צפייה בגרסה מלאה : גרנד שירוקי CRD 2004לרדו תקוע בהילוך ראשון ..
שלום ,
רכשנו ממכרז גרנד שירוקי 2004 דיזל עם כ 104,000 ק"מ .
הרכב טופל במוסך הקניון עד לא מזמן ,ללא בעיות מיוחדות וללא עבר קרבי בשטח .
היה ידוע לי כי ישנה בעייה בגיר לפני הרכישה , וכמעט הגיע הזמן להתחיל לטפל..
במוסך החליפו שמן גיר ומסנן ,לא היה שינוי :( - הגיר לא עובר להילוך שני ונשאר תקוע בראשון .
1.מי מכיר מוסך מומלץ באזור ת"א ?
2.מה החלופות המומלצות , שיפוץ או יבוא גיר ?
אנחנו אחרי מספר שנות הנאה מלנדרובר דיסקברי TD5 ומקווה שלאחר שאיישר קו נהנה לא פחות ;) .
בתודה מראש
אורן
בגיר משומש מפרוקי רכב לא ניתן לדעת מה מצבו ומה אורך החיים שנותר לו.
פנה אל מכון שיפוץ גירים אוט' מקצועי ותיק, "סופר גיר" שברח' ישראל בק 41 ת"א (בסוף הרחוב, משמאל),
טל' 03-5618686.
בברכה - רפי לין
בגיר משומש מפרוקי רכב לא ניתן לדעת מה מצבו ומה אורך החיים שנותר לו.
פנה אל מכון שיפוץ גירים אוט' מקצועי ותיק, "סופר גיר" שברח' ישראל בק 41 ת"א (בסוף הרחוב, משמאל),
טל' 03-5618686.
בברכה - רפי לין
תודה רפי , אבל הם לא מוכנים לטפל בגרנד שירוקי ...
יש הצעות אחרות ?
יש לך את רון - גיר ליד סלמה ת"א 03-6819380
הי אורן..
1. האם בהעברת ידית הגיר למצב 2 האם הרכב עדיין תקוע על הילוך ראשון ?
2. האם יש שמן גיר בכמות הנכונה בגיר ?
3. מתי התחילה התופעה ? ובאיזה סיטואציה, תשתדל לפרט [לא סיפור חיים..:)]?
השועל
אל תשכח שהגיר בגראנד הזה אינו של קרייזלר, אלא גיר של מרצדס , כמו ב ML.
הי אורן..
1. האם בהעברת ידית הגיר למצב 2 האם הרכב עדיין תקוע על הילוך ראשון ?
2. האם יש שמן גיר בכמות הנכונה בגיר ?
3. מתי התחילה התופעה ? ובאיזה סיטואציה, תשתדל לפרט [לא סיפור חיים..:)]?
השועל
1.כן
2.הוחלף השמן והמסנן והכמות תקינה
3.רק קניתי ..מתחיל סיפור החיים
תודה !
תנשום עמוק.
חבר את האוטו לסקאנר- אולי אפילו סקאנר OBD אוניברסלי יוכל לספר לך מה התקלה.
אם אין שום רמז מסקאנר, ייעודי של קרייזלר או אוניברסלי (כלומר- אין בזכרון שום תקלה)- זה אומר שמדובר כנראה בתקלה מכנית- כמו לכלוך בגוף השסתומים (ה"מוח" ).
תקלה דומה שהיתה לי פעם עם גיר כזה (אבל בG, לא בג'יפ) היתה כשהקונקטור של רתמת הגיר יצא טיפה מהמקום. הגיר סירב להעביר הילוכים- היה במוד חירום. פתיחה וחיבור מחדש של הקונקטור פתרה את הבעיה.
מה שאני אכתוב עכשיו הוא כללי לתקלות מסוג זה בתיבות אוטומטיות. מה שאחראי על לספר למחשב הגיר (או למוח ההידראולי) שצריך להעלות הילוך הוא חיישן המהירות (או הגובנור בגיר הידראולי). אם יש לך בגיר מצב "קרח" (סמל של פתית שלג), הפעל אותו. האם הניעה מתחילה כעת בהילוך שני? אם כן, זה אומר שהגיר מסוגל לשלב להילוך שני, אבל בנסיעה רגילה לא יודע שהוא צריך להעביר הילוך. האשם עלול להיות בחיישן המהירות, או בתקשורת שאמורה להעביר לגיר את קריאת המהירות (שוב- תלוי בגיר הספציפי). אם לא, זה אומר שהגיר לא מסוגל לשלב להילוך שני- למשל בגלל תקלה בשסתום ההידראולי שמעביר בין ראשון לשני (תקלה מכנית, המחשב לא תמיד יספר עליה), או בגלל תקלה בסולונואיד, או בגלל תקלה אמיתית בתוך הגיר.
בקיצור- עולם שלם. מעניין.
אסף.
תנשום עמוק.
חבר את האוטו לסקאנר- אולי אפילו סקאנר OBD אוניברסלי יוכל לספר לך מה התקלה.
אם אין שום רמז מסקאנר, ייעודי של קרייזלר או אוניברסלי (כלומר- אין בזכרון שום תקלה)- זה אומר שמדובר כנראה בתקלה מכנית- כמו לכלוך בגוף השסתומים (ה"מוח" ).
תקלה דומה שהיתה לי פעם עם גיר כזה (אבל בG, לא בג'יפ) היתה כשהקונקטור של רתמת הגיר יצא טיפה מהמקום. הגיר סירב להעביר הילוכים- היה במוד חירום. פתיחה וחיבור מחדש של הקונקטור פתרה את הבעיה.
מה שאני אכתוב עכשיו הוא כללי לתקלות מסוג זה בתיבות אוטומטיות. מה שאחראי על לספר למחשב הגיר (או למוח ההידראולי) שצריך להעלות הילוך הוא חיישן המהירות (או הגובנור בגיר הידראולי). אם יש לך בגיר מצב "קרח" (סמל של פתית שלג), הפעל אותו. האם הניעה מתחילה כעת בהילוך שני? אם כן, זה אומר שהגיר מסוגל לשלב להילוך שני, אבל בנסיעה רגילה לא יודע שהוא צריך להעביר הילוך. האשם עלול להיות בחיישן המהירות, או בתקשורת שאמורה להעביר לגיר את קריאת המהירות (שוב- תלוי בגיר הספציפי). אם לא, זה אומר שהגיר לא מסוגל לשלב להילוך שני- למשל בגלל תקלה בשסתום ההידראולי שמעביר בין ראשון לשני (תקלה מכנית, המחשב לא תמיד יספר עליה), או בגלל תקלה בסולונואיד, או בגלל תקלה אמיתית בתוך הגיר.
בקיצור- עולם שלם. מעניין.
אסף.
היי
האוטו כרגע נמצא בדרך השטח והם די הרימו ידיים ...
נראה לי שהתחנה הבאה אמורה להיות מכון גיר ?
בכל מקרה אקפוץ מחר לבירור יותר מעמיקעם הארותייך .
תודה
מה הסקאנר שלהם אומר?
מה בדקו?
בדקו לחץ MAIN ?
בדקו קריאת מהירות יציאה?
עשו נסיעת מבחן אם הסקאנר מחובר לקרוא נתונים?
ועוד כמה דברים שאם עושים יודעים אם כדאי לפתוח את הגיר...
אגב, שלא תבין לא נכון- גם דיאגנוזה שאומרת שחייבים לשפץ גיר מקובלת, אבל שלפחות תהיה מתוך דיאגנוזה ולא מתוך ניחוש או אי ידע באבחון.
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.