צפייה בגרסה מלאה : בעיה בג'יפ דהייטסו פורוזה
שלום לכולם ,אני חדש כאן ומקווה להנות וללמוד מכם !
מי שמכיר את הג'יפ הוא ישן מאוד ונדיר יחסית
הג'יפ שלי שנת 93 שמור ונראה מעולה אך בעיה מכנית מטרידה אותי כבר כמה חודשים ,
אחרי כמה שעות של רגיעה המנוע מתקרר אז שמניעים ,האוטו מקרטע וצריך לתת לו פמפומים על הגז וכאשר אתה מתחיל לנסוע האוטו קופץ כאילו הוא בג'בלעות של מדבר סיני .
אתמול אחרי כמה שנית של נסיעה וקפיצות הוא גם נכבא,כאן כבר הבנתי שזה לא קשור למנוע קר או משהו כזה.
אמרו לי להחליף צ'וק
אחת הסיבות היא בגלל שהוא אכול בכניסה של המים
אני לא רץ ישר למושך ,אין לי כסף מיותר ואשמח לקבל מכם הערכות במה מדובר והאם יש סיכוי שזה קשור לצ'וק תודה
לא ציינת האם התופעה נעלמת כאשר המנוע מתחמם.
אם כן- הבעיה שלך היא ככל הנראה צ'וק לא תקין. (סתום ו/או מקולקל).
צביקה קרבורטור
07-11-08, 23:25
שלום לכולם ,אני חדש כאן ומקווה להנות וללמוד מכם !
מי שמכיר את הג'יפ הוא ישן מאוד ונדיר יחסית
הג'יפ שלי שנת 93 שמור ונראה מעולה אך בעיה מכנית מטרידה אותי כבר כמה חודשים ,
אחרי כמה שעות של רגיעה המנוע מתקרר אז שמניעים ,האוטו מקרטע וצריך לתת לו פמפומים על הגז וכאשר אתה מתחיל לנסוע האוטו קופץ כאילו הוא בג'בלעות של מדבר סיני .
אתמול אחרי כמה שנית של נסיעה וקפיצות הוא גם נכבא,כאן כבר הבנתי שזה לא קשור למנוע קר או משהו כזה.
אמרו לי להחליף צ'וק
אחת הסיבות היא בגלל שהוא אכול בכניסה של המים
אני לא רץ ישר למושך ,אין לי כסף מיותר ואשמח לקבל מכם הערכות במה מדובר והאם יש סיכוי שזה קשור לצ'וק תודה
נמון שלום רב, וברוך בואך לפורום!
ראשית המנוע בפרוזה זהה למנוע אפלאוז, והקרבורטור גם כן!
בעייתך קשורה קרוב לוודאי, לצוק לא תקין/ לא מכוון.
הדגשתי את המשפטים, הזקוקים להתיחסות. והמשמשים לגבי אבחנה ראשונה, והמעידה על קרבורטור הזקוק לנקוי כולל סידור וכוון מכלול הצוק.
הכניסה האכלחה של צנרת המים במכלול הצוק, היא מחלה ידועה באפלאוז, ובסמוראי, והסיבה העיקרית שימוש בעבר במי ברז.
אין לך כסף מיותר, ולכן אתה נמנע בשלב זה לגשת למוסך, שהוא אמור לספק לך את הפתרון הטוב ביותר במחיר הסביר ביותר.
**** גלוי נאות
כותב תגובה זאת, הוא בעל מכון לקרבורטורים.
בברכה
צביקה
מנסיון עם תופעה דומה באפלאוז (הרכב הכי גרוע שיוצר אי פעם בעולם כנראה, כי אין תקלה או בעייה שלא התנסינו בה בפח-הזבל היפני הזה) קרוב לוודאי שאם תפרק את הקרבורטור תגלה שהוא אכול בעוד מקומות....
מנוע האלומיניום של דייהטסו (אפלאוז/פרוזה/שרייד ועוד ועוד) רגישים בצורה חולנית לקורוזיה ולהתחממויות. שימוש במי ברז ולו לזמן קצר, חורץ את דינם. האלומיניום לא שוכח ולא סולח.
בשלב הראשון תצטרך לכתת רגליים במכוני הקרבורטורים ולמצוא קרבורטור תקין (ללא קורוזיה) מפירוק - ותקווה שבזה נפתרה הבעיה, ושהקורוזיה בשאר חלקי המנוע עדיין לא מוגזמת.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.