צפייה בגרסה מלאה : מהו תפקידו של הקפיץ המחזיר בדוושת המצמד?
מה תפקידו של הקפיץ המחזיר? ומי (או מה, כי הפסקתי לחשוב שהגמדים ברכב שלי עדיין עובדים) בדיוק אחראי (או גורם יותר נכון) על זה שהדוושה חוזרת או קשה גם כשאין קפיץ מחזיר?
חנן-ג'יפולוג
12-11-08, 12:53
יש שתי סיבות עיקריות לקיומו של הקפיץ המחזיר:
1. על מנת שמשקל הדוושה לא יבטל את המרווח החופשי שמוכרח להיות בתחילת מהלך הדוושה. מרווח שחייב להיות בין מיסב הלחץ ובין ה"שמש" של דיסקית הלחץ במצמד. כשהמרווח הזה נסגר מיסב הלחץ מסתובב באופן קבוע ונהרס, ובנוסף הוא שוחק את שיני ה"שמש".
2. הבוכנה העליונה של המצמד חייבת ללכת עד הסוף אחורה על מנת לחשוף מעבר של נוזל בין הצילינדר ובין המיכל של הנוזל. המעבר הזה מאפשר פיצוי על שינוי העובי של המצמד, כתוצאה מבלאי, התחממות וכו'. ללא הקפיץ המחזיר הזה הדוושה תלחץ על בוכנת המצמד, תזיז אותה, ותחסום את המעבר הנ"ל.
טוב אחרי שעברנו את המשוכה הראשונה אני צריך הסבר על המשך פעולת המערכת:
הלחץ או ההתנגדות של הבוכנה נקבע בין היתר על ידי לחץ השמן שנוצר על ידי משאבות השמן של המערכת, אם אני מבין נכון?
לכן, במידה ויתר חלקי המערכת תקולים, ההתנגדות לא תהיה קיימת או תהיה חזקה מספיק על אף החלפת הבוכנה, לא?
למשל, אם ישנה נזילה במערכת (לא משנה כרגע המיקום) לא תהיה התנגדות לדוושה, על אף הקפיץ המחזיר (או יותר נכון התנגדות מעטה מאוד, יכול להיות אפילו שיקרה מה שנקרא "נפילת הדוושה"), שתפקידו בעצם לעזור לדוושה לקבל את המרווח של ה6 מ"מ שימנע את הלחץ על הדיסקות?
אם אחת משאבות התקלקלו, או שישנה סתימה (בגלל שימוש לא נכון, בגלל לכלוך, שהרי חובה לנקות את הפקק לאחר מילוי נוזל הידרואלי, או מכל סיבה אחרת) והמשאבה העליונה תייצר לחץ שלא ישתחרר כפי שהוא צריך בגלל התקלה בהמשך הדרך במערכת, אזי לבוכנה תהיה יותר התנגדות והיא תהיה קשה יותר, לא?
אני מצרף את התמונה כדי שאם תוכל להסביר לי עם המספרים שם זה יעזור לי יותר בהבנת המערכת, או בהבנת הטעות שלי.
או בעצם מה שאני בא לשאול, זה האם הבוכנה היא חלק ממערכת, או רכיב עצמאי? אם היא חלק ממערכת, אז מדוע התשובה שנתתי שם זכתה לכזה זלזול, אם היא רכיב עצמאי, איך זה משתלב?
לצערי בעברי היו לי שתי תקלות:
1. הדוושה נפלה (בדיפנדר) בגלל נזילה של ה"שמן" שקרתה בגלל סדק במשאבה התחתונה, החלפה של המשאבה התחתונה, מילוי "שמן" החזירו את הבוכנה לפעולה תקינה (עובד עד היום).
2. סתימה שנבעה מתחזוקה לקויה במוסך גרמה לעודף לחץ במערכת (מאזדה ישנה לא ממש 4X4) והדוושה הפכה לקשה מאוד, לאחר כמה ימים של חוסר טיפול הלחיצה הפכה לבלתי אפשרית, ניקוי צינורות המערכת (לא על ידי) והחלפת המשאבה העליונה (המקבילה למה שיש לי כי המערכת הייתה קצת שונה) כי זו שהייתה נדפקה מהלחצים שהיו בה, מהנזילות של ה"שמן" ובכלל מהתחזוקה של המוסך שהיה לפני שרכשתי את הרכב, החזיר את הדוושה לפעילות תקינה (לא יודע אם עדיין עובד הרכב נגנב מזמן).
חנן-ג'יפולוג
12-11-08, 16:02
במצב נורמלי, הלחץ במערכת שווה ללחץ של קפיץ המצמד עצמו - ה"שמש" על מיסב הלחץ, מחולק ביחס המנוף של המזלג של המצמד, ומחולק בשטח החתך של הבוכנה התחתונה.
לגבי תקלות והשפעתן על הלחץ, זה תלוי בתקלה. התעייפות של ה"שמש" תקטין את הלחץ, למשל. שחיקה משמעותית של המצמד תשנה את זווית העבודה של שיני השמש, ותגרום ללחץ מוגבר.
נזילות באחת המשאבות, שזה רוב התקלות במשאבות האלה, יגרמו לירידת מפלס הנוזל ולשקיעה של דוושת הבלם ללא התנגדות בחלק או בכל המהלך.
סתימה בצנרת, שזה אירוע נדיר ביותר, יבטל את המשוואה למעלה ואז הלחץ יעלה כפונקציה של עוצמת הלחיצה על דוושת המצמד, אבל אז גם בכלל לא תהיה לך פעולת מצמד ולא תוכל לשלב הילוכים. זה לא המקרה שתואר בשרשור שהחל דיון זה, וזה לא המצב הנפוץ בדיפנדרים של דוושה קשה שנגרם כתוצאה מ"שמש" מקורית קשה בטירוף ושחיקה של המצמד.
הבוכנה היא בוודאי חלק מהמערכת, אבל היא לא יודעת לגרום לדוושה קשה,גם כשהיא תקולה.
לא "זכית" לזלזול אלא לבקשה לכתוב רק כשיודעים. זו ממש לא בושה לא לדעת ואף אחד לא יכול לזלזל בך על זה, אבל זה מאוד מפריע לאתר ולגולשים כשכותבים דברים לא בדוקים.
לגבי המקרים שהיו לך:
נזילה במערכת. שכיח למדי, ולא גורם לדוושה קשה.
סתימה במערכת. זה לא קשור לתקלה בבוכנה. זה שהבוכנה התקלקלה כי ניסית להתגבר על הסתימה בעזרת לחץ מוגבר, אפשרי, אבל הבוכנה התקולה היתה תוצאת התקלה, ולא גורם התקלה, כפי שהצעת לפותח השרשור המדובר.
בשורה התחתונה, אם מה שאנחנו עושים עכשיו זה להסביר למה קיבלת הערה, דוושה קשה לא נגרמת כתוצאה מתקלה בבוכנות, אז אין טעם לשלוח את פותח השרשור לבדיקת בוכנות, ובפרט כשהבעיה שהוא מדבר עליה כל כך מוכרת וכאובה, והפתרונות שיש או אין לה הובהרו שם בצורה מעולה.
על הכיפאק, תודה על ההסבר.
אתה רואה: כשמסבירים לי לאט אני מבין מהר :grin:.
תודה.
איציק - 4X6ZH
12-11-08, 18:22
התפקיד !!
של קפיץ מחזיר שמותקן על המשאבה המרכזית ואני מדגיש מותקן על המשאבה המרכזית .
להבדיל מהקפיץ המישני שחנן הסביר עליו במדויק .
הוא לאפשר לבוכנה של המשאבה המרכזית לחזור למצב מנוחה .
במצב זה נפתח חור המאפשר לשמן לחזור למיכל ( את השמן מחזיר הקפיץ המישני זה שנמצא במצמד בתוך הגיר שנדחף על ידי הבוכנה המישנית .... )
במידה והבוכנה הראשית לא חוזרת למצב אפס . המשאבה לא תשאב שמן ;-)
ןהתוצאה שדוושת המצמד תיהיה נמוכה יותר ויותר .
איציק
מה תפקידו של הקפיץ המחזיר? ומי (או מה, כי הפסקתי לחשוב שהגמדים ברכב שלי עדיין עובדים) בדיוק אחראי (או גורם יותר נכון) על זה שהדוושה חוזרת או קשה גם כשאין קפיץ מחזיר?
דוגרי לקח לי המון זמן להבין מה בדיוק שאלת,
הגורם לעלייה חזרה של המשאבה בדיפנדר הוא משאבת הקלאץ העליונה
עכשיו הצלחתם לבלבל אותי, אחרי שחנן הסביר לי כל כך יפה:
איציק:
"התפקיד !!
של קפיץ מחזיר שמותקן על המשאבה המרכזית ואני מדגיש מותקן על המשאבה המרכזית .
להבדיל מהקפיץ המישני שחנן הסביר עליו במדויק .
הוא לאפשר לבוכנה של המשאבה המרכזית לחזור למצב מנוחה ."
מה זה הקפיץ על המשאבה המרכזית? האם אתה מתכוון לבוכנה המרכזית, או שיש לדיפנדר שלוש משאבות? או שהכוונה היא אחרת לגמרי ואני פשוט לא מצליח לרדת לסוף דעתך?
אם אתה רוצה, יש תמונה של המערכת בתגובה קודמת שלי תוכל להסביר לפי המספרים בתמונה.
ואם אפשר גם הסבר קצר על מה שzashi כתב, אם אני מבין נכון הוא פשוט חיזק את דבריו של חנן.
איציק - 4X6ZH
13-11-08, 10:10
אתה לא מצליח להסביר את השאלה של עצמך .
אתה לא מבין איך מערכות הדראוליות ידניות עובדות ( כמו משאבת נפט שהיתה פעם )
רק שבמיקרה של הרכב משאבת הנפט עברה שידרוג .
לא כל הקפיצים שאתה רואה הם הקפיצים היחידים במערכת ( גם בתוך המשאבות יש קפיצים )
הקפיץ שבתוך המשאבה תפקידו להחזיר את הבוכנה למצב מנוחה .
כאשר המשאבה חוזרת למצב מנוחה רק אז היא ממלאת את עצמה בנוזל הידראולי למחזור עבודה חדש .
המשאבת היא משאבה רגילה שניתן למצוא כמוה בעוד כלי רכב .
לפעמים מיבנה מערכת הדוושות מיקומם ומישקלם גורם להם ללחוץ על הבוכנה תוך כדי
נסיעה . מבלי הנהג כלל נוגע בדוושה .
על מנת להבטיח חזרה למצב מנוחה חיבים להוסיף קפיצים . ( אלה הקפיצים שאתה מדבר עליהם ) .
לפעמים כל הקפיצים ביחד גורמים לנהג הרגשה של קושי .
אין שלוש משאבות
יש שתי משאבות אחת ראשית שחייב להיות קפיץ מחזיר שאתה לא רואה אותו .
ולפעמים יש קפיץ מחזיר גם בתוך המשאבה המישנית ( זאת שצמודה לגיר ) .
את הקפיצים האלה אתה לא רואה אבל הם חלק בסיסי בעבודת המערכת ההדראולית .
עכשיו תוסייף קפיצים חיצוני כמה שאתה רוצה בהתאם לנוחיות הנהג ומגבלות מכניות
של גוף הרכב .
***************
וכל מה שאני מסביר חייב להיות גם במערכות בלמים .
הרעיון של מערכת הדראולית של המצמד תואם למערכת הדראולית של הבלמים .
וההסבר של חנן מתיחס לקפיצים החיצוניים
שהם מאד חשובים לתיפקוד המצמד לאורך זמן .
אבל הם ממש לא חלק מהמערכת ההדראולית שמפעילה את המצמד .
*****************
כדאי אולי להוסיף נקודה נוספת לטובת כלל הקוראים .
לפעמים יש " חכמים " שמפרקים את הקפיץ המחזיר ( החיצוני ) כי הדוושה קשה .
פרוק הקפיץ עשוי לשבש את עבודת המשאבה \ ומצמד .
איציק
חנן-ג'יפולוג
13-11-08, 10:50
לא בכל משאבת מצמד ראשית יש קפיץ. בקורולה למשל אין. אני התייחסתי לקפיץ החיצוני שמחובר לדוושה, אם כי הקפיץ הפנימי במשאבה הראשית, אם ישנו, עושה את אותה עבודה בגדול.
בוודאי שלא התייחסתי לקפיץ בצילינדר התחתון.
אני חושב שלאחר ההסבר של חנן אני דווקא כן מבין על מה אני שואל (לא יודע חושבן יש הבדל).
הבלבול שלי עם מה שכתבת נובע מבחירת מילים, התחלת להוסיף להגדרות שלי של משאבה עליונה ותחתונה גם משאבה מרכזית, מה שגרם לי לא להבין למה אתה מתכוון.
יש לנו בעיה בעברית, עם תרגום של דברים לכן גם אתה בהודעת ההמשך שלך התייחסת למשאבה ה"מרכזית" כמשאבה "ראשית" (אם הבנתי נכון) מה שיצר אצלי את הבלבול, ולא מערכת הקלאץ'.
ולכן עם כל הבלבול, עמך הסליחה על אי ההבנה מצידי בעקבות מעבר שמות איברי המערכת בין השפות.
נ.ב.
ברור לי שהמערכת שרואים בתמונה כוללת חלקים פנימיים.
נ.ג.
בגלל זה צרפתי תמונה, בשביל שאפשר יהיה להסתנכרן על האביזר הספציפי ולא לסמוך על שיבושי השפה העברית (שאני מאוד אוהב ומעריך).
לצורך העניין, לקוראי השרשור שרוצים ללמוד ממנו משהו חוץ ממני (שאני מקווה שכבר הבנתי):
1. משאבה עליונה - משאבה ראשית - משאבה מרכזית = 1 בתמונה
2. הבוכנה הרלוונטית היא 5 בתמונה
3. משאבה משנית - משאבה תחתונה = 21 בתמונה
4. הקפיץ המחזיר שאני דיברתי עליו אינו נמצא בתמונה אבל הוא מעל הדוושה 7 בתמונה.
אם מישהו חושב שאני טועה בעניין ההסברים והתמונה אז שיבהיר, אני חושב שככה לומדים.
ואיציק זשי וחנן, אני מודה על ההסברים, הסבלנות, ותשומת הלב
whisky
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.