צפייה בגרסה מלאה : קניית וו גרירה משומש - צריך אישור?
שלום,
האם נדרש איזשהו אישור תו-תקן בקניית וו גרירה משומש?
הבנתי שמיד לאחר מכן להתקין אצל מתקין מורשה ולעבור במשרד הרישוי.
מה לבדוק בוו?
תודה
מורג.
כעקרון שיהיה תיקני מרכז התפוח צריך להיות 58 ס"מ מהרצפה.
פחית תוית עם מס" רישיון יצרן/מתקין.
חיווט חשמל תקין.
ואישור מתקין למשרד הרישוי שניתן ישירות להכניס כיום לרישיון ללא הטירחה לעבור את עמדה
מס" 1 הנחמדה.
יש מתקינים שלא יתנו אישור לוו אם אינו חדש או שבעבר הם יצרו אותו והוא שייך להם.
אחד הטענות ששמעתי לכך זה שאינם יודעים מה עבר על הוו ולכן אינם מאשרים מבחינה שאולי הרכב הקודם עבר תאונה או מכה חזקה ולכן יכול להיות בוו סדק כל שהוא שאינו נראה ויכול להתפתח תוך כדי מאמץ גרירה על ידי עומס ואינם מוכנים לקחת אחריות על כך ולתת אישור.
ולאתר סדקים כאלו זה רק על ידי בדיקת רנגן מסוימת שיכולה לעלות הרבה ולא ישתלם לעשות אותה ולכן זה לא רלוונטי.
בכל אופן לא תהיה לך בעיה למצוא מתקינים שלא ידברו על זה בכלל ולא תהיה לך שום בעיה לקבל אישור מתקין תמורת תשלום למרות שהם אפילו לא יצרו אותו או בדקו אותו לעומק.
בהצלחה.
אפשרות נוספת היא להתקין, לסור למבדקה של הטכניון, לקבל תוית (אם עמדת בכבוד בבדיקה) ולגשת לעמדה 1.
אסף.
אני חושב שאם מתקינים תפוח נשלף אין שום בעיה.
אבל יהיה בעיה אם גוררים משהו בכביש.
השעלה לאיזה מטרה אתה צריך את זה.
יום-יום או בשטח?
אני חושב שאם מתקינים תפוח נשלף אין שום בעיה.
אבל יהיה בעיה אם גוררים משהו בכביש.
השעלה לאיזה מטרה אתה צריך את זה.
יום-יום או בשטח?
בעיקר למשק, ומדי פעם בכביש..
התפוח שחשבתי לקנות הוא קבוע.
תודה חברים על התשובה .
רק טוב
מורג.
קיימות שתי סיבות עיקריות בגינן ירצה אדם אישור תקינה או התקנה לוו גרירה:
1. כנגד רואי השחורות ובדיקות הפתע על כבישי ישראל בידי שוטרי ומכוני הבדיקה הניידים.
מניסיון, זה לא נעים שניידת שכזו "פוסלת" רשיונות בגין וו שלא מופיע ברישיון ומתזזת אותך להוצאת רשיונות חדשים, מסלול 1 או טסט חדש.
2. ליום שיקרה משהו - מי אמר ביטוח? מי אמר נזק? מי אמר תשלומים בלי סוף על טעות טיפשית שבכלל לא קשורה לוו עצמו? (הרי בלי וו אסור לגרור וכל נזק שגורם הנגרר הוא באשמת הגורר).
גם אני שילמתי את התרי זוזי למתקין שהתקין לי וו משומש ולאחר מכן ניגשתי למלאכת הייצור של וו גרירה עם רסיבר באופן עצמאי.
אבל אני אתמוך בגרסה של אסף - מה מונע ממך לקבל אישור כדת וכדין? או לגשת למתקין מוסמך ולקבל ממנו את השירות (אם זכרוני אינו מטעני, העלות היא לא כזו גבוהה).
ואם אני טועה - אז נא להתעלם לחלוטין מגבב השטויות שכרגע שפכתי על מסך המחשב שלכם.
שאלה קטנה כנראה שאני לא כ"כ מבין, האישור שאתם מדברים עליו זה שרשום ברישיון רכב שיש אישור לוו גרירה או שלוו גרירה צריך אישור נוסף כלומר מסמכים נוספים מעבר למה שרשום ברישיון רכב?
לי יש אישור ברישיון רכב לוו גרירה למרות שאין לי וו פיזית מותקן ברכב
אז תתקין וסע לשלום.
שים לב שאתה מתקין בדיוק את האביזר שרשום ברשיון (כלומר- תפוח או אונקל משולב). זה טוב נגד ידידינו בבגדים הכחולים. ואל תשכח- שימוש רק בברגים חדשים, רק מסיווג עומס גדול (8.8 או 10.9 אם מדובר בבורגים מילימטריים), אומי נעילה עצמית ודיסקיות עבות בכל מקום. העומס על הברגים ועל השלדה גדול מאוד בגרירה.
במאמר מוסגר, אני אציין שלדעתי הבדיקה של הטכניון חשובה, אך לא פחות חשוב כי בעל הרכב יבדוק פיזית את תקינות ההתקנה והאביזרים באופן תקופתי. זו קודםם כל אחריותו. חפשו, ותמצאו מקרה שדובר בו רבות של בעל SUV שהייצול של העגלה התפרק לו באמצע נסיעה (אם אני זוכר נכון), וזה בגלל שהוא נסע עם אביזר ריתום שלא נבדק הרבה מדי זמן. כך שה"בירוקרטיה" היא לפעמים כדי להגן עלינו מעצמנו.
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.