התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מיני לפטופ Asus -

עמירן (ערן) שלמה
26-08-08, 12:21
אהלן,
מעוניין לרכוש מיני לפט טופ מתוצרת Asus (לפטופ זעיר 7 אינטש)
המכשיר מגיע עם תוכנת הפעלה של לינוקס
ובעל זיכרון פלאש של 8 ג'יגה (למיטב ידיעתי - אלו הפרטים היבשים)

השאלות:
1. האם ניתן לעבוד עם על הנייד הזה עם GPS ?
2. האם ניתן להתקין עליו תוכנת טורבו CD4 ? או שמא חייבים להתקין מערכת הפעלה מסוג win XP ?
3. האם התקנה של XP על זיכרון פלאש שכזה היא מסובכת ומצריכה התערבות מקצועית כלשהי?

תודה מראש,

ערן.

shachar
26-08-08, 13:56
אני לא יכול לענות על נושא הלינוקס

אצל אחי הותקן XP חובר GPS והותקנה תוכנת ניווט עירוני (דסטינטור)
מוזיקה עם משדר FF
לאחר טיול באירופה הוא היה מרוצה מהשימוש ברכב

GodsFather
26-08-08, 14:33
אם אתה מתכוון ללפטופ כמו שבזק משווקים , אפשר להתקין עליו XP בלי שום בעיה והמחשב רץ באופן סביר ביותר, לתוכנות שהצגת כאן לא תהיה בעיה לפעול עליו, אבל צריך קצת הכנות מוקדמות (DISKONKEY עם ההתקנה של XP וקצת הגדרות או כונן CD חיצוני) - אני לא יודע מה ההכשרה שלך בתחום המחשוב, השד לא כזה נורא.

asafk
26-08-08, 22:26
קח בחשבון שאופיס, למשל, אי אפשר להתקין או להריץ עליו. רק VIWERים. זה מחשב מאוד מינימלי.

אסף.

tayrie
26-08-08, 22:57
קח בחשבון שאופיס, למשל, אי אפשר להתקין או להריץ עליו. רק VIWERים. זה מחשב מאוד מינימלי.

אסף.

סתם מסקרנות ,אם ניתן להתקין עליו XP כמו שאמרו פה, מאיזו סיבה אי אפשר להתקין עליו אופיס ??

GodsFather
26-08-08, 23:11
מקום בHD וזיכרון עבודה.

tayrie
26-08-08, 23:16
מקום בHD וזיכרון עבודה.

אפשר להגדיל ?!

אדי
26-08-08, 23:21
מקום בHD וזיכרון עבודה.

זיכרון עבודה (ראשי) - אם אני לא טועה יש למחשב הזה 512 מ"ב (יש לי מחשב פנטיום 4 ישן בבית עם 512 מ"ב שמריץ יפה יישומי אופיס, ועוד).

דיסק קשיח - אכן בעייתי במחשבים האלו, אבל יש חריץ הרחבה SDHC ואם אינני טועה קיימים כרטיסי זיכרון 16GB כאלו ... השאלה היא מה זמני הגישה לעומת דיסק קשיח רגיל.

אני מניח שרק כשמישהו ינסה באמת נדע ... על פניו, אני מעריך שליישומים בסיסיים ומזמנים המחשב יכול להתאים.

asafk
26-08-08, 23:22
אני מניח שעד שמישהו ינסה לא באמת נדע ....

ניסו, יודעים. בצורה הבסיסית לא לצפות ליותר מדי.

אסף.

grand
26-08-08, 23:22
זו כל הבעיה במעין מחשב הזה.
צריך להוסיף לו זכרון פנימי, דיסק חיצוני, צורב חיצוני תוכנות.......
בקיצור... חתיכת זבל אורגני שבסופו של עניין עם כל התוספות עולה יותר מלפטופ נורמאלי.
המלצה שלי, ללכת על מחשב קטן אבל מאובזר יותר, משהו כמו ה MSI הקטן שעולה כ 2600 ש"ח כולל הכל, או למהדרין את ה GIGABYTE החדש עם מסך מגע מסתובב "9 דיסק 160GB ושלל תוספות שעולה כ 3600 ש"ח.

Gilad
27-08-08, 00:43
יש ל-ASUS דגם חדש בחול עם מסך 10", 40 ג'יגה דיסק solid state וג'יגה זכרון.
זה יכול להיות אחלה פתרון, ועולה פחות מ-1000 דולר בגרסת לינוקס...

כל זה שוקל איזה קילו וחצי

מישהו יודע מה אורך חיי הסוללה במחשבים האלה?

shachar
27-08-08, 09:08
בדקתי ואין בעיה להריץ אופיס

סוללה תלוי עם או בלי רשת אלחוטית בין שעה וחצי לשעתיים וחצי לפני שהוא מתריע

A-B
28-08-08, 14:48
מידיעה + ראיתי (לא משמועה).
ניתן להתקין אופיס על Asus Eee, רצוי להתקין רק את מה שבאמת מריכים ולא את כל החבילה באופן אוטומטי.

-->