסח.
2. תקפיא לקיץ את הרשיונות (גם כך אין הרבה טיולים בקיץ)
3. שפץ כמו שצריך עד סוכות הבא (זה יתן לך כ-7 חודשים).
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.