PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה לגבי רכישה של בולמים לטרופר

avi3241
28-12-08, 18:58
שלום לכולם!
ברשותי טרופר בנזין 2002 ארוך.
אני נוסע לעיתים תכופות לחו"ל וחשבתי הפעם להביא מארה"ב בולמים לרכב.
כרגע מותקנים על הרכב הבולמים המקוריים.

נסעתי על אותו רכב רק עם בולמים של "קוני" ומאוד נהניתי מהנסיעה שלו בכביש ובשטח.
שאלתי היא כזו: איך אני יודע איזה דגם של בולמי קוני, מתאים לרכב שלי?
כמו כן, אם יש המלצות על בולמים של חברה אחרת אני אשמח לקבל חו"ד, כמו כן את הדגם של הבולם.
הרכב כל השבוע נוסע בכביש , וכמעט כל סופ"ש בשטח.
שאלתי השניה היא: מה המשקל של 4 בולמים כאלו בערך?
שאלתי השלישית היא: הבנתי שיש בולם שיושב בתוך קפיץ (coiloverאניי חושב), האם זה כדאי?האם זה מצריך שינויים נוספים ברכב?מה היתרון/חסרון בדבר הזה?
שאלתי האחרונה היא: אם מישהו מכיר חנות מומלצת בארה"ב לרכוש בה את הבולמים?

תודה רבה לכל מי שיכול לעזור

asafk
29-12-08, 00:21
הקוני בהחלט מומלצים. הכנס לאתר הבינ"ל של קוני, וחפש בקטלוג. פשוט וקל.
לגבי קוילאוברים- אין לך שום צורך בזה, הקפיצים של הרכב עושים את העבודה שלהם מצויין כמו שהם. קוילאוברים הם דבר יעיל רק כאשר מתכננים מערכת מתלים חדשה.

אסף.

avi3241
29-12-08, 19:11
אסף שלום!
הגבת להודעה שלי לגבי בולמים שאני רוצה להביא לטרופר.
1.ממה שאני ראיתי יש דגם אחד 30-1565 ו- 30-1566 שרשום שהם מתאימים לטרופר משנה 1992 עד 2002. האם יש הבדל אם זה דיזל או בנזין? האם יש כמה דגמים שמתאימים לאותו רכב?
2.אם הרכב מוגבה, זה משנה את דגם הבולם שאני צריך?
3. האם יש לך סדר גודל, מה המשקל של 4 בולמים כאלו בערך?

ממתין לתגובתך
המו המון תודה

asafk
29-12-08, 23:09
אם בקטלוג אין דגמים שונים- אז יש רק אחד. במכוניות ספורטיביות יש להם לפעמים כמה בולמים לאותו רכב, בג'יפים בד"כ לא.
אם הרכב מוגבה בלי שטויות קיצוניות, אלא רק על ידי קפיץ ארוך מאחור ועבודה על המוט פיתול מלפנים- הבולמים נשארים אותו דבר. המהלך הכולל נשאר זהה, רק נקודת ה0 משתנה. יכול להיות שמאחור דווקא כן יתאימו לך בולמים עם מהלך ארוך יותר, אבל האורך הסגור צריך להשאר אותו דבר כדי שהבולם לא יידפק בסגירה. ואז אתה מתחיל משחקים, מה שלא מתאים כאשר מייבאים בייבוא אישי בולמים.
לגבי משקל, ובכלל לגבי להביא בולמים בטיסה- אני לא סגור על המשקל, קח בחשבון כמה קילוגרמים בודדים לכל החבילה. יש חברות תעופה שמבחינתם בולמים זה מיכל גז. וזה לא עולה על טיסה. תבדוק.

אסף.

offffer
30-12-08, 08:57
היי אבי
קודם אברך בנסיעה טובה

אני מוסיף לך קישורים של קוני:

http://www.koni.com/

http://www.koni4wd.com/products_details.asp?type=Trooper%20type %20UBS69%20(4WD)

-->