צפייה בגרסה מלאה : חוות דעת על פיז'ו 306
עודד זנטון
07-12-08, 17:19
סטיישן.
שנת 2000
100K ק"מ.
כרגע יש לי קורולה 2003 והיא קטנה לי מבחינת מטען..
הפיז'ו במצב מצויין. יפה ושמורה.
לקנות או לא?
ידנית? לחטוף מהר.
אוטומטית? לברוח כמו מאש. אני לא הייתי נוגע בשום פיז'ו אוטומטית.
עודד זנטון
07-12-08, 17:49
נו דרור באמת,
מתי ראית לאחרונה ידני בארץ?
אתה בטח יודע טוב ממני למה היבואנים מונעים מאיתנו את התענוג.
אוטומט.
מה הבעיות של אוטו' פז'ו?
יש ידניות ושווה לחפש.
אני אישית לא הייתי נוגע בשום רכב אוטומטי, כי זו רעה חולה שלא רק מייצרת נהגים גרועים ואפאטיים, אלא גם תעלה לך הרבה כסף. אבל זה רק אני...
מה הבעיות?
בוא ונסכם את זה כך - השוק העיקרי של יצרני הרכב האירופיים הוא אירופה. באירופה גם זקנות בנות 90 נוהגות בלי שום בעיה על רכב ידני ועד לא מזמן, היצרנים האירופיים לא באמת השקיעו בנושא הזה. זה ממש לא עניין אותם, ואני ארשה לעצמי לצטט מהנדס של אחת היצרניות הגדולות שנשאל בזמן השקת אחת המכוניות החשובות שלו, לגבי דגם עתידי עם מנוע 1,600 סמ"ק וגיר ידני - הבנאדם ממש כעס למישמע עצם השאלה - "לא היתה ולא תהיה XXXXX אוטומטית עם מנוע 1,600! יש גבול לפשרות שאנחנו מוכנים לעשות בכל הנוגע לביצועים, תצרוכת דלק ואמינות." במילים אלה ממש.
אצל הצרפתים נושא התיבות האוטומטיות כאוב במיוחד, בייחוד בגלל אי-התאמה ללרכב ובעיקר אמינות ירודה של התיבות שלא עומדת בשום השוואה עם שאר מכלולי הרכב (המצויינים).
לנו יש בבית צרפתיה ידנית - רנו קליאו - ישנה מאוד (94) ואמינה להפליא. אותה מכונית ממש עם גיר אוטומטי היא אסון.
איזה מנוע?
מה1.8 הייתי בורח כמו מאש
בסיכום כללי של 3 שנים ו120K ק"מ עם 99' 1.4 ידנית (אצל אישתי) הרכב לא נתקע מעולם ולא הזדקק לתיקונים גדולים.
בסה"כ רכב כיפי זריז ומהנה לנהיגה
עודד זנטון
07-12-08, 18:38
איזה מנוע?
1.6 ליטר.
דרור, לא ענית לי לגבי שיקולי היבואנים הישראלים..
בשוק הישראלי יש העדפה של 97% לאוטומט (נתוני מסירות) גם כי אין משהו אחר, וגם כי זה מה שהקהל מעדיף. למה? כי נוהגים כאן ממש רע, וזה לא סוד. גם עם שתי דוושות לא מסתדרים כאן.
ליבואנים זה לא באמת אכפת. השיקול העיקרי שלהם הוא למכור כמה שיותר והם מעדיפים לא להחזיק חלפים לטובת לקוח אחד או שניים כמוני שירצו גיר ידני ואין לי טענות אליהם.
לכן רוב המכוניות מגיעות רק באוטומט. יש כאלה שיסכימו לקבל הזמנה מיוחדת לגיר ידני. הרוב לא. מאזדות ידניות חדשות לא מגיעות לארץ חוץ ממיאטה וטנדר BT50. טויוטות ידניות יש היום רק קורולות למורי נהיגה. מיצובישי עושים טובה ומביאים אבו והאנטר ידניים.
מכוניות רבות לא הגיעו/מגיעות לישראל כלל בגלל שאין להן דגם אוטומטי.
הצדיקים היחידים הם סובארו, ב.מ.וו, מותגי צ'מפיון (פולקסווגן, סיאט, סקודה, אודי) ואולי עוד מישהו, (פיז'ו וסיטרואן בזמנו הביאו, פורד גם) שיביאו לך כל דגם של היצרן עם איזה גיר שתרצה, בתנאי שהוא קיים במיפרט הטכני המקורי.
איזה מנוע?
מה1.8 הייתי בורח כמו מאש
בסיכום כללי של 3 שנים ו120K ק"מ עם 99' 1.4 ידנית (אצל אישתי) הרכב לא נתקע מעולם ולא הזדקק לתיקונים גדולים.
בסה"כ רכב כיפי זריז ומהנה לנהיגה
מה רע ב 1.8???
מנוע קלאסי של פיג'ו 8 אמין וטוב, שירת גם ב 405 וב 406 קסנטיה קסארה וכו'. החזקתי בעבר 3 כלי רכב כאלה ללא כל בעיה במנוע.
בכל מיקרה בשנת 2000 מנועי 1.6 ו 2 ליטר.
אחלה רכב, פצצה של מחיר שוק.
רק לשים לב לאיכות המים שהשתמשו שם, המנועים רגישים למי ברז, למזגן-יחידה פנימית אם לא דולפת ולבקרת האקלים, אל תתרגש מריפוד דיפוני הדלתות, כולם מתפרקים סטייל גג של דיסקו.
תקרא גם כאן
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=30954
בעיקר תגובה מס' 14 ואילך,
אגב, אישית, אחרי שנהגתי על כמה וכמה "פיג'ואים" 306, הידנית 1400 מהדגמים הישנים
יותר הכי פחות מוצלחת לטעמי.
איתי
מה רע ב 1.8??9?
מנוע קלאסי של פיג'ו 8 אמין וטוב, שירת גם ב 405 וב 406 קסנטיה קסארה וכו'. החזקתי בעבר 3 כלי רכב כאלה ללא כל בעיה במנוע.
בכל מיקרה בשנת 2000 מנועי 1.6 ו 2 ליטר.
אחלה רכב, פצצה של מחיר שוק.
רק לשים לב לאיכות המים שהשתמשו שם, המנועים רגישים למי ברז, למזגן-יחידה פנימית אם לא דולפת ולבקרת האקלים, אל תתרגש מריפוד דיפוני הדלתות, כולם מתפרקים סטייל גג של דיסקו.
המנוע בתור מנוע הוא מנוע ברזל פשוט ואמין אבל ב306 הוא מורכב אם אני זוכר נכון ב27 מעלות דבר המקשה עד מאוד בטיפול ברכב. מה גם שהמנוע כבד משמעותית מה TU
דווקא ה1.8 הוא הכי פחות למי ברז (מנוע ברזל) המושפעים יותר הם ה1.6 וה1.4 (אלומניום או ראש אלומיניום)
באופן אישי הייתי הולך על הרכב המדובר אם אכן נתוני הפתיחה שלו נכונים
הי,
שאלה של מחיר...
אני מחובבי המכוניות הצרפתיות, הודות ללוי יצחק ועם ישראל, אתה מקבל אוטו נוח ואמין (ברמה סבירה לחלוטין) במחיר מצחיק.
(את הקסרה של אישתי, 1.8 אוטומטית 99 קנינו ב 18K ש"ח.)
זה אוטו שתקנה בזול ותמכור בזול, איזו תיבה מותקנת בפיזו? ZF או AL4 ?
בכל מקרה, אני לא הייתי חושש מדי מתיבה אוטומטית ברכב הזה.
סער.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.