התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בשעה טובה OX קדמי הותקן סוף סוף

השועל
12-10-08, 10:33
כן .. החגים עושים את שלהם.. יש זמן להתעסק עם הרכב..

בשעה טובה אחרי כ-5 חודשי המתנה לזמן פנוי להתקנת הנעילה, הגיע הרגע :)
ביום שישי בבוקר הגעתי לחבר (עם ליפט) והתחלתי במסע ההתקנה.. האמת הלך יחסית בקלילות וללא יותר מדי בעיות וסיבוכים.

עמי כמובן הגיע לתת עזרה וכיוונונים אחרונים בתור הגורו של ה OX בארץ (הראשון בארץ שהתקין לבד ובכלל..), אפשר לומר שזה הגרנד הראשון עם נעילה קדמית של OX ועוד יבואו רבים אחרים, הנעילה פשוט מבריקה וחזקה יותר מכל נעילה אחרת, בארה"ב משתמשים בעיקר בOX בגלל הפשטות שלה והמנגנון המכני, בלי קומפרסורים ,בלי קדיחות בסרן ובלי יותר מדי כבלים וחוטים.. הARB היא הנעילה השנייה אחרי הOX שבה משתמשים. המחירים כמעט זהים הOX קצת יקרה יותר בכמה עשרות דולרים.. אבל אמינה יותר ושווה כל דולר שחוק. המכסה הקדמי (מכסה הדיפרנציאל) בנוי מפלדה בעובי של 10MM שעברה ייצור תחת מכונת CNC מה שעושה אותה לכבדה(טוב ליהודים), וחזקה מאוד (גם טוב ליהודים) כנגד כל סלע שיבוא ממול.. וזה אכן יתרון משמעותי !

הכבל שעליו מתחברת ידית ההפעלה דורש ניתוב נכון מתחת לכלי הרכב ומיקום ידית ההפעלה בתא הנהג, בידית יש שני מצבים O-OPEN וX-LOCKED . ישנה עוד אופציה אחת והיא מטעמי בטיחות לנעול את ידית ההעברה בזמן נסיעה על הכביש במצב פתוח ע"י סגירת הידית (סיבוב הידית) וע"י כך למנוע את ההעברה בין שני המצבים.

מבחינת זמנים, לקח כ4-5 שעות עבודה נטו על הרכב כולל פירוק והרכבה עם כלים וליפט.
מבחינת עלויות, קצת שמן לסרן הקדמי, קיט שיפוץ מלא של הסרן הכולל מחזיר שמן, 4 מיסבים(2יוק, 2 קייס),דסקיות מרווח (שימסים), טבעת מעיכה (בגרנד יש CRASH SLIVE מקדימה) ואטם למכסה (סה"כ עלות כ-450-550 ש"ח)

תודה לעמי ולתמיר על העזרה והקפה..

נתראה בשטח
השועל

גניסלב רונן
12-10-08, 10:43
תתחדש !

berezef
12-10-08, 11:34
עכשיו אתה שועל אמיתי תיתחדש דרור.

אורן71
12-10-08, 12:00
היי דני
תתחדש ותהנה.

השועל
12-10-08, 14:40
תודה רבה.. :)

הפרוייקט הבא, טמבון קדמי Custom made עבור הגרנד.. עם תוספות מעניינות, אני יעדכן ברגע שזה יהיה כבר מוכן.. כרגע זה על הנייר וזה נראה טוב.. עם זווית גישה הכי טובה שאפשר ופנסי ערפל מובנים, וו נשלף מובנה מקדימה שיאפשר שימוש להרבה דברים שצריך בשטח (כמו: כסא ל00 ,עמוד תאורה גבוהה, כננת נשלפת, נק' עגינה ומשיכה ועוד'..).

אני אפרסם תמונות ותוצאות בסיום העבודה כמובן.. (תודה אורן על סגירת הקצוות בעניין הטמבון).
השועל

bsorero
13-10-08, 00:26
כל הכבוד! נראה מרשים תהנה!!

grand
13-10-08, 01:01
דני מזל טוב!!
אתה מתקרב לשמיים - לגבול..

sos4u
13-10-08, 07:50
דני מזל טוב!!

למי שמכיר גם השמים הם לא גבול ...
דני, תתחדש,

אין טיול סוכות לגרנד + צ'רוקי ??

אורן71
13-10-08, 17:27
למי שמכיר גם השמים הם לא גבול ...
דני, תתחדש,

אין טיול סוכות לגרנד + צ'רוקי ??

נו, יאללה! אפשר לקבוע איזה טיול של אינדיאנים לימי חול המועד השבוע, שנוכל לראות גם איך הכל עובד??

AvigdorAharon
16-10-08, 07:51
יפה מאוד!!!

אביגדור

ofiredri
16-10-08, 08:21
תתחדש דני . עמי אכן הראשון עם OX, אני עד לכך. מאז גיסי ועוד שני חברים בחרו ב OX, ומרוצים מאוד.

אני מסכים ש OX נעילה מצויינת, ו ARB עדיין לצערי יותר נפוץ בארה"ב, מסיבות של מוניטין שירות. היצרן סבל מתדמית של מוצר חסון ופשוט (תכנון מבוסס על נעילת טרקטור), אך זמני תגובה ללקוחות ארוכים אם בכלל.
האמריקאים לא שוכחים להם את זה...

שים לב בהרכבה, שהידית מכוונת כך שהכבל נמשך מספיק כדי להגיע לנעילה מלאה. כדומה בשיחרור - וודא שהנעילה משתחררת ב 100% . זוהי תופעה נפוצה וחשוב לבדוק טוב טוב בשטח נסיוני לפני שאתה יוצא לטיול מעלות מקצועי.

בנוסף, בחר מיקום נוח לידית, שלא תפריע לך ברגליים.
מה מותקן באחורי ?

תתחדש ובהצלחה,
אופיר

השועל
17-10-08, 16:42
תודה רבה ..

באחורי התפשרתי על הדבר היחידי שקיים לדנה44 אלומיניום. Aussie Locker !!

אופיר יקירי - אני מכיר את כל הסיפור והשתלשלות העניינים.. הייתי עם עמי בחיפוש של הOX ל XJ שלו.. ואם כבר אפשר לומר שהודות לך הצלחנו למצוא את הנעילה הזאת אצל מישהו שקנה שם והיה זמין למכירה.

נ.ב. - מתי נפגשים לקפה ומדברים על דא והא ??

ארז
19-10-08, 07:57
דני מזל טוב!!

עכשיו רק נשאר להפסיק לנסוע עם גלגלים של קורקינט....

stav amrosi
19-10-08, 18:08
עכשיו רק נשאר להפסיק לנסוע עם גלגלים של קורקינט....

ארז אתה תמיד אומר את זה אבל איך אפשר לנסוע ללא גלגלים של קורקינט אבל עדיין להשאר במסגרת החוק?!

השועל
22-10-08, 15:41
31" זה בסדר גמור ארז ..
כשאני אשים 33" אני גם צריך לשים יחסי העברה וגם.. וגם .. וגם .. אז אני מוותר בקלות על התענוג..
גם ככה הקורקינט עושה מה ש33" ברכב אחר לא עושה.. מי כמוך יודע!

-->