PDA

צפייה בגרסה מלאה : סקר: איך אתם פתרתם את בעיית הסאונד בסמו שלכם?

nisan23
14-09-08, 19:04
בעקבות הרצון העז שלי לשפר את מערכת הסאונד בקופסת השימורים שלי...
חשבתי על שרשור שעוד לא חשבו עליו (לפחות ככה התברר לי בחיפוש)... זה המקום לפרסם תמונות "ולהשוויץ" ברעיונות המקוריים שלכם למערכת השמע שלכם, ב"שיפצורים" למיניהם, הצעות והתיעצויות...
כי הרי זה לא טיול אמיתי בלי קצת מוזיקה טובה!

מקווה שיתפוס!
תודה!

הכוכב הכחול
14-09-08, 19:35
לגבי הסאונד עדיין אין לי פתרון טוב כ"כ,
אבל לגבי הרדיו דיסק פה יש את העיניין

רדיו דיסק עם חיבור USB. שלוש שנים על הסמו,
הדיסק שימש אולי 5 פעמים לכל היותר אבל ה USB,.. ה-USB לא מפסיק לעבוד
בנוסף יש כניסה של MMC שזה בעצם נותן לך גיבוי של מוזיקה אם שכחת את הDisk On Key
(אצלי הMMC נשאר קבוע במכשיר ויוצא לרענון אחד לחצי שנה בערך ( כרטיס של 1GB ))
מהחיבור USB הצלחתי לקרוא עד 1~1.5 Giga בערך.
( אבל המכשיר מלפני 3 שנים היום אולי הזיכרון הפנימי של המכשירים האלו גדול יותר ).

חסרונות-
כמו כל מכשיר מתמלא באבק
אחרי כמעט שנה הצג הפסיק לעבוד ( תענוג ככה הוא כבר לא סינוור אותי יותר ;) )
בניופאן לא הסכימו לתקן לי אותו כי אמרו שהטבעתי אותו בחול.. כולה קצת אבק בסמו פתוח :D

adam12345
14-09-08, 22:36
אצלי יש רדיו דיסק ישן ופשוט, לשמוע דיסקים זה בילתי נסבל בגלל התקיעות בשירים בכל שיבוש קל בכביש (ובשטח מן הסתם הכל יהיה שיבוש אחד גדול), מה שכן, יש חיבור לMP3/4, אז אני פשוט מחבר את הנגן אל הרדיו דיסק וזה יוצא ממש סבבה.
שמתי לי גם שני רמקולים מאחורה במיקום ממש, אבל ממש מצויין לדעתי, אבל במקרה שלך זה לא רלוונטי כי יש לך סמוראי פתוח.
את הרמקולים האחוריים (בנוסף למקוריים שמקדימה) חיברתי איפה ששני החורים בשביל הידיות לנוסעים שמאחורה, אתה יכול לראות בתמונה שצירפתי...

nisan23
14-09-08, 23:48
אדם איזו שנה הסמו שלך?
אצלי לדוגמא אין חגורות בטיחות כאלה תלויות ,אלא חגורות מותן שבאות מהרצפה...
ואצלי החלונות האחוריים מפלסטיק ומקובעים לבודי, בלי אפשרות לפתוח אותם...
איך הרמקולים מוחזקים ככה גבוה? לא נופלים בקפיצות?

gmike
15-09-08, 01:01
אני התקנתי רמקולים 6X9 בדפנות,מעל בתי הגלגל האחוריים. נראה מעולה ונשמע גם.
מקדימה 6.5" במיקום המקורי. רדיו דיסק עם AUX פותר את הבעייה של דיסקים קופצים.
אצלי מחובר אליו נגן מבוסס הארדיסק, והמוזיקה מעולם לא קופצת גם בטיולים.
סמוראי 90' סגור.

gmike
15-09-08, 01:02
---

adam12345
15-09-08, 01:48
אדם איזו שנה הסמו שלך?
אצלי לדוגמא אין חגורות בטיחות כאלה תלויות ,אלא חגורות מותן שבאות מהרצפה...
ואצלי החלונות האחוריים מפלסטיק ומקובעים לבודי, בלי אפשרות לפתוח אותם...
איך הרמקולים מוחזקים ככה גבוה? לא נופלים בקפיצות?

הסמוראי שלי שנת 89.
משום מה הייתי בטוח שיש לך 84 פתוח, כנראה בלבלתי קצת...
אין לי מושג אם החגורות שלי זה המקורי או שלך.
לא כלך יוצא לי להשתמש בחלונות האחוריים, לפי דעתי בחלונות מקובעים לבודי יש דווקא היתרון, פחות מנגנון שיכול להתקלקל בקפיצות ולהתבסף אל כל גורמיי הרעש המעצבנים של הסמוראי.

הרמקולים פשוט הוכנסו לתוך תיבה שבניתי, הם מוחזקים עם 4 ברגים בפנים, התיבה מחוברת לחתיכת קרש, והקרש מחובר עם שני ברגים אל הבודי, חורי הברגים הם בעצם המיקום של הידיות של הנוסעים מאחורה, הוספתי גם חתיכת פנימית בין הקרש אל הבודי כדי להשקיט רעשים.
את הקרש הוספתי כדי שהרמקולים יהיו בחלק האחורי ביותר של הרכב ולא בצמוד לראשים של הנוסעים מאחורה כדי שהנוסעים לא יקבלו מכות בראש בזמן קפיצות.

אתה יכול לראות לפי התאריך שבו צולמה התמונה (אותו יום שהכנתי אותם) שהרמקולים כבר דיי הרבה זמן על הרכב והם לא נשברו וגם לא הפסיקו לעבוד לרגע!

אצלי ברדיו דיסק (ובטח בכל הרדיו דיסקים של דורנו) יש אפשרות לבחור איזה רמקולים יעבדו ובאיזה עוצמה, אז אם יש לי נוסעים מאחורה (כמעט ואף פעם לא קורה) אני חייב להחליש את האחוריים ולהגביר את הקידמיים, אחרת הנוסעים יוצאים כמעט חרשים מהאוטו (בגלל הקרבה אל הרמקולים כמובן)

רון סמוראי
15-09-08, 23:14
רעיון מצוין גם אצלי סמו פתוח הרמקולים בדפנות מעל בתי הגלגלים בונים להם קופסה יפה שאצלי זה גם משמש לאחסון רצועות שאקלים וכו

nisan23
16-09-08, 23:02
חבר'ה יש אפשרות להעלות תמונות?
אני יעלה אוטוטו תמונות של איזשהו רעיון שעלה לי וניסיתי ליישם בסמו...
בינתיים אני סובל עם רמקולים אחוריים 6.5" שהותקנו מעל הבתי גלגלים שעלו לי 90 שקל... שתבינו גם כמה הם איכותיים... :D
כמו כן מקדימה, אתם לא תאמינו אבל עדיין מותקנים ועובדים חלקית הרמקולים המקוריים של הרכב!!!! 24 שנה על הרכב ועדיין משמיעים קול!!!
וכמובן הדובדבן שבקצפת.. רדיו-טייפ כנראה משנת 94, לפי מדבקת היצרן עליו!!!
בקיצור מערכת שפשוט מסוגלת להעיר שכונה שלמה!!
;)
וכל זה מחובר לאיי-פוד ששווה משהו כמו חצי ממחיר הרכב עצמו...:mrgreen:

aybazo 1
18-09-08, 00:50
חברה אני בסמוראי בניתי תיבת סאונד מצויינת מאחוריי המושב
האחורי . יש לי סאונד נפלא וזה אפילו נישמע כמו סאב וופר.
אני ממש לא מגזים יש לי קומפוננט מקדימה ו-6/9 מאחורה.
הסוד לצליל מצויין זה קומפוננט איכותי מקדימה ורמקולים חזקים מאחורה לצלילים
הנמוכים. מי שמעוניין בעזרה בבניית התיבה מוזמן לפנות אליי בה"פ.
נתראה במפגש ג'יפולוג :p:p:p

סוזי המשתוללת
18-09-08, 01:34
איך פותרים את בעיית הסאונד בסמוראי ?
קונים suv /פרייבט ואת הסמוראי משאירים לעשות מה שהוא יודע הכי טוב וזה לנסוע בשטח:)

GodsFather
18-09-08, 08:36
אני הדפוק היחיד כנראה שנהנה להקשיב לרכב ולרחשי הדרך ...ואולי זה כי המערכת שלי התקלקלה ? P:

2 רמקולים 6" זולים ופשוטים מקדימה שקיבלתי עם הרכב וראו מספר פעמים את בוץ הירקון ומי הירקון בתבילה ישירה (ועוד כל מיני נחלים בארצנו) ועדיין עובדים.

2 רמקולים מאחורה בקופסאות עץ חצי עגולות ומרופדות , לא קיבעתי את הציוד בהברגות אלא עם סקוטשים (צמדן בעברית) כדי שאוכל לנייד אותו גם אל מחוץ לרכב אם אני רוצה לשמוע קצת רדיו בזמן שאני עובד עליו.

אבל בינינו, הכל קשקוש , זה סמוראי , לא A8 וסאונד לא יהיה איכותי בו. נכון שאפשר לשמוע "חזק" אבל זה לא מצדיק את כל הציוד היקר שיהרס בגלל אבק ולכלוך או ייגנב ובטח שלא מצדיק את המקום שזה תופס (אדם, סחטיין עלייך,מצאת את המקום היחיד שאי אפשר להתלונן עליו, רק תיזהר עם הראש).

ערן, לך יש חתיכת בום-בוקס מאחורה והיא תופסת מקום שיכול למלא ציוד כמו פק"ל קפה , רצועות חילוץ, ארגז כלים ושאר אביזרים ואת דעתי על כך אתה כבר יודע, אפילו שיש לך עוד תיבת עץ על דופן הכנף האחורית (שזה אחלה פטנט) :)

היה כאן שרשור בעבר שדיבר ממש על הנושא הזה וגם שם אותם קולות נשמעו.

nisan23
18-09-08, 19:12
ערן את ההתקנות שלך אני ראיתי במפגש האחרון... ובאמת סחתיין..
אם לומר את האמת , בגלל מה שראיתי אצלך החלטתי ללכת על הרעיון... חייבים להוכיח לעולם שהסמוראי יכול להיות ידידותי למוזיקאי! :D
ובינינו מי שמכיר אותי וראה את הסמו שלי.. יכול להבין שאני והסמו לא מרבים להיות בשטח.. תאמת אני הבעלים היחידים שהוציא אותו לשטח ככל הנראה לפי מצב המרכב והמכאני שלו..
אני אדם שירד מאופנועי כביש כבדים לרכב שטח... עוד לא התרגלתי לטלטולים... ! :p
אז בכל הפעמים הבודדות שירדתי לשטח , הייתי בטוח שאני הולך לחזור עם הגה בידיים וטמבון, ולכן רוב הנסיעות שלי הן בעיקר בין עירוניות\עירוניות.. אז בכל זאת צריך קצת מוסיקה...

aybazo 1
18-09-08, 19:37
ניסן, אני חובב מושבע של השטח, הסמוראי שלי בממוצע רואה יותר שטח מהכביש
כל זה לא סותר את העובדה שאני חובב מוזיקה מושבע גם כן.
ולכן היה חשוב לי מאוד לדגם את יעלי במערכת איכותית.
אחי זה לא אומר שאם יש לך סמוראי אז עניין איכות המוזיקה מחוץ לתמונה
זה הכל שאלה של קצת כסף והרבה מחשבה :)

GodsFather
18-09-08, 20:26
ערן מושבע בשטח יבש - פעם אחת תטבול כראוי ותראה איך ההשקעות שלך שוקעות...

ושלא נדבר על ענייני הגניבה...

לשמוע סאונד בפול ווליום לא אומר שזה איכותי, לאיכות אכן יש מחיר וגבוה ובשביל לשמוע באיכות בסמוראי פתוח זה אפילו עוד יותר יקר...

מה שכן - מסכים עם השבחים על העבודה שלך ,אכן מוכשר מאד.

nisan23
18-09-08, 22:19
הנה קצת תמונות...
אל תתייחסו לבאלגן שהולך שם מאחורה..
אני פשוט משפץ הכל מחדש..

adam12345
19-09-08, 08:03
נראה אחלה ניסן!

ohadw50
19-09-08, 09:09
טוב אז אני חייב להסכים עם ערן מוזיקה זה דבר חשוב,
וגם לי ערן בנה את תיבת המוזיקה , ואין לי רמקולים קומפוננט מקדימה ועדין שומעים מעולה.
נכון אמיר זה תופס הרבה מקום ולכן בנינו את התיבה בדופן הצדדית,
זהו בגדול זה הכל עניין של רמקולים .
אוהד

sasson
22-09-08, 23:39
רמקולים ור"ד עוד אפשר להסתדר בעזרת כסף ומחשבה אבל סאב ומגבר דורש קצת יותר מחשבה ויותר מקום! יש לכם המלצות?

GodsFather
23-09-08, 09:08
לתפקיד סאב אפשר לשים גם בזוקה, למגבר יש מקום מתחת למושב הנוסעים מאחורה , למרות שלדעתי זה מסוכן במידה ואתה מתכוון לצלול עם הרכב. אפשר גם למקם אותו על אחת הכנפיים עם חיפוי מתאים.

sasson
23-09-08, 11:14
מישהו יודע כמה עולה תיבת בזוקה לסאב 12 אינץ?
אני צריך להוציא את הסאב שלי מהתיבה הרגילה ולשים אותו בבזוקה כדי שיתאים לסמוראי
ולא תהיה ברירה בשביל המוזיקה לא נצלול עם הרכב :o

GodsFather
23-09-08, 11:21
סאב בדר"כ בקוטר של 12 אינץ' , בזוקה הרבה יותר קטנה... אתה רוצה לשים גליל בקוטר של 12 אינץ' מאחורי הכסא נוסעים ? חבל...

חוצמזה , חכה שערן יתחבר , יש לו קצת יותר מידע בעניין. שווה שתגיע למפגש בשישי ותראה דוגמאות

sasson
23-09-08, 14:02
כן נראה לי שאני מגיע אם תראה פאגרו ארוכה בצבע אדום בורדו כזה עם כיסוי גלגל של סקטור מאחורה אני אהיה שם

GodsFather
23-09-08, 14:27
פג'רו ארוך?

אנחנו דיברנו על בעיות מקום בסמוראי קצר... אצלך אפשר לישון כפיות באוטו ולראות סרט בלי בעיה בכלל...

nisan23
24-09-08, 00:13
אפשר לקבל קצת פרטים אודות המפגש???
מאז המפגש האחרון של הסמוראים רק גבר לי החשק...
:)

GodsFather
24-09-08, 07:23
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=29208

כנס לפה

וגם לפה

http://www.jeepolog.com/572.html

sasson
24-09-08, 18:38
הפאגרו של אבא אני בדרך לקנות סמוראי :p

asafamir
09-10-08, 01:20
תראה תעשה מה שאני עשיתי בסמוראי שלי (88) קנה רדיו דיסק כמובן אם בולם זעזועים טוב.
קנה מגבר 2 יציאות או 4 יציאות זה לא כלכך משנה ...
2 רמקולים 9X6 עצה אישית פיוניר 400 ואט מחזיקים מעמד הכי טוב..ושמיעה טובה וחזקה.
תקריב את המגבר מתחת לדשבורד איפה שנמצא הכיסא ליד הנהג יש מקום למגבר גם אף אחד לא יעלה על דעתו יש שם מגבר טוב נגד גנבים..
ואת שני הרמקולים שים מעל הגלגלים האחוריים בתיבות מיוחדות ל6X9 .
תיבות כאלה אפשר לקנות בכל חנות למערכות לרכב צריך לעלות בערך 100 ש"ח אחד.
תאמין לי שתשמע כלכך חזק וטוב וגם כל מי שנמצא על הכביש שומע איתך ואין לך פה עיבוד סאונד משמעותי אתה לא מרגיש אותו ואני אומר לך מנסיון ועוד אם סמוראי פתוח !!!!!!

-->