צפייה בגרסה מלאה : רכב נכבה-בדיקת תקינות של צ'וק אוטמטי והעלאת טורים?
שלום..
בתקופה האחרונה הרכב נכבה בטורים סרק, המנוע נשמע שהוא בטורים נמוכים מדי, לפעמים הבעיה נפתרת לאחר נסיעה ממשוכת אבל עדיין בעמידה בניטרל נראה כי הטורים נמוכים מדי..
1. איך ניתן להרים את הטורים של הרכב, מתיחה של הכבל או איזהשהו כיוון עדין של הקרבורטור?
2. כיצד ניתן לבדוק תקינות של הצ'וק האוטומטי.
עוד רעיונות ופתרונות לסיבה מדוע הרכב נמצא התורים נמוכים מדי...
תודה סופש טוב...
boba banay
29-11-08, 14:37
כמה שאלות
האם כשהמנוע קר הרכב מניע טוב עולה לסלד קצת גבוה ויורד כשמתחמם? אם התשובה היא כן הצ'וק תקין.
לפנ שאתה מכוון - מתי עשית טיפול אחרון? החלפת מצתים? מסנן אויר?
מתי פעם אחרונה שהקרבורטור נוקה\שופץ?
לגבי כיוון סלד סרק - יש שני ברגים שבאמצעותם תוכל לכוון - בורג אחד הוא הבורג שנמצא על מנוף הכאבל - בעיקרון הכיוון שלו הוא כאילו לחצת על הדוושה - רצוי לא לגעת בו.
הבורג השני נמצא בבסיס הקרבורטור ותפקידו הוא לוסת את יחס התערובת אויר -דלק בסרק בלבד
סובב אותו בעדינות - ימינה או שמאלה לפי הצורך (כדאי לסמן קודם) חצי סיבוב בכל פעם, חכה טיפה כי ההשפעה היא לא מידית עד להשגת הסל"ד הרצוי
חשוב - כוון רק שהמנוע מגיע לחום עבודה
כוון בעדינות - יכול להיות שהוא רק יצא קצת מכיוון וזהו לא כיוון מחדש.
אם זה לא עוזר והרכב עדיין נכבה בסרק - יכול להיות שתצטרך לנקות ולשפץ את הקרבורטור - תוכל לתת למישו ותוכל פשוט לעשות את זה בעצמך - זה לא כזה מסובך כמו שעושים מזה.
אם אתה מסתבך או שיש עוד שאלות - תרגיש חופשי
054-5564955
רן
כמה שאלות
האם כשהמנוע קר הרכב מניע טוב עולה לסלד קצת גבוה ויורד כשמתחמם? אם התשובה היא כן הצ'וק תקין.
לפנ שאתה מכוון - מתי עשית טיפול אחרון? החלפת מצתים? מסנן אויר?
מתי פעם אחרונה שהקרבורטור נוקה\שופץ?
לגבי כיוון סלד סרק - יש שני ברגים שבאמצעותם תוכל לכוון - בורג אחד הוא הבורג שנמצא על מנוף הכאבל - בעיקרון הכיוון שלו הוא כאילו לחצת על הדוושה - רצוי לא לגעת בו.
הבורג השני נמצא בבסיס הקרבורטור ותפקידו הוא לוסת את יחס התערובת אויר -דלק בסרק בלבד
סובב אותו בעדינות - ימינה או שמאלה לפי הצורך (כדאי לסמן קודם) חצי סיבוב בכל פעם, חכה טיפה כי ההשפעה היא לא מידית עד להשגת הסל"ד הרצוי
חשוב - כוון רק שהמנוע מגיע לחום עבודה
כוון בעדינות - יכול להיות שהוא רק יצא קצת מכיוון וזהו לא כיוון מחדש.
אם זה לא עוזר והרכב עדיין נכבה בסרק - יכול להיות שתצטרך לנקות ולשפץ את הקרבורטור - תוכל לתת למישו ותוכל פשוט לעשות את זה בעצמך - זה לא כזה מסובך כמו שעושים מזה.
אם אתה מסתבך או שיש עוד שאלות - תרגיש חופשי
054-5564955
רן
בהנעה הרכב מניע בעיקרון טוב לא תמיד מכה ראשונה אבל הוא מניע, נדמה לי שמפעמים הצ'וק נכנס לפעולה כי אז שומעים שהרכב מעלה טורים וךפעמים לא כי פשוט הרכב נכבה..
פילטר אוויר הוחלף לפני 5000 קילומטר אבל כמעט ולא נסע באבק כנ"ל מצתים..
היום שיחקתי קצת עם הבורג התחתון וזה שיפר את הבעיה של ההשתנקות בסרק אבל המנוע לא נשמע עובד כ"כ עגול...
את יתר הדברים אני יבודק שבוע הבא.. מחר צבא..
תודה שבוע טוב
בקרבורטור ישנה דיזה נפרדת לסיבובי סרק, יתכן והיא צריכה ניקוי.
ישנו מנוף ומוט קטן הנכנס לקרבורטור, נסה להזיז אותו מעט פנימה והחוצה, יכול לפתור את הבעיה.
בקרבורטור ישנה דיזה נפרדת לסיבובי סרק, יתכן והיא צריכה ניקוי.
ישנו מנוף ומוט קטן הנכנס לקרבורטור, נסה להזיז אותו מעט פנימה והחוצה, יכול לפתור את הבעיה.
פתחתי את מכסה הקרבורטור וצינור הדלק אל הקרבורטור וריססתי קצת עם ספריי ניקוי קרבורטור לאחר מכן שהמנוע היה חם ביצעתי כיוון עדין של הבורג התחתון נראה שהבעיה דיי נפתרה אך עדין יש לי תחושה שהצ'וק האוטמטי לא תקין לחלוטין כי לפעמים בסרק שהרכב חם הוא מעלה טורים באופן פתאומי...
איך ניתן לבדוק תקינות ואם מיהשו יודע באיזה סל"ד הרגב אמור להיות בסרק לא רק לפי שמיעה
תודה
צביקה קרבורטור
06-12-08, 15:45
פתחתי את מכסה הקרבורטור וצינור הדלק אל הקרבורטור וריססתי קצת עם ספריי ניקוי קרבורטור לאחר מכן שהמנוע היה חם ביצעתי כיוון עדין של הבורג התחתון נראה שהבעיה דיי נפתרה אך עדין יש לי תחושה שהצ'וק האוטמטי לא תקין לחלוטין כי לפעמים בסרק שהרכב חם הוא מעלה טורים באופן פתאומי...
איך ניתן לבדוק תקינות ואם מיהשו יודע באיזה סל"ד הרגב אמור להיות בסרק לא רק לפי שמיעה
תודה
שלום רב!
סלד סרק במנוע קר, כ1200 סבובים לדקה.
סלד סרק במנוע חם ,כ850 סבובים לדקה.
בברכה
צביקה
תופעה מוזרה-
לאחר בדיקות ומספר כיוונים של הקרבורטור ובדיקה בנסיעה גליתי תופעה מוזרה..
כאשר הרכב בסרק עם אורות כבויים הטורים גבוהים מאד וכאשר אני מדליק את האורות בסרק הרכב מוריד טורין ונכבה..
לדעתי הכיוון הוא איזשהו קצר בצ'וק האוטומטי..
אם למישהו יש רעיונות נוספים איפה התקלה יכולה לקרות?
שבוע טוב
לירן.
boba banay
13-12-08, 19:40
תופעה מוזרה-
כאשר הרכב בסרק עם אורות כבויים הטורים גבוהים מאד וכאשר אני מדליק את האורות בסרק הרכב מוריד טורין ונכבה..
שבוע טוב
לירן.
איך ההתנעה?
בדוק מצבר חלש או אלטרנטור חלש -
בדוק מתח על המצבר כשהרכב כבוי , תוך כדי התנעה, במצב סרק ללא עומסים ובמצב סרק עם עומסים(אורות,מזגן,רדיו וכו)
כשכבוי 12וולט
בהתנעה לא פחות מ10
בסרק מעל 13.5 עם עומסים
צביקה קרבורטור
13-12-08, 21:50
תופעה מוזרה-
שבוע טוב
לירן.
לירן שלום רב !
בסמוראי הצוק האוטומטי, מוזן מי קירור, לכן אין קשר כלל לצוק האוטומטי, ולכבוי המנוע, בעת הדלקת אורות.
הערה: במידה והקרבורטור הוא של סובארו, הצוק שם אכן חשמלי, האם ידוע לך איזה קרבורטור מורכב ברכבך, איסן מקורי, או קרבורטור של סובארו?!
קיים מנגון וואקום, הגורם להגברה מעט של הסלד, בעת הדלקת אורות ולא להיפך.
לדעתי פתרון הבעייה בהתכתבות דרך מסך המחשב, לא תביא אותך לשום מקום, ועלולה לגרום
לנזק.
המלצתי פנה למכון קרבורטורים מקצועי, ובעל שם בתחומו.
נ.ב- תצלום של הקרבורטור יעזור מאד לאבחון איזה קרבורטור מורכב ברכבך.
בברכה
צביקה
לירן שלום רב !
בסמוראי הצוק האוטומטי, מוזן מי קירור, לכן אין קשר כלל לצוק האוטומטי, ולכבוי המנוע, בעת הדלקת אורות.
הערה: במידה והקרבורטור הוא של סובארו, הצוק שם אכן חשמלי, האם ידוע לך איזה קרבורטור מורכב ברכבך, איסן מקורי, או קרבורטור של סובארו?!
קיים מנגון וואקום, הגורם להגברה מעט של הסלד, בעת הדלקת אורות ולא להיפך.
לדעתי פתרון הבעייה בהתכתבות דרך מסך המחשב, לא תביא אותך לשום מקום, ועלולה לגרום
לנזק.
המלצתי פנה למכון קרבורטורים מקצועי, ובעל שם בתחומו.
נ.ב- תצלום של הקרבורטור יעזור מאד לאבחון איזה קרבורטור מורכב ברכבך.
בברכה
צביקה
אני מסכים איתך לגמרי וזה מה שאעשה בהקדם..
תודה בכל מקרה..
צביקה קרבורטור
19-12-08, 18:24
אני מסכים איתך לגמרי וזה מה שאעשה בהקדם..
תודה בכל מקרה..
שלום רב !
עם מה אתה מסכים איתי, שעלייך להעלות תמונות, וזה יקל על האבחנה, האם הקרבורטור מקורי של סוזוקי, או על כך שעלייך, לגשת למכון קרבורטורים, אמין ומומלץ?
בברכה
צביקה
[quote=boba banay;223693]כמה שאלות
גם לי יש בעיה בסרק והצוק עובד.
רן תוכל להעלות אולי תמונה שמראה היכן נמצא הבורג השני ?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.