צפייה בגרסה מלאה : שאלה על יחסי העברה
שלומות לכולם,
איך אני יכול לדעת מה יחס ההעברה הסופי שלי?
אני יודע שבקורונה פניון יש לי 41 שיניים מול 8 שיניים מה שלדעתי נותן יחס של 5.125
הנקודה היא שזה רק היחס בסרנים (אני יוצא מתוך נקודת הנחה שהיחס זהה בסרן הקדמי).
השאלה שאין לי תשובה עליה היא , מה היחס שמגיע לסרנים?
הרי התנועה עוברת דרך הגיר והטרנספר, מה קורה שם? איך אני יכול לדעת?
סתם מתוך סקרנות
תודה לעונים.
GodsFather
07-08-08, 19:04
שב קצת על החיפוש , אלון ענה על זה פעם. אם היה לי זמן, הייתי חוסך לך.
אמיר, תודה על התשובה, אבל באמת שלא היית חייב לענות.
אתה יודע, אתה זוכר שאלון כתב על זה משהו וזה יפה ונכון, הוא אכן כתב ונתן מידות מדוייקות להפליא,
אבל מה? ידידי היקר, זה היה לסמוראי.
יש לך זמן , אין לך זמן, אני באמת לא רוצה לגזול את הזמן שלך, אתה יודע תענה ,לא יודע? אני מכיר טוב מאוד את פונקצית החיפוש, האמן לי ידידי.
רבותי, לפני שאתם סוקלים מישהו באבנים (אפילו באירן מוציאים את זה מהחוק) תחשבו עוד שניה.
זה שלא ציינתי בשאלה שלי שביצעתי חיפוש בפורום וקראתי כתבות ובלה בלה בלה ,לא אומר שלא עשיתי זאת.
אני לא מאתמול בפורום, נעזר בו לא אחת ומשתדל לתרום מידיעותי הצנועות לאחרים.
ולמי שלא סקל אותי, עדיין לא הרגזתי אותו ויש סיכוי שיודע,
מה שלא ציינתי הוא שמדובר בויטארה אוטומטית - 4 הילוכים(94 דגם ארוך).
הרי טרנספר של ויטרה שונה משל סמוראי וכן גם הגיר (לא מכיר סמוראי אוטומטי).
אשמח אם מי שיודע יוכל להעיר את עיני, אני לא מתכוון להחליף צמיגים (נועל היום 215), לדעתי יחס ההעברה בסרנים הוא לא המקורי (אני יד 10 לכו תדעו מה עבר על מי מהבעלים הקודמים בראש), יש סיכוי שגם יחסי ההעברה בטרנספר הם לא מקוריים, אבל בכללי הייתי שמח לדעת מה הוא היחס הסופי לגלגל. (יש לי סברה מסויימת שביום מן הימים אפתח את הטרנספר, הייתי רוצה לדעת מה יהיו האפשרויות שלי ועוד כל מיני הגיגים של הלב, לכל מי שמשנה הסיבה לשאלה המוזרה הזאת).
GodsFather
08-08-08, 09:03
תראה אם זה עוזר לך - הבחור כאן עשה חתיכת עבודה על רישום יחסי העברה עם סרנים מסויימים והתאמה למידות גלגל.
בהמשך הדוגמאות שלו, הוא מפרט את יחסי ההעברה בידני, אוטומט ועוד כמה ורסיות. אמנם רשום שם לדגם SIDEKICK , אבל יש כמה גרסאות גיר (4 הילוכים, 5 הילוכים), אחת הגרסאות אמורה להיות זהה לדגם שיש בארץ.
http://bbs.zuwharrie.com/content/topic,21002.msg374556.html#msg374556
(הדיון כולו) - http://bbs.zuwharrie.com/content/topic,21002.15.html
אני לא מתכוון להגיב על הדברים הכל כך נעימים שאמרת.
תודה רבה, אמיר.
אחלה לינק, אני אקרא אותו, נראה לי שיענה על השאלה שלי.
לכל מי שזה מעניין אותו, לפי הלינק שאמיר נתן:
Sidekick 4 Speed Automatic Transmission / Transfer Case / Ring & Pinion Gearing Ratios
Type Four-speed automatic with overdrive
Torque Converter Lock-up
Gear ratios
1st 2.826
2nd 1.493
3rd 1.000
4th 0.730
Reverse 2.703
Transfer gear ratios
Low (4WD) 1.816
High 1.000
Differential ratio 5.125
שוב, תודה אמיר.
לדעתי יחס ההעברה בסרנים הוא לא המקורי (אני יד 10 לכו תדעו מה עבר על מי מהבעלים הקודמים בראש), יש סיכוי שגם יחסי ההעברה בטרנספר הם לא מקוריים
אם אתה רוצה באמת לדעת אם הויטארה שלך סטנדרטית או משופרת אז,
תציין את המהירויות (בשיוט בהילוך רביעי) לסל"ד הבא :
2000
2500
3000
מכיוון שהויטארה שלי זהה לשלך בפרמטרים החשובים (אותו שנתון ודגם, צמיגים 215/75/15 ),
חפיפה בתוצאות תביא למסקנה שיש לך ויטארה סטנדרטית (אצלי בוודאות יחסי ההעברה בטרנספר ובסרנים מקוריים).
רענן
המהירויות (בשיוט בהילוך רביעי) לסל"ד הבא :
1500 52
2000 70
2500 88
3000 105
כמובן שמדובר על מישור וללא עומסים מיותרים.
המהירויות חושבו בעזרת מחשבון שנמצא כאן -> http://www.zeevik.net/calc.asp
ואומתו ע"י GPS בכביש.
יש לזכור שבד"כ מד המהירות מזייף כלפי מעלה ב 10 אחוז +-.
אצלי הוא מזייף קצת פחות אבל אני מניח שזה בזכות מידת הצמיגים.
ורענן, אם כבר מדברים, אז לשם השוואה אשמח לדעת את המהירות אצלך בסל"ד הנתון.
אגב, אני בד"כ בשיוט כמובן, נוסע בערך ב 2700 סל"ד מה שנותן לי מהירות של בין 90 ל 100 תלוי בתוואי הדרך (עליה קטנה פחות, מישור קצת יותר.....)
יום נעים.
היי שמוליק,
אצלי :
2000 - 70 קמ"ש
2500 - 92 קמ"ש
3000 - 102 קמ"ש
יש חפיפה כמעט מושלמת בין המהירויות .
מסקנה - ויטארה עם יחסי העברה סטנדרטיים לחלוטין !
יום טוב
רענן
נ.ב- במבט שני על תמונת הויטארה שלך, אני מזהה את היחודיות בצביעת המפתן שונה משאר הרכב.
זה אומר שזאת הויטארה עד לא מזמן של יאיר מיבנה.
מסקנה - ויטארה עם יחסי העברה סטנדרטיים לחלוטין !
נ.ב- במבט שני על תמונת הויטארה שלך, אני מזהה את היחודיות בצביעת המפתן שונה משאר הרכב.
זה אומר שזאת הויטארה עד לא מזמן של יאיר מיבנה.
נכון פעמיים.
פעם אחת על היחסים הסטנדרטים (זה עדיין לא אומר שלא החליפו מתישהו סרן אחורי, רק בגלל מספר הברגים בקורונה )
ונכון לגבי יאיר שנוסע היום על טויוטה :) (אל אף שחוץ מהצבע היא כבר שונה לחלוטין...)
(זה עדיין לא אומר שלא החליפו מתישהו סרן אחורי, רק בגלל מספר הברגים בקורונה )
פרש המשפט בבקשה
לך אמור להיות 12 ברגים בקורונה בבקאקס , אם יש לך 10 אז באמת התקינו לך סרן אחר. אבל אז,
כנראה גם הבלמים שלך מאחור חלשים יותר (יש הבדל מבחינת גודל הסנדלים בין ויטארה ארוכה לקצרה).
יום טוב
רענן
פרש המשפט בבקשה
לך אמור להיות 12 ברגים בקורונה בבקאקס , אם יש לך 10 אז באמת התקינו לך סרן אחר. אבל אז,
כנראה גם הבלמים שלך מאחור חלשים יותר (יש הבדל מבחינת גודל הסנדלים בין ויטארה ארוכה לקצרה).
יום טוב
רענן
או קי,
יש לי 12 ברגים, הסיבה שחשבתי שהוחלף לי הסרן היא ,שכאשר הזמנתי מהחברה קורונה פניון לפי מספר רכב, הגיע לי קורונה 10 ברגים.
אני לתומי חשבתי שהחברה מסונכרנת עם הרכבים.
כמובן שהחליפו לי ל12 .
תודה על האנפורמציה.
עכשיו אני יותר רגוע בנוגע לסרן האחורי.
ואם אפשר רענן,שאלה קטנה,
צלחות הבלם הקדמיות שלך מאווררות ?או ללא אוורור?
תודה
יום טוב.
.
ואם אפשר רענן,שאלה קטנה,
צלחות הבלם הקדמיות שלך מאווררות ?או ללא אוורור?
תודה
יום טוב.
לא יודע מה זה מאווררות . אם אתה מתכוון למחוררות , אז לא !
יש לי תחליפיים (כשנה , בנתיים אין בעיות) לא יודע לשם החברה וארץ הייצור, כן יודע שהם עלו שליש מחיר ממקוריים.
יום טוב
רענן
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.