התחברות

צפייה בגרסה מלאה : צ'רוקי קלאסיק דיזל,מומלץ?

rami_80
17-12-08, 14:38
שלום לכולם

קוראים לי רמי ואני חדש באתר,אך בעל ניסיון עם ג'יפים,התחלתי עם טראנו קצר,ולאחר מכן שידרגתי לסופה משופרת,אך לאחר תקופה קצרה חזרתי לפריווט עקב נוחות,לאחרונה נכנס לי ג'וק לראש,ואני מחפש שירוקי,הרכב אמור לשמש אותי גם ליום יום וגם לנסיעות שטח בעבירות קשה,יש לי את כל המידע לגבי צ'ירוקי וגם לגבי הגרנד עד המודלים 98 ,אבל לא הצלחתי למצוא מידע לגבי צירוקי דיזל,האם זה כדאי?
כוח?
אמינות?
טיפולים?

תודה מראש

AvigdorAharon
18-12-08, 16:14
לדעתי, הם כל כך נדירים ולכן אין עליהם מספיק מידע.
למה אתה מחפש דיזל?
אולי בנזין + גז יתן לך פתרון כלכלי?

אביגדור

ענבר
18-12-08, 17:55
שלום רמי וברוך הבא,
המנוע בצ'ירוקי דיזל מתוצרת VM

לצביקה מהפורום היה צ'ירוקי דיזל, הכי טוב שתחכה שהוא יספר על הנסיון שלו

TEDDY
18-12-08, 18:14
יכול להיות שהסיבה לשאלה היא שביד 2 יש אחד למכירה במחיר מפתע?

sherifon
18-12-08, 18:44
זה שביד 2 (השחור) מפורסם כעת ב 90K .
אם זה של העו"ד מחיפה אז הוא עבר 2 ידים זריזות ( הראשונה אצל סוחר -באופן כימעט וודאי ) וכעת עוד יד שאין לי מושג עליה , מה שאני רוצה לאמר זה שצריך לבדוק את עיניין הבעלויות טוב טוב ברכב הזה !!!

לא אומר כלום לגבי מצב הרכב , העו"ד טיפל בו טוב , מה קרה איתו מאז לא יודע .

אצל הע"וד הוא היה מוצע למכירה בפחות ממחירון( והוא היה יד 1 עליו ) שזה באיזור 40K+-

בהצלחה.

TEDDY
18-12-08, 19:12
סליחה טעות :-| הכוונה היתה ללוח פוקוס יש שם אחד שנת 98 עם נעילה אחורית שלפני חודשיים רצה 50 אלף והיום דורש 39 אלף ואני מאמין שינתן גם בפחות השאלה הגדולה האם זה 4x4.
שווה לנסות לבדוק מי שמחפש.

rami_80
19-12-08, 12:15
כן,אני שואל כי ראיתי בלוח פוקוס צ'ירוקי דיזל 98 עם נתונים טובים,זאת הסיבה שאני שואל!!
והמחיר הוא בהחלט מפתה ,האמת שאני יותר רוצה הבנזין אבל חשבתי לשאול אותכם,כי אף פעם לא שמעתי מידע על צ'ירוקי דיזל.

תודה לכולם

tsvikac
22-12-08, 10:09
שלום רמי
אני החזקתי בעבר צ'ירוקי דיזל 98 כ-3 שנים.
בגדול זה היה הג'יפ הכי אמין שהיה לי ב-10 השנים האחרונות
סה"כ 3 תקלות היו לי איתו
1- מותחן רצועה נתפס וקרע את החגורה - עלות תיקון כ-1000 ש"ח
2-בעיה בהתנעה מחדירת אויר למערכת הסולר - התקנת משאבת עזר חשמלית ואיטום בורג
בפילטר הסולר סה"כ 400 ש"ח.
3- צינור מזגן אלומיניום נשבר - 1200 ש"ח.

מלבד טיפולים שוטפים אלו הוצאות האחזקה היחידות שהיו לי איתו.
אציין רק שמצבו היה מעולה כ-70,000 ק"מ.
אם תקנה אחד כזה שכבר היה לו עבר של התחממויות ופתיחת ראשים לא תצא מזה לעולם
כפי שקרה לחבר שלי שקנה אחד בפחות מ-15K במחירון ומאז כבר הוציא עליו 20K בשיפוצי מנוע.

הסיבות שמכרתי אותו :
גיר רגיל (התעייפתי מהעברת ההילוכים הקצרה שלו)
מנוע קצת אנמי (בלשון המעטה)

חוץ מזה אין לי מילים רעות עליו הרכב היה עז הרים בעל עבירות מדהימה לאחר הגבהת אוקולינים
עלה נוסף מאחור וניתוק מהיר של סטביליזר (בולמים מקוריים- אין צורך להחליף) מהלכי מתלה
מאלפים לרכב יחסית סטנדרטי יכולת היצמדות לקרקע מדהימה מעבר מיכשולים ברמות גבוהות
ללא נעילות כלל (עייף בחולות).
צביקה

rami_80
22-12-08, 13:34
תודה על התגובה,לאחר התייעצות קטנה עם עצמי החלטתי ללכת על הבנזין,למצוא צ'רוקי דיזל במצב טוב,זה נראה לי נדיר במיוחד שאין הרבה כאלה,ישנו איזה גרנד 95 למיטיד 6 צילינדר מושקע ובמצב מעולה,השאלה שלי האם ישנם הרבה הבדלים בין ה 6 ל V8 מלבד הכוח,הכוונה היא לשאר המכלולים,אני יודע שבגרנד לימטיד זה מנוע של סופה וזה כבר טוב,אבל מה קורה עם כל השאר? האם הוא מומלץ או ש V8 יותר כדאי?
האם הוא יעשה את העבודה כמו שצריך בשטח?(להזכירכם הרכב ישומש ליום יום וכמו כן לטיולים בעלי עבירות בינוני עד קשה)
תודה מראש
רמי

AvigdorAharon
22-12-08, 16:54
ישנו איזה גרנד 95 למיטיד 6 צילינדר מושקע ובמצב מעולה,השאלה שלי האם ישנם הרבה הבדלים בין ה 6 ל V8 מלבד הכוח,הכוונה היא לשאר המכלולים,אני יודע שבגרנד לימטיד זה מנוע של סופה וזה כבר טוב,אבל מה קורה עם כל השאר? האם הוא מומלץ או ש V8 יותר כדאי?
תודה מראש
רמי

לימיטד זו רמת גימור, מושבי עור, בד"כ גג שמש, מחשב בקונסולה המרכזית.
6 בטור דומה מאוד למנוע סופה, אבל לא זהה, ישנם כמה חלקים שונים, למרות שבמבט המנועים נראיםדומים מאוד.
ישנו הבדל בכוח בין ה 8 ל 6, מכאן זה תלוי בך, עד כמה זה חשוב לך.
מספרית, 195 כ"ס מול 220 כ"ס.

אביגדור

יורם-דרומי
23-12-08, 23:14
רמי ברוך הבא,
גם אני די חדש בפורום,
קניתי צ'ירוקי לימיטיד 95 משודרג (הגבהות טרנספר וכו'')
5.2 ליטר 8V - לא לוותר על פחות מזה
תענוג בשטח - לוקח כל מדרגה כאילו לא קיימת
איבזור מפנק

בהצלחה - יורם

rami_80
24-12-08, 07:58
אהלן יורם

נשאר רק לחפש ולמצוא משהו טוב,ונקווה שהוא יהיה גם מושקע ומסודר!!

יום טוב

Saar
24-12-08, 09:06
הי,

אתם מערבבים 2 רכבים...
גראנד צירוקי (V8, 5.2 ) ו צירוקי XJ (מנוע 4.0 I6 )
אלו שני רכבים שונים (גודל, מתלים ומנועים)

סער.

rami_80
24-12-08, 22:55
השאלה שלי האם ישנם הרבה הבדלים בין ה 6 ל V8 מלבד הכוח,הכוונה היא לשאר המכלולים,אני יודע שבגרנד לימטיד זה מנוע של סופה וזה כבר טוב,אבל מה קורה עם כל השאר?
האם הגנרד 4L 95 ,גם עושה את העבודה,כמו שצריך?
ודרך אגב המנוע של הגרנד 4L זהה לXJ?

AvigdorAharon
25-12-08, 06:56
השאלה שלי האם ישנם הרבה הבדלים בין ה 6 ל V8 מלבד הכוח,הכוונה היא לשאר המכלולים,אני יודע שבגרנד לימטיד זה מנוע של סופה וזה כבר טוב,אבל מה קורה עם כל השאר?

תקרא את זה:

לימיטד זו רמת גימור, מושבי עור, בד"כ גג שמש, מחשב בקונסולה המרכזית.
6 בטור דומה מאוד למנוע סופה, אבל לא זהה, ישנם כמה חלקים שונים, למרות שבמבט המנועים נראים דומים מאוד.
ישנו הבדל בכוח בין ה 8 ל 6, מכאן זה תלוי בך, עד כמה זה חשוב לך.
מספרית, 195 כ"ס מול 220 כ"ס.

אביגדור

oferdar
25-12-08, 08:11
יש לך משיכה למנועים חלשים ... צ'רוקי דיזל ועכשיו גרנד V6 .

אם כבר JEEP אז כמו שצריך . שיסחוב ויצדיק את צריכת הדלק הגבוהה .

My 2 cents

נמרוד
25-12-08, 08:24
ודרך אגב המנוע של הגרנד 4L זהה לXJ?

מנוע 4.0L שש צילינדר בטור זה מנוע משותף לרנגלר (עד 2006), צ'רוקי XJ, סופה, גראנד צ'רוקי ZJ בדגמים מסוימים. המנוע אותו מנוע עם הבדלים מסוימים בין דגמים ובין שנתונים כמובן.

מנוע ה5.2L הוא מנוע אחר לגמרי. הוא מופיע רק בגראנד צ'רוקי. יש הבדלים גם במכלולים אחרים - הכי חשוב, הגיר. יש משפחה אחת של גירים אוטומטיים ברנגלרים, משהו אחר בסופה, גיר אחד בצ'רוקי עם מנוע 4.L ומשפחת גירים שונה לגמרי עם מנועי V8. הטרנספרים כולם שייכים לאותה משפחה, ואפילו דומים חיצונית, אבל גם בהם יש הבדלים בין דגמים ושנתונים. שאר המכלולים יכולים להיות דומים או שונים, שוב בהתאם לדגמים, תת-דגמים, רמות גימור ושנתונים.

לימיטד זה רמת גימור ולמען האמת, בדרך כלל גראנד צ'רוקי לימיטד הוא עם מנוע V8, גראנדים עם מנוע 6 צילינדר בארץ הם לרוב ברמת גימור נמוכה יותר (לרדו).

עצה - תחפש רכב טוב. שמור, נקי, מטופל. זה הדבר הכי חשוב כשאתה קונה ג'יפ בן 10 שנים.

rami_80
25-12-08, 16:56
הבנתי,תודה!
וזה לא שאני מחפש מנוע חלש,פשוט ישנו איזה גרנד 95 4L ,מושקע מאוד ובמצב נדיר,האם לחטוף אותו או לוותר עליו מלכתחילה כי הוא 4L זאת הייתה השאלה שלי,לא כי אני מחפש לחסוך או לא כי אני לא בעד ה V8 !!
הכוונה האם 4L יתן לי גם הנאה ועבירות גבוהה???
תודה לכולם

rami_80
25-12-08, 16:58
הבנתי,תודה!
וזה לא שאני מחפש מנוע חלש,פשוט ישנו איזה גרנד 95 4L ,מושקע מאוד ובמצב נדיר,האם לחטוף אותו או לוותר עליו מלכתחילה כי הוא 4L זאת הייתה השאלה שלי,לא כי אני מחפש לחסוך או לא כי אני לא בעד ה V8 !!
הכוונה האם 4L יתן לי גם הנאה ועבירות גבוהה???
תודה לכולם

נמרוד
28-12-08, 22:13
לא תהיה לך שום בעיית עבירות ולדעתי גם הנאה עם גראד 4 ליטר. הV8 חזק יותר בצורה משמעותית (משהו כמו 220 כ"ס לעומת 180 מבחינת נתונים על הנייר), אבל זה לא שה4 ליטר לא מספק. אני לא יודע לגבי למהר "לחטוף" - אולי תוכל לנצל את זה שה4 ליטר פחות מבוקשים מהV8 ולקנות רכב טוב (כדבריך) במחיר מציאה.

rami_80
28-12-08, 22:32
הבנתי!
תודה רבה נמרוד ולכול החבר'ה על המידע,פרטים בהמשך על הקנייה

חג שמח לכולם

AvigdorAharon
30-12-08, 10:15
הבנתי,תודה!
וזה לא שאני מחפש מנוע חלש,פשוט ישנו איזה גרנד 95 4L ,מושקע מאוד ובמצב נדיר,האם

נמצא באילת?

אביגדור

AvigdorAharon
30-12-08, 10:16
לא תהיה לך שום בעיית עבירות ולדעתי גם הנאה עם גראד 4 ליטר. הV8 חזק יותר בצורה משמעותית (משהו כמו 220 כ"ס לעומת 180 מבחינת נתונים על הנייר), אבל זה לא שה4 ליטר לא מספק. אני לא יודע לגבי למהר "לחטוף" - אולי תוכל לנצל את זה שה4 ליטר פחות מבוקשים מהV8 ולקנות רכב טוב (כדבריך) במחיר מציאה.

למען הדיוק, ההבדל הוא 195 מול 220 על הנייר.
ההבדל מורגש בעיקר במהירות סופית על הכביש, ה 4.0L לא מגיע למהירות של 5.2.

אביגדור

rami_80
30-12-08, 10:57
לא,הרכב לא מאילת!

amirke80
29-06-09, 23:02
אני רוצהלחזור לצ'ירוקי דיזל. זה קצת נשמע שלא כדי להתקרב אליו...??? מנוע אנמי אבל מצד שני עבירות מעולה... מה הכוונה?? מה קורה שהולך מנוע ברכב כזה? הרי הוא הגיע רק שנה אחת לארץ. יש לו מנוע אחר מקביל סופה דיזל)?

tsvikac
01-07-09, 14:19
אכן כן בשינויים קלים תושבות צינורות מערכת קרור וכל מה שמתבקש מכך
לדעתי בגדול בלוק וראשים זהים.

itzik158
01-07-09, 23:21
גם אותי מעניין הצ'ירוקי דיזל
ועדיין לא הבנתי אם מומלץ או לא?

-->