התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בעייה בהתנעה ויטארה

nir.samo
20-11-08, 21:56
הבעייה: נותן סטרטר ולא שומע כלום.
זה לא קורה אף פעם כשהמנוע רק (בבוקר לדוגמה) ולא קורה בניסיון התנעה ראשון כלומר רק אם המנוע נכבה אז התקלה יכולה להופיע.
כשזה קורה לא שומעים את ה"טק" של הסולנואיד ולכן נראה לי שזה לא הפחמים.
לפני כחודש פורק הסטרטר על ידי לצורך בדיקה וניקוי ונראה תקין, הורכב חזרה והכל היה תקין עד היום (וקרה הרבה שהמנוע נכבה בהתנעת בוקר ראשונה - קרבורטור).
בכל מקרה תמיד גם לאחר שמופיעה התקלה, תוך כמה נסיונות מקסימום 5 דקות המתנה הסטרטר חוזר לחיים.
הסטרטר לא מקורי של סוזוקי כי אם של בוש, זהה חיצונית אבל טיפה שונה במבנה הפנימי.
השאלה שלי א) האם יכול להיות פחמים למרות שלא שומעים "טק"?
ב) אם התקלה בסולנואיד ממה היא יכולה להגרם בסה"כ אין שם כלום חוץ ממגנט שנע בתוך גליל.
ג) האם יש ממסר כלשהו בויטארה שיכול להיות שהוא הבעייה?

nir.samo
27-11-08, 21:15
מישהו?

DooM3
27-11-08, 22:33
אצלי גם היתה בעיה דומה וזה דפק לי את המצבר
ניקוי של הסטרטר שהיה מלא חלודה פתר לי את הבעיה

שים לב שאתה לא הורס את המצבר

חוקר
30-11-08, 13:20
בעיה דומה שהיתה אצלי והעלתה שחיבור המינוס היה רופף.

UNIX
30-11-08, 14:49
אף אחד לא יכול לנחש מה הבעיה אצלך , אם הפיקוד של הסטרטר שלך הוא פלוס (מה שבד"כ)
מה שאני מציע לך זה לקחת מנורה ולחבר אותה זמנית לסטרטר תמשוך חוט מתא המנוע אל הדשבורד את הפלוס אתה לוקח מהסולונויד , בחוט הדק שלו ואת המינוס תיקח מהיכן שהוא בבודי ותראה במצב אמת כשזה קורה האם מגיע פלוס בכלל לסולונויד
בתכלס זה נשמע מכמו משהו שלא קשור לזה שהרכב קר או חם וזה נשמע כמו איזה נתק

nir.samo
30-11-08, 17:25
אוקי אני אבדוק את זה תודה.

raanan
01-12-08, 22:22
גיר אוטמט או ידני ??
אם אוטומט, תנסה כשהתקלה מופיעה לשחק מעט בידית תוך כדי נסיון ההתנעה.
יכול להיות שיש קשר בין התחממות הסלקטור החשמלי שצמוד לגיר.

בהצלחה
רענן

nir.samo
02-12-08, 15:20
ידני.
אני אחליף את 2 הכבלים של המצבר גם אם לא צריך, אם לא ייפתר אשים את המנורה ואז נראה.

nir.samo
01-08-09, 22:31
עדכון-אחרי-הרבה-זמן:
משכתי את הבעייה עד עכשיו, הפתרון הזמני היה לפרק את הסטרטר ולנקות אותו וככה היה לי שקט ל3-4 חודשים עד שהתקלה התחילה לחזור מידי פעם.
כל הפירוק, ניקוי והרכבה עניין של שעה.
תוך כדי הפירוק האחרון שמתי לב שהפחמים/מברשות של הסטרטר (4 מגעים מנחושת או מתכת רכה דומה) שחוקות מידי והחלטתי להחליף אותן.
חלק תחליפי של בוש (הסטרטר של בוש) הוזמן והוחלף, בנתיים בסדר - מקווה שנסגרה הפינה הזאת.
עלות החלק: 34 אירו. בהתחלה רציתי להזמין מבוש או מאיביי, הלכתי ליבואן הרשמי של בוש כאן בניקוסיה והחלק הגיע למחרת (!).
מצרף תמונות ותרשים פיצוץ של הסטרטר למי שמעוניין (שם החלק: BRUSH HOLDER).
הערה: ניתן גם להחליף רק את 4 הפחמים ולחבר בהלחמה עם בדיל, עשיתי את בעבר בסמוראי אבל אז החיבור יהיה פחות טוב.

-->