צפייה בגרסה מלאה : שיפור בלימת מנוע טרופר בנזין
אחרי כמה טיולים הרגשתי שבלימת המנוע מאד חלשה (ראשון LOW ) וזה גורם לשימוש מוגבר בבלמים.
האם יש אפשרות איך שהוא לשפר את יחסי הטרנספר או הגיר שיעזרו בבלימת המנוע בירידה כמו בדיזל?
אני יודע שיש בלנדקרוזר בנזין כפתור שבירידות חדות עוזר .
תודה ערן
חנן-ג'יפולוג
04-11-08, 19:38
למיטב ידיעתי הכפתור הזה מפעיל את הבלמים, בדיוק כפי שאתה עושה עם הרגל, אז אל תתרגש מהכפתור. לעניות דעתי, זו הגזמה פראית להחליף לרכב יחסי העברה בגלל בלימת מנוע חלשה.
יש לך ברקס, תשתמש בו. לא נורא.
סוזי המשתוללת
05-11-08, 00:14
למיטב ידיעתי הכפתור הזה מפעיל את הבלמים, בדיוק כפי שאתה עושה עם הרגל, אז אל תתרגש מהכפתור. לעניות דעתי, זו הגזמה פראית להחליף לרכב יחסי העברה בגלל בלימת מנוע חלשה.
יש לך ברקס, תשתמש בו. לא נורא.
לדעתי ברכבים אוטומטיים בכלל אין בלימת מנוע בגלל שהקלאץ לא ננעל פיזית כמו ברכב רגיל (חנן תקן אותי אם אני טועה)
העניין הוא שבגיר של הטרופר יש נעילת ממיר מומנט
אלא מה שהנעילה הזו עובדת רק במצב של ההילוך האחרון - ככה תכנתו אותו
לדעתי הצנועה אפשר למצוא את החוטים בגיר שמעבירים את הפיקוד ולבצע להם override עם מפסק חיצוני ואז על ידי הגבלת ההילוך בידית ההילוכים לקבל בלימת מנוע
לצערי אני כרגע רק בשלב הלימוד של הנושא ולכן לא יכול לחוות דעה מה הנזק שייגרם לממיר מומנט/ מנגנון הנעילה כתוצאה מהנ"ל
חנן-ג'יפולוג
05-11-08, 07:43
קצת הגזמת. זה לא שאין בלימת מנוע בכלל. היא פשוט מופחתת בגלל ההחלקה בממיר המומנט. אין מצב שצד המנוע בממיר המומנט יעבוד ב700 סל"ד והטורבינה, צד הגיר יהיה ב5000 סל"ד. המספרים יהיו הרבה יותר קרובים אחד לשני. זה נכון שזה יקרה במהירויות זחילה גבוהות בהרבה מאשר ברכב עם גיר ידני.
הנושא עם נעילת הממיר המומנט הוא נכון, ולמעשה במשאיות, בעת שמופעל בלם המנוע, גם ננעל ממיר המומנט. אני לא בטוח שהייתי משקיע בזה במקום ללחוץ קצת יותר על הבלמים. אחרי הכול, רפידות בלם יותר זולות להחלפה מאשר מצמד של ממיר מומנט, מה גם שלפעמים לא ניתן להחליף את המצמד הזה לחוד, וצריך בשבילו להחליף את ממיר המומנט קומפלט.
תודה על התשובות
אני אמשיך לחיות עם המינוס הזה ולקבל את שאר הפלוסים ברכב :)
תודה ערן
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.