צפייה בגרסה מלאה : שיפוץ טרנספר וגיר לסמוראי 93
שלום לכולם!
הגיר והטרנספר שלי גוססים :cry:
לאחר שעשיתי חיפושים ובדיקות בפורום ומיחוצה לו החלטתי שאני הולך לשפץ אותם.
ולכן נשארו לי כמה שאלות -
הבנתי שצריך כלים מיוחדים? (חולצים???) אפשרי לשפץ בלעדיהם? מאיפה משיגים אותם?
יש סיכוי שאני אסיים לשפץ את שניהם בשבוע? (אני משפץ עם חבר שמבין אבל עדיין לא יצא לו לשפץ גיר)
האם יש ערכה לשיפוץ גיר/טרנספר עם החלקים שבטוח צריך להחליף?(כמו מחז"שים מייסבים)
והשאלה הכי חשובה - איפה אני משיג את החלקים האלו חוץ מבמכשירי תנועה? והאם כדאי לקנות ממקומות אחרים?
האם יש דגשים מיוחדים לטרנספר/גיר של שנת 93? איזה שנתונים יתאימו לי?
לכמה נזק עלי להכין את עצמי מבחינה כספית? :)
הייתי מעונין אולי לשמוע ממישו שכבר שיפץ אחד מהם שיתן לי קצת טיפים למה אני נכנס..
תודה לכולם!
הבנתי שצריך כלים מיוחדים? (חולצים???) אפשרי לשפץ בלעדיהם? מאיפה משיגים אותם?
מעבר לכלים הבסיסיים, צריך חולץ אוניברסלי, כמה עשרות שקלים בחנות כלים
פטיש גומי גם
יש סיכוי שאני אסיים לשפץ את שניהם בשבוע? (אני משפץ עם חבר שמבין אבל עדיין לא יצא לו לשפץ גיר)
לא
האם יש ערכה לשיפוץ גיר/טרנספר עם החלקים שבטוח צריך להחליף?(כמו מחז"שים מייסבים)
והשאלה הכי חשובה - איפה אני משיג את החלקים האלו חוץ מבמכשירי תנועה? והאם כדאי לקנות ממקומות אחרים?
ניתן להשיג ערכת שיפוץ. מחז"ש קונים בד"כ מקורי, מייסבים אפשר מקורי ואפשר ללכת עם המייסב הישן ביד לחנות מייסבים
האם יש דגשים מיוחדים לטרנספר/גיר של שנת 93? איזה שנתונים יתאימו לי?
לכמה נזק עלי להכין את עצמי מבחינה כספית? :)
לפחות 700 ש"ח לטרנספר
הייתי מעונין אולי לשמוע ממישו שכבר שיפץ אחד מהם שיתן לי קצת טיפים למה אני נכנס..
חיפוש... יש כמה שרשורים וכתבות בנושא
אהלן,
יצא לי לשפץ כבר שני טרנספרים.
חולץ אתה חייב אחרת אתה תבזבז הרבה זמן בהוצאת המייסבים ואתה עלול לגרום נזק.
אתה חייב גם ספר רכב שבו מתואר פירוק של הטרנספר. שים לב לברר לפני שאתה פותח טרנספר שיש למכשירי תנועה את מייסבי הסיכות (1 גדול, 1 ממש קטן ו3 בינוניים.) אין להשיג אותם חלופיים.(בשיפוץ הראשון חיכינו חודש להגעת המייסבים למכשירי תנועה...) את שאר המייסבים אתה יכול לקנות חלופיים. (אם תרצה יש לי מייסבים ישנים שאתה יכול לקחת בשביל דוגמה.) אם יש לך את כל הכלים ואתה קונה את המייסבים והמחזש"ים לפני, את הטרנספר אתה יכול לסיים בפחות מיום. מבחינת עלויות צפה לנזק של 500 - 600 ש"ח אם הכל מקורי וקצת פחות אם חלק חלופי.
עצה שלי (שכבר הוכיחה את עצמה לא רק בטרנספר) - מצלמה דיגיטלית - לא להתבייש לפרק לפני פירוק, במהלך ואחריו לכל חלק שאתה מוציא - יחסוך לך ים של זמן, בייחוד כשאתה עושה את זה פעם ראשונה. לפני שאתה מפרק, תסתכל בפרק על הגולות והקפיצים - מיקומם, תפקידם וסדר ההרכבה שלהם. אם תרצה תמונות כדי לדעת לקראת מה אתה הולך או סתם עזרה - תיהיה איתי בקשר.
בהצלחה,
איתי.
תודה רבה!
חולץ אוניברסלי? זה מה שאני אומר למוכר בחנות והוא יבין אותי?
מה לגבי מפתח מומנט? מה הטווח של המומנטים?
איתי יש לך במקרה את המק"טים של המייסבים שאני חייב מקוריים?
תודה רבה!
חולץ אוניברסלי? זה מה שאני אומר למוכר בחנות והוא יבין אותי?
מה לגבי מפתח מומנט? מה הטווח של המומנטים?
איתי יש לך במקרה את המק"טים של המייסבים שאני חייב מקוריים?
אתה צריך חולץ עם שלוש זרועות - יש תמונה של כזה בכתבה שכתבתי על שיפוץ סרן קדמי של סמוראי. (http://www.jeepolog.com/473.html)
לגבי מומנטים - אני לא זוכר, צריך לבדוק בספר - אין לך ספר?!
לגבי המקטים - אין לי אבל גם אין צורך - תקשר למכשירי תנועה ותגיד מה אתה צריך והם יידעו. או שתגיע לשם ותפתח את הספר שלהם. סה"כ, כמו שרשמתי יש 5 - 1 קטן, 1 גדול ושלושה בינוניים.
אתה צריך חולץ עם שלוש זרועות - יש תמונה של כזה בכתבה שכתבתי על שיפוץ סרן קדמי של סמוראי. (http://www.jeepolog.com/473.html)
לגבי מומנטים - אני לא זוכר, צריך לבדוק בספר - אין לך ספר?!
לגבי המקטים - אין לי אבל גם אין צורך - תקשר למכשירי תנועה ותגיד מה אתה צריך והם יידעו. או שתגיע לשם ותפתח את הספר שלהם. סה"כ, כמו שרשמתי יש 5 - 1 קטן, 1 גדול ושלושה בינוניים.
עכשיו.. יש ספר רכב.. :) של היינס טוב?
הבנתי שבמכשירי תנועה הם לא סבלניים במיוחד אם אני אגיע אליהם ואשאל אותם איזה מחז"שים ומייסבים צריך להחלפת טרנספר הם יעזרו לי? או שאני כבר אגיע מוכן עם רשימה? כי לא הצלחתי למצוא רשימה מסודרת של חלקים.
מחז"שים ומייסבים זה נחמד.. אבל קצת כללי לא? :-D
דרך אגב! אחלה כתבה עזר לי מאוד.. למרות שלא השתמשתי בחולץ פשוט לא פירקתי את יד הסרן.
מצטער שאני חופר - אני פשוט רוצה להיות מוכן
GodsFather
27-08-08, 11:09
במכשירי תנועה הם בסדר גמור , יש שעות של לחץ כמו בכל עסק.
כשאתה מגיע , תבקש את הספר רכב שלהם , תוציא משם את המק"טים על דף , תמתין בסבלנות ותפוס את אחד העובדים להתייעצות במידה ויש לך ספק - בלי צעקות , בלי טענות , בל נשכח שחוץ ממך יש להם עוד כמה חנויות ובעלי עסקים על הראש שמצלצלים ללא הרף ולוחצים על סחורה, שליחים שבאים והולכים ואסור שיטעו וכו וכו וכו.
סבלנות היא שם המשחק שם, בסה"כ הם חבר'ה נחמדים שמוכנים לעזור.
בקשר למכשירי תנועה אני חושב שיש שם יחס מצויין!
אבל בכל זאת יותר הגיוני שתכין מראש רשימה ושתדע מה שאתה רוצה
תחשוב שיש כמוך עוד כמה וכמה בעלי סמוראי "שמבלבלים לו את המוח"
מה שגורם לכך שעם הזמן נמאס למחסן להתעסק איתנו כי אין לנו מוסך
מבחינתו הוא בכלל עושה טובה!? (לך תבין)
בכל אופן שיהיה בהצלחה!
את היינס אני לא מכיר - לי יש את ה FSM והוא מפרט הכל.
אני מציע לך לשבת עם הספר, להבין איפה יש מייסבים ואיפה יש מחזש"ים. כשתגיע למכשירי תנועה ישר תזהה את הציור ותוכל ישר להצביע על מה שאתה צריך. קצת הגזימו לגבי מכשירי תנועה. תבוא, תחכה בסבלנות תבקש את הספר ותצביע על החלקים שאתה צריך. תדאג גם לקנות אטמים לקייס - עולים שקלים בודדים ועדיפים על RTV - יש קטן וגדול. תבקש מהם והם יתנו לך. הם רגילים לאנשים שבאים ויש חלקים שיותר שכיחים אצלם והם יודעים ישר איפה נמצא החלק.
אני מציע לך לקנות לאחר הפירוק כי יכול להיות שתצטרך להחליף את הציר המרכזי - עליו יושבים שני מייסבי סיכות ואם הזמן הם "חורטים" את הציר מה שגורם לשריקות המעצבנות ב LOW.
בהצלחה.
איתי.
תודה רבה!!
אני חושב שמחר אני אקפוץ לעשות קניה ראשונית ולאחר שאפרק אראה אם צריך עוד דברים
אני מת כבר להתחיל כבר לעבוד אז אעדכן אתכם איך הלך!
ו.... שוב תודה!
:D
קבל שני שרטוטים שיכולים לעזור, שניהם אגב מה-FSM.
הראשון מראה בין היתר את כל המייסבים. מומלץ להחליף את 4, 7, 18, 24, ו-33.
מה שגורם לרעש זה חלק מס' 10 שמומלץ מאוד להחליף ביחד עם המייסבים שלו מס' 11 וזה ניתן להשיג רק מקורי.
מייסבים 26, 31 לא חייבים (יש מי שיגיד שכן).
השני מראה את סדר הגולות, אלה שקובעות את מהלך הידית (יש מי שמוציא אחת מהן ואז ניתן להעביר ל-2 LOW) אבל לא מומלץ.
טוב, הצלחתי למצוא את ה-FSM ב-3 מקומות:
http://www.suzuki4x4products.com/support/T-casemanual.pdf (http://www.suzuki4x4products.com/support/T-casemanual.pdf)
http://www.suzukioffroad.com.br/tecnica/tcase/
http://www.acksfaq.com/pdfs/86-87sam1_4-22.pdf
תודה לכם אנשים!
היו לי קצת בעיות של חוסר זמן אבל סיימתי לשפץ את הטרנספר כשפתחתי אותו כל החלקים היו נראים חדשים כנראה שמי שהיה לו את הרכב לפני שיפץ כבר את התיבה אבל עשה קומבינה ולא החליף את הציר השחוק אלא מילא(?) אותו... הגיוני?
עכשיו אין כבר רעשים אבל יש שריקה מטרידה אני יודע שבעיקרון השריקה אמורה לבוא מהטרנספר אבל כמו שאמרתי כל החלקים היו במצב מעולה ולמרות זאת החפתי את המיסבים ואת הציר ומייסבי הסיכות.
יכול להיות שהשריקה תבוא ממקום אחר?
היו לי קצת בעיות של חוסר זמן אבל סיימתי לשפץ את הטרנספר כשפתחתי אותו כל החלקים היו נראים חדשים
חדשים לפי איזה קנה מידה? עשית השוואה עם חלק חדש? לא תמיד מה שנראה בעין תקין באמת כזה.
כנראה שמי שהיה לו את הרכב לפני שיפץ כבר את התיבה אבל עשה קומבינה ולא החליף את הציר השחוק אלא מילא(?) אותו... הגיוני?
לא הגיוני שהשקיעו מילוי וחריטה, הציר זול יחסית.
עכשיו אין כבר רעשים אבל יש שריקה מטרידה אני יודע שבעיקרון השריקה אמורה לבוא מהטרנספר אבל כמו שאמרתי כל החלקים היו במצב מעולה ולמרות זאת החפתי את המיסבים ואת הציר ומייסבי הסיכות.
האם עשית מדידות לפי ההוראות בספר רכב? לפעמים יש לשים טבעות מרווח לפני המיסבים כדי למנוע רעשים.
יכול להיות שהשריקה תבוא ממקום אחר? כן
בהצלחה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.