צפייה בגרסה מלאה : מה ההבדל בין בורג עם הברגה לכל אורכו לבורג עם הברגה חלקית
יש מצב שהשאלה לא מנוסחת טוב פשוט חסרים לי המונחים המקצועיים.
החלפתי היום את הברגים של תושבת הבולמים אצלי ברכב, התושבת יושבת על 3 ברגים שעוברים דרך קורת השילדה ומחוזקים באום בצד השני (אין תותב בדרך).
הברגים המקוריים היו עם הברגה רק בשליש התחתון שלהם, לי לא היו ברגים כאלו אלה רק עם הברגה לכל האורך.
מכיוון שהברגים הישנים היו גמורים לא ממש הייתה לי בררה אלא להחליף להברגה המלאה, האם יש בעיה עם זה ועדיף להחליף להברגה חלקית?
תודות מראש לעונים תשובה ראויה.
יכול מאוד שההברגה לכול האורך תיצור נזק בשילדה כתוצאה מתנודות של הרכב
המלצה: תתקין ברגים כמו שהיו.
ארז
אם הברגים מועמסים רק במתיחה, אז זה באמת פחות קריטי. אם אני מבין נכון זה בדיוק המצב אצלך, שלושה ברגים במתיחה טהורה מול קורת השלדה. אבל, אם הברגים ישתחררו, ויתחילו לעבוד בגזירה, עם מרחק תנועה גדול יחסית בגלל שהקוטר שלהם באזור ההברגה קטן מהקוטר הנומינלי והחוזק שלהם שם קטן, אז הסיכוי שלהם להשבר בדיוק בהברגה הראשונה מתחת לראש גדול מאד. אז תקפיד על ההידוק ורצוי עם אבטחה.
איציק - 4X6ZH
05-10-08, 08:39
. אז תקפיד על ההידוק ורצוי עם אבטחה.
הידוק \ טבעות פיזור לחץ ( שיבות איכותיות )
אבטחה לא בטבעת לחץ מפוצלת ( ספרינג שיבה ) .
איציק
על פי התקנים, מעל יחס מסויים של אורך/קוטר, ההברגה אינה לכל האורך. הסיבה היא שהבורג חלש יותר באזור ההברגה. לא רק לגזירה, אלא גם למתיחה. כשהבורג עובר בשלדה- זה האזור בו הוא עובד, בהעמסה לכל הכיוונים- גם למתיחה (כתוצאה ממומנט ההידוק) וגם לגזירה.
יותר חשוב- בורג שעובר בתוך קדחים בשלדה, חייב להיות ללא הברגה באותו האזור. הסיבה היא שבין הקדח לבורג יש מרווח קטן- אם יש הברגה (שהקוטר החיצוני שלה מעט קטן יותר מקוטר הלולב ללא ההברגה) הרווח הזה גדל- וזה יוצר חופש שהופך למעיכה של הקדח.
אסף.
ויש עוד סיבה לבורג שחסרה לו ההברגה לקראת בסיסו, כדי לעבות את האזור התבריג החסר לצורך מרכוז ודיוק בהרכבת מכלולים זה לזה, מעיין בוקסת מירכוז משולבת בבורג עצמו.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.