צפייה בגרסה מלאה : האם צמיגים רחבים יעזרו לאחיזה בכביש ב-90
קניתי את ה-90 לפני יומיים מאוד מרוצה (בינתיים...) הוא נוסע יפה ודי נוח
יש לו את הצמיג הסטדרטי אבל בסיבובים זה פשוט נורא (צריך להוריד מהירות לאפס)
אני רוצה לשפר את העניין במעט, רעיונות.... האם זה ישפיע על צריכת הדלק בצורה דרמתית?
תודה.
מוני אורבך
28-10-08, 09:46
זו בדיוק הבעיה המרכזית בצמגים האלו!!! אין להם יציבות כיוונית
זה מתבטא בשטח ובכביש.
בשטח בד"ח לא משמעותי (אלא אם כן נוסעים במהירות רבה בכבשי חצץ)
על הכביש זה פשוט אסון. הם מאוד בעיתיים !!!
הכביש קצת הופך לרטוב ומיד הם מחלקים על ימין ושמאל, הרכב זורק זנב כמו מטורף.
שלא לדבר על מרחק הבלימה (למעשה אתה לא בולם אלא מאיט בהדרגה עד שאתה נכנס בזה שלפניך)
מה לעשות???
הרבה אין מה לעשות.
כדאי להוריד אוויר למינימום האפשרי (25 ואולי גם 20) ואז להצמיד קצת יותר גומי לכביש.
הבעיה שזה משפיע לרעה על התצרוכת, ולטווח ארוך דופק את הצמיג.
והכי הכי חשוב לנסוע מאוד מאוד מאוד בזהירות !!! במיוחד בכביש רטוב.
צמיגים רחבים משנים לגמרי את התמונה.
אני נוסע על 265.75.16 שטח מלא של מקסיס.
ההתנהגות שלהם בכביש (וגם בשטח) מעולה.
על אף שאני נוסע על דיפנדר קצר, אין שום בעיה של החלקות, בלימה או זריקת זנב.
ברטוב או יבש אוחז היטב.
כמו שכבר כתבתי מספר פעמים, ה G90 הוא צמיג מאוד גרוע לכביש.
מיועד למי שנוסע בעיקר בשטח, עם גיחות קצרות לכביש.
האם צריך להחליף גם את ה גנטים כדי לעבור ל 265.75.16 ?
כדי להחליף ל-265 צריך ג'אנטים 7" לפחות.
אתה נוסע על G90 או אליאנס?
מעבר לצמיגים, תוודא שמערכת ההיגוי שלך תקינה ואין חופשים - אצלי האוטו שייט עד שגיליתי שהתפוחים גמורים.
כמו כן הגבהה יכולה להשפיע על התנהגות ההיגוי אם לא מחליפים בוקסות במוטות רדיוס הקידמיים - עשוי לגרום לזריקות
תחת.
תהנה מהרכב
גלעד
אני חושב שלא הבנתם אם השאלה. או אולי כן.. ואני לא הבנתי?
אסף.
יש לי אפשרות לקנות BF 100% שטח האת זה יעזור לאחיזה ? 265.75.16 האם אני צריך להחליף את הגנט המקורי (קניתי את ה 90 מרב"ש)? אין לי שם את ה G90
תודה לכולם על העזרה...
;)
מוני אורבך
29-10-08, 10:36
אם זה ה HD ברוחב שבעה אינץ שמיועד לטיובלס הוא יכול לקבל 265 (זה המצב אצלי כבר שנה וחצי ללא בעיות). הגנטים המקורים (ניתן לזהות אותם על פי זה שהם מלאים וללא חורים) עד כמה שזכור לי מיועדים לצמגים בעלי פנמיות
ולכן לא מתאמים ל 265
אם זה יעזור או לא... לי זה עזר. אם תרצה ואתה מאזור חיפה תוכל לקבל סיבוב.
מוני תודה
יש לי את האורגינל צריך להחליף לHD או לאלו של DISCO
איפה קונים HD וצמיגים?
תודה
מוני אורבך
29-10-08, 12:50
אצל גקי מאוטו מיני יש גנטים גם ל 16 וגם ל 15 אינץ ברוחב המתאים.
הם לא ה HD אלא טובים מהם בהרבה (גם ויזואלית נראים הרבה יותר טוב)
הבעיה היא המחיר... כ 400 שח לאחד.
גנטים של דיסקו הם פיתרון סביר. הבעיה איתם שהם חלשים בהרבה מה HD
אבל בהחלט אפשר לחיות איתם.
תפנה לאלי שחר או פרוקיות וסתם בלוחות מודעות מדי פעם הם מופעים.
אפשרות נוספת היא לפנות לחברת המזרח.
גנטים ברזל רגילים הם מוכרים, HD אני לא יודע.
הגנטים שלי HD הגיעו עם הרכב ממגב.
מה שנאמר לי שרוב הקצרים הגיעו עם HD וצמגי אליאנס 245.
זה היה המצב אצלי.
מוני אני לא יודע איך האוטו שלך הגיע, אבל שלי הגיע ישירות ממגב עם צמיגי HD 6.5" ועם צמיגי אליאנס 235/85R16
בעיית האחיזה שלך היא לא בגלל מידת הצמיגים, אלא בגלל שהם ישנים.
תקנה צמיגים חדשים.
צמיג רחב לא בהכרח עוזר לאחיזה על כביש רטוב, אפילו להיפך, כיוון שלמים יותר קשה להתפנות לצדדים.
המידה האופטימלית לדעתי לדיפנדר היא 235 (אבל זו רק דעתי).
אם אתה רוצה לדעת איזה חישוק יש לך תעלה תמונה שלו. חוץ מזה כתוב עליו כל המידע שאתה צריך, כולל המידה ואם זה TUBLESS או TUBE TYPE. תבדוק מה כתוב, ותרשום כאן אם משהולא ברור לך.
אסף.
מוני אורבך
30-10-08, 09:23
גלעד יתכן ואתה צודק, אני באמת לא זוכר אם זה היה 235 או 245
אסף לי היה ניסיון אישי על:
G90 בדיסקו
235 (כנראה)כביש שטח של אליאנס על D90
265 שטח מלא של מקסיס על D90
כמו שאמרתי ה G90 היו פשוט זוועה בכביש.
ה 235 היו סבירים על הכביש ודי גרועים בשטח
המקסיס טובים על הכביש (יותר מה 235 ואפילו בגשם) ומצוינים בשטח
איך זה שצמיג שטח יותר טוב מצמיג כביש שטח?
להערכתי כי האלינסים היו ישנים וכן כי המקסיס הם יותר חדישים טכנולוגית
לא ניסיתי 235 חדשים מתוצרת טובה, כך שבהחלט יתכן שאתה צודק אסף.
הדבר הטוב העקרי שאפשר להגיד על ה G90 הוא שהם מאוד מאוד קשוחים. אף פעם לא שמעתי על G90 שהתפנצר
אה... והמחיר. הצבא לא רוצה אותם ולכן חברת המזרח מוכרת אותם ב 200 או 300 שח ליחידה לצרכנים פרטיים.
כמה אי דיוקים והשלמות
הג'נטים HD (גם אצל ג'יקי וגם אלו ממג"ב) מגיעים 6.5 אינץ' רוחב
אם אתה רוצה 265/75/16 אז לפי הוראות היצרן של הצמיגים (משהו שרק לאחרונה התוודעתי אליו) אתה צריך מינימום 7 אינץ'. האמת 6.5 אינץ קטן על הצמיג 265 .
עכשיו אתה כבר עולה במחיר הג'אנט הנדרש (בכל מקרה HD חדש עולה יותר מ-400 ...)
ואם כבר אז לך על אלה עם האופסט המיוחד שנותנים לך בליטה החוצה (זה הג'אנט שהייתי קונה לו הייתי יודע אז מה שאני יודע היום)
לדיפנדר הקצר שלך ה265 בטוח יתנו יותר יציבות בכביש ולדעתי זה הצמיג המתאים לך.
גם מבחינת פוזה, הקצר שלך יראה הרבה יותר טוב...
לגבי מה עדיף בשטח (צר או רחב) אז יש כאן הרבה דעות לכאן ולכאן.
את הG90 שלי הוצאתי לאחרונה במאמץ רב ב 500 ש"ח ליחידה לא כולל, וזה עדיין מחיר מצויין לצמיג קשוח ואגרסיבי, (מוני המחירים שנקבת נכונים למאה ה-20...) וזה היתרון הגדול שלו - גם חזק ממותג טוב וגם זול. אחרי שתכיר את הרכב טוב טוב טוב אז אולי בסוף תגיע לצמיג הזה
אגב מרחק בלימה - פרופיל צר אמור לבלום טוב יותר, לא?
אבי
מוני אורבך
30-10-08, 13:05
אני נוסע כבר שנה וחצי עם ה HD ועל צמגי 265 ללא שום בעיות.
בדרך כלל אני לא מוריד אוויר בשטח (אין צורך המתלים מעולים)
אבל כאשר אני כן מוריד, גם ב 12 PSI אין שום בעיה.
נהפוך הוא הצמיג תפוס חזק ולא יורד מהגנט.
יתכן וזה פחות בריא לצמיג, אבל כאמור אחרי שנה וחצי לא נתקלתי בשום בעיות.
אני קניתי את ה G90 לפני 4 שנים, ודרך דודה של חבר ש"סידרה" לי הנחה משמעותית. יתכן והמצב השתנה מאז.
ב 500+מעמ הם די מאבדים מהאטרקטביות שלהם לדעתי. לפני שנה וחצי קניתי את המקסיס ב 700 ל 4 צמגים כולל הכול.
כושר הבלימה של רכב מאוד תלוי בפרופיל שלו סוג הגומי וכן גם הרוחב.
לדוגמא, היה לי פעם על סופה צמגי דנלופ 33' ברוחב 12.5 שטח מלא.
הצמיגים האלו היו פשוט מעולים!!!
מאוד מאוד גמישים, תופסים היטב גם בשטח וגם בכביש. בנסיעת כביש היה קשה להרגיש שהם שטח מלא.
גם מבחינת הרעש, יחסית לגודלם מאוד שקטים.
הורדתי אוויר ל 25 PSI ופתאום הרגשתי כאלו אני נוסע בדיסקו (לסופה היו מתלי בטון טורקיים עם בולמי בדיחה)
זה נבע לעניות דעתי מהגומי המאוד מאוד רך מהם היו עשוים.
החיסרון שלהם הוא הבלאי האדיר שלהם!!!
בשנה שנסעתי עליהם, עובי השינים על הצמיגים ירד בחצי. ובסך הכול נסעתי 5000 קילומטר!!!
לשם השוואה המקסיס בשנה שהיו אצלי נסעו 30000 קילומטר ונשחקו אולי במילמטר או שנים.
כול דבר הוא פשרה בחיים. אי אפשר לקבל את הכול.
ה G90 הם צמיגים מצוינים למי שנוסע רק בשטח וכול הדרישה שלו מהם היא שלא יתפנצרו לו ויחזיקו זמן ארוך.
כמה הם טובים בשטח זה כבר ענין של היכן אתה רוצה לנסוע איתם.
לדוגמא בחול הם פשוט אסון, בבוץ לא עמוק הם מעולים.
על בולדרים הם תופסים סלעים לא רע, אבל יש להם בעיה קשה של כיווניות.
אם לא תכוון בדיוק לסלע שאתה רוצה שיחזיקו אותו, אתה תיפול ממנו. ברחבים אתה יכול לכוון גם באופן כללי והוא יתפוס.
למי שנוסע הרבה בכביש, מאוד מאוד מסוכן ולא מומלץ!!!
איך זה שצמיג שטח יותר טוב מצמיג כביש שטח?
להערכתי כי האלינסים היו ישנים
עלית על זה.
אגב מרחק בלימה - פרופיל צר אמור לבלום טוב יותר, לא?
לא. בלחץ אוויר נכון, על כביש יבש, לא אמור להיות הבדל במרחק הבלימה.
לדיפנדר הקצר שלך ה265 בטוח יתנו יותר יציבות בכביש ולדעתי זה הצמיג המתאים לך
אני לא כל כך בטוח לעניין היציבות. יש כן עניין של רוחב עקבה track קצת יותר רחב שמוסיף ליציבות, אבל זה באמת מינורי. מעבר לזה צמיג רחב לא מוסיף יציבות. ושוב, חשוב לקחת בחשבון אן החיסרון בפינוי מים בכביש רטוב.
שימו לב שבכביש, היתרון העיקרי של צמיג רחב הוא ברכב עם מנוע חזק מאוד, שם חשוב לא לאבד אחיזה בזמן האצה. אני לא חושב שזו הבעיה בדיפנדר.
אסף.
אני לא כל כך בטוח לעניין היציבות. יש כן עניין של רוחב עקבה track קצת יותר רחב שמוסיף ליציבות, אבל זה באמת מינורי. מעבר לזה צמיג רחב לא מוסיף יציבות. ושוב, חשוב לקחת בחשבון אן החיסרון בפינוי מים בכביש רטוב.
אסף.
אסף,
עניין היציבות קשור גם ליחס הגובה/רוחב של הסולייה והלחץ הצידי שיש על הצמיג בסיבובים.
צמיג צר וגבוה יחסית לאחר ינטה יותר לגמישות לטראלית ביחס לצמיג באותו גובה דופן אבל עם סוליה רחבה יותר=פחות יציבות של הצמיג הצר ובייחוד במצב של הורדת חלק מלחץ האויר כמו שעושים בשטח.
תחשוב כמה השפעה יש לתנועה הצידה גם אם זה "רק" 1-2ס"מ של כל המרכב בגלל הגמישות היחסית של צמיג צר בכל העברת משקל בסיבוב מתון וכמה זה יחריף אם התמרון לא צפוי וחזק יותר.
גם אם היה הבדל קטן בדלק או בסחיבה אני לא הייתי חושב פעמיים אם ללכת על הרחב יותר במקרה הזה, אתה מרוויח גם בשטח.
אתה מדבר על "קשיחות פנייה" וזה נכון, אבל זניח במקרה הזה (כשמדובר על חתכים גבוהים מאוד בשני המקרים, 85 לעומת 75)
אסף.
שלום
לא מיסתדר לי דבר אחד:
לפי הפיזיקה שלנו, החיכוך אינו תלוי בכלל בגודל שטח המגע בין שני החלקים.
במשוואה ישנה יתיחסות למסה וסוג החומרים הבאים במגע בלבד.
שטח הפנים בכלל לא ניכלל פה.
אז איך יש קשר בין צמיג רחב או צר לאחיזה?
פלג_
אז איך יש קשר בין צמיג רחב או צר לאחיזה?
פלג_
אתה עונה לעצמך:
וסוג החומרים הבאים במגע בלבד.פלג_
אתה עונה לעצמך:
אולי יש משהו שאני מפספס, או לא יודע.
כי יש לא מעט שירשורים בנושא הזה.
אולי יש משהו שאני מפספס, או לא יודע.
כי יש לא מעט שירשורים בנושא הזה.
תנסה ללחוץ עם אצבע אחת על השולחן ולהחליק אותה לאורך המשטח בלי להוריד לחץ מהאצבע,
עכשיו תנסה ללחוץ עם כל כף היד על השולחן ולהחליק ללא הפחתת הלחץ, מתי "יותר קשה" להחליק?
עם אצבע אחת (מעט עור) או כל כף היד (הרבה עור) ?
תנסה ללחוץ עם אצבע אחת על השולחן ולהחליק אותה לאורך המשטח בלי להוריד לחץ מהאצבע,
עכשיו תנסה ללחוץ עם כל כף היד על השולחן ולהחליק ללא הפחתת הלחץ, מתי "יותר קשה" להחליק?
עם אצבע אחת (מעט עור) או כל כף היד (הרבה עור) ?
פה כל העניין...שאין קשר לשטח שבא במגע (העור לפי התאור שלך)!!! אפילו שזה נישמע לא הגיוני!!!
הקשר הוא המסה (הלחץ לפי התאור שלך).
אם תלחץ על האצבע באותה מידה בדיוק כמו שתילחץ על כל כף היד, אבל במידה מדויקת,( מה שאתה לא יכול ללא מכשיר מדידה ). אז הקושי להחליק היה שווה.
זה לפי חוקי הפיזיקה.
פלג_
פה כל העניין...שאין קשר לשטח שבא במגע (העור לפי התאור שלך)!!! אפילו שזה נישמע לא הגיוני!!!
הקשר הוא המסה (הלחץ לפי התאור שלך).
אם תלחץ על האצבע באותה מידה בדיוק כמו שתילחץ על כל כף היד, אבל במידה מדויקת,( מה שאתה לא יכול ללא מכשיר מדידה ). אז הקושי להחליק היה שווה.
זה לפי חוקי הפיזיקה.
פלג_
כאן נכנס סוג החומר.. התאור של לחץ שווה הוא כדי להשוות את התנאים,כדי שמה שיקבע יהיה החיכוך ולא המסה השונה בין הנסיונות.
במקום להגיד אם ואם פשוט תנסה ואם אתה חושב שאתה לא יכול להפעיל את אותו הלחץ אז תעשה את המיני ניסוי עם משקולת וחתיכת גומי שטוח בין המשקולת והשולחן.
אתה יכול להעביר כוח נתון לקרקע "דרך" הצמיג בהתאם למקדם אחיזה של הקרקע/כביש/משטח עליו נוסע הצמיג.
תגדיל את הסוליה ותוכל להעביר יותר כוח למשטח ולהאיץ במקום להחליק.
כאן נכנס סוג החומר.. התאור של לחץ שווה הוא כדי להשוות את התנאים,כדי שמה שיקבע יהיה החיכוך ולא המסה השונה בין הנסיונות.
במקום להגיד אם ואם פשוט תנסה ואם אתה חושב שאתה לא יכול להפעיל את אותו הלחץ אז תעשה את המיני ניסוי עם משקולת וחתיכת גומי שטוח בין המשקולת והשולחן.
אתה יכול להעביר כוח נתון לקרקע "דרך" הצמיג בהתאם למקדם אחיזה של הקרקע/כביש/משטח עליו נוסע הצמיג.
תגדיל את הסוליה ותוכל להעביר יותר כוח למשטח ולהאיץ במקום להחליק.
פה כל העניין, אם תגדיל את הסוליה, והמסה היא אותה מסה, לא עשיתה כלום.
החיכוך היה אותו חיכוך (חיכוך = אחיזה). לכן אני אומר שאין משמעות לגודל הסוליה.
המשתנים היחידים במשוואה של חיכוך הם: המסה ומקדם החיכוך (סוג החומרים שבאים במגע)
ולכן לפי משוואת החיכוך, צמיג צר או צמיג רחב, תהיה אותה אחיזה כל עוד מסת הרכב הכוללת לא מישתנה.
פלג_
פה כל העניין, אם תגדיל את הסוליה, והמסה היא אותה מסה, לא עשיתה כלום.
החיכוך היה אותו חיכוך (חיכוך = אחיזה). לכן אני אומר שאין משמעות לגודל הסוליה.
המשתנים היחידים במשוואה של חיכוך הם: המסה ומקדם החיכוך (סוג החומרים שבאים במגע)
ולכן לפי משוואת החיכוך, צמיג צר או צמיג רחב, תהיה אותה אחיזה כל עוד מסת הרכב הכוללת לא מישתנה.
פלג_
לא בהכרח,
המשוואה יפה בעולם אמפירי נטול הפרעות כמו שטח שהוא לא מרקם אחיד לגמרי וזה בדיוק ההבדל בין אחיזה והתקדמות לבין החלקת גלגלים עקב איבוד אחיזה.
כשאתה מפעיל את אותה המסה על שטח גדול יותר אתה מסוגל להעביר יותר כוח למשטח שמתחת לצמיג\מסה ולהתקדם קדימה.
כשאתה מנסה להפעיל את אותו כוח דרך שטח קטן יותר אתה מגיע לערכים שפני השטח נגזרים ואתה מחליק.
אחד הסממנים לכך הוא השינוי בפורמולה I לדרישה לחירוץ צמיגים כדי להפחית אחיזה וליצור יותר עניין.
אותה המסה על פחות שטח מגע.
בעולם האמיתי, פני השטח לא אחידים. מקדם אחיזה בין אספלט לגומי הוא תיאורטי, כיוון שיש באספלט אבנים בולטות, שקואות, שחוקות וחלקות וכן הלאה. מקדם החיכוך הוא למעשה ממוצע אמפירי. לצמיג רחב יותר יש יותר סיכוי לתפוס דווקא את ה"טלאים" שבהם מקדם החיכוך גבוה יותר. האם זה משמעותי בכביש? לא תמיד, במיוחד לא בין שני הצמיגים שבדיון הזה, שמראש הם רחבים מאוד וההבדל יחסית לרוחב המוחלט הוא קטן.
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.