חשבתי לבנות עצמית עריסה לגגון לטרופר ארוך 2001 ושמעתי שהגגון האוניברסלי (השתי מוטות הפשוטים לרוחב) לא מתאים כי הרכב רחב מדי. אם מישהו יכול להגיד לי בוודאות אני מאוד אודה כי בניית העריסה בעיצומה.
תודה רבה ושבת שלום.
מתחת לשני פסי הקישוט על הגג מסתתרת מסילה אליה ניתן לעגן את המוטות במידה והם קצרים מידיי.
הגדר מה זה גגון אניברסלי...
בתחילת הפורום, למעלה, נעוץ ספר הרכב, תוריד ותפתח. תמצא את התאור של החיבור של הגגון.
בכל צד, מתחת "לפסי קישוט" יש 3 נקודות בכל אחת 2 ברגים שאליהם צריך להתחבר.
זה לא אוניברסלי אבל לדעתי זה הכי טוב (זה מה שהיצרן כיוון אליו).
אם אתה מתכוון להתיישב על המרזבים עם זוג קורות של 150 ש"ח מאוטו דיפו....אז תחשוב פעמיים.
טרופר ארוך, הוא אוטו ארוך...אם אתה מייצר עריסה באורך מלא, אני הייתי מקפיד על 3 קורות.
אבל יש דרך אחרת, בעיקר אם אתה מייצר את העריסה לבד ויכול לשחק אם המידות שלה.
מיצרים 6 רגליים מזווית ברזל, שמים חתיכת גומי קטנה ומחברים אותם קבוע בברגים בגג.
ע"ג הרגלים מקבעים שתי קורות אורך קבועות (ניתן לעשות את זה מפלסטיק מוקשח ומחוזק או מאלומיניום, ברזל סתם כבד). להרבה רכבים יש קורות כלו, היתרון, תצרוכת דלק ורעש (ללא גגון).
העריסה מתלבשת ומתפרקת ע"ג הקורות הנ"ל. קל לחבר את העריסה ומקבלים תמיכה לכל האורך.
היה לי כזה על טרופר 97 - תענוג. נמוך, שטח ענק, ניתן לשים המון.......עצים:)
עוד טיפ קטן - אם אתה מייצר עריסה לפי הזמנה, לפי מה נקבע הרוחב? שים לב, הרוחב של הגג לא שווה מלפנים ומאחור (זה נכון גם לגבי רוחב הקורות שאתה צריך).
הפעם עם תמונה. שים לב שבתמונה יש 5 רגלים בכל צד ולא 3.
אני השתמשתי בצינור פלסטיק עם הקשחת פוליאוריטן ואלומיניום -של קל-גגון. הרגלים הנוספות (אחת בין כל שתיים אמיתיות)הן לתמיכה בלבד.