PDA

צפייה בגרסה מלאה : קניתי גרנד- ועכשיו השאלות...

mate
20-11-08, 07:40
כאמור.בשעה קניתי גרנד 94 5.2, נעול כפול arb, קיט הגבהה לא ברור כ"כ קפיצי קינג, קדימה בולמי pro comp חדשים ואחורה מונרו רפלקס ישנים,האוטו שפורסם כאן בלוח.נראה סה"כ במצב טוב. ולשאלות:
נזילה קטנה מאחד האינג'קטורים, האם מוכר? משהו שיפתר בעזרת החלפת גומיות?
יש וו גרירה מקורי נשלף, שלא מופיע ברשיון. איך אני גורם לו {באופן חוקי} להופיע ברשיון? מכיוון שלא התקינו לי אותו כאן, אין לי את אישור ההתקנה איתו מבצעים את הרישום ברשיון...
מנפלאות היבוא האישי, מופיע ברשיון 2*4 מה עושים???
זהו לבינתיים, יום טוב
רז

mate
20-11-08, 14:27
ועל מנת לא לפתוח שרשור נוסף
שאלה יותר קונקרטית ודחופה- הלך ככל הנראה הגיר...
רעיונות\המלצות\ מחירים והיכן לאשפז את האוטו לצורך הניתוח, באזור דרום המרכז.
תודה
רז

סוזי המשתוללת
20-11-08, 14:49
בין השעה 0740 ועד השעה 1420 הספקת להחליט שהגיר מת ???
וגם לא ברור מה זה מזרק נוזל ?
נוזל לאן ?
אם כלפי חוץ אז בגדול מדובר באטמי גומי
אם הנזילה פנימית מה שנקרא מזרק לא אוטם וזה כבר דורש שיפוץ/ החלפת מזרק
העניין הוא שמזרק בארה"ב עולה גרושים ....

mate
20-11-08, 15:18
כן.אכן כן. נסעתי,קצת בדיונות קצת מאמץ עשה רעש קטן וזהו.נעצר, לא זז. משלב 1-2 היי, לו, כלום לא זז, הטורים עולים הכל בסדר נשמעת שריקה מוזרה והאוטו לא זז.
הרברס אגב נכנס ונוסע. כך הגעתי הביתה.כשהגעתי היה קצת ריח שרוף מהגיר, אשמח מאד אם לא הלך הגיר,אבל כך זה נראה. באסה, אבל נשרוד.
לגבי המזרק, הקטנה שבבעיותיי כעת, נזילה אכן מבחוץ, בררתי בינתיים, יש גומיה בכמה עשרות שקלים בינוביץ. גם יטופל
רז

השועל
20-11-08, 20:25
רז ..
האם בדקת שידית הטרנספר לא קפצה לך ונמצאת במצב ניוטרל ??
האם בדקת את מצב 1 ו2 של הגיר? האם יש תגובה?
האם יש שמן בגיר? האם יש נזילה בחלקו התחתון של הגיר?

השועל

mate
20-11-08, 20:32
בדקתי את ידית הטרנספר, היא לא קפצה. ניסיתי לסוע גם היי וגם בלוו, ללא תגובה.
גם בראשון ושני. רק רברס הגיב ונסע, גם בהיי וגם לוו, כך שאופציית הטרנספר ירדה, לא?
ויש שמן בגיר, ואין נזילה. מה שכן היה ריח שרוף ודי מסריח ואפילו קצת עשן מפתח מדיד שמן הגיר.
רז

סוזי המשתוללת
20-11-08, 21:50
מה צבע השמן במדיד?

סוזי המשתוללת
20-11-08, 21:53
אגב בהחלט יכול להיות שהרתחת את השמן ואגיר עבר למצב חירום - בד"כ הילוך שני או שלישי בלבד
וכשאתה בחול ועם לחץ אויר מלא זה לא מספיק כדי לנסוע - גם לא בlo
אחרי שתכבה את הרכב וייתקרר נסה שוב ודווח - סביר להניח שייסע רגיל אם כי כדאי להחליף שמן...

mate
20-11-08, 22:13
לא נרתחתי אותו לפני התקלה.
נסיעה לא מאומצת ודי קצרה.
ניסיתי אחרי כמה שעות ונאדה,
אולי בבוקר
רז

R-IK
20-11-08, 22:18
לא נרתחתי אותו לפני התקלה.
נסיעה לא מאומצת ודי קצרה.
ניסיתי אחרי כמה שעות ונאדה,
אולי בבוקר
רז

איזה יום. שיהיה בהצלחה.

השועל
20-11-08, 23:41
נשמע כמו קלא'צ..
אין מה לעשות, תצטרך לעשות קלא'צ ועל הדרך תבדוק את Pressure solenoid switch וגם Pressure sensor היחידות האלה אחראיות על העברת ההילוכים בצורה נאותה ובתזמון נכון. (לא להחליף רק אחד מומלץ להחליף סט) אגב, יהיה צורך לבצע reset למע' ע"י ניתוק המצבר ל10 שניות לפחות.

זה אמור לפתור את הבעייה.
עלות שני הסנסורים בארה"ב + משלוח ושחרור כ600 ש"ח.
החלפת קלא'צ + עבודה יעלה כ-2500-3000 ש"ח תלוי אצל מי.. (תעשה קצת סקר שוק).

ערן המסוקס
21-11-08, 01:40
איזה קלאץ'? התכוונת ממיר מומנט אולי?

kobiarava
21-11-08, 09:00
כן.אכן כן. נסעתי,קצת בדיונות קצת מאמץ עשה רעש קטן וזהו.נעצר, לא זז. משלב 1-2 היי, לו, כלום לא זז, הטורים עולים הכל בסדר נשמעת שריקה מוזרה והאוטו לא זז.
הרברס אגב נכנס ונוסע. כך הגעתי הביתה.כשהגעתי היה קצת ריח שרוף מהגיר, אשמח מאד אם לא הלך הגיר,אבל כך זה נראה. באסה, אבל נשרוד.
לגבי המזרק, הקטנה שבבעיותיי כעת, נזילה אכן מבחוץ, בררתי בינתיים, יש גומיה בכמה עשרות שקלים בינוביץ. גם יטופל
רז

אם אתה צריך להחליף מזרק, דבר איתי, יש לי כמה מזרקים לגראנד במצב מצויין

קובי-054-5640028

mate
21-11-08, 09:57
תודה קובי, נקווה שייגמר בגומיה למזרק.
ולגבי הגיר, מישהו יכול להמליץ על מקום ומחיר? ביררתי באמריקה ישראל, גיר מייבוא 3000, +1200 עבודה במוסך + שמן וכו', נגיד יצא סביב 4500, סביר?
יתרונות\חסרונות החלפה מול שיפוץ?
רז

השועל
21-11-08, 10:21
ערן,
קשה לדעת, הייתה לי אותה בעייה וגם אני חשבתי ממיר מומנט אבל אחרי פתיחת הגיר גיליתי שהקלא'צ גמור לגמרי.. הממיר מומנט היה תקין.

צריך לפתוח ולראות.. זה גם יכול להיות חיישנים אחרים שנמצאים בתוך הגיר. זה גיר מורכב אין מה לעשות.

רז - אני אישית העדפתי לשפץ את שלי מאשר לשים מפירוק, זה חתול בשק.. אני לא אוהב לעשות דברים פעמיים. החלפתי את כל החלקים ה"רכים" ,קלא'צ, חיישנים ובדיקה מקיפה לשאר החלקים ה"קשים": ממיר מומנט, ברקטים למיניהם, ראש מחשב אלקטרוני וכו'..
לי עלה 5500 ש"ח אבל אני יודע שהגיר תקין. זו החלטה שלך.

לביא
22-11-08, 21:22
לפני כמה שנים טובות שיפצתי גיר אצל כפיר מנס ציונה.
עבודה מצויינת. בחור מקצוען וחשוב לא פחות - הגון.
בינתיים המוסכניק שלי התחיל לעבוד איתו ומאוד מרוצה.
08-9405810
08-9380234
בהצלחה

chrokeeboy
23-11-08, 22:30
אני תמהה הכיצד בנסיעה קצרה בדיונות הספיקה בכדיי לחסל גיר אוטומט,
הורדתה אוויר?
האם נסעתה hi 4X4?

mate
23-11-08, 23:03
לא הורדתי אויר, נסעתי ב HIGH וכנראה שזה לא מה שחיסל את הגיר.
מקסימום הקש ששבר את גב הגמל...
רז

דרור ברלי
24-11-08, 00:00
מה הבעיה לחסל גיר אוטומטי?
זה מכלול שכל מאמץ גורם לו להתחמם, גם במכוניות חדשות.

נסיעה בדיונות מטילה על גיר אוטומטי עומס רצחני. אני לא מכיר רכב אוטומטי שהגיר שלו לא מתאמץ ומתחמם בנהיגת דיונה אגרסיבית. כאן הגיר כנראה כבר היה קצת עייף מלכתחילה וחטף בראש מכל הכיוונים - מצד אחד לא הורדת אוויר ונשארת ב-HIGH. מצד שני נמצא מנוע חזק שלא נבהל ממשקל הרכב ומלפיתת גרגרי החול. וזו התוצאה.

sos4u
24-11-08, 13:40
ועל מנת לא לפתוח שרשור נוסף
שאלה יותר קונקרטית ודחופה- הלך ככל הנראה הגיר...
רעיונות\המלצות\ מחירים והיכן לאשפז את האוטו לצורך הניתוח, באזור דרום המרכז.
תודה
רז

סתם סקרנות,
קנית את הרכב זה עתה ... והלך הגיר בנסיעה הראשונה שלך, האם חזרת למוכר ?
במידה והוא מכר והגיר גמור זו עילה מצויינת לביטול העיסקה או תיקון על חשבונו, או כל רעיון יצירתי אחר .... במיוחד שזה בתחום 14 יום מהקניה. . .

בהצלחה

מידבר
24-11-08, 18:32
סתם סקרנות,
קנית את הרכב זה עתה ... והלך הגיר בנסיעה הראשונה שלך, האם חזרת למוכר ?
במידה והוא מכר והגיר גמור זו עילה מצויינת לביטול העיסקה או תיקון על חשבונו, או כל רעיון יצירתי אחר .... במיוחד שזה בתחום 14 יום מהקניה. . .

בהצלחה

????
1.לא מכיר את המוכר אבל אני מניח שאינו מכונאי. איך הוא יכול לדעת שהגיר במצב כזה או אחר ?
2.נסיעה ראשונה או עשירית, הבחור ירד לשטח ויתכן שאימץ את הרכב באופן מוגזם (ראה תגובתו של דרור).
3.בכ'ז מדובר ברכב בן 14.

סבור שאין שום סיכוי לטענה משפטית מול המוכר.
לטעמי MATE יכול להתנחם שרכש את האוטו במחיר מצחיק ובמקום להשקיע בשיפורים (כבר מותקנות שתי נעילות איכותיות !) וישור קו הוא משקיע במכניקה.

סוזי המשתוללת
24-11-08, 22:29
גם אם הבחור ידע שהגיר גמור ומכר כך את הרכב אין עילה לכלום
האחריות עליך כקונה לבדוק את הסחורה
גם אני קניתי את הרכב ללא בדיקה במכון ולקחתי בחשבון דברים שמצאתי כלא תקינים או חשדות עתידיים
זו הייתה הכלה והבחור בחר להתחתן איתה עם הגיר הדפוק (לצערו)

מידבר
24-11-08, 22:55
לא ולא.
לפי החוק חלה על המוכר החובה לחשוף בפני הקונה מצב הרכב ככל שידוע לו. אם הקונה יצליח להוכיח כי המוכר ידע שהגיר אינו תקין ולא חשף הדבר בפניו טרם הקניה, אזי יש עילה כנגד המוכר.

דוגמה 1-נניח שהמוכר העלה כאן באתר בעיה בגיר אך בחוזה המכירה טען כי לא ידועות לו בעיות ברכב הרי שניתן לתבעו בתנאי שמוכיחים זהותו ככותב באתר ,לאשורה.

דוגמה 2-נניח שקיים במוסך המטפל רישום כי אובחנה בעיה מסויימת אך המוכר בחר שלא לטפל ולא חשף ענין זה בפני הקונה. גם כאן ניתן לתבעו.

בפועל קיים קושי רב בהוכחת טענות מסוג זה.

sos4u
24-11-08, 23:21
הדיון פה עובר לפסים אחרים, אבל, תתפלאו כמה רשויות החוק השתנו בשנים האחרונות והמצב אינו כפי שכתבו לעיל, "התחתן ..." וכו'

אין אפילו חובת הוכחה שהמוכר ידע מכך שהגיר גמור. בכדי לטעון לביטול העיסקה או השתתפות בתיקון.
מה גם שבמקרה זה בוודאי לא הנסיעה הבודדה שביצע הקונה היא שגרמה לגיר "ללכת" לעולמו.
הרי כולנו נוסעים הרבה יותר מזה ביום טיול ואף אחד לא שרף גיר בטיול בודד ולכולנו רכבים בני 10-14 שנה.

לא לשכוח שנכון להיום הועלה סכום התביעות בבית משפט לתביעות קטנות לאיזור ה 30K ש"ח ...
שזה בערך, ערך הרכב.

mate
25-11-08, 06:58
אכן סוגיה מענינת, אקדים ואומר שהמוכר הוא חבר בפורום, שאיני מכיר קודם באופן אישי, אבל נראה לי אמין.
אכן חזרתי אליו, מה גם שהיה חשש שקימת בעיה קודמת כלשהי בגיר, גם הבחנתי בנסיעת המבחן שהגיר מעט קופץ, ולא עובד חלק. הדבר נלקח בחשבון ובנוסף לריג'קטים נוספים שהיו ברכבת הורד מחיר.
לטענת המוכר, אכן היתה בעיה כלשהיא בגיר, שנפתרה עם החלפת שמן ופילטר,כך שהיה חשש שהגיר לא חדש, אבל לא שהוא גמור.
לטענתו, הוא לא ידע שהגיר גמור, האוטו אצלו זמן קצר והבעיה ידועה.
שורה תחתונה, כמו שאמרתי לו: אם הלך הגיר,קורה, לא רכב חדש, אבל אם הוא ידע את חומרת המצב והסתירה על ידי החלפת שמן - לא בסדר.כמובן שהוא אמר שלא ידע את חומרת המצב,ואכן לפני המכירה הודה שהחליף שמן בעקבות בעיה. אני בחרתי להאמין.
שאלו יהיו הצרות שלנו, ונקוה שבזה נגמור את סאגת הרכב הזה ונתחיל להנות.היום הרכב נכנס למוסך
יום טוב
רז

-->