התחברות

צפייה בגרסה מלאה : ושוב עליהום על ג'יפים

דרור ברלי
23-10-08, 11:05
במסגרת ציד המכשפות שמתנהל על אש קטנה כנגד רכבי שטח, הקדישו הבוקר גלי צה"ל כמעט שעה שלמה (!) לעיתונאי מתי גולן שקורא להוריד את כל רכבי השטח מהכביש. יחד איתו הגיע "מומחה" מ"אור ירוק" - אחד כזה שאין לו דעה, רק מקריא סטטיסטיקות.

מר גולן, שעד היום החזקתי ממנו עיתונאי רציני, התלהם בשצף קצף. דרש שלא יתירו לרכבי 4X4 לנסוע על כבישים. הוא ירה באוטומט מהמותן ולכל הכיוונים. קצת קשה לזכור את כל השטויות שהוא דיבר, אבל בשורה התחתונה - דיבר שטויות, חלקן מדהימות, שמעידות על דעה קדומה ובעיקר על הרבה מאד בורות. חלק מהשטויות הללו תמוהות ביותר כשמדובר בעיתונאי ותיק, רציני ומוערך כמו מתי גולן, ולא באיזה שיכור מהרחוב. אני רוצה להאמין שכשהוא מתעסק בדברים שהוא מבין בהם יותר כמו כלכלה, הוא טורח ובודק ומברר וחוקר לעומק, ולא צווח ומתלהם. כשאתה לא מבין כלום במשהו - פשוט תשתוק! יפה שתיקה לחכמים, מר גולן!

הועלו הצעות שונות ומשונות כיצד להגביל אותנו, להצר את צעדינו ובאופן כללי למרר לנו את החיים, שכל אחת מהן הזויה מרעותה. העלו לקו מורה נהיגה בשם אבי שקד שטען שצריך להגביל את הג'יפים לנהיגה מגיל 30 בלבד, וכמובן לאחר מעבר הכשרה מסודרת - אני כמעט השתכנעתי, עד שהוא טרח לציין שהוא מעביר הכשרות שכאלה בצבא (...כמה צפוי, איך אפשר בלי קצת פרסומת סמויה). בין הרעינוות ההזויים ביותר - להקים חניונים סגורים לג'יפים בשטח, כמו מארינות ליאכטות, כדי שבעליהם יוכלו לנסוע איתם בשטח בלבד.

כדי "לאזן את הדיון" העלו על הקו את דני פרומצ'נקו (מו"ל מגזין "אוטו") ושני אזרחים בעלי ג'יפ, אבל כמסורת גלי צה"ל - המנחה (רינו צרור נדמה לי, אם איני טועה) אימץ בלי להתבייש את הצד של מר גולן בדיון, ופשוט לא נתן להם לדבר. דני פרומצ'נקו הצליח להשחיל מילה, ומר צרור פשוט צעק עליו וביטל את דבריו. אני הייתי המום מהצורה שבה מנחה תוכנית אקטואליה מתייחס למרואיין.

אנחנו יכולים לבטל את זה, לגחך.
אבל הם רציניים - כבר מזמן אני טוען שאנשים קטנים ורעים שמים עלינו את הכוונת והם לא מתכוונים להרפות, גלי צה"ל הוא השופר שלהם - ולצידם שדרים כמו רזי ברקאי, אברי גלעד ורינו צרור, שהם אנשים חזקים ובעלי השפעה, עם פוטנציאל רציני לגרום לנו לנזקים גדולים.

אתם יכולים לקרוא לי פרנואיד, זה לא אומר שאין שם מישהו שמחפש אותנו.
תתכוננו.

איש הצפון
23-10-08, 12:33
תתכוננו.

והעובדה שאנחנו (רוב חברי הפורומים בתחום הג'יפים) שומרי חוק, אוהבי ארץ וטבע ותורמים לחברה, לא מונעת ממאות אחרים שאוחזים במפתחות לאותו סוג רכב לטנף, לקלקל, לדרוס ולגרום לכולנו לנזק תדמיתי בלתי הפיך.

יש מה לעשות?

כן!

מדבקות (כבר דיברנו על כך) ואמצעי בידול אחרים,

יצירת עמותה רשומה עם דוברים מקצועיים שאליהם יופנו כתבים בעיתות צרה,

הודעות גינוי לאלו שמחבלים בארץ (ובתדמית שלנו),

הסגרה למשטרה או לרשויות השונות (צילום עם תיעוד האירוע ומועד התרחשותו) של העבריינים וכו'.

יחצ"נות היא לא תמיד מילה גסה.

shayrs
23-10-08, 12:33
דרור אני מסכים אם כל מילה .
מה שהריגיז אותי בעיקר היה הבורות של המרואינים והמראיין הם זרקו אמירות סתמיות ולא מבוססות .
אין ספק שרכב ככול שיהיה כבד יותר יעשה יותר נזקאבל לא כול נהג דומה לשני .
ואם למתי גולן יש תסביכים או רגשי נחיתות שילך לטיפול ולא יבלבל את המוח.

דרור ברלי
23-10-08, 13:06
הבעיה שלי עם מתי גולן ורינו צרור אינה הדעות שלהם.
גם לא מפריע לי שמר צרור נתן את כל הבמה למר גולן, אבל השתיק באלימות את כל אלה שלכאורה היו צריכים להגיב - ככה מתנהלת התקשורת הישראלית.

הבעיה שלי היא עם הכוח ומידת ההשפעה שיש להם. עם פנייה מתוחכמת לרגשות הנמוכים ביותר בציבור - חירחור השינאה, הקינאה וחוסר הפרגון אצל כל מי שאין לו יכולת כלכלית לרכוש ג'יפ או שסתם חושב שזה "צעצוע לעשירים".

הטריגר שלהם היתה כמובן התאונה האיומה בליל חמישי שעבר. העובדה שבתאונה היה מעורב ג'יפ, הדליקה אצלוו אצל חבר מרעיו את כל תסכולי הקינאה וצרות העין שהם סוחבים.
מה זה משנה שבתאונה המדוברת היו מעורבים עבריינים פליליים מועדים, שביצעו את כל העבירות (תנועה ופליליות) כדלקמן: נהיגה בשכרות, תקיפת שוטרת, בריחה ממעצר חוקי, נהיגה במהירות מופרזת, מעבר באור אדום, פגע וברח, הפקרת נפגעים, ועוד כמה וכמה עבירות שחלאות האדם הללו ביצעו. את מתי גולן מעניינת רק העובדה שהם נסעו בג'יפ - ואל תפריעו לו בבקשה עם עובדות. מבחינתו אין אצלנו בעיה בוערת של עבריינות פלילית, עבריינות תנועה, עבריינות וזלזול בחוק בכלל - כאורח חיים שהפך ללגיטימי ולמושא להערצה ולכבוד גדול - מצד ילדים ונוער ואף חלקים נרחבים בציבור הבוגר. אין לו שום בעייה עם משטרה אימפוטנטית שלא מסוגלת לאכוף חוק ולשמור על בטחון הציבור. מפריע לו שהזבלים האלה במקרה נסעו בג'יפ.

לי מפריע שעיתונאי כל כך ותיק ומכובד מדבר בהכללות וברצינות מלאה על כלי רכב מסוימים כעל סמלי דאווין ופוזה, כעל אמצעי להבלטת עושר ויכולת כלכלית, על תחיבת אפו בעניינם של אחרים - על המנדט שהוא לוקח לעצמו להחליט באיזה מכונית אנשים אחרים צריכים או לא צריכים לנסוע. ובעיקר מפריעה לי הבורות המדהימה שלו.
גם אני עיתונאי. אני יודע שלצורך העניין, כתבי ספורט לא עוסקים באייטמים פוליטיים, כתבי פלילים לא עוסקים באופנה וכתבי רכב כמוני לא יפרשנו משחקי כדורגל. כי זה לא התחום שלנו, אנחנו פשוט לא מבינים בזה/לא מבינים מספיק כדי לקפוץ בראש ולקשקש שטויות.
אז מה לעזאזל לפרשן הכלכלי המכובד ולג'יפים? ולמה לעזאזל תחנה מכובדת כמו גלי צה"ל נותנת לזה יד, במה ומיקרופון? קשקשנים עלובים.

dudu
23-10-08, 14:32
גם לי יצא לשמוע את השידור וגם אני
רתחתי מאותן סיבות כמוך דרור, רינו צרור הוא טיפש (ואל תתווכחו איתי על זה -זה לא קשור לג'יפים הוא תמיד היה כזה נקודה) והצרה איתו ושכמותו היא שנותנים להם יד חפשית ובמה להשמיע את דעותיהם הנבערות
מראש הם לא תכננו להעלות מישהו רציני שיגיב לטענות המגוחכות שלהם ובסוף כנראה בשביל מראית העין העלו מישהו שרצה להגיב ושלא היה לו זמן להכין תגובה מסודרת והוא דיבר מהלב
וכשכבר נתנו למישהו לדבר רינו צרור(אפילו השם שלו מעצבן) שלא זכור לי שהוא מומחה לתעבורה או לסטטיסטיקה פשוט נכנס בו בכל בכח וקטל אותו זה לא ראוי לא מוסרי ולא דמוקרטי
ואם ככה רינו מתנהג ברדיו מעניין איך הוא נוהג
דיברו שם על משקל ועל שדה ראיה וכל מיני שטויות הלוואי שברכב של אישתי היה לה שדה ראיה כלכך טוב כמו שיש לי
אני פשוט כעוס ופגוע שהדברים בכלל קרו ברדיו צה"לי ושאמור לייצג גם אותי כאחד שהוא חלק מהדבר הזה שנקרא צה"ל בסדיר ובמילואים זה לא היה ראוי ולא דמוקרטי ולא הולם מדינה שוויונית כמו זו שלנו שאנו נלחמים עבורה יום יום
והכי עצוב שזה היה כל כך לא אינטיליגנטי ולא חכם אבל היות וזה נאמר בתוכנית אקטואליה "מכובדת" בגלי צה"ל אז יש לזה משקל

GodsFather
23-10-08, 15:14
דודו, רינו צרור הוא לא טיפש...אנחנו הטיפשים.. למה ? כי הוא שם ומשמיע קולו ואנחנו כאן עם לחץ דם גבוה ומקלדת שמעלה עשן ולמעשה קולנו אינו נשמע בקרב הקהל הרחב אלא רק בקרב בעלי העניין שמסכימים עם דרור.

פרסום ושיווק נכון של התחום על חובביו יכול ליצור שינוי בתדמית הנוראית שלנו בעלי הג'יפים... השאלה היא איך מתאגדים ואיך מזיזים את הבהמה הזו קדימה.

יש לא מעט מועדוני ג'יפים בארץ - מועדון הCJ ,מועדון הסמוראים ועוד כל מיני התאגדויות רבות , כולל באירועי ספורט מוטורי, שם ניתן לראות את כל הספקטרום (גם ה"רעים" וגם ה"טובים" , מי שהיה באירוע בטל-שחר ראה כמה נבלות עושות רעש ואבק בלב הקהל בעמדת ההזנקה ולצידם חובבי ג'יפים רגועים שרק רוצים להנות מההופעה ואף לשים יד אם צריך).

אם נאחד כוחות בין המועדונים השונים ונצא במסע פרסום שיראה את הצד הטוב של בעלי הג'יפים , נוכל לשנות את הדעה (לא רק מדבקות , גם שיחות סלון , גם השתתפות באירועים וטיולים, כולל התנדבויות כפי שעושים כאן לא מעט). אבל עד שזה יקרה , נמשיך לקרוא אחת לכמה חודשים את העצבים של דרור פה בפורום.

תנו לזה לדעוך... הם באמת לא שווים את העצבים.

דרור ברלי
23-10-08, 15:40
אני לא מתעצבן, אלא דואג. באמת.
כי הנבלות האלה, שצועקות חזק - מקושרות היכן שצריך.
פתאום, בעוד כמה חודשים/שנה אתה יכול למצוא את עצמך מול תקנות חדשות שידרשו ממך הכשרה מיוחדת לנהיגה ברכב-שטח, גיל מינימום, מסים ואגרות ייחודיים כדי להעניש אותך (כבעל רכב-שטח אתה מקוטלג מיידית כ"עשיר"), ולבסוף - איסור גורף להשתמש ברכב שלך... מישהו חושב שאני מגזים בכוונה? בישראל שום דבר כבר לא יכול להפתיע אותי.

RONI
23-10-08, 17:33
יש להם ככ הרבה טריגרים,והיכן שהכי קל מכים.[ואני מתפלא על צרור מפני שהוא עתונאי די מעניין].
הם לא יודעים היכן להוציא קיטור ולכן מוציאים זאת על אוכלוסיה מסויימת.[ולא יודעים מהיכן לממן את הפרוייקט הבא שלהם].
הכל קישקוש הדיון לא ראוי להתיחסות כלל .סתם זה מתחיל להשמע כמו ,אוי יויויו יוי.[והווריד שלי במצח מתנפח].
אנחנו מדינה של בהמות גסות רוח,מהנהגים כולל אותי ועד העיתונאים המרואיינים כמובן ,אל תעלב דרור לא אליך הכוונה.
וילדע חייס לא סתם אמרו.
זה ילדים אלימים.
זה נוער אלים.
זהו חייל אלים!!
וזהו בוגר המכיל את כל זה ומתפוצץ בכל מקום שהוא רוצה ויכול,מישהו אמר משטרה?!,
אבל הכל מתחיל בבית של כל אחד ואחד ,חינוך,חינוך,חינוך.
וכשאין הכוונה מלמעלה והכוונה לא תמיד לקב''ה ,אז ככה נראה הכל.
שוב חזרנו לנקודת ההתחלה,ואנחנו כמו הכלבים הרצים סביב אחרי הזנב.
תנו לנסוע בגיפ בשקט.
והעתיד שייך לנביאים ,או לטיפשים!

itayt
23-10-08, 19:13
למה כולם כל כך מתעצבנים ?!?!, א' במדינה שלנו מחר כבר ישכחו הכל ב' גם אם הם מאוד היו רוצים הרבה אין להם מה לעשות, אמנם אין חוקה במדינת ישראל אבל יש חוקי יסוד שתתפלאו, אבל מגינים בעיקר על מיעוטים, ובמקרה הזה אנחנו מיעוט שלא ניתו יהיה לגוע בו.
המקסימום שניתן לעשות בחקיקה זה להגביל את הכניסה שלנו לשטח כמו שבמדינות אירופה רבות עשו, אבל זה לא הכיוון שלהם בכל מקרה, וכמובן שימוש במשטרה להציק לנו תקופה קצרה, אבל גם ככה אנחנו סובלים מזה.
סעו בזהירות בשבילכם, בשביל המשפחות שלכם, בשביל הולכי הדרך והכביש וגם בשביל שיעזבו אותנו קצת.
מתחילה סוף סוף עונת הטיולים, תתעסקו בתכנון מסלולים ולא בשטויות האלה שמחר יעטפו בהם דגים בשוק...

jonesy
23-10-08, 20:46
רינו צרור הוא טיפש (ואל תתווכחו איתי על זה -זה לא קשור לג'יפים הוא תמיד היה כזה נקודה)

כבר שנים שאני טוען שהוא טיפש (ומראיין גרוע). סוף סוף מישהו מסכים איתי...:D

מוטי.

zsahi
23-10-08, 21:53
ואני חושב שהבעיה האמיתית היא שהם... צודקים

בואו נהיה דוגרים, לנדקרוזר/פגארו/האמר שנוסעים ב100 קמ"ש באבן גבירול בחלונות סגורים עם מוזיקה בפול ווליום הרבה יותר מסוכנים להולך רגל מרכב פרטי במצב דומה.

יוצא לי לראות לא מעט מהצד איך אנשים נוהגים וזה מפחיד, מה הבעיה להבין שרכב גבוהה מסורבל וגדול הוא יותר בעייתי לשליטה מפרייוט ממוצע.

מה הבעיה להבין שרכב שיכול להסיע 7 ילדים + נהג יותר בעייתי להתמודדות מרכב שנכנסים אליו רק 4 זעטוטים צווחניים (אני מכיר ילד בן 8, שמטומטמת שהסיעה את כל הכיתה של הילד שלה שילבה R במקום D ומעכה אותו בצורה ששום C3 לא הייתה מצליחה).

חלק גדול ממה שנאמר בשידור תאמינו או לא הגיוני.

מה לעשות והרכבים הללו מושכים (בין השאר) סוג מסויים ומאוד בעייתי של אנשים, סוג אנשים במזלזל אף יותר מרובנו בחוקי התנועה וכלי שכזה בידיהם מסוכן עשרות מונים מכל אוטומוביל אחר (בדיוק סיימתי לקרוא סיפור של חיים נחמן ביאליק).

לגבי ההפרדה שאתם עושים כאן בינינו (המתורבתים) לבינם (הארחי פרחי)... סילחו לי אבל זה באמת שטויות, אני מתחרה בליגת הראלי רייד ויוצא לי לראות את הנהיגה הפרועה על כבישים ציבוריים של "טובי בנינו".

קחו נקודת מבט שונה - בכל העולם (וגם אצלנו - אומנם בצורה קצת מעוותת) מקובל לחלק את רוכבי הדו"ג לקבוצות - מעבר בין הקבוצות מצריך וותק וגיל - דוגרי מה רע בכך? נהיגה על רכב במשקל של מעל טון וחצי תהיה מותרת רק מגיל 21 ולאחר נסיון של X שנים (אין בעיה לתת יוצאי דופן לכלים צבאיים), נהג שיצבור מעל מספר מסויים של עבירות יאסר עליו לנהוג ברכב כבד... יש אלף ואחד פתרונות יצירתיים ונראה לי שכדי לחשוב עליהם ברצינות.

עוד מילה למדור החדש שנפתח תודות למחוקק המטומטם שלנו - ה SUT, תגידו זה באמת נראה לכם הגיוני שהדברים הללו מסתובבים בעיר נהוגים ע"י אנשים שפשוט ממהרים להגיע לעוד יום במשרד?

תתווכחו כמה שאתם רוצים, עמוק בפנים כולכם יודעים שאני צודק.

GodsFather
23-10-08, 22:16
לא חושב שאתה צודק.

הכל עניין של חינוך. תמיד זה ככה, תמיד חוזרים ואומרים את זה.

אם למישהו יש בעיה עם איבר המין שלו או עם הביטחון העצמי שלו , זה לא נותן לו את הזכות להכפיש את השם שלי כי במקרה יש לי את אותו סוג רכב. בדיוק כמו שזה לא נותן לו את הזכות להדחף בתור כי הוא יותר גדול ממני פיזית או לכפות את עצמו על אחרים כי הוא יותר חזק וקולני.

ואם מישהו קונה רכב בגלל שזה אופנתי ,אין בעיה עם זה, אבל זה לא אומר שהוא יכול לנסוע כמו בהמה ולא להתחשב בחוקים או בסובבים אותו.

ואם הציבור לא יודע להבדיל בין בהמות לרכבים - זו בעיה של חינוך גם כן. מה ההבדל בין עלהום על ג'יפאים לעלהום על ערבים או על מתנחלים או על כל דבר אחר ? (שנהרוג את כל הערבים בעכו בגלל שאחד פישל שם ? שנהרוג את כל הדתיים כי אחד רצח ראש ממשלה ? וזה יכול להמשיך ככה עוד הרבה)

תן לי פראדו , תן לי האמר , תן לי סמוראי, תן לי מרצדס 500 או במוו 750 , או אפילו משאית של מאק - אני אדע איך להתנהג ואני מאמין שגם מיטב יושבי הפורום הזה.

כמו שאתה יודע לנקות אחריך בשטח , כמו שאתה יודע להגיד תודה-בבקשה-סליחה , כמו שאתה יודע לעזור לנזקקים ולא לדחוף אותם הצידה וכו וכו וכו.

אני לא רוצה שמישהו יבוא ויגיד לי שאני לא יכול לנסוע בג'יפ שלי כי מישהו אחר נסע בג'יפ שלו ועשה נזק.

מה שמפתיע פה הוא שחברות הרכב שמוכרות את הג'יפים לא עושות משהו כדי למנוע את הפגיעה בתדמית הזו.

וכמו שאמרתי - דיון שחוזר על עצמו שוב ושוב. ניתן לזה לדעוך...

Viper
23-10-08, 22:21
צחי,
100 קמ"ש באבן גבירול?
נהיגה פרועה? בהחלט- זו הבעיה!!!
ילד קטן שנמחץ ע"י פרייבט, ג'יפ או משאית- מת באותה צורה נוראית!

הבעיה העיקרית היא האכיפה ולא כלי רכב כזה או אחר.
אם היו אוכפים את מה שבאמת חשוב (ע"י המשטרה) והענישה היתה מרתיעה- אז המצב בכבישים היה משתפר.
להגיד שרכב גדול יותר מסוכן יותר- זו לא חכמה. מה לגבי משאיות? בכמה תאונות קטלניות הן מעורבות? ורק אמש ראינו שאפילו ללא נסיעה הן הורגות.
מחר טרקטור ידרוס מישהו- אז מה יגידו? להוריד אותם מהכביש?
ומה לגבי תאונות עם רכבים פרטיים? אולי נוריד גם אותם מהכביש?
מזל שאופניים עדיין לא הרגו מישהו בדריסה... כי אז אולי נוריד גם אותם מהכביש? או שניתן להם רישיון אחרי קורס נהיגה "מתקדם"?

זה מזכיר לי את מה שעשו עם רישוי הנשק בארץ לאחר רצח רבין. מטורף אחד החליט לרצוח- אז בואו ולא ניתן לאף אחד שאינו בצה"ל/עובד באזור מסוכן רישיון. למה? ככה.
נקטין את הסיכוי ל"טעויות".
זה הרבה יותר קל וזול מלהעמיק את הבדיקה הבטחונית באשר למתן רישיון.

בדיוק כפי שיותר קל לא לאכוף- אלא לדרוש להוריד את "הבעיה" מהכביש. וזה שקול לטיפול בכאב ראש ע"י עריפת הראש!!!

דרור- מסכים איתך. כנראה שבאמת צריכים להיות מודאגים. אולי לא מהורדת הרכבים מהכביש, אלא מסנקציות אחרות.

(ואז תעלנה השאלות כמו, למה חייל בן 19 יכול לנהוג בסופה וחייל משוחרר בן 25 לא יכול???)

עודד זנטון
23-10-08, 22:39
חברים, ממה אתם מודאגים כ"כ?
בקצב הנוכחי של מחירי הדלק, תוך שנה שנתיים (ואין חוק בעולם שיצליח לעבור פה קריאה ראשונה בפרק זמן כזה) האופנה של שנות ה 90' פשוט תיעלם.
תיראו ערסים יושבים בסופר פוזה בתוך סמארט שחור עם ניאונים וניקלים מפה ועד תילנד, אולי איזה "אגזוז" מבריק, רועש וגדול, ונוהגים על 100 באבן גבירול...
אולי בעיצם יחזרו לפיזו 205..
את הג'יפים, ישאירו כנראה לאלה שעובדים בתחום ולנו.

בנתיים, ימצאו גם מישהו אחר לצעוק עליו, אולי בעלי פאבים, הרי אסור לנהוג שתויים, אז נסגור פאבים, לא רעיון?

Nash
24-10-08, 00:02
בנתיים, ימצאו גם מישהו אחר לצעוק עליו, אולי בעלי פאבים, הרי אסור לנהוג שתויים, אז נסגור פאבים, לא רעיון?

השתגעת? התחלת לתת להם רעיונות???

יוש
24-10-08, 00:15
דרור היקר,

מה דעתך לדלג על שלב שכנוע המשוכנעים ולפנות למערכת העיתון הקטנטן בו אתה נוטל חלק (ידיעות, לא?) ולהציג קול שפוי בעניין, או לקדם דיון רציני בנושא בין אנשי מקצוע מאוזנים ורלוונטיים?

דרור ברלי
24-10-08, 00:20
הרי אסור לנהוג שתויים, אז נסגור פאבים, לא רעיון?

עודד, אתה לא מקורי.
את זה כבר הציעה די מזמן גאונת הדור, האור לגויים לתפארת מדינת ישראל - כבוד השרה רוחמה אברהם-בלילא. הגברת המקסימה הזו מוכיחה שרק השמיים הם הגבול, ושעם קצת כוח-רצון אפילו מ"היפה והחנון" אפשר להגיע ללישכת המיניסטר...

וואלה צחי, לא צריך לחפור עמוק. אתה פשוט לא צודק.

ככל שרכב יותר כבד וגבוה כך קשה יותר לשלוט בו במצבי קיצון - זה ברור ובכלל לא ניוז. אבל מתי לאחרונה שמעת על תאונה עם נפגעים שבה היה מעורב רכב שטח שלא הצליח לקחת פנייה? שלא הצליח לעצור? אפילו בתאונה של דורי קלגסבלד לא נמצאו כלל סימני בלימה!
גם תאוצות ומהירויות גבוהות אינן מאפיין של רכבי שטח. הניתוחים הפסיכולוגיים שמקטלגים אנשים ואורך של איבר-מינם לפי סוג וצבע הרכב בו הם נוסעים הם מגוחכים במקרה הטוב.
אבל אם ערסים נוהגים שיכורים על 100 קמ"ש באבן גבירול באור אדום, דורסים ובורחים, ואם בשבוע שעבר מאז התאונה הזו עוד איזה 6-7 הולכי רגל נדרסים והנהגים הפוגעים פשוט בורחים ומפקירים את הנפגע למות, אז יש לנו בעיה של ציות לחוק - ולאו דווקא של רכבים גדולים עם מרכז כובד גבוה. בכל מקרי הפגע וברח השבוע היו מעורבים פרייבטים רגילים ולא ג'יפים. אז מה?

הבעיה שלנו אינה הרכבים, תקינותם, משקלם או מרכז הכובד שלהם. הבעיה הכי עמוקה שלנו היא בחינוך. אין כאן חינוך, וזה מה שמוליד את הזילזול בחוק - את עליית תופעת הערסים - את האלימות הפיזית והמילולית ששולטת בחיים שלנו וגולשת מהר מאוד גם לכביש.

בשביל זה בדיוק אנחנו משלמים מיסים כדי לקיים כאן מערכת חינוך, מערכת אכיפה ומערכת שפיטה. והרשויות פשוט יורקות לנו בפנים. החינוך לא חינוך, המשטרה אימפוטנטית, והשופטים עסוקים בהתפלפלויות ובמאבקי כוח פנימיים במקום לשנס מותניים, להכריז מלחמת-חורמה על עבריינים ולזמבר להם את הצורה.

אז זה משנה באיזה אוטו העבריינים נוהגים? למיטל אהרונסון ז"ל לא היה שום סיכוי גם אם הערס המצחין שדרס אותה היה נוהג בב.מ.וו סדרה 5, או בסובארו-פשע, או ביונדאי גטס או במאזדה 2 או אפילו בחיפושית 73'. מה זה משנה אם פגע בה רכב גדול וכבד עם מרכז כובד גבוה? להזכירך - הערסים הללו נמלטו ממעצר, נהגו בשכרות, במהירות מופרזת, באור אדום, מה עוד צריך? כשאתה חוטף בומבה ממכונית, כל מכונית, ב-100 קמ"ש - אתה מת.
את מתי גולן ורינו צרור כל זה לא מעניין. אל תבלבל אותם עם עובדות שמפריכות את האג'נדה ההזויה שלהם.

poo27
24-10-08, 00:36
הבעיה היא לא למי יש רכב אלה איך שהתקשורת מציגה אותו
אני מפנה אותכם ללינק http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-3340,00.html?txtSearchString=%22%D7%9B%D 7%91%D7%99%D7%A9%D7%98%D7%97%22&collarity_appid=ynet_articles&collarity_channel=&collarity_origin=8
בסך הכול כתבתי את המילה "כביש שטח" בחיפוש למה לא לציין רק את סוג הרכב? למה הדרמטיות?
אנו אשמים שכל אחד יכול לקנות רכב גדול?
מחר חס וחלילה יאשימו את הרכבים הקטנים בהרג ילדים בגלל תאונה מחרידה זאת או אחרת,
הבעיה נעוצה בתרבות התקשורת שבמקום לדווח מעלה את הגיגי "נפשה" ומבצעת זאת באופן חד צדדי.
נכון הרכבים מנקריי עניים וגם הפכו לסמל סטוטס אך אין זאת אשמתנו!

דרור ברלי
24-10-08, 00:44
דרור היקר,

מה דעתך לדלג על שלב שכנוע המשוכנעים ולפנות למערכת העיתון הקטנטן בו אתה נוטל חלק (ידיעות, לא?) ולהציג קול שפוי בעניין, או לקדם דיון רציני בנושא בין אנשי מקצוע מאוזנים ורלוונטיים?

אני לא צריך להתאמץ לשכנע אתכם. זה רק דיון.

בתקשורת הכתובה שאינה מגזיני רכב (אני עובד בעיתון יומי, להזכירך) יש רוב מוצק לחורשי רעתנו. העיתונים היומיים רוצים וצריכים למצוא חן בעיני קוראיהם, ובציבור הרחב אנחנו מאוד-מאוד לא פופולריים. לגלות לך משהו? אפילו חלק מעיתונאי הרכב מתים לראות איך הג'יפים שלנו מורדים מהכבישים לאלתר.

תיאורטית ועל הנייר - אנחנו בכל מקרה יוצאים רע, מאוד רע, מכל צד שיסתכלו עלינו. המכוניות שלנו גדולות, רעשניות, בזבזניות, מזהמות. פגיעתן בכלי רכב אחרים ובהולכי רגל בזמן תאונה - קשה ביותר. יכולתן הטכנית לנסוע בשטח ו"להשחית" שטחים חקלאיים וערכי טבע ונוף אינה מוטלת בספק. עכשיו לך ותסביר לציבור הרחב שמקנא בך כי אתה "עשיר", שאוטו זה רק ערימת ברזלים וגומיות, ומי שקובע מה האוטו עושה, איפה הוא נוסע ואיך הוא מתנהג, זה רק הנהג - בן אדם?...
בינתיים לדעתי האישית - כעיקרון שום עלייה לכותרות לא תעשה לנו טוב. גם בהקשרים חיוביים כמו מבצעי נקיון, טיולים לילדים חולים ונזקקים וכו' וכו'. דעתי המאוד אישית היא שהאינטרס המאוד ברור שלנו כקהילה צריך להיות שמירה על שקט. שיעזבו אותנו במנוחה.

ניר.א
24-10-08, 01:09
תתכוננו.[/quote]
גם אני שמעתי חלק מה"דיון" המביש הזה וברוח הדיון אני מציע להוריד מהכביש אוטובוסים
ומשאיות!יצא לכם לראות פעם מה קורה כשמשאית פוגשת הולך רגל?
מפגש דומה בין ג'יפ להולך רגל הוא ממש תענוג בהשוואה למפגש דומה עם אוטובוס!
ואולי בכלל(ברוח הציניות)צריך לאסור על תנועת הולכי רגל ברחובות וככה הם לא ידרסו!!!
אבל עכשיו קצת רצינות.הדיון היה מביש ולא רציני כמיטב המסורת בתקשורת שלנו והבעיה היא
שאנחנו מקבלים את זה כ סוג של גזירת גורל ואני לא בטוח שזה באמת גזירת גורל..
זה שבשטח וגם בכביש אנחנו צריכים להתנהג למופת לא ללכלך, לא לפרוץ דרכים חדשות היכן שאסור,לנהוג כבני תרבות בכביש וכ"ו זה ברור אבל שלא יהיו לכם אשליות!!!אף אחד ואני מדגיש
אף אחד לא יתחיל פתאום לחשוב שג'יפים זה דבר טוב!גם אם תיסע בגרוטאה ששווה בקושי 10000
ש"ח בכביש יסתכלו עליך בקנאה כי אתה נוהג בג'יפ.ובינינו כל גבר (כמעט)גם אם הוא נוסע ב פרארי
כשהוא רואה ג'יפ זה עושה לו משהו.אז תמשיכו להתהג כמו שצריך בכביש ובשטח ושהקנאים לא ימותו אלא שיחיו יקנאו ויסבלו!!!ולרשעים לא תיהיה תקומה!!!

lizard
24-10-08, 08:26

אגב, כשהייתי בסיאטל בסביבות 2002, זה בדיוק מה שקרה. בסביבות 2 בלילה נאסר למכור אלכוהול וראית נוכחות משטרתית מוגברת ברחובות. אנשיפ פשוט הלכו הביתה. מעין עוצר שכזה.

למרות שזו כביכול הגבלה די רצינית של זכויות אזרח זה מתקיים בלא מעט מדינות.

חוץ מזה, על מה כל ההתלהמות הזו? אז איזה אדיוט קיבל קצת זמן אוויר. הרי הרעיונות האלה ממש לא חדשים, כל פעם אחרי תאונה שמעורב בה ג'יפ יש את ה"עליהום" הזה. אז מה? איזה תקנות כבר יכולים לפרסם? נראה לכם שהם בכלל יעברו מבחן משפטי כלשהו? ונניח ויצרו איזו שהיא תקנה מטופשת, יהיה מי שיתבע לבטלה בבית משפט, יקבל צו מניעה ועד שהמשפט יפתח ב2030 אז כבר בכלל לא יהיו ג'יפים בגלל הדלק.

ד ו ר ו ן
24-10-08, 13:53
ואני חושב שהבעיה האמיתית היא שהם... צודקים
מה ההבדל בין הרכב הזה לבין כל מסחרי אחר?
כולל מיניוואנים משפחתיים?

צחי,
ראית את התמונות של הרכב הפוגע?
לפי רמת מעיכת החזית של הרכב לא היה לה סיכוי גם אם פרייבט היה פוגע בה במהירות כזו.

ד ו ר ו ן
24-10-08, 17:43
החלק הקשה הוא להודות בזה שאני נוהג כמו כולם, שאני מתנהג כמו כולם. .
לא,
אני לא כמו כולם,
אני לא חותך מנתיב פניה ימינה או שמאלה לאמצע תור מזדחל לנסיעה ישר ,אני לא חותך ולא עובר נתיב בכוח או בלי לאותת,אני לא נוסע מהר בשטח עירוני ובטח לא נוסע 100 בשטח עירוני וכנראה שגם לא בכביש בינעירוני לדברי חבריי,אני לא שותה ונוהג ולא מנסה להוכיח כלום לאף אחד.

אלון,
יש הבדל גדול בין טעות שנעשית בתום לב כי אתה בנאדם (גם אם קרה משהו בגללה) לבין התנהגות פושעת במכוון כי לא אכפת לך מאנשים אחרים-כאלו אני רואה המון על הכביש כל יום שאני נוהג.

אלון_ק
24-10-08, 17:44
התגובה הייתה אמורה להיות בה"פ למישהו אחר, עמך הסליחה דורון...

דני פרומצ'נקו
05-11-08, 20:47
שלום, אני דני פרומצ'נקו מ"אוטו" ואכן ניסיתי להגיב על דבריו של מתי גולן בגל"צ ואפילו הצלחתי להשחיל מילה או שתיים. אבל דרור, מערכת גל"צ לא ניסתה לאזן את התמונה, שמעתי את השידור בעודי נוהג, עצרתי בצד, חייגתי 144, ביקשתי את הטלפון של גל"צ וטלפנתי אליהם. לצערקי, כמו שכתב אחד המגיבים, תגובתי לא הייתה סדורה מה גם שרינו צרור שיסע אותי מהמילה הראשונה וזרק לאוויר תגובות פופוליסטיות ללא הפסקה. אני בכ"ז אמרתי שאם ג'ינג'י דורס אישה זו לא סיבה להוריד את כל אדומי השיער מהכביש, הוספתי שמי שמדבר על "ג'יפים" לא יודע על מה הוא מדבר, ושיש חוק המגביל רשיונות נהיגה למשקלי רכב. עוד הוספתי שמרצדס S קלאס, כבדה בהרבה מיונדאי טוסון למשל...
תגובה יותר מסודרת תמצאו בטור שלי באוטו של החודש (הרי בלי פרסומת אי אפשר :)
דני

דרור ברלי
05-11-08, 21:44
היי דני!

הצורה שבה מר רינו צרור מנהל דיון היא מתחת לכל ביקורת.
ברגע זה ממש התקשרה המפיקה שלו - מחר בין 09:00 ל-11:00 הוא מתכוון להמשיך את המתקפה שלו עלינו, והם רוצים שאני אעלה לשידור.
היא הבטיחה לי 2 דקות שלמות, והודעתי לה שאם הוא לא ישמור על תרבות דיון, אין לי מה לדבר איתו בכלל. ניתן להם צ'אנס.

asafk
05-11-08, 22:19
מצויין.
אז תציע להם שלמכוניות שחורות עם חלונות כהים יהיה צריך רשיון מיוחד (הם מעורבות יותר בתאונות על רקע בריונות ממכוניות אחרות).

כי באמת, בנאדם שעובד בתור גובה כספים של המאפיה, נוהג מסטול, באוטו שלו יש סמים ונשק לא חוקי, ברגע בהיר וצלול אחד שבו יעבור חוק שמתיר נהיגה בג'יפים (אגב- מה זה ג'יפ? מה ההפרש במשקל בין סמוראי "ג'יפ" לסתם לקסוס "לא ג'יפ"? ) רק לאנשים מעל גיל 30, יעצור ויגיד "זה לא. מוגזם. אני עוד לא בן שלושים אז אני לא נוהג בג'יפ. זה לא חוקי. עד כאן. אני מוכן לעשות הרבה דברים, אבל זה לא. על החוק הזה אני לא עובר..."

אתה באמת חושב שיתנו לך לדבר? אשרי המאמין.

אסף.

Viper
05-11-08, 22:28
א. יפה לראות כאן גם את דרור וגם את דני. (ואני מנוי על 2 העיתונים שהם כותבים בהם...)
ב. שבוע שעבר שמעתי בתכנית בגל"צ את אלי ישראלי אומר בתגובה ל"עליהום": "ג'יפאי אמיתי לא יוצא לשטח בלי מפה... נוסע רק בשבילים מסומנים..."
ואני חושב שזה די ממצה את העניין. יש ג'יפאים ויש ג'יפאים ב"כאילו".
יש את הג'יפאי היפה. זה ששומר על הארץ ועל דרך ארץ. זה שמלמד את ילדיו אודות הטבע ואוסף אחריו את כל הזבל המיוצר בטיול עד רמת קיסם השיניים. (ואלו לדעתי מרבית חברי הפורום כאן).
ויש מהצד השני את הג'יפאי המכוער. זה שיודע רק להרוס. :evil:
אבל את 2 המודלים האלו אנחנו הרי רואים בכל מקום.
פעם, למי שנהג בב.מ.וו היתה תדמית מסוימת (ולא חיובית במיוחד...) אז מה? נוריד את הרכב הזה מהכביש? (או לפחות את כל מי שנוהג בו?!?)
אם יש כאב ראש- נוריד את הראש? לא ניקח אקמול?!? :-?
לסיכום- הבעיה העיקרית היא בחינוך ובאכיפה הקלוקלת בארץ.

lizard
05-11-08, 22:42
ושוב אני אומר, אז מה? שידברו. למה זה בכלל מזיז לכם? נראה לכם שאפשר לחוקק כזה חוק או תקנה שלא מאפשרת לאנשים לנהוג בג'יפים? זה הרי הכול נסיון לעוד ועוד רייטינג.

דרור ברלי
05-11-08, 22:47
אני לא מצפה מהם לכלום זולת תרבות דיון שמזכירה תגרנים בשוק.

אבל כדי שאחר כך מצפוני לא ייסר אותי על שהוצעה לי הזדמנות להשמיע את דעתי והחמצתי אותה - רק בשביל זה אני נותן לרינו צרור את הצ'אנס.

six 4 life
05-11-08, 22:50
להמשיל-
כמו שישראל נראית בעיני העולם, לא משנה מה תעשה או כמה הסברה בנסיון להעביר את האמת תבצע, היא תמיד תשאר שנואה,
כך גם קהל הג'יפים בישראל- אותו סיפור.
זה המצב, וחבל להתעצבן, להתרגש, או בכלל לבזבז עליו דקה זעומה של תשומת לב.

כמו שנאמר בשני המקרים- "מה שלא נעשה ישנאו אותנו, אז למה צריך לתת דין וחשבון..."

דרור
אני אישית לא הייתי טורח לכבד אותם בדקה מזמני, סה"כ מדובר בשק חבטות תורן ל"מתאגרפים" של אותה מפיקה
אבל היות ונענית להזמנה, וברור לך ולרוב שלחוות דיעה או בכלל לדבר לא ממש יתנו לך, אני מצפה ממך ללא פחות מניתוק בפנים ברגע שזה קורה.

בהצלחה.

נמרוד
05-11-08, 23:36
... ואני אומר לדרור - כל עוד הם הוגים את השם שלך נכון, ואת השם של אתר האינטרנט שבו אתה כותב בלי שגיאות - ג'יפולוג נקודה קום או נקודה סי-או-איי-אל, לא משנה - דיינו :D

(אגב דרור כותב מבחני דרכים בג'יפולוג "רסמי" כבר כמה חודשים. לא שמתם לב לחידוש כי הוא פה, עם אותה סופה חבוטה, צועק ובועט מהיום הראשון של הפורום...)

דרור ברלי
06-11-08, 00:05
להמשיל-
סה"כ מדובר בשק חבטות תורן ל"מתאגרפים" של אותה מפיקה
אבל היות ונענית להזמנה, וברור לך ולרוב שלחוות דיעה או בכלל לדבר לא ממש יתנו לך, אני מצפה ממך ללא פחות מניתוק בפנים ברגע שזה קורה.

בהצלחה.

אדרבא.
יתנהגו כך (דעתי כדעתך אגב, לא נראה לי שהם יצליחו להתאפק מלהפוך את הדיון לחד צדדי ומתלהם), זה רק יאשש את מה שאנחנו חושבים עליהם.
למרות כל זה, אני חושב שהעובדה שהם הגיעו אלי בעקבות השרשור הזה כאן באתר ג'יפולוג, מראה שהם מודעים לקיומנו כקהילה שיש לשמוע גם את דעתה, ושבהחלט סופרים אותנו.
אז אני מתייחס לזה ברצינות - מחר זה התור שלי לשכב על הגדר למען הקהילה הזו... יצלבו אותי, יצעקו עלי, ינסו להשתיק אותי בגסות ובאלימות המילולית האופיינית - בזה אין לי ספק. ואולי אני טועה ויתקיים דיון תרבותי? אני מקווה שזה יהיה באמת כך ושאני טועה.
בכל מקרה אני אשתדל לייצג אותנו ואת האמת שלנו בכבוד הראוי.

zsahi
06-11-08, 00:49
רק קח רגיעון של הדס קצת לפני שתהיה רגוע...

בהצלחה מחר

דרור ברלי
06-11-08, 08:57
נו, טוב. אפשר להירגע. חזל"ש.
מפאת אייטמים פוליטיים דחופים יותר.דחו את זה לשבוע הבא... נבלות, כל הלילה לא ישנתי, לטובת שינון תשובות רהוטות לכל שאלה תוקפנית אפשרית!....:-x

אבל האמת היא שכל עכבה לטובה - ואולי עד אז ישכחו מזה לגמרי ויעזבו אותנו במנוחה לנפשנו. אתם יכולים לעבור לתחנות שמשמיעות מוסיקה טובה במקום הדרעק הזה.
אני אעדכן אם הנושא יעלה שוב.

סגול
06-11-08, 11:06
נו, טוב. אפשר להירגע. חזל"ש.
מפאת אייטמים פוליטיים דחופים יותר.דחו את זה לשבוע הבא... נבלות, כל הלילה לא ישנתי, לטובת שינון תשובות רהוטות לכל שאלה תוקפנית אפשרית!....:-x.

חוששים ממך:D

האמת אני לא מכיר אותך אישית אך ממה שקראתי אותך אחורה פה ובדה מרקר.. לא הייתי יכול להעלות על הדעת מישהו שייצג את הקהילה הזו בצורה טובה יותר.. אני דווקא מקווה שכן תעלה לשידור בסוף בשבוע הבא.. ואפילו אם זו רק דקה!

בהצלחה !

גיתאי נוה
09-11-08, 01:34
היום שוחחתי small talk עם אחד השכנים שלי, איש רציני ולוגי ובכלל לא מתלהם הנושא גם תואר מכובד באוניברסיטה מכובדת, ופתאום הוא משחיל את הסיפור של "הג'יפים שצריך להוריד מהכביש" והוסיף גם את הרעיון ההזוי של 'מרינה' וכו', וסיים בכך שאם היו מריצים משאל עם - הוא היה חותם להעפת הכלים הללו מכבישי ישראל. היה ברור לי שהוא שאב את רעיון העיוועים מהתוכנית המדוברת.
האמת, כל כך כעסתי ונפגעתי - בייחוד כש'אדם מן היישוב' כזה תומך בהעפה שלי מהכביש (תסלחו לי שאני לוקח אישית) - שפשוט נכנסתי לבלק-אאוט ולא ידעתי מה לומר מההלם, חוץ מאיזה משפט לא ברור ש"אם כך אז גם את המשאיות והג'ינג'ים צריך להוריד...". אפילו את השם של השדרן האווילי לא הצלחתי להעלות מנבכי זכרוני, למרות המפורסמות שלו.

דרור, שיעורי בית לג'יפאי הנבוך - אולי תעלה פה 3-4 נקודות עיקריות על סמך מה שהכנת לידידנו מהרדיו, ככה שורה לכל נקודה? רק את הפאנצ'ליין...מצטער על הדביליות שלי, אין הרבה דברים שבוערים בי עד כדי איבוד החשיבה המסודרת...

גיתאי

דרור ברלי
09-11-08, 13:01
אין לי מושג כמה נקודות עיקריות או תובנות אפשר לדחוס לתוך 2 דקות ברוטו שנעמה המפיקה הבטיחה לי (שמתוכן רינו צרור יקטע אותי ויצעק עלי משהו כמו דקה וחצי ואז גם יוריד אותי מהשידור...)

יש לנו בעיה רצינית במדינה - שאנחנו עושים הכללות.
הפיתרון הישראלי לכל בעיה הוא ירי באוטומט מהמותן - "לטפל בכולם". חלק מהאופי הלאומי שלנו הוא שאנחנו דורשים פתרונות אינסטנט. זבנג וגמרנו. בסוף מסתבר שמה שנכון לשיחות סלון על בירה ופיצוחים לא עובד כשמנהלים מערכות בסדרי גודל של מדינה. אבל העובדות לא מעניינות את מר גולן ואת מר צרור וחמור מכך - את מקבלי ההחלטות במדינה.
אז הם יורים מהמותן בהיסטריה - מבצעי אכיפה, הטרדות והגבלות גורפות של קבוצות אוכלוסיה, קבוצות גיל, סימון של מגזרים שלמים, מחלקים אנשים לקבוצות, מנתחים את אופיים ואפילו קובעים נחרצות את מימדי איבר מינם - והכל לפי סוג הרכב בו הם נוהגים. להמשיך עוד?

הטענה העיקרית שלי מול ההתלהמות של רינו צרור ומתי גולן היא אחת:
אני מחלק את משתמשי הכביש לשתי קבוצות בלבד - אלה ששומרים על חוקי התנועה, ואלה שלא.
מי שעבריין - שיטפלו בו על פי חוק. ושיפסיקו למדוד לי מרכזי כובד, מרחקי בלימה, גודל גלגלים וגובה פגושים. מי ששומר על חוקי התנועה, שומר על תקינות הרכב, מתאים מהירות לתנאי הדרך ולא רק להגבלה שבחוק, לא נוהג בשכרות, לא נוהג בעייפות, וכו' וכו' - לא יהיה מעורב בתאונה ולא יהיה מסוכן לסביבתו. אין בזה שום דבר חדש, ועכשיו שיביא לי מורה-נהיגה או איזה מומחה מיובש של "אור ירוק" שיגיד לי שאני טועה.

אין ויכוח שרכב גדול וכבד יותר באמת פוגע קשה יותר בהולכי רגל וברכבים קטנים ממנו. אבל לפי התאוריה המטופשת הזו צריך להעיף מהכביש לפי הסדר וכל אחד בתורו - כל מוביל טנקים - משאית סמי טריילר - פול טריילר - אוטובוסים - משאיות רגילות - משאיות חלוקה - מסחריות כבדות - טנדרים גדולים - טנדרים בינוניים - ואנים - מיניוואנים - ג'יפים - מכוניות סאלון - מכוניות משפחתיות - מכוניות סופר מיני, או בקיצור - כל רכב שגדול יותר מסמארט.

בסוף יתברר שגם סמארט קטלנית לרוכבי קטנועים ואופניים ולהולכי רגל כשהיא פוגעת בהם כבר ב-50 קמ"ש, ואז מה?
נחזור לסוסים וחמורים רתומים לעגלות? ואז יתברר שחמורים וסוסים נוהגים לנפוח נודות ריחניים ולחרבן חבילות של קילוגרמים שלמים על הכביש, והתוצרת הזו שלהם מסריחה יותר מכל אגזוז מעשן, מצחינה כמעט כמו הרעיונות של מר גולן ומר צרור. ולא רק מסריחה, אלא גם חלקלקה... אנשים עלולים למעוד וליפול לתוך הח....א, בעיה בטיחותית של ממש!!! וכן הלאה וכן הלאה.

עצתי לנעמה המפיקה הנחמדה של רינו צרור - אני יודע שאת נכנסת לכאן כדי לבדוק מה העניינים - תני לו לקרוא את מה שכתבתי, שינסה להתעמק בזה. אני יודע שקצת קשה לו עם עובדות - אבל בכל זאת. אולי זה יחסוך ממנו את המשך החיטוט בחייהם ובעניינם של אחרים, עניין שבו אין לו שום מושג זולת קינאה וצרות עין נטו.

UNIX
09-11-08, 13:06
גיתאי השכן שלך אידיוט
לצערי יוצא לי לפגוש הרבה באנשים כאלו שלא מבינים כלום מהחיים שלהם
והעובדה שיש לו תואר מכובד מאוניברסיטה מכובדת לא הופכת אותו לאיש עם חוכמת חיים רחבה יותר .
הרבה אנשים נתפסים למה שהם שומעים ברדיו ובטלוייזיה וחושבים ש"הם" יודעים הכי טוב
זה בהחלט עצוב שזה המצב , תחשוב שהשכן שלך ירוץ לכנסת בעוד כמה שנים וינסה להשחיל לנו איזו אגרה , הפוטנציאל
הזה שרוי אצל כל הפלצנים האלו ש"לומדים " מכלי התקשורת

גיתאי נוה
09-11-08, 13:17
שמע דרור, אתה שרוט לגמרי, אתה רוצה לעשות לי התקף לב/צחוק?
עכשיו אני משוכנע יותר מתמיד שנעמה חייבת להרים אותך לאוויר האֵתֶר...

דרור ברלי
09-11-08, 13:22
אני שרוט? הכל נכתב ברצינות תהומית. וזה רק הקצה של הקצה.

גיתאי נוה
09-11-08, 13:27
ברוך, הבעיה האמיתית היא שהשכן היקר שלי הוא דווקא אחד עם שתי רגליים על הקרקע למרות ה"דוקטורה", הוא בכלל לא פלצן והאמת - אם הוא היה רץ לכנסת אולי היו קורים כמה דברים טובים במדינת הגמדים (חוץ מאשר לקהילת הג'יפאים, כמו שאתה מבין)...
תבין - אם הוא היה מאלה שאתה מדבר עליהם בכלל לא הייתי טורח להתייחס אליו. העובדה שכל כך התקוממתי קשורה לזה שהוא דווקא 'אדם מן היישוב', וזה מה שמדאיג פה.

גיתאי

דרור ברלי
09-11-08, 14:04
ואני אמשיך: אתם צריכים להבין מה קורה כאן.
כל מי שקצת מחוץ לקונצנזוס (מבוגר, נוהג במשפחתומטית) הוא לא משלהם, ועל כן מסוכן/מפחיד ועל כן צריך להוריד אותו מהכביש.

כבר שנים מתנהל עליהום מתמשך על רוכבי אופנועים. לא פעמיים ולא מאה פעמים נשמעות הקריאות לאסור ייבוא אופנועים "כבדים"/כל מה שאינו קטנוע. הדרך בה בחר הממסד להתנכל לענף האופנועים היא באמצעות ייקור הביטוח. יש לי תחושה רעה שגם אם לא יורידו אותנו מהכבישים, יכניסו לנו איזה אגרה, ככה בשביל השמחה לאיד וגם שהמדינה תרוויח משהו.

בואו ונניח שאם לא היו/לא יהיו ג'יפים, רובנו נעבור למכוניות כביש קצת יותר מעניינות מקורולה או משפחתומטיות אחרות בצבע כסף-מיטלי שצרור את גולן רוצים לכפות עלינו - נניח מכוניות ספורט או מאסל-קארס, בצבעים כמו צהוב, אדום או אפילו שחור! רחמנא ליצלן!... כמה זמן אתם חושבים יעבור עד שגם אלה יסומנו כמטרה חדשה של צרי העין המשועממים הללו?
ואז נשמע טענות על מכוניות צבעוניות מדי, מהירות מדי, מרעישות מדי, זללניות דלק מדי. יתחילו לשחרר תיאוריות מלומדות על גודל הזין שלנו ביחס הפוך לצבע האדום ולהספק המנוע ועוד ועוד. הרי אין לזה סוף.
כמ ושהם אומרים היום ש"אף אחד לא צריך ג'יפ", ככה הם יגידו לי שמה שאני צריך זה קטנוע 125 סמ"ק, ושאני "לא צריך" ימאהה R1. או שאני צריך מאזדה-3 בצבע אפור ו"לא צריך" אימפרזה טורבו STI כחולה או "לא צריך" שברולט קמארו YENKO S/C כתומה. ממש כמו שהם יאסרו עלי לאכול סטייק כי אפשר להסתפק בפלאפל, או לאשתי ללבוש חוטיני כי תחתוני סבתא זה מספיק בהחלט. לספר לכם מר גולן ומר צרור, איזה סוג של משטרים היו מחליטים באופן שרירותי מה הציבור שלהם "צריך" או "לא צריך"?
למזלנו, הקומוניזם עבר מהעולם. אתם לא תקבעו לי מה "אני צריך". אני אבחר לי אוכל לפי טעמי, מכנסיים ללבוש, מוסיקה לשמוע וגם מכונית לנסוע - לפי מה שאני רוצה וכמובן לפי יכולתי הכלכלית, וכל עוד אני לא מרעיש לכם בין שתיים לארבע, לא עובר על חוקי התנועה ו/או מסכן פיזית ממש את סביבתי, אתם לא תתערבו. זה לא על חשבונכם ועל כן גם לא עניינכם, קרציות.

opl
09-11-08, 14:40
דרור, אני נהנה לקרוא את כל התגובות שלך אבל שאלה אחת יש לי. תגובות כאלה אתה כותב גם בעיתון? או שזה לא עובר מסך? הרי לכתוב את מה שאתה כותב פה זה דיי ...preaching to the

סופת המדבר
09-11-08, 14:42
חרא מדינה..
אפשר לחשוב שאופנועים. משאיות. פרייבטים
לא גורמים שום נזק לסביבה והם בכלל לא מסוכנים
(ת'אמת אף פעם לא שמעתי שאיזה פרייבט היתה מעורבת בתאונה...)
כי כנראה לא נישאר ממנה כלום אחרי התאונה...

פרייבטים ומכוניות ספורט נוסעים רק על הכביש..
גיפים לעומת זאת נוסעים על הכביש רק כדי להיכנס לשטח וזהו....
אז מי מסכן יותר??

דרור ברלי
09-11-08, 14:44
דרור, אני נהנה לקרוא את כל התגובות שלך אבל שאלה אחת יש לי. תגובות כאלה אתה כותב גם בעיתון? או שזה לא עובר מסך? הרי לכתוב את מה שאתה כותב פה זה דיי ...preaching to the

לא עובר.
העיתונים לא אוהבים לעצבן. הם אוהבים ללקק לקונצנזוס, ופוליטיקלי-קורקט זה שם המשחק.

savyon
09-11-08, 14:47
מזל שיש לנו את האתר, הא דרור?
אולי נצליח לגרום לך לכתוב טור קבוע: "דרור הבועט" או משהו כזה...

אני מבטיח לקרא!!!

סביון

UNIX
09-11-08, 14:48
אני מציע שהרשור הזה יהפוך להתלהמות הפוכה מצידנו על חבורת המטומטמים שם ברדיו
ושכל יוזר פה באתר ירשום את דעתו בנושא
אל תשכחו שהשתיקה בסוף תעלה לנו ביוקר

דרור ברלי
09-11-08, 14:53

חס וחלילה להתלהם!!!!
בלי להעליב אף אחד, לא כולנו מתבטאים בשפה נקייה.
לא כולנו נצמדים לפואנטה.
זה רק ייתן לחורשי רעתנו עוד תחמושת.

אני עצמי נגרר לזה בעל כורחי.
לדעתי האישית שקט מצידנו, כולל ובעיקר על הכביש ובשטח - יכול רק לעזור. אנחנו צריכים להפסיק לעלות לכותרות. לא לטוב ובעיקר לא לרע.

GodsFather
09-11-08, 14:55

גם דיבורי סרק עולים הרבה (ואני לא מפנה את זה אליך UNIX, דווקא ממך אני תופס).

כמו שאמרו פה - צופים עלינו. ולכן צריך שנשמש דוגמא חיובית ולא סתם מקום להוציא קיטור.

דרור יודע להתבטא וכמוהו יש כאן לא מעט ברוכים ביכולת הכתיבה. נקווה שלא נאבד רסן. (תראו מה קרה לאתר הצהוב...)

Juv
09-11-08, 15:14
ואני אמשיך: אתם צריכים להבין מה קורה כאן.
כל מי שקצת מחוץ לקונצנזוס (מבוגר, נוהג במשפחתומטית) הוא לא משלהם, ועל כן מסוכן/מפחיד ועל כן צריך להוריד אותו מהכביש.

כבר שנים מתנהל עליהום מתמשך על רוכבי אופנועים. לא פעמיים ולא מאה פעמים נשמעות הקריאות לאסור ייבוא אופנועים "כבדים"/כל מה שאינו קטנוע. הדרך בה בחר הממסד להתנכל לענף האופנועים היא באמצעות ייקור הביטוח. יש לי תחושה רעה שגם אם לא יורידו אותנו מהכבישים, יכניסו לנו איזה אגרה, ככה בשביל השמחה לאיד וגם שהמדינה תרוויח משהו.

בואו ונניח שאם לא היו/לא יהיו ג'יפים, רובנו נעבור למכוניות כביש קצת יותר מעניינות מקורולה או משפחתומטיות אחרות בצבע כסף-מיטלי שצרור את גולן רוצים לכפות עלינו - נניח מכוניות ספורט או מאסל-קארס, בצבעים כמו צהוב, אדום או אפילו שחור! רחמנא ליצלן!... כמה זמן אתם חושבים יעבור עד שגם אלה יסומנו כמטרה חדשה של צרי העין המשועממים הללו?
ואז נשמע טענות על מכוניות צבעוניות מדי, מהירות מדי, מרעישות מדי, זללניות דלק מדי. יתחילו לשחרר תיאוריות מלומדות על גודל הזין שלנו ביחס הפוך לצבע האדום ולהספק המנוע ועוד ועוד. הרי אין לזה סוף.
כמ ושהם אומרים היום ש"אף אחד לא צריך ג'יפ", ככה הם יגידו לי שמה שאני צריך זה קטנוע 125 סמ"ק, ושאני "לא צריך" ימאהה R1. או שאני צריך מאזדה-3 בצבע אפור ו"לא צריך" אימפרזה טורבו STI כחולה או "לא צריך" שברולט קמארו YENKO S/C כתומה. ממש כמו שהם יאסרו עלי לאכול סטייק כי אפשר להסתפק בפלאפל, או לאשתי ללבוש חוטיני כי תחתוני סבתא זה מספיק בהחלט. לספר לכם מר גולן ומר צרור, איזה סוג של משטרים היו מחליטים באופן שרירותי מה הציבור שלהם "צריך" או "לא צריך"?
למזלנו, הקומוניזם עבר מהעולם. אתם לא תקבעו לי מה "אני צריך". אני אבחר לי אוכל לפי טעמי, מכנסיים ללבוש, מוסיקה לשמוע וגם מכונית לנסוע - לפי מה שאני רוצה וכמובן לפי יכולתי הכלכלית, וכל עוד אני לא מרעיש לכם בין שתיים לארבע, לא עובר על חוקי התנועה ו/או מסכן פיזית ממש את סביבתי, אתם לא תתערבו. זה לא על חשבונכם ועל כן גם לא עניינכם, קרציות.

גם אם מה שכתבת הוא בגדול דעתי, הרשה לי להיות פרקליטו של השטן ולהודיע לך שבמידה וזוהי הגישה הכללית של מה שאתה מתכוון לעלות איתו לשידור יצלבו אותך בקלות - ובצדק.
כל הפואנטה היא "או מסכן פיזית את סביבתי". הם טוענים שאתה כן. פשוט מאוד. אל תהפוך את זה לדיון על זכויות אזרח אלא על נתונים. אתה חייב להיות מוכן ב-100% ולהראות ש -
א. גם הם לא יכולים להגדיר מהו "ג'יפ מסוכן" ובהשוואה למה ("מה מסוכן יותר, האמר או ג'ימני? שניהם ג'יפים? מה בדיוק ההפרדה החוקית ביניהם? הא - לא קיימת; הנעה 4X4? מה אם כל הסוברואים הפרטיות והאודי קוואטרו שמסתובבות בארץ, גם אותן נאסור?")
ב. סטטיסטיקה היא משחק. אני בטוח שבין כל החברים כאן קיימים אלא שיתנו לך נתונים המראים שאוטובוסים מסוכנים הרבה יותר שלא לדבר על משאיות. ומי מגדיר מהי סכנה? לסביבה? לנוסעים? גופנית או גם לנזק רכוש? מדידה מול מספר מכוניות או קוילומטרז' נסיעה? בעיר ו/או מחוצה לה? וכו' וכו'.

כל זאת כמובן תו"כ הדגשה שקיימת תרבות ג'יפאים שלמה ושפויה.
הייתי יכול להמשיך, אבל אני חייב לזוז.

סגול
09-11-08, 15:35
לצערי הדאגה בעיניי גדולה יותר. היום קשה יותר מתמיד להשיג רייטינג. היכן שתוכניות ריאלטי למינהן הוציאו את הנמוך ביותר שניתן להגיע.. קשה להתחרות. העיתונות מאוד צהובה היום כי זה מוכר ומכירות זה שם המשחק. כח התקשורת הוא עצום והקו הדק שבין השימוש בכח זה לצרכי רייטינג על גב העיתונאות לבין חקר האמת ופירסומה גם שלא בפריים טיים נעלם לחלוטין.
מכאן ההיטפלות לקבוצות מיעוט הופכת קלה יותר. יתרה מזאת.. אירוע כגון תאונה עם נפגעים יוצר לחץ על על בעלי התפקידים במשטרה וגם על המחוקקים.. התקשורת חופרת ומחפשת ראשים כי כל ראש זה רייטניג.. ושוב.. מכאן למצוא איזה מיעוט ולכוון אליו את הכעס כבר פשוט יותר. במדינה שבה כולם מטילים אחריות על השכן.. זה מתבקש.

הציבור כבר שכח לחשוב עם הראש.
היום התקשורת יכולה להמליך מלך ביום ולערוף את ראשו למחרת.
המראיינים מכוונים לתשובות בהם בחרו מראש.. וכל נסיון לתגובה קצת שונה נחתך באגרסיביות..
והעיקר שיש פירסומות והמנכ"לים מרוצים.

אני מסכים עם דרור לגבי השקט. חובת ההוכחה היא תמיד עליי. אני נושא באחריות כלפי עצמי!!
ולא כדיי להוכיח משהו למישהו..

רק ככה אני ישן טוב בלילה.

ירון71
09-11-08, 16:00
לשתוק זו טעות! אנו צריכים להצטייר כקבוצה חזקה, מאורגת וכוחנית.

עכשיו, לקראת בחירות, זה הזמן לקבל הבטחות מהמפלגות!

חבר כנסת אחד מתלהב שיציע חוק דרקוני נגד ג'יפאים יגרום נזק בלתי ניתן לתיקון לכולנו.

דרור ברלי
09-11-08, 16:11
הם ממילא יכולים להגיד כל מה שהם רוצים, ולסגור לי את המיקרופון ברגע שיגיע תורי להשחיל מילה. כל הויכוח איתם מתחיל בצורה לא הוגנת כלפינו ומנוהל בצורה לא הוגנת כלפינו ומבחינתי הוא מיותר מלכתחילה. הם מדברים שטויות במיץ עגבניות ורק בשביל הסיכוי המאוד קלוש שיתנו לי לדבר דקה וחצי נטו רצוף, ואצליח להוציא אותם טיפשים ונבערים קבל עם, הסכמתי לעלות לשידור שבינתיים נדחה.

בטח שהם לא יכולים להגדיר איזה ג'יפ מסוכן, וגם אני ואתה לא. פשוט מאוד - כי אין דבר כזה ג'יפ מסוכן, או משאית מסוכנת, או פרייבט מסוכן. רכב תקין אינו מסוכן! מי שהופך ערימת ברזלים וגומיות למסוכנת זה רק הנהג/ת שלה - אם אינו נוהג/ת לפי הכללים והחוקים!
מכוניות שונות, גם פרייבטים, אינן אוחזות בכביש אותו דבר, אינן בולמות באותו מרחק ומרכזי הכובד שלהן אינם זהים -הדבר היחיד שהוא קשיח ולא ניתן לשינוי הם החוקים - אסור לנהוג שיכור, אסור לנהוג עייף, אסור לדבר בסלולר בזמן נהיגה, אסור לעבור על המהירות המותרת וכו' וכו'.
תנהג לפי החוקים והכללים, לא תהיה מעורב בתאונות. נקודה. אין תחליף לעירנות ולזהירות וגם לקצת שכל ישר.

GodsFather
09-11-08, 16:11
כוחניים אנחנו לא אמורים להיראות - כי אז אנחנו ניתפס כאיום ונהיה בדיוק כמו שרואי השחורות רוצים שניראה.

לגבי עניין הבחירות - נציג שלנו בכנסת? דרור ? :rolleyes:

KOOKE
09-11-08, 16:45
מה שהכי מדאיג בעניין זו הסחפות ההמון אחרי העליהום...היום זה נחשב ל"בון טון" להיות אנטי הג'יפים..לא רק בהיבט הבטיחותי עלק אלא גם בהיבט ה"ירוק"..

לשם הדוגמא..

אמש בתוכנית טופ גיר..

בחנו שם מרצדס 55 AMG סטיישן וב.אמ.וו אמ5 סטיישן (תסלחו לי אם אני לא ממש מדייק בשמות הדגמים) כחלופה ריאלית לריינג' רובר או פורש קאיין..

למה ..כדי להיות פוליטיקאלי קורקט בעיני הציבור...

או כלשונו הציורית של המנחה..אם אתה רוצה לנסוע בלונדון מבלי שהירוקים יזרקו עלייך ביצים או אבנים..סע בסטיישנים האלו..הם לא מזהמים פחות..הם לא עולים פחות..הם שימושיים באותה מידה כמעט כמו SUV אבל הם לא מושכים אש..

תקלטו את זה..במדינות "נאורות" כמו אנגליה (כנראה שגם בשאר ארצות אירופה) כבר זורקרים ביצים על ג'יפים...

דרור ברלי
09-11-08, 16:48
אסור להצטייר ככוחניים.
אסור להתלהם.
זה רק יביא נזק.

השאיפה של כולם כאן כג'יפאים צריכה להיות "חתימה נמוכה".
להפסיק לבלוט ולעשות רעש גדול.

משחקי העבירות והרס המצוק בבור משרתים את המטרה של חורשי רעתנו. הטינופת שחלק מאיתנו משאירים בחניונים ובשטח בוודאי שמשרתת אותם. על ירידה משבילים, הרס צמחיה ושטחים חקלאיים אין מה להוסיף. גם לא על עלייה לכביש אחרי שעשועי חורף, כשאנחנו מפזרים אחרינו גושי בוץ לכל הכיוונים. מספיק שגוש-בוץ אחד כזה יעוף על השימשה של משפחתומטית אפורה-מטלית שנוהג בה פלוני מתי גולן או אלמוני רינו צרור - ותראו מה נהיה מזה.

מה שטיפש אחד הורס, כל הקהילה הטובה הזו לא תוכל לתקן.

tooshey
09-11-08, 18:28
דרור
אתה יכול להזכיר לרינו צרור שבאמצע שנות השמונים הוא גם היה "חוליגאן" שרכב על BMW R 80.

בברכה,טושי

opl
09-11-08, 18:34
סליחה שאני עושה את ההקבלה הזו אבל מי זוכר מה קרה עם אותם כלבים "רצחניים" שהוצאו מחוץ לחוק?

בסוף כן חקקו חוק והחזקת הכלבים הפכה לבלתי חוקית, לא? ככה לדעתי גם רכבי השטח יגמרו, בעתיד הרחוק.

החברה פה באתר יוצגו בעיתונות כאותו מיעוט קטן שכן יודע את המשמעות ואחריות שבאה עם רכב שטח. ולעומתם יוצגו אותם פרועי כשהם הרוב ועל מנת להגן על הציבור צריך לחוקק חוקים שמה לעשות גם יפגעו באותו קומץ צדיקים.

גם אם נלך אלף פעם לעיתונות ונדרוש, נגיד ונסביר עדיין יתיחסו אלינו כאל מיעוט שלא מייצג את הרוב.

אלירן.

ד ו ר ו ן
09-11-08, 19:31
נחזור לסוסים וחמורים רתומים לעגלות? ואז יתברר שחמורים וסוסים נוהגים לנפוח נודות ריחניים ולחרבן חבילות של קילוגרמים שלמים על הכביש, והתוצרת הזו שלהם מסריחה יותר מכל אגזוז מעשן, מצחינה כמעט כמו הרעיונות של מר גולן ומר צרור.
הנאדות של כבשים ובקר תרמו ותורמים תרומה לא קטנה לגזי החממה,
מישהו בכלל חשב להפסיק לגדל כבשים בניוזילנד או באוסטרליה?
:shock:

UNIX
09-11-08, 19:52
דרור לגבי מה שרשמת "לאחר שעשוע בוץ"
זה באמת מרגיז וגם אותי היה מרגיז אם הייתי נוסע אחרי ג'יפ ומקבל חתיכת בוץ מהסולייה לשמשת הרכב ,
אבל אני לא מצליח לחשוב על פתרון לעניין הזה למרות שלרוב לאחר שיוצאים מהבוץ לא יוצאים ישר לכביש .
יצא לי לא מעט פעמים לנסוע בכביש מהיר ולקבל חצץ אל השמשה הקדמית ממשאיות שכנראה יצאו לא מזמן מאתר בנייה
לא פעם קרה מצב של ממש חור קטן בשמשה .
למרות שאם אני זוכר נכון יש להם חובה לבדוק את הצמיגים לאחר יציאה מאתר בניה .

אז להוריד את כל המשאיות האלו מהכביש?

jonesy
09-11-08, 20:02
ההשוואה בין ג'יפים למשאיות אינה במקומה, מהסיבה הפשוטה, שאת המשאיות אף אחד לא יכול להוריד מהכביש.

את הג'יפים כן.

zsahi
09-11-08, 21:35
אני לא מבין מה כולכם נעמדים על הרגליים האחוריות, יש בעיה אמיתית של תאונות בארץ, בעיה שנגרמת בעיקר מטיפוס הנהג הישראלי והטיפוס הזה השתלט בצורה די אגרסיבית על שוק רכב ה4X4 בארץ. משהוא מכם היה בבור בשישי האחרון – מזעזע - התחביב שלנו פשוט שייך היום לסוג מסוים של אנשים שאסור להם להיות על הכביש וזה לא רק ארסים בסופות זה עו"ד שיכורים בטוארגים, עבריינים בלנדקרוזרים, צעירים שיכורים בבליזרים ועוד...
רכב גדול מוציא מאנשים אגרסיות וממלא אותם בתחושת ביטחון (וזה לא משנה עם היא מזויפת או לא) וזה מביא אותנו למצב שיש לא מעט פצצות מתקתקות על הכביש.

תוסיפו לזה את הטרנד החדש – רכב שטח גדול בעל 8 מושבים והרי לנו שרות הסעות לילדים מהגן, אפשר לקחת את כל החברים של הילד לחוג קראטה – אז מה עם הנהג בפנים גם ככה לא ממש מסתדר עם המימדים של הרכב, תוספת של 7 זאטוטים צווחניים כבר לא יכולה לשנות הרבה – מקסימום לבלבל קצת את הנהג שיכניס לרוורס במקום דרייב...

זכותם ואפילו חובתם של אזרחים שומרי חוק לבקש להגן על עצמו מהרוצחים שמסתובבים על הכביש, בייחוד כשרשויות החוק לא ממש מנסות לעשות משהוא בעניין – עזבו את כל הגיפאות שנייה בצד, כל רכב שטח בגודל מלא מסוכן יותר בתאונה לצד השני מיונדאי גטס. ברוב המקרים הוא גם מגונן יותר על הנוסעים בו (במקרים שהוא לא מגונן יותר הוא משדר תחושה שקרית לנוסעים בו שהוא כן ותחושה זאת תרצו בכך או לא משנה את סגנון הנהיגה שלהם) הגיוני שאזרחים שומרי חוק יפנו לבקש להוריד את הכלים המסוכנים הללו מהכביש.

אני יכול להתחיל להציע רעיונות מדהימים שישנו את הדרך שבא תראו את עולם הרכב בשנים הקרובות אבל יש בעיה קטנה, Opinions are like asshalls, everyone has one
מה שכן אני יכול להציע לכם לפתוח את העיניים ולהבין שיש בעיה אמיתית, בעיה אמיתית שלתחביב שלנו יש יד ורגל בה.

והערת כלבים מסוכנים,
טוב מאוד שאסרו על גידול כלבים כאלו אידיוט מוחלט מי שחושב אחרת.

דרור ברלי
09-11-08, 22:15
יש בעיה אמיתית של תאונות בארץ, בעיה שנגרמת בעיקר מטיפוס הנהג הישראלי והטיפוס הזה השתלט בצורה די אגרסיבית על שוק רכב ה4X4 בארץ.

עד כאן אני מסכים איתך.
ועכשיו, איך מטפלים בזה? לוקחים לכוווולם את הג'יפ. גם לי ולך.
לא יהיו ג'יפים. ואז מה?

ואז החבר'ה הטובים האלה, הערסים, שבינינו - כסף אף פעם לא מהווה בעיה אצלם, לא יסעו בלנדקרוזר שחור אלא בב.מ.וו 530 שחורה. בטח פחות מסוכנת מלנדקרוזר, הא? אחרי שישתו מספיק, ואולי גם יסניפו כמה שורות, יוכלו להרביץ 250 קמ"ש באבן-גבירול כשהם בורחים מהמשטרה.

יש לנו בעייה עם אנשים, צחי. לא עם מכוניות. וזה מדהים,פשוט מדהים - איך שאלה שאמונים על קבל תההחלטות, מעדיפים להתעלם מזה.

zsahi
09-11-08, 22:28
כשעמדתי על הגבעה שמעתי את הרכבת בנחל שורק צופרת כמו משוגעת ובסוף עוצרת על המסילה באמצע שום מקום (היתי עם משקפת) וסביבה כמה גיפ'ים משני צידי המסילה, היא המשיכה אחרי רבע שעה לכוון טל שחר.

מה קרה שם? מי פתח פקל קפה על הפסים?

התגובה היא משרשור אחר במקור ללא שום קשר לשירשור הזה, מה דעתך דרור - החברה האלה שחסמו מעבר רכבת באמצע שבוע הם חלק מהבעיה או לא?
או אולי הנימה המבודחת של זהר והזילזול המוחלט בחוק הוא הבעיה?

דרור תקרא טוב טוב מה שכתבתי, הבעיה היא בראש ובראשונה בנו ואם הפתרון לא יגיע מתוך הבנה שלנו של החלק שלנו בבעיה אז תהיה לנו בעיה קשה עם הפתרון החליפי שיגיע.

דרור ברלי
09-11-08, 22:35
וואלה.
קראתי פעם.
קראתי פעמיים.
מצטער, אבל לא חושב שאני או אתה חלק מהבעיה הזו, לא חושב שבכלל יש לי או לך חלק בבעיה הזו, ולא מבין למה צריך לקחת לי ולך את הג'יפ בתור פיתרון.

שוב - ג'יפים או אופנועים או ב.מ.ווים שחורים - אינם הבעיה.
יש בעיה קשה של אנשים, של חינוך. או נכון יותר - חוסר חינוך.

יקחו לערסים השיכורים את הג'יפ - הם כבר ימצאו צעצועים אחרים כדי לנופף בהם.
אז אולי הגיע הזמן להניח בצד את הפוליטיקלי-קורקט ולהגיד את האמת בפנים - שצריך לקחת מכאן את הערסים ולא לתת להם להסתובב חופשי?.... ברגל, באופניים, באופנוע, בפרייבט או בג'יפ. היינו הך.

asafk
09-11-08, 23:26
לא חסרה סטטיסטיקה שקובעת שיש יחס ישיר בין גודל הרכב למעורבותו בתאונות קטלניות (ראש אגף התנועה במשטרה הציג בכנס ביום חמישי האחרון גרפים ממש יפים באקסל שבהם הוא התייחס לקבוצות של כלי רכב מסוכנים יותר, וג'יפים לא היו ביניהם).
אבל אני עם דרור בנקודה אחת חשובה.
גם אם יעבור חוק שלכולם מותר לנהוג רק במזדה 3 בצבע לבן (וכמובן למקורבים לשלטון גם בצבע כסוף), עדיין העבריין שחושב שזה בסדר לנהוג במהירות תלת ספרתית באבן גבירול, יעשה את זה. זה לא האוטו שהורג, זה הנהג.
אם נהג/ת לא מסוגל לשמור על מודעות סביבתית בגלל שהוא נוהג באוטו שגדול על כישורי הנהיגה שלו, זה חלק מהאחריות האישית שלו לסביבה לא לנהוג באוטו הזה בסביבה הזו. כן, אחריות. זה הדבר הזה, שכשמחוקקים יותר מדי חוקים, אנשים שוכחים ממנו. כי "אם זה מותר- זה בסדר" גם כשזה לא בסדר, וגם כשלמרות שזה מותר אני לא מסתדר עם זה. וזה חלק מ"אם שילמתי אז מגיע לי" גם כשלא מגיע לך. וזה נכון על המון דברים. ובזה הכל מתמצה מבחינתי- אחריות ובגרות. גם על התקינות של הגרוטאות שלנו (ולא, זה ששילמת למכונאי שיתקן לא מסיר ממך את האחריות שהרכב באמת תקין), וגם על הנהיגה שלנו, וגם על ההתנהגות של הילדים שלנו.

אסף.

גיתאי נוה
09-11-08, 23:29
התגובה היא משרשור אחר במקור ללא שום קשר לשירשור הזה, מה דעתך דרור - החברה האלה שחסמו מעבר רכבת באמצע שבוע הם חלק מהבעיה או לא?
או אולי הנימה המבודחת של זהר והזילזול המוחלט בחוק הוא הבעיה?

דרור תקרא טוב טוב מה שכתבתי, הבעיה היא בראש ובראשונה בנו ואם הפתרון לא יגיע מתוך הבנה שלנו של החלק שלנו בבעיה אז תהיה לנו בעיה קשה עם הפתרון החליפי שיגיע.
סליחה, מה החלק שלי למשל בבעיה? אשמח לשמוע עליו, ויותר מזה - לשמוע הצעות לפתרון אם ישנן כאלה. תהיה קונקרטי בבקשה למרות שהיום זה מאד באופנה להכות על חטא בפומבי ו'לקחת אחריות' כביכול על דברים שאין למתוודה שום קשר אליהם.
האמת, אצלי המצב חמור שבעתיים, כי אני גם דתי, משמע צריך גם להוריד את הג'יפ שלי מהכביש וגם לשים עלי סוכן ש.ב. 25 שעות ביממה שמא ממני יבוא הרצח הבא. הרי 'אנחנו' אחראים לכל העוולות והפסיכוזות, נכון? מן טרנד גאווה-הפוכה שכזה.
נו, שויין.

גיתאי

דרור ברלי
09-11-08, 23:59
אם נהג/ת לא מסוגל לשמור על מודעות סביבתית בגלל שהוא נוהג באוטו שגדול על כישורי הנהיגה שלו, זה חלק מהאחריות האישית שלו לסביבה לא לנהוג באוטו הזה בסביבה הזו. כן, אחריות. זה הדבר הזה, שכשמחוקקים יותר מדי חוקים, אנשים שוכחים ממנו. כי "אם זה מותר- זה בסדר" גם כשזה לא בסדר, וגם כשלמרות שזה מותר אני לא מסתדר עם זה. וזה חלק מ"אם שילמתי אז מגיע לי" גם כשלא מגיע לך. וזה נכון על המון דברים. ובזה הכל מתמצה מבחינתי- אחריות ובגרות. גם על התקינות של הגרוטאות שלנו (ולא, זה ששילמת למכונאי שיתקן לא מסיר ממך את האחריות שהרכב באמת תקין), וגם על הנהיגה שלנו, וגם על ההתנהגות של הילדים שלנו.

אסף.

וזה ברור לך שלערס עם עבר פלילי עשיר ורזומה מרשים שכולל כבר סמסטר אחד בפנוכו עם הרשעה אחת על הריגה, שנוהג שיכור באור אדום על 100 קמ"ש בתוך העיר, כל הסיפור הזה שלך על אחריות ובגרות לא נוגע אפילו בקצה הגורמט ולא מזיז את ה"חי" שבקצה השרשר?
וכל עוד ערסים מהסוג המדובר לא יהיו סגורים ממש, פיזית, במקומות שאי אפשר לצאת מהם כדי להשתכר, ולהסניף, ולהתקוטט, ולהרביץ, ולדקור, ולנהוג שיכורים, ולדרוס, ולפגוע-ולברוח, לא יעזור למדינה הזו שום דבר - גם אם תוריד מהכביש כל דבר שיש לו מנוע וגלגלים.
ועכשיו שצחי יסביר לי איפה הדיפנדר שלו, ואיפה הסופה שלי, ואיפה הסופה של גיתי, ואיפה הסמוראי של הסנדק והדיפנדר של אלירן ועוד ועוד, בתוך כל המשוואה הזו.

גיתאי נוה
10-11-08, 00:08
איפה נתן זהבי בדיוק כשצריך אותו :twisted::twisted:

דרור ברלי
10-11-08, 00:14
נתן זהבי?
אם אני לא טועה, הוא שונא אותנו אפילו יותר. והפה שלו הרבה-הרבה יותר מלוכלך...

asafk
10-11-08, 00:18
וזה ברור לך שלערס עם עבר פלילי עשיר ורזומה מרשים שכולל כבר סמסטר אחד בפנוכו עם הרשעה אחת על הריגה, שנוהג שיכור באור אדום על 100 קמ"ש בתוך העיר, כל הסיפור הזה שלך על אחריות ובגרות לא נוגע אפילו בקצה הגורמט ולא מזיז את ה"חי" שבקצה השרשר?
וכל עוד ערסים מהסוג המדובר לא יהיו סגורים ממש, פיזית, במקומות שאי אפשר לצאת מהם כדי להשתכר, ולהסניף, ולהתקוטט, ולהרביץ, ולדקור, ולנהוג שיכורים, ולדרוס, ולפגוע-ולברוח, לא יעזור למדינה הזו שום דבר - גם אם תוריד מהכביש כל דבר שיש לו מנוע וגלגלים.
ועכשיו שצחי יסביר לי איפה הדיפנדר שלו, ואיפה הסופה שלי, ואיפה הסופה של גיתי, ואיפה הסמוראי של הסנדק והדיפנדר של אלירן ועוד ועוד, בתוך כל המשוואה הזו.

וזה בדיוק מה שאני אומר. להם לא אכפת מהסביבה שלהם. וגם לא יהיה איכפת להם שאסור לנהוג ג'יפ. הם שמים קצוץ, וימשיכו לשים קצוץ, והחוק יהיה בשביל שומרי החוק.

אסף.

zsahi
10-11-08, 01:59
התחביב שלנו פשוט שייך היום לסוג מסוים של אנשים שאסור להם להיות על הכביש וזה לא רק ארסים בסופות

סליחה, מה החלק שלי למשל בבעיה?

זה שיש לך סופה כאילו דא

tzagi
10-11-08, 05:24
למזלנו, הקומוניזם עבר מהעולם. אתם לא תקבעו לי מה "אני צריך".

אתה בטוח שעבר?
אולי תיקח עוד מבט?.....הטרנד העולמי לא בדיוק מסכים איתך
אני...רק יכול להסתכל מהצד ולנבא שחורות, גם לכם.
ותאמין לי, אני לא נהנה מזה.

tzagi
10-11-08, 05:28
Opinions are like asshalls, everyone has one

ASS HOLES
צחי......ASS HOLES
2 מילים, עם O

coas
10-11-08, 07:42
והערת כלבים מסוכנים,
טוב מאוד שאסרו על גידול כלבים כאלו אידיוט מוחלט מי שחושב אחרת.

הנה דוגמה להתלהמות, כריכת מין בשאינו מינו.

כמו כלי רכב, כמו גידול ילדים או כל דבר אחר שבשליטת האדם המחזיק בו, התוצאה הסופית תלויה באיך ומה עושה הבעלים.
בד"כ, זה שנוסע כמו מטורף בכביש ברכב שטח או אחר, הוא גם זה שיגדל כלב מטורף ומסוכן, שניהם כמאריך למה שמו או כפיצוי על חסך אחר.

הצהרה כזאת מוכיחה שאין לך מושג ירוק בכלבים ולא זה המקום ללמדך.

ישנם טהרנים אפנתיים בכל תחום, כלבים, רכבי שטח, איכות הסביבה ואפילו נטיות פוליטיות (ע"ע עמיר פרץ, אובמה..), זה נראה טוב להשתייך למחנה הזה אז אני שם. לרוב אלה אותם אנשים ולרוב הנביחה שלהם מזיקה יותר מהנשיכה, לרוב.

נמרוד
10-11-08, 07:46
ג'ו לצחי יש שם למטה Hall.

דרור - הדיבור שלך על לכלוא את כל ה"ארסים" הוא דמגוגי ולא ריאלי בדיוק כמו הדיבור של רינו על "להוריד את כל הג'יפים". איך מגדירים "ג'יפ"? איך מגדירים "ארס"? יש איזו טכנולוגיה שמזהה אנשים "רעים" ומעלימה אותם מהחברה? או שאולי צריך להקים וועדות-שדה שיעברו ישוב-ישוב, ויחפשו את הארסים?

עם האופנועים היה קל - "אם יש לזה מנוע ושתי גלגלים, זה אופנוע".אני מסכים לגמרי עם הקביעה שנבחרי הציבור במדינת ישראל, בצרות אופקים מביכה, ז**נו את רוכבי על השתיים עם ביטוח החובה ויחד איתם דפקו במידה רבה את איכות החיים והסביבה של תושבי גוש דן, ולדעתי עד היום אין לאף אחד מושג למה. עכשיו בואו ננסה לחשוב איך הם יכולים - אם בכלל - לזיין אותנו.

מישהו יכול לנסח הגדרה כתובה של "ג'יפ", כזאת חד ערכית שבית משפט יכול להשתמש בה כדי להחליט את מי להוריד מהכביש על פי הצו החדש של רינו צרור? אם נצליח בזה אני בטוח שנצליח גם להגדיר "ארס".

tzagi
10-11-08, 07:54
ג'ו לצחי יש שם למטה Hall.

ברור :-)
אבל למה לקלקל את שפתינו?
דקדוק מדוייק חשוב בכול שפה...

itay-rover
10-11-08, 08:33
עם רוב מה שכתוב כאן אני מסכים,וכנראה שגם רוב באי פורום זה,זה כבר נאמר ומוסכם.

אני רק לא מבין מדוע מתעסקים בטכניקה עצמה שאינה רלוונטית,כלי ההרג עצמו.

אם נתייחס למקרה הנורא האחרון של לפני כשלושה שבועות,אני לא מצליח להבין מדוע המשטרה(שלא באשמתה,אלא בגלל מערכת החוק)משקיעה זמן ומאמצים בכדי להוכיח מי בדיוק נהג ברכב.
אני לא בעד משפטי שדה ו"למען יראו וייראו" אבל זה מקרה קלאסי והזדמנות נדירה "לשבור את הכלים" כלומר ברגע שידוע בוודאות כי האנשים הללו היו בתוך הרכב בזמן הארוע המחריד,אזי האחריות נופלת על שניהם שווה בשווה.
זו אוליי לא התגובה הכי "דמוקרטית " ויש עיוות קל של הצדק,אבל בסך הכל המחיר הזה הוא זניח מול המחיר של קיפוח חיי אדם.
אם למישהוא היו ביצים לעשות כך,אנשים פתאום יבינו את גודל האחריות והמשמעויות שבנהיגה ואפילו רק בשימוש בכלי רכב בכביש ציבורי.כי מי שלא מבין הגיון מבין כלא-ערסים ודומיהם.

איתי.

זאביק
10-11-08, 09:21

כי ככה לכולם קל מאוד לתפוס כותרות ראשיות כמי שמנעו את התאונה הבאה !!
ראיונות בערוץ 2, ערוץ 10, תמונות בעיתונים.
הם לא מענישים על מה שהיה, הם עושים משהו למען העתיד של כוווווווולנו !!!!! הם לא בדיעבד !!

דרור, עןד נקודה לשיחה / ראיון / שידור "מיהו ומהו ג'יפ", יש בעולם (מזרח, ארה"ב) את אותם רכבי שטח, רק בלי ההנעה הקדמית / אחורית. זה ג'יפ או לא ?

דרור ברלי
10-11-08, 11:24
שימו לב: הם לא דיברו על שטח. (על הקטע הזה אנחנו במרכז הכוונת של הירוקים ומחבקי העצים)
הם לא מאשימים את ההנעה הכפולה, את ה-4X4 שיש לרכבים הללו. הם מאשימים את הגובה שלהם, את המשקל שלהם, את כושר הבלימה המחורבן והיציבות הלקויה, את שדה הראייה המוגבל שלהם, את הכננות ומגיני החזירים שלטענתם נועדו אך ורק כדי לשפד הולכי רגל.
לחלק מהטענות יש אחיזה במציאות, לרובן ממש לא. הבעייה העיקרית היא כמובן בחוסר הזהות הבולט בין מאפייני כלי הרכב השונים. לא כל רכבי השטח לא יציבים, לא בולמים או רגישים להתהפכות. אבל העובדות ממש לא מעניינות את האדונים הללו, כי מה שמוביל אותם זה שינאה עיוורת, צרות עין ובורות. המון בורות.

ועכשיו במיוחד לנמרוד, מדריך קצר לאיתור ערסים:
לא, זה לא המוצא העדתי, צבע העור, זיפי הזקן, המוסיקה המועדפת עליהם, תכשיטי הזהב או סוגי וצבעי המכוניות שהם אוהבים.
כדי לאתר את הפוטנציאל הבעייתי, כל מה שצריך זה לבדוק את הרזומה, שבדרך כלל רשום ומתועד במחשב המשטרה.
במקרה של הבחור הנחמד שנהג שיכור באור אדום בלנדקרוזר השחור ודרס את מיטל אהרונסון ז"ל - אדם בעל עבר פלילי סמיך ביותר, שהיה חבר בכנופיית פשע מפורסמת, שהורשע בהריגה וישב כמה שנים טובות בפנים... להגדיר אותו כ"פצצה מתקתקת" - זה אנדרסטייטמנט פראי.

אלה אנשים שהוציאו את עצמם מחוץ לחוק לא רק על הכביש. ערס הוא ערס לא רק מאחורי ההגה. אתה לא צריך להתאמץ יותר מדי כדי לעצבן אחד כזה ולקבל ממנו סכין סתם ככה. מספיק שהוא יחשוב שהסתכלת על החברה שלו במועדון.

סגול
10-11-08, 11:38
ההנחה הבסיסית היא שזה לא הכלי או גודלו אלא זה שיושב מאחרי ההגה.. אז זה לא אני ולא אתה וזה בטח לא ציבור שלם של בעלי רכבי שטח.. אבל התופעה שאינה גורפת קיימת.
אולי צריך לנסות ולתת סוג של פתרונות אופרטיביים ולא לעסוק רק בתאורייות.
לתקשורת קל להציע את הפתרונות הגורפים והמוכללים <ובעיניי מופרכים> אנחנו במקום אחר..

איך מחנכים אדם שכזה? אפשרי?
ניתן לפתח מודעות ואחריות אצל מי ששם קצוץ??
ניתן למזער את התופעה?
תקציבים? תשתיות? חינוך?
מעגל קסמים?

גיתאי נוה
10-11-08, 14:26
עם רוב מה שכתוב כאן אני מסכים,וכנראה שגם רוב באי פורום זה,זה כבר נאמר ומוסכם.

אם נתייחס למקרה הנורא האחרון של לפני כשלושה שבועות,אני לא מצליח להבין מדוע המשטרה(שלא באשמתה,אלא בגלל מערכת החוק)משקיעה זמן ומאמצים בכדי להוכיח מי בדיוק נהג ברכב.
אני לא בעד משפטי שדה ו"למען יראו וייראו" אבל זה מקרה קלאסי והזדמנות נדירה "לשבור את הכלים" כלומר ברגע שידוע בוודאות כי האנשים הללו היו בתוך הרכב בזמן הארוע המחריד,אזי האחריות נופלת על שניהם שווה בשווה.
זו אוליי לא התגובה הכי "דמוקרטית " ויש עיוות קל של הצדק,אבל בסך הכל המחיר הזה הוא זניח מול המחיר של קיפוח חיי אדם.
אם למישהוא היו ביצים לעשות כך,אנשים פתאום יבינו את גודל האחריות והמשמעויות שבנהיגה ואפילו רק בשימוש בכלי רכב בכביש ציבורי.כי מי שלא מבין הגיון מבין כלא-ערסים ודומיהם.

איתי.
גם אני הייתי מת לעשות את זה, ככה הבטן אומרת. אבל מכיוון שאנחנו חיים במדינת חוק, ויש חוקי יסוד ויש זכויות יסוד שנובעות מהם, אי אפשר להשתולל כמו בדיקטטורה.
נגיד שכל אחד משליך את האחריות על חבירו, ומוסיף וטוען בתוקף שבמשך כל הזמן שקדם לאירוע הוא ניסה להניא את חבירו (=הנהג) מלהתפרע על הכביש, ואפילו רצה בכל מאודו לעשות פרסה ולחזור לשוטרת הנחמדה שממנה הם ברחו כדי להגיד לה יפה "סליחה" ולהושיט זוג ידיים לאזיקיה.
מה תעשה? תכניס את שניהם לקלבוש? לא פשוט.
הבעיה היא שגם אם יש פתרונות משפטיים יצירתיים למצבים כגון אלה, התביעה המשטרתית כל כך על הפנים (מניסיון אישי) שהיא רק תבייש את המדינה בביהמ"ש.
כואב, אבל מציאותי.

גיתאי

גיתאי נוה
10-11-08, 14:49
בהמשך למה שכתב דרור על המדריך לאיתור הערס הישראלי - או בעברית תקנית ערסוואת - נא להוריד את המדריך המלא אל המחשב שלכם בלינק פה (https://rcpt.yousendit.com/623517375/c8e6ed0c081355a0a2316c257299fe33), מדריך חווייתי והמקיף מסוגו שהופק ע"י נשיונל ג'יאוגרפיק. הקובץ יישאר שם זמן קצר אז לא לחכות - חובה לכל מי שעוסק בחקיקה אשר משימת זיהוי ערסוואת מצוי עומדת בראש מעייניו!
אגב, דרור - שים לב שיש בדבריך-שלך רמז נסתר על המכנה המשותף החזק, הקיים בין הירוקים לבין ערסים בעלי עבר פלילי סמיך, המצוי בביטוי המדוייק "מחבקי העצים".
ולגבי נתן זהבי, אני דווקא חשבתי שהוא רוכב על איזה "ג'יפ" ב.מ.וו X-משהו, אלא שמאז שהוא חזר בתשוב/קה (מחק את המיותר) הצבע פשוט התחלף ללבן.

torchak
10-11-08, 20:30
הבעיה שכולם צודקים.
זה נכון שיש סטטיסטיקות שמוכיחות שרכבים גדולים יותר וכבדים יותר (במקרה שלנו 4X4) מסוכנים יותר.
וזה נכון שאשם רק הנהג (אפילו שסוג הרכב יכול לשנות משמעותית את תוצאות המעשה של הנהג)
וזה נכון שאי אפשר להוריד את הכל הג'יפים מהכביש (אפילו שהצליחו לא רע להוריד הרבה אופנועים)

ואם אתם שואלים אותי מה כן אפשר לעשות (לא שאלתם אבל בכל זאת), אני חושב שהדבר היחידי שיכול איכשהו להוציא אותנו טוב הוא לצאת כנגד תאונות הדרכים.
הבעיה היא שצרי האופקים לא מצליחים לעשות את ההפרדה בתוך קבוצת בעלי ה-4X4 (ואני לא מסכים שהם מיעוט) בין שומרי החוק ואוהבי הטבע לבין החלאות הרועשות "שמייצגים" אותנו בהקשרם שליליים בלבד.

הרי הבעיה, בשורה התחתונה היא תאונות הדרכים ומזה אי אפשר להתעלם. זה בעיה שהיא לא נגזרת של כלי הרכב אלא נגזרת של סוג הנוהג בו.
ולכן אני חושב, שאם דווקא נביע תמיכה במלחמה בתאונות הדרכים, אולי אנשים יתחילו להבין שסוג הרכב הוא לא חלק מהמשוואה.
נועם.

ינון
17-11-08, 23:40
לצערי (אולי לשימחתי) לא שמעתי את שיח האיוולת בגלי צה"ל.
עלינו להודות כי ג'יפ הנו רכב מסוכן (אני כיום נוסע בסופה) יותר מרכב פרטי בשל מרכז כובד גבוהה פגושי ברזל משקל עצמי ומה לא. אבל!!!! לא הרכב נוהג את עצמו כאם הנהג ואני מאמין שרובנו נפגעים מאותם פוחזים שנדמה להם כי הנעה כפולה היא ערובה לאחיזת כביש משופרת ואני מניח כי אלו גם אותם אחדים שינשאו את השם וורן בגדול וכמובן איזו כננת 9 טון על סמוראי כאשר אין להם מושג מה לעשות איתה.
אני נמנה על ציבור הנהגים שמקפיד על חוקי מדינתנו ויותר מזה אני משתדל לקחת מקדמי ביטחון תוך ניצול יתרונות הרכב כגון ראות משופרת בשל הגובהה וכמובן מסגל לעצמי נסיעה חסכונית ובטוחה( ואיטית ).
באשר לקורסים יש לשנות את שיטת לימוד הנהיגה בארץ וכמובן להתחיל חינוך לתעבורה בארץ (אני מורה ואני מנסה להחדיר לדור ההמשך את חשיבותה של זהירות בדרכים) וכמובן עבודה על המנטאליות של בני ארצנו העצבניים.
בברכת לילות יפים לאור לבנה באיזה ג'אבל נידח (רק אנחנו יודעים מה זה) ינון משפחתו ויוסף הפטיש העברי

KOOKE
18-11-08, 12:10
ג'יפים הם לא מסוכנים אלא חלק מהנוהגים בהם הם הם המסוכנים. ממש כשם שכלבים הם לא מסוכנים אלא חלק מהבעלים שלהם. אפשר להמשיך ולהקצין שגם סכין אינה מסוכנת אלא מי שמחזיק בסכין כדי לדקור את האחר הוא המסוכן..

כמעט בכל דבר יש את "הסיכון הטבוע בו" מטיבו ומטיבעו הבעיה היא לא בחפצים או ביצורים שבשליטת האדם אלא באדם עצמו.

על כך כולם מסכימים.

צחי

אני אחד מאותם האידיוטים שחושבים שהחוק הגורף האוסר על גידול "כלבים מסוכנים" הוא דבר הכי מטומטם שיש..

בעניין הספציפי הזה..אני שמח שאנו חיים במדינה שבה מאד קל לצפצף על החוק..חוק איסור גידול הכלבים המסוכנים הוא עוד אחד מהאותיות המתות שבספר החוקים ושאף אחד לא אוכף אותו...רק פתח לוח יד שנייה וראה כמה גורי כלבים "מסוכנים" מוצעים למכירה.

כל הפיתרונות הקלים של איסור גורפים לא יפתרו דבר....לדעתי הפיתרון היחידי שיפתור הרבה רעות חולות במדינה הוא אחד ויחידי חינוך, חינוך ועוד פעם חינוך...רק כך עולי בעוד דור או שניים יהיה כאן יותר טוב.

eran4x4
18-11-08, 12:31
רק כך עולי בעוד דור או שניים יהיה כאן יותר טוב.
שלמה נראה לי חסרה לך ר בנבואה....
דור או דרור

זאביק
18-11-08, 13:30
בעניין הספציפי הזה..אני שמח שאנו חיים במדינה שבה מאד קל לצפצף על החוק..חוק איסור גידול הכלבים המסוכנים הוא עוד אחד מהאותיות המתות שבספר החוקים ושאף אחד לא אוכף אותו...
העניין הוא שמראש אתה עבריין. נאכף או לא נאכף.

הבעייה היא שברגע שקורה משהו (נניח נשיכה במקרה הנ"ל), אתה אשם מראש, כי אתה עבריין !
ולא משנה שנקטת את כל האמצעים הנדרשים ע"פ חוק, ומי שננשך הוא בכלל גנב שנכנס אלייך הבייתה בלילה.

אותו דבר יהיה עם ג'יפים.
ברגע שזה לא יהיה חוקי, וגם אם זה בכלל לא ייאכף,
אם תיכנס בך נהגת, שרק קיבלה רשיון, ואולי לא נתנה לך זכות קדימה (כי היא בדיוק כיוונה את הרדיו תוך כדי שהיא מסתרקת)
אתה תהיה אשם, כי מראש אתה עבריין !

(ונא לא להיכנס לעניין הכלבים יותר, זו רק הייתה תגובה דוגמא, ואין שום כוונה להתדיין על החוק הנ"ל, או על נשיכת גנבים באמצע הלילה. ולא, זה לא משנה אם הנושך הוא בן-אדם ולא כלב)

-->