PDA

צפייה בגרסה מלאה : החלפת נוזל קירור-בורג ריקון עקשן - ניסאן טראנו דיזל 01

shinbar65
14-09-08, 21:04
שלום חברים
מנסה להחליף נוזל קירור בטראנו דיזל 2001 אבל אינני מצליח לפתוח את הבורג לריקון הנוזל מהבלוק!
האם ישנה דרך נוספת לרוקן נוזל מהבלוק?
האם אפשר לדחוס אוויר שיוציא את הנוזל?
תודה

גל_כ
16-09-08, 15:37
שלום חברים
מנסה להחליף נוזל קירור בטראנו דיזל 2001 אבל אינני מצליח לפתוח את הבורג לריקון הנוזל מהבלוק!
האם ישנה דרך נוספת לרוקן נוזל מהבלוק?
האם אפשר לדחוס אוויר שיוציא את הנוזל?
תודה

תוכל לנתק את אחד מצינורות הנוזל ולרוקן את כל הנוזל עד לגובה אותו צינור.
עוד דרך פשוטה היא להשתמש בצינורית ארוכה (מהסוג הפשוט והשקוף) על ידי טבילת קצה אחד ברדיאטור [עד למטה, כשהנוזל קר!] שאיבת הנוזל מהקצה השני של הצינור והורדתו אל מתחת לגובה הנקודה הנמוכה ביותר ברדיאטור, שים לב שהחומר רעיל ולא מומלץ לשאוב עם הפה!

אחח... נפלאות חוק כלים שלובים :p

מקווה שזה עוזר.

גל

Viper
16-09-08, 20:55
עוד דרך פשוטה היא להשתמש בצינורית ארוכה (מהסוג הפשוט והשקוף) על ידי טבילת קצה אחד ברדיאטור [עד למטה, כשהנוזל קר!] שאיבת הנוזל מהקצה השני של הצינור והורדתו אל מתחת לגובה הנקודה הנמוכה ביותר ברדיאטור, שים לב שהחומר רעיל ולא מומלץ לשאוב עם הפה!

מקווה שזה עוזר.

גל

גל, בפתרונות אלה לא כל הנוזל יוצא מהמנוע...
אפשר "לשחק" עם לחץ אויר (בזהירות לא לייצר לחץ בצינורות- תפתח צינור ראשי אחד לפחות מהרדיאטור).
אופציה פשוטה יותר- שטוף היטב את הבלוק במים זורמים, נקה היטב את המערכת, נקז ומלא נוזל קירור חדש.

איציק - 4X6ZH
17-09-08, 11:40
נתק צינור מים תחתון כל שהוא זה מספיק .
לא כדאי לנהל מלחמה לפתוח את פקק הניקוז המקורי . ( אתה יכול להגרר להחלפת מנוע ) .
פקק כזה שלא נפתח אז לא פותחים .

איציק

מוני אורבך
17-09-08, 12:18
אספר לך סיפור קטן...
לפני כ 6 שנים כאשר היה לי דיסקו, החלטתי יום אחד לרוקן את כול המים, כולל את אלו בבלוק.
למה? כי היתי צעיר ומשועמם (-:
ניהלתי מלחמת חורמה עם בורג הריקון, והוא נפתח.
ובאמת יצאו ליטר וחצי של מים מהבלוק.
אלא מה... הבורג יצא בשני חתיכות, פשוט נשבר באמצע.
מתברר שהוא עשוי נחושת או ברונזה, והוא חלול. הכוח שנדרש בשביל לשחרר אותו מהקורוזיה, שבר אותו.
טוב, חשבתי לעצמי, מחר נקנה חדש.
חיפשתי אצל גקי, אצל היבואן, סתם בחנות חלפים, כלום נדא!!!
גקי והיבואן לא מחזיקים, ולבורג המזורגג יש הברגה מיוחדת שלא תמצא בשום מקום.

אחרי שלושה ימים של חיפושים, ונסיעות באוטובוס לעבודה, הבנתי שאני בבעיה.
הישועה הגיע בדמות חבר חרט, שריחם עלי, וחרט במיוחד בשבילי בורג ברונזה מתאים.

אחרי הסיפור הזה נשבעתי שלעולם, אבל לעולם לא אגע בבורג ריקון כלשהו שאין חובה לגעת בו.
ואם כן, שתמיד יהיה לי קודם בורג דומה מתאים.

ואני עוד יצאתי טוב! תאר לעצמך שההברגה בבלוק היתה נדפקת...
בקיצור, עזוב את הליטר וחצי מים בבלוק במנוחה, יש דברים יותר טובים לעשות מלהחליף אותם.

eran4x4
17-09-08, 13:58

מקווה שזה עוזר.

גל

גל התגובה שלך נרשמה מניסיון?
אתה עשיתה את זה?
אתה בטוח שאפשר להכניס צינורית לתוך הרדיאטור ולהגיעו לתחתיתו או שיש את הרשת באמצע?
ואם רוצים לרוקן את הרדיאטור למה לא לנתק את הצינור התחתון מהנקודה הכי נמוכה שלו או על המנוע או על הרדיאטור?

כל טוב
ערן

גל_כ
17-09-08, 18:35
גל התגובה שלך נרשמה מניסיון?
אתה עשיתה את זה?
אתה בטוח שאפשר להכניס צינורית לתוך הרדיאטור ולהגיעו לתחתיתו או שיש את הרשת באמצע?
ואם רוצים לרוקן את הרדיאטור למה לא לנתק את הצינור התחתון מהנקודה הכי נמוכה שלו או על המנוע או על הרדיאטור?

כל טוב
ערן

לא מנסיון אישי, אצלי הבורג השתחרר ולא היו בעיות :D.
יכול בהחלט להיות שאם יש רשת בתוך הרדיאטור :shock: אז הצינור לא יכנס, לא בדקתי לעומק את הרדיאטור אצלי, כך שאני לא ממש יודע אם יש שם רשת.

בכל מקרה עדיף לפרק צינור מים תחתון (מה גם שזה יותר קל), זו הייתה האופציה הראשונה שנתתי.

גל

lior_b.s
17-09-08, 19:20
אני עשיתי לי פתרון אחר...:)
יכול לרוקן מתי שבא לי:D

http://img152.imageshack.us/img152/4171/84605827lb0.jpg

http://img383.imageshack.us/img383/9836/91982040ot7.jpg

אני מוריד את הידית כדי שלא יפתח בטעות...

ליאור

-->